Vakantie met de hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Voor de mensen die op vakantie gaan met de hond hoe bevalt dit?

 

Mijn vriend en ik gaan binnenkort op vakantie naar parijs voor een paar daagjes. Maar twijfel of we dolcinea mee nemen, dit is toegestaan etc.

 

nu is dolcinea al eerder mee op vakantie geweest, ze is toen mee geweest naar Denemarken. Vond ze geweldig. Auto ritjes zijn geen probleem voor haar.

 

en het idee van der achterlaten bij een oppas vind ik toch een beetje eng. Een dag oppas is ze gewend en gaat prima , maar voor langere tijd I don’t know hp-frusty

any advies?embarassed

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik neem ze mee als ik ze er plezier mee doe. Dus als ik de natuur in trek, veel ga wandelen en ik op hond vriendelijke plekken kan slapen en het er niet te warm is. Maar met een stedentrip zou ik ze diep ongelukkig maken dus dan blijven ze lekker bij een oppas. Die woont aan een bos dus dat is geen straf. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Een citytrip Parijs is natuurlijk heel wat anders voor een hond dan een wandel- of kampeervakantie.

Houdt je hond van de stad? Maak voor jezelf eens een lijstje wat je in Parijs allemaal zou willen bezoeken, check of honden daar welkom zijn, én of je hond daar plezier in zal hebben.

 

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Het ligt eraan wat je wil doen in Parijs. Ik ben er zelf geweest, en in de stad zelf is er vrij weinig te beleven voor een hond. Op verschillende mooie parken na. Ze mogen niet mee in de meeste winkels, tenzij ze opgetild kunnen worden. Restaurants binnen mag ook niet altijd. 

 

Wil je de eifeltoren in en beklimmen? Hartstikke leuk, en hoort er toch een beetje bij, maar dit kan niet met hond. 

 

In een bootje op de seine, Disneyland etc kun je ook geen hond bij gebruiken. 

 

Maar als jij vooral van buiten vanalles wil bezichtigen, kan het best. Al is het natuurlijk leuker als je ook echt iets ziet, in plaats van alleen de buitenkant. 

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Sorry helemaal niet bij gezet hp-frustyhet word geen steden trip want de Eiffeltoren en alles heb ik alles eens gezien hp-angel en ben totaal geen cultuur snuifer ( sorry)

 

we Gaan een paar daagjes naar centerparcs daar met een dagje Disney en naar het strand evt de natuur in enzovoort innocent

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Disneyland mogen ze niet in, als ik het goed heb, maar dat zou je nog even kunnen gaan.

 

De dingen die je nu noemt zou Ik persoonlijk zonder hond doen. Moet zeggen dat ik die van mij daar ook echt geen plezier mee doe. Zij gaan weer mee op een ander soort vakantie, voor hun en voor ons leuker. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Sorry helemaal niet bij gezet het word geen steden trip want de Eiffeltoren en alles heb ik alles eens gezien  en ben totaal geen cultuur snuifer ( sorry)
 
we Gaan een paar daagjes naar centerparcs daar met een dagje Disney en naar het strand evt de natuur in enzovoort  "

een dagje disney lijkt me niets voor een hond en strand ook niet als het voor jullie bakken in de hitte betekent de natuur in dan weer wel als het niet te warm en te lang is

 

wat betreft oppas maak ikme niet zodruk of dat wel leuk is voor de hond maar of mijn hond daar geen dingen leert die ik niet wil dat ze leert en met afleren natuurlijk hetzelfde en dat ze geen dingen doen met mijn hond die niet goed voor haar zijn of zelfs gevaarlijk zijn

helaas zijn er hele legers mensen die zeggen precies te doen wat jij vraagt maar zodra jij je hielen licht al jouw wensen meteen overboord kiepen

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Voor een citytrip zou ik mijn hond nooit meenemen.. Musea, winkels, e.d. mogen ze vaak toch niet mee, en mijn hond kan niet alleen blijven op vreemde plekken (hotelkamers, vakantiehuisjes,...). Wij gaan in het najaar een paar dagen met familie naar CenterParcs, en houden er al rekening mee dat er altijd iemand met Penny in het huisje zal moeten blijven en we dus bv. niet met de hele familie kunnen gaan zwemmen. 

 

Ik zou mijn hond ook nooit bij een 'vreemde' achterlaten, maar we willen het haar wel gewoon maken om een paar dagen bij mijn ouders te blijven, zodat wij in de toekomst ook een paar dagen weg kunnen zonder haar. Ze komt daar ook vaak, dus het is niet zo dat ze opeens op een vreemde plek, naar haar gevoel, 'gedumpt' wordt.

honden page profiel LinaLina 3 doggies

honden foto van Lina

Ik zou zelf mijn hond niet meenemen, omdat je jezelf vast legt. De hond mag niet mee naar Disney bijvoorbeeld, waardoor de hond dan alleen zit. Bovendien moet er iemand tussendoor terug om de hond uit te laten. 

Wanneer het alleen centerparcs zou zijn met wandeltochtjes, dan zou ik de hond wel meenemen. 

Ik heb zelf een goede oppas gezocht, waarbij de hond ook vakantie heeft. Ik zou hem nooit kunnen achterlaten in een pension bijvoorbeeld. Ik vakantie, dan hij ook.

Maar je zal voor jezelf moeten bekijken, waar je jezelf prettig bij voelt.

Fijne dagen alvast!

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Een beetje off-topic maar ik wen mijn honden bewust van jongs af aan al aan een oppas. Zodat ze het kunnen als het een keer moet. Net als alleen blijven is het iets wat in stappen moet aanleren. Je weet nooit wat de toekomst brengt. Zo ben ik zelf een plotseling tien dagen in het ziekenhuis beland en dan is het super fijn als je een plek hebt voor de honden, die ze kennen. Natuurlijk is het lief als je hond niet zonder je kan, maar handig is het niet. Ik merk nu door corona bijvoorbeeld al dat die van mij veel slechter alleen kunnen zijn. En vooral de jongste wordt niet graag door een ander uitgelaten. Voor mij juist een reden om dat te oefenen. En ja, andere mensen doen dingen soms anders. Maar mijn honden weten prima wat wel bij een ander kan en niet bij ons, of andersom. En ik kijk natuurlijk wel goed bij wie ik ze laat. Zo kan mijn oudste prima in een druk gezin, vindt ze zelfs gezellig, maar de jongste en middelste absoluut niet. 

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Dankjulliewel allemaal!hp-heart

 

voor de simpele lange dagjes weg heb ik een oppas maar ze doet geen meerdere dagen. 

voorheen bleef ze bij mijn ouders maar door bepaalde dingen heb ik geen contact echt meer met ze.

 

ook inmiddels in gesprek geraakt met iemand waarmee is woensdag een kennismaking heb innocent

 

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

" Een beetje off-topic maar ik wen mijn honden bewust van jongs af aan al aan een oppas. Zodat ze het kunnen als het een keer moet. Net als alleen blijven is het iets wat in stappen moet aanleren. Je weet nooit wat de toekomst brengt. Zo ben ik zelf een plotseling tien dagen in het ziekenhuis beland en dan is het super fijn als je een plek hebt voor de honden, die ze kennen. Natuurlijk is het lief als je hond niet zonder je kan, maar handig is het niet. Ik merk nu door corona bijvoorbeeld al dat die van mij veel slechter alleen kunnen zijn. En vooral de jongste wordt niet graag door een ander uitgelaten. Voor mij juist een reden om dat te oefenen. En ja, andere mensen doen dingen soms anders. Maar mijn honden weten prima wat wel bij een ander kan en niet bij ons, of andersom. En ik kijk natuurlijk wel goed bij wie ik ze laat. Zo kan mijn oudste prima in een druk gezin, vindt ze zelfs gezellig, maar de jongste en middelste absoluut niet.  "

Alleen blijven kan ze zeker meerdere uren ook zelfs als het nodig is 

Volgende forumvraag: Ruil je huis (dier)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^