Wondje op lip?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Jake heeft denk ik net met spelen of met rennen oid (ik was er zelf niet bij) een snee opgelopen op zijn lip, niet heel groot, maar toch. Lijkt me geen fijne plek. Moet ik hier wat aan doen? Ontsmetten (zo ja waarmee) /honingzalf? Of toch even (alweerhp-frusty) dierenarts, wat denken jullie? M’n vriend vindt alweer dat ik overdrijf hp-sleephappy waarom gebeuren dit soort dingen dan altijd als m’n vriend gaat wandelen tongue-out

544373.jpg

544374.jpg

alvast heel erg bedankt!!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Neejoh, hoef je niet mee naar de DA. Kan van een stokje zijn, of een scherp stuk gras. Lekker laten gaan, desnoods honingzalf erop.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Neejoh, hoef je niet mee naar de DA. Kan van een stokje zijn, of een scherp stuk gras. Lekker laten gaan, desnoods honingzalf erop. "

Ja je weet het, ben nogal snel bezorgd wat betreft dit soort dingen tongue-out. Maar die honingzalf zal ik meteen ff halen. Niet erg als die dat aflikt?

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Niets doen, in de gaten houden. Ziet er oppervlakkig uit.

Ze kan dit netjes met haar tong schoonhouden.

Zou wel een paar dagen voorkomen dat ze in aarde wroet of slootwater drinkt. 

Maar als jij het niet vertrouwt, of het is echt diep dan even naar de da.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Ik zou er ook niets aan doen, dit heelt vanzelf weer. Als Jake er geen pijn/last aan heeft, geen viezigheid uit komt etc. Honingzalf kan maar ik denk dat er weinig op het wondje zelf komt, het is er zo afgelikt

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Volgens mij heeft iets er op smeren geen zin vanwege de plek. Mijn hond is een paar jaar terug gebeten door het hondje waar ik op paste (mijn oma kwam op visite en ondanks aangeven niet eten geven omdat oppashondje voedselnijd heeft...). Ze had een los flapje vel op haar neus, daar heeft ze net zolang over lopen likken tot het flapje losging, roze stukje liep zelfs klein beetje het neusgat in. Smeren had geen zin, want ze likte het zo weer weg. Dus ik heb het gelaten, en je ziet bij haar neus er alleen iets van als ik het aan zou wijzen.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Dankjulliewel!! Jake lijkt er geen last van te hebben. Hebben het wel met afgekoeld gekookt water en wattenschijfje even schoon geveegd, kwam beetje rozig vocht vanaf. Het bloedde ook nog wel beetje toen hij thuis kwam. Het is niet heel diep gelukkig, vrij oppervlakkig. Zal het even in de gaten houden komende dagen. Ik hoop net als D dat je er inderdaad niks meer van ziet. Ik heb de honingzalf gekocht want is sowieso handig in huis maar denk ook niet dat het veel nut heeft gezien de plek. Ik houd jullie op de hoogte!

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

544476.jpg

inmiddels zijn we een paar dagen verder en ziet het er nu zo uit. Ik vind het persoonlijk er niet heel goed uitzien?? Of wel? Hij is vanmorgen ook gebeten door een mini terrier en nu dus ook een gaatje boven zijn neus. Vandaag krijgt hij een 6 maanden checkup bij de dierenarts dus ik laat het beide wel even zien. Wat een gedoe allemaal hp-cry

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

544477.jpg   Het kale plekje duurt lang voor er weer haar op zou groeien, heel naar ziet het er niet uit...kan zomaar ook zijn dat haar er niet meer groeit op het  plekje...weer gebeten boven zijn neus, ze moeten wel je hond steeds hebben, heel naar...laat dat even nakijken bij de arts, die ontsmet het wel.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

"    Het kale plekje duurt lang voor er weer haar op zou groeien, heel naar ziet het er niet uit...kan zomaar ook zijn dat haar er niet meer groeit op het  plekje...weer gebeten boven zijn neus, ze moeten wel je hond steeds hebben, heel naar...laat dat even nakijken bij de arts, die ontsmet het wel. "

Dankjewel Willemijn voor het draaien ik krijg het nog steeds niet voor elkaar haha. De dierenarts vond de lip er op een kratertje na wel rustig uit zien, en plekje boven de neus moet ook zelf helen. We doen lekker rustig aan met m totdat zijn wondjes genezen zijn. Sowieso vind ik m erg moe de laatste tijd. Verder was de 6 maanden check up helemaal tip top.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Dankjewel Willemijn voor het draaien ik krijg het nog steeds niet voor elkaar haha. De dierenarts vond de lip er op een kratertje na wel rustig uit zien, en plekje boven de neus moet ook zelf helen. We doen lekker rustig aan met m totdat zijn wondjes genezen zijn. Sowieso vind ik m erg moe de laatste tijd. Verder was de 6 maanden check up helemaal tip top. "

De laatste tijd vind je m erg moe, even een stapje terug doen met de wandelingen ? En geen dank voor het draaien van de foto....en de plekjes komen echt wel weer in orde, duurt altijd lang eer er weer haar opkomt.

honden page profiel RaviRavi 3 doggies

Dag allemaal, hier een zelfde soort vraag. Mijn hond heeft sinds een paar dagen een wondje onder zijn neus, zie foto. Ik ben op reis in het buitenland dus even snel naar de dierenarts is er niet bij. Als het erger wordt doe ik dat natuurlijk wel, maar jullie enig idee of dit iets is om zorgen over te maken? 

Het bloed niet, hij heeft er geen last van en ik weet helaas niet hoe het ontstaan is. 

 

551709.jpg

Alvast bedankt! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Als het meer een schaafwondje is, niets aan doen, kijk wel of er geen vuil opkomt, desnoods even aan de lijn houden tot het wondje dicht is, wat betreft het haar ja dat duurt en poos voor het weer behaard is....en niets op smeren, dat likt je hond eraf.  Als de wond uitbreid dan ga je kijken of er een dierenarts beschikbaar is.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ai lijkt me ook geen lekkere plek dat, denk ook niet niet dat de DA er wat kan doen. Preventief antibiokuurtje ja. Denk ook gewoon goed schoonhouden met gekookt afgekoeld water, honingzalfje of vaseline erop als je gaat wandelen. Haartjes in de gaten houden, die desnoods trimmen. Je vriend? Heeft die al een lel van je gehad? wink

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ik zou er even wat honing zalf op doen! Kan je dat ergens kopen op je vakantie adres? En een beetje schoonhouden voor zover dat lukt. Als je hond er geen last van lijkt te hebben lijkt het me niet zo’n probleem.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

Ravi, komt je hond uit het buitenland of heb je hem weleens meegenomen naar zuidelijke landen? In dat geval kan het een symptoom van leishmania zijn. Het kan ook een onschuldig schaafplekje zijn hoor. Het wondje zelf daar hoef je denk ik niet echt iets mee te doen maar je zou op een later moment voor de zekerheid kunnen testen op leishmania als dat van toepassing zou kunnen zijn. 

honden page profiel RaviRavi

Dankjewel voor de reacties! Hij komt gewoon uit Nederland, we zijn net een paar dagen in het uiterste noorden van Frankrijk. Ik kan me daarom niet voorstellen (en hoop natuurlijk niet) dat het zoiets als Leishmania is. Ik kijk het nog een paar dagen aan en hou het in elk geval goed in de gaten!

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

" Dankjewel voor de reacties! Hij komt gewoon uit Nederland, we zijn net een paar dagen in het uiterste noorden van Frankrijk. Ik kan me daarom niet voorstellen (en hoop natuurlijk niet) dat het zoiets als Leishmania is. Ik kijk het nog een paar dagen aan en hou het in elk geval goed in de gaten! "

Dan is dat alvast uitgesloten en hoef je daar geen zorgen over te maken. Het zal dan vast snel genezen. Fijne vakantie nog!

honden page profiel RaviRavi

Misschien fijn om te melden voor wie er verder nog op dit onderwerp terecht komt: het wondje is volledig genezen, uit zichzelf. Heeft wel lang geduurd maar niets meer van te zien! Vermoedelijk een schaafwondje geweest. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ravi, super dat je even een update geeft en fijn dat het wondje genezen is....hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Cowboy Magic Detangler and Shine
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^