Drama, wat moet ik hier mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RJRJ

lopen sammy en ik zoals elke ochtend bij ons het voetpad omhoog om de brug over te steken,

 

sammy is lekker aan het snuffelen, niks aan de hand,    we lopen weer verder,

 

 

 

loopt er er echt opeens uit het niets een andere wat kleinere hond achter ons die aan sammy haar achterste wilt ruiken, 

 

 

sammy schrikt en haalt uit met als gevolg dat er bij de andere hond een wond in de nek zit waar bloed uit kwam, niet heel extreem veel bloed maar toch wel een wond,

 

sammy liet gelukkig wel los toen ik dat zei en ik heb sammy maar opgetild  om erger te voorkomen want de andere hond bleef maar terug komen....

 

 

ik heb daar echt een aantal minuten gestaan voordat de eigenaar van de hond er aan kwam, werd hij boos op mij,

 

ik zei, je hond kwam echt uit het niets achter ons, zegt hij, je hond is gewoon niet goed dat hij zomaar bijt,

 

dus ik zei,    mijn hond bijt niet zomaar, mijn hond kan absoluut niet met andere honden en trouwens, binnen de bebouwde kom / woonwijk hoor je je hond gewoon aangelijnd te houden, we kunnen er nog meer woorden aan vuil maken maar als ik jou was zou ik naar de dierenarts gaan om je hond te laten nakijken....

 

die man werd echt boos op mij,

 

 

ik zei,    als je je hond gewoon had aangelijnd was er niks gebeurd, je was nergens te bekennen maar je hond liep wel los....

 

 

 

ik ben weggelopen want die man wou alleen maar meer de discussie aan ipv dat hij met zijn hond naar de dierenarts ging om zijn hond te laten nakijken....

 

 

ik vind het niet erg als iemand perse zijn gelijk wil halen maar als dat belangrijker is dan je gewonde hond dan kap ik het af en loop ik weg....

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Het gaat niet om iemand zijn gelijk in deze kwestie, het gaat om de veiligheid van honden. 

Hij had zijn hond moeten aanlijnen en jij moet je hond muilkorven. Een hond die schade bijt omdat er geroken wordt dient ten alle tijden gemuilkorfd te zijn. 

honden page profiel RJRJ

" Het gaat niet om iemand zijn gelijk in deze kwestie, het gaat om de veiligheid van honden. 
Hij had zijn hond moeten aanlijnen en jij moet je hond muilkorven. Een hond die schade bijt omdat er geroken wordt dient ten alle tijden gemuilkorfd te zijn.  "

muilkorf?

 

normaal is er nooit wat aan de hand, het was puur van de schrik,  vreemde honden die sammy ziet valt ze niet naar uit en kunnen we gewoon zonder problemen langslopen, alleen ruiken/spelen zit er niet in....

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" muilkorf?
 
normaal is er nooit wat aan de hand.... "

“Mijn hond kan absoluut niet met andere honden” en ze bijt schade omdat er aan haar achterste geroken wordt. Schrikken of niet maar dat is gewoon gevaarlijk, een hond kan namelijk ook ontsnapt zijn of om een andere reden loslopen en jij moet je verantwoordelijkheid nemen. Verder vind ik het ook echt niet ok dat je dus weggegaan bent zonder je gegevens achter te laten. 

honden page profiel DagmarDagmar

" muilkorf?
 
normaal is er nooit wat aan de hand.... "

Ja, tenzij je het leuk vindt dat je hond andere honden verwond.

Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt, en sindsdien loopt mijn hond altijd met muilkorf. 'dat heeft ze nog nooit gedaan' geldt immers niet meer.  En als hondenliefhebber voorkom ik liever dat zoiets nog eens voorvalt. 

honden page profiel RJRJ

" “Mijn hond kan absoluut niet met andere honden” en ze bijt schade omdat er aan haar achterste geroken wordt. Schrikken of niet maar dat is gewoon gevaarlijk, een hond kan namelijk ook ontsnapt zijn of om een andere reden loslopen en jij moet je verantwoordelijkheid nemen. Verder vind ik het ook echt niet ok dat je dus weggegaan bent zonder je gegevens achter te laten.  "

ik ben weggelopen omdat die man een beetje rood aan liep en ik aan zijn lichaamstaal zag dat hij meer wilde dan het oplossen met woorden, daar heeft niemand wat aan toch?

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Ik begrijp het van beiden kanten.

 

Het is dat je wist dat meneer zijn hond had los lopen dat je voor je gevoel de verantwoording bij hem wilt leggen. Was de hond bijv weggelopen denk ik dat er vanzelf wat meer begrip was geweest, maar dat terzijde! Het gaat om de feiten.

 

Persoonlijk denk ik niet dat meneer meer zou geven om zijn gelijk te halen maar boos werd omdat juist zijn hond er iets aan heeft over gehouden. Ik denk dat een ieder anders reageert (wellicht gebaseerd op adrenaline) en dat dit de manier was van meneer zelf in eerste instantie.

 

Een hond per direct muilkorven voor een situatie welke je zelf continu vermijd vind ik wat ver gaan. Ik ga ervan uit dat je je hond het beste kent en bewust plekken op zoekt waar nauwelijks honden komen en waar je je hond niet perse hoeft te muilkorven vanwege gevaar dat er niet is.

Feit blijft ook dat als het hondje wél losloopt op een plek waar het niet mag loslopen en jij er daardoor gerust op mag zijn dat er nimmer een hond in de buurt komt van jouw en dit tóch gebeurd omdat iemand willens en wetens zijn hond toch wilt loslaten, blijft toch ten dele van deze meneer vallen.

Dit is m.i een ongelukkige samenkomst. Persoonlijk had ik niet weg gelopen van meneer maar hem wel even de gelegenheid gegeven zijn boosheid te uiten en met name begrip te tonen voor het welzijn van zijn hondje en hem voorgesteld of je iets kon betekenen, wie schuld is doet er op dat moment, lijkt mij, niet toe. Mocht meneer dit voor als nog afgewezen hebben, dan had je niet meer kunnen doen. 

Tegelijk heb jij ook gehandeld in eerste instantie waarvan je dacht dat het ok was, het is meestal achteraf dat mensen de situatie pas gaan overzien en ze het misschien anders zouden doen, anders had je waarschijnlijk dit topic niet geopend.

 

Hoe vervelend ook, het is gebeurd, mocht je meneer nog eens tegen komen, zou ik vragen hoe het met het hondje gaat en ik zelf zou op z'n minst excuses aan bieden voor het minder tonen van begrip, maar dat is persoonsgebonden.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

ik zei,    als je je hond gewoon had aangelijnd was er niks gebeurd, je was nergens te bekennen maar je hond liep wel los...."

Was jouw hond wel aangelijnd? Dan is het in principe jouw schuld niet. Muilkorf vind ik nogal overdreven. Jij bent niet verantwoordelijk voor iemand die zijn hond zomaar losgooit en er verder niet op let. 

 

En ja, er kan altijd een reden zijn dat een hond onvoorzien losloopt, maar 99% van de tijd zijn het mensen die gewoon lak hebben aan de regels. Dat is prima, maar dan is de consequentie dat je hond dit kan overkomen. Als ik mezelf zonder uit te kijken voor een auto gooi kan ik ook gaan klagen dat ik word aangereden, maar dan hoeven nog niet alle auto's preventief worden ingepakt met bubbeltjes plastic hp-smile

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Nou, ik vind het dus wel oprecht erg dat mijn hond een andere hond gebeten heeft. Mijn liefde voor honden gaat verder dan die voor mijn eigen honden .

Een muilkorf is ook helemaal niet zielig. En voor de eigenaren van het hondje is het ook wel zo aangenaam om te zien dat het voorval niet afgedaan wordt als een 'eigen schuld dikke bult'.

Een hond die gebeten heeft, moet je gewoon je verantwoordelijkheid voor nemen vind ik. 

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Nou, ik vind het dus wel oprecht erg dat mijn hond een andere hond gebeten heeft. Mijn liefde voor honden gaat verder dan die voor mijn eigen honden .
Een muilkorf is ook helemaal niet zielig. En voor de eigenaren van het hondje is het ook wel zo aangenaam om te zien dat het voorval niet afgedaan wordt als een 'eigen schuld dikke bult'.
Een hond die gebeten heeft, moet je gewoon je verantwoordelijkheid voor nemen vind ik.  "

Precies. Gebeten is gebeten en dan moet je gewoon je verantwoordelijkheid nemen, zoals je zegt: een positief aangeleerde muilkorf die goed past is helemaal niet zielig. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hond die uitvalt en zo hard bijt dat er bloed is? Is toch wel iets waar je rekening mee moet gaan houden. Muilkorf is echt nog niet nodig. Sluit iig medische onderliggende problemen uit als dit nog niet eerder is voorgekomen. Als die er niet zijn?

 

Moet je echt wel beter gaan opletten en net zoals bij autorijden ver vooruit, opzij en achter je kijken of er niet wat aankomt. Vragen of ze de hond even vast willen doen en dan gewoon roepen "Deze kan uitvallen, mag die van u even aan de lijn?" Vooral als je in losloop gebied bent. Op straat snap ik wel dat het niet altijd even eerlijk is maar jou hond is altijd schuldig wanneer die schade aanbrengt. Ondanks dat mijn herplaatser nog soms lijnagressie vertoont? Zit hij wel vast in gebieden waar hij niet los mag en als ik teveel spanning zie bij hem? Ga ik het uit de weg.

 

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Was jouw hond wel aangelijnd? Dan is het in principe jouw schuld niet. Muilkorf vind ik nogal overdreven. Jij bent niet verantwoordelijk voor iemand die zijn hond zomaar losgooit en er verder niet op let. 
 
En ja, er kan altijd een reden zijn dat een hond onvoorzien losloopt, maar 99% van de tijd zijn het mensen die gewoon lak hebben aan de regels. Dat is prima, maar dan is de consequentie dat je hond dit kan overkomen. Als ik mezelf zonder uit te kijken voor een auto gooi kan ik ook gaan klagen dat ik word aangereden, maar dan hoeven nog niet alle auto's preventief worden ingepakt met bubbeltjes plastic 
 
  "

Je bent en  blijft altijd verantwoordelijk voor de schade die je hond aanricht, ook als jouw hond is aangelijnd en de andere hond los is. Jouw hond bijt, dat moet je altijd voormomen, je weet dat je hond anderen niet accepteert, dus ja dan is een muilkorf beter dan gaten hechten, kennelijk waarschuwt jouw hond niet maar bijt gelijk schade. Je zal dat moeten betalen, dus kom je die mijnheer nog eens tegen, dan kan je aanbieden de schade te vergoeden. 

Hopelijk voor jullie doet hij heen aangifte.

 

Volgens mij hebben wij deze discussie al vaker gehad op h p

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik zou zelf ook een muilkorf gaan gebruiken als de hond niet alleen uit valt maar ook (lichte) schade aan richt. Naast dat je voorkomt dat je hond nog een keer schade aan richt, is de muilkorf voor anderen ook een duidelijk signaal dat je hond niet sociaal is waardoor je mogelijk minder snel opnieuw in deze situatie komt.

 

Een muilkorf hoeft echt niet erg te zijn. Mijn hond draagt hem om een andere reden en het was even zoeken, maar van haar huidige muilkorf heeft ze totaal geen last. Zodra ik hem pak duwt ze haar neus er in en als ze hem om heeft loopt ze helemaal normaal, zonder stress of angst. Verder rent ze er mee, snuffelt ze er mee, drinkt ze er mee en wil ze er mee spelen. Ze vind hem helemaal prima.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat een nare situatie zeg!

 

Persoonlijk vind ik het in dit geval dus niet jouw verantwoordelijkheid dat jouw hond gebeten heeft. Zeker niet wanneer dit de eerste keer is. Weg lopen zonder je gegevens achter te laten is niet netjes, en had ik anders gedaan, maar ik had ook geen cent betaald.. niet als mijn honden netjes aan de lijn zitten, en er een loslopende hond zonder eigenaar binnen de bebouwde kom mijn honden komt lastig vallen. Jij staat in je gelijk. 

 

Je weet nu dus dat je hond bijt, en dus ook meteen bijt. Vanaf nu zou ik dus inderdaad een muilkorf om doen, of in ieder geval meenemen. Zo kun je een beetje anticiperen. Wanneer je ziet dat het erg rustig is, kan die korf dus even af. 

 

Ientje, volgens mij heb jij dit wel mis. Wanneer er aangetoond kan worden dat jouw hond aan de lijn was, op een plek waar dit ook verplicht is, en die hond schade brengt aan een loslopende hond, waarvan de eigenaar dus verkeerd is, sta jij gewoon in je recht en hoef je niet te betalen. Verschrikkelijk voor die hond, en een wijze les voor zowel de man die zijn hond zonder toezicht los liet, en voor RJ, die nu dus ook extra middelen moet gaan gebruiken. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Bron, hondenjurist.     

AANSPRAKELIJKHEID VAN DE HONDENBEZITTER

U bent als eigenaar van uw hond aansprakelijk voor schade die uw hond aanricht. Dat geldt dus ook als uw hond een andere hond bijt. Als de andere hond gewond raakt en zijn eigenaar moet met de hond naar de dierenarts dan kunnen de kosten snel oplopen. Als de eigenaar verzekerd is dan zal de verzekering de kosten dekken, maar gezien de aanleiding van de verwonding zal de verzekering vervolgens de kosten op u als bezitter van de aanvallende hond trachten te verhalen. U bent sowieso aansprakelijk als uw hond los liep op een plaats waar dat niet is toegestaan. Zorg er dus voor dat u uw hond altijd aangelijnd uitlaat, behalve als u in een losloopgebied bent.

MIJN HOND IS GEBETEN DOOR EEN ANDERE HOND

Als uw hond is aangevallen of gebeten door een andere hond dan is het natuurlijk in de eerste plaats zaak dat uw hond zo snel mogelijk door de dierenarts wordt behandeld. Geef hier altijd prioriteit aan. Als de eigenaar van de aanvallende hond bekend is, wissel dan gegevens uit zodat u later contact kunt opnemen om de kosten af te handelen. Vraag de dierenarts ook altijd om een factuur van het consult en de behandeling zodat duidelijk is welke kosten gemaakt zijn. Soms spelen niet alleen de dierenartskosten een rol. Als u met uw hond naar hondenshows ging en dit is niet meer mogelijk na een aanval vanwege een verminking dan kunt u ook hiervoor schade claimen.

KOMT U ER NIET UIT MET DE TEGENPARTIJ?

Als uw hond is gebeten door een andere hond, of uw hond heeft een andere hond gebeten of aangevallen, dan kan het gebeuren dat u met de andere hondeneigenaar in conflict komt over de schuldvraag. Of de schuldvraag is wel duidelijk, maar de eigenaar van de hond die aanviel wil uw kosten niet vergoeden, dan kunt u bij ons als ervaren hondenjurist advies vragen. Wij kunnen u rechtsbijstand verlenen, deze wordt over het algemeen vergoed als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Wij kunnen de kosten van rechtsbijstand direct met uw verzekering afhandelen zodat u daar verder geen omkijken naar heeft.              Zou toch te gek zijn als u in een aanlijngebied zoals de topicopener in de wijk zijn hond aangelijnd heeft, en een hond zonder eigenaar naar jou toekomt en jouw hond in een opwelling bijt...het was volgens topicopener geen aanval maar een bijt van ophoepelen...dat de hond een wond opliep is heel naar....geen eigenaar te zien, en na minuten komt de eigenaar opdagen en wil verhaal halen omdat zijn hond is gebeten....zou er werk van maken...en juridisch advies vragen Rj.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dit kwam ik ook  nog tegen.        Mocht er vanuit speelsheid of enthousiasme een kleine ruzie ontstaan tussen honden, dan is de eigenaar van de loslopende hond aansprakelijk als de andere hond is aangelijnd. Dit is het risico van de hondenbezitter. Zijn beide honden aangelijnd? Dan zijn beiden aansprakelijk voor het gedrag van de eigen hond.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" muilkorf?
 
normaal is er nooit wat aan de hand, het was puur van de schrik,  vreemde honden die sammy ziet valt ze niet naar uit en kunnen we gewoon zonder problemen langslopen, alleen ruiken/spelen zit er niet in.... "

wat gebeurt er dan als die andere hond wel wil ruiken of spelen

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ooit heb ik dit voorgelegd aan een advocaat in haar spreekuur. Ze zocht het op.. In de wet staat, de baas van de hond die schade aanricht is altijd aansprakelijk, ook als hij aangelijnd is. Want dan had je dit moeten voorkomen. Sorry ik kan geen link plaatsen het burgerlijk wetboek is heeeeel erg groot en dik  .

Ts zegt zelf al, mijn hond laat het niet toe dat er andere honden aan zijn hond snuffelen, dus dit gedrag is bekend en had dus voorkomen kunnen worden. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Voor wat betreft de kosten, is dit een verzekerings kwestie, die vaak door verzekeringen uitgezocht wordt. Maar inderdaad zoals Pascale zegt, weglopen zonder dat de baas van de gebeten hond weet waar hij de schade kan verhalen is niet netjes.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als een aangelijnde een loslopende hond schade berokkend en het komt bij een rechter dan is het meestal afhankelijk van de beslissing van een rechter uitspraak zijn vaak wisselend.

Weet jaren terug een hond over de schutting gesprongen een andere hond beschadigd,uitspraak rechter,het zijn honden dat kan gebeuren,alles is niet zo zwart wit.

 

Ik zou mijn hond ook niet korven als die aangelijnd loopt in een aanlijngebied,was die hond aangelijnd dan was er niks gebeurt.

Heb 12 jaar met een hond gelopen die geen enkele hond moest,kwam er ook niet mee in een losloopgebied.

 

Maar heel vaak kan je het oplossen door met elkaar in gesprek te gaan,een beetje begrip opbrengen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik vind dat de baas van een hond die serieus heeft gebeten ten allertijden moet voorkomen dat dit nog een keer kan gebeuren. Wat als het nog een keer tot een confrontatie komt met een los lopende hond of als je hond een keer ontsnapt en een andere hond tegen komt? Zeg niet, dit gebeurt mij niet, dit kan iedereen overkomen.

honden page profiel DagmarDagmar

Idd. Als je hond zich normaal gedraagt, worden er geen andere honden gebeten, ongeacht of die loslopen of niet.

Ik vind het echt zwaar nalatig dat je een bijtende hond gewoon laat doen en de schuld bij een ander legt 'want die moeten maar aan de lijn'. Nou, jouw hond moet niet bijten en dat kun je ook prima verhinderen, net zoals de losloper het moet verhinderen door aan te lijnen. Oh.

honden page profiel NenaNena

Jeetje RJ, wat zou ik boos worden als jouw hond een van mijn honden zou bijten. Hier lopen in de wijk vaak ook honden los, wat niet mag. Dat gebeurd nou eenmaal, helaas. Dat wetende zou je jouw hond een muilkolf moeten verplichten om te gebruiken voorals als je weet dat hij kan uitvallen. Nu vooral! 

honden page profiel RJRJ

" wat gebeurt er dan als die andere hond wel wil ruiken of spelen "

Dan geeft sammy een snauw, zo van opzouten!!

 

Zowel sammy als ik zagen de hond niet aankomen, het kwam echt uit het niets....

honden page profiel RJRJ

" Was jouw hond wel aangelijnd? Dan is het in principe jouw schuld niet. Muilkorf vind ik nogal overdreven. Jij bent niet verantwoordelijk voor iemand die zijn hond zomaar losgooit en er verder niet op let. 
 
En ja, er kan altijd een reden zijn dat een hond onvoorzien losloopt, maar 99% van de tijd zijn het mensen die gewoon lak hebben aan de regels. Dat is prima, maar dan is de consequentie dat je hond dit kan overkomen. Als ik mezelf zonder uit te kijken voor een auto gooi kan ik ook gaan klagen dat ik word aangereden, maar dan hoeven nog niet alle auto's preventief worden ingepakt met bubbeltjes plastic 
 
  "

Sammy is altijd aangelijnd,

 

 

Ze gaat alleen los op een speelveld voor honden met een hoog afgesloten hek er om heen....

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Dan geeft sammy een snauw, zo van opzouten!!
 
Zowel sammy als ik zagen de hond niet aankomen, het kwam echt uit het niets.... "

Inderdaad het kan gebeuren,het is niet de eerste hond die te fel reageert als iedere hond die eens een stevige correctie uitdeelt zou moeten worden gemuilkorfd dan zou zeker 30% van de honden worden gekorfd.

 

Ik neem bepaalde reacties hier niet zo serieus,moet je ook niet doen.

Heb het zo vaak met Vigo meegemaakt dat honden op hem afdenderden ondanks dat ik het duidelijk en Vigo trouwens ook aangaf dat dit niet zo een goed idee was,voordeur die open ging en hond die naar buiten stormde.....

En net die mensen die hun hond niet onder appel hebben vinden dat een hond die zich weert of van zich afbijt gemuilkorfd moet worden.

 

Laten we eerst maar eens beginnen met de hand in eigen boezem te steken.....Rox loopt niet op honden af maar zou ze niet luisteren en een hap krijgen van een aangelijnde hond dan is het mijn fout,ik had haar dan maar moeten aanlijnen.

 

Het is toch de omgekeerde wereld dat mensen met ongehoorzame loslopende slecht opgevoede honden verwachten dat iedereen dat rekening mee houdt.

 

Zolang je wegblijft uit een losloopgebied dan moet je hond zeker niet gekorfd worden,een losloopgebied ligt voor mij iets anders,honden moeten nog van alles leren en ik snap dat die niet altijd onder appel staan dan blijf je daar weg met een hond die niks van soortgenoten moet weten,maar dat deed je al.

 

En dan lees ik hier nog de smoes stel dat een hond ontsnapt,de mijne zijn nooit ontsnapt,het is mijn verantwoording om voor de veiligheid van mijn hond te zorgen.

 

Ik lees dit hier zo vaak dat de verantwoording wordt afgeschoven op een ander.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

(Waarvoor krijgt Monique een modmelding?! Staat best gewoon normaal opschreven in mening.)

 

@Monique moet je wel eerlijk zeggen dat ik echt niet ok vind, hoe goed je hond ook luistert om die los te laten lopen daar waar dat niet mag. Menig mens is bang voor bepaalde honden, lopen dus om.

 

Wij hadden hier een Bull die echt heel goed luisterde maar mijn vrouw heeft echt schrik ervan. Hond zat regelmatig, zonder vast te zitten, voor de supermarkt met als gevolg dat zij met een aantal andere gewoon de winkel niet meer in durfde. Dan is het leuk dat een hond goed luistert maar als de hele buurt zich moet omgooien omdat ie zo nodig los moet zijn? Dat vind ik dat best wel raar.

honden page profiel RJRJ

" (Waarvoor krijgt Monique een modmelding?! Staat best gewoon normaal opschreven in mening.)
 

dat vraag ik mij ook af, omdat mensen het niet eens zijn met haar mening? beetje vreemd....

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" (Waarvoor krijgt Monique een modmelding?! Staat best gewoon normaal opschreven in mening.)
 
@Monique moet je wel eerlijk zeggen dat ik echt niet ok vind, hoe goed je hond ook luistert om die los te laten lopen daar waar dat niet mag. Menig mens is bang voor bepaalde honden, lopen dus om.
 
Wij hadden hier een Bull die echt heel goed luisterde maar mijn vrouw heeft echt schrik ervan. Hond zat regelmatig, zonder vast te zitten, voor de supermarkt met als gevolg dat zij met een aantal andere gewoon de winkel niet meer in durfde. Dan is het leuk dat een hond goed luistert maar als de hele buurt zich moet omgooien omdat ie zo nodig los moet zijn? Dat vind ik dat best wel raar. "

Helemaal mee eens,een hond hoort niet los te lopen waar het niet mag.

 

Ik heb ook een hond waar mensen die haar niet kennen bang voor zijn,je hebt ook mensen en kleine kinderen die panisch zijn voor honden.

 

Een beetje begrip hebben voor elkaar dan kom je al een heel eind. 

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Nu per direct een muilkorf voor een hond die bijt omdat die geschrokken is, vind ik niet nodig. Het wordt een ander verhaal als een hond actief de aanval op zoekt of in normale omstandigheden al helemaal niks kan verdragen. Maar dat maak ik niet uit dit verhaal op. Had deze hond ook gebeten als die niet zo geschrokken was? 

De hond alvast aan een muilkorf laten wennen kan wel handig zijn voor de toekomst. Dat is goed voor iedere hond.

Dat een hond een muilkorf altijd prima vindt als het maar rustig is aangeleerd, ben ik het niet mee eens. Mijn labrador heeft de korf ook voor een lange periode gedragen. Ze steekt zelf haar neus er in, is er niet bang voor, beweegt zich normaal. Rent en speelt er mee, allemaal leuk en aardig. Maar alsnog merk ik aan de kleine details dat ze veel liever zonder korf loopt. Een muilkorf is echt niet zomaar iets, vind ik. Ik zou zelf niet aanraden om een hond standaard een muilkorf te laten dragen, als het niet nodig is. Je beperkt een hond wel een beetje, daar moet je een goede afweging over maken. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Honden kussen/stretcher buiten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^