Hond last van puberteit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MeganMegan

Hoi,

onze amerikaanse stafford wordt a.s. Zaterdag alweer 6 maanden (17-4). Nu heeft hij de afgelopen 2 weken steeds meer last van zijn ballen. Likt er constant aan totdat het rood is, rent constant achter zijn staart aan (deed hij nooit zo erg) en kan niet rustig liggen. Daarnaast piept hij ook de hele tijd als hij ligt. Hij was er al vroeg bij en rijd al op andere honden/kleedjes/knuffels etc. Sinds hij 3 maanden was. Is het tijd om de dieren arts te bellen of hoort dit bij de puberteit? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

6 maanden, lekker flink gaan wandelen , afleiden, geef thuis goed bot zodat tie zijn energie kwijt kan...wil je bij de dierenarts zijn gezondheid laten checken ? dat kan altijd toch, of er over praten voor een castratie...castratie niet nodig , lekker afleiden en mee gaan wandelen, thuis goed bot geven, deze leeftijd is even wat moeilijker dan de volwassenheid...heb geduld.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Staart jagen meteen stoppen zodra hij dit doet. Dit kan op een gegeven moment veranderen in een obsessie en dan doen ze dit steeds vaker. Rijden op kussens bij pups is vaak spanning of overprikkeling, en heeft weinig te maken met seksuele driften. Castreren nu heeft geen zin, geef hem eerst de tijd om fysiek en mentaal uit te groeien.

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

" Hoi,
onze amerikaanse stafford wordt a.s. Zaterdag alweer 6 maanden (17-4). Nu heeft hij de afgelopen 2 weken steeds meer last van zijn ballen. Likt er constant aan totdat het rood is, rent constant achter zijn staart aan (deed hij nooit zo erg) en kan niet rustig liggen. Daarnaast piept hij ook de hele tijd als hij ligt. Hij was er al vroeg bij en rijd al op andere honden/kleedjes/knuffels etc. Sinds hij 3 maanden was. Is het tijd om de dieren arts te bellen of hoort dit bij de puberteit?  "

Wat ik vooral lees is stress. De vraag is alleen waar de stress vandaan komt. Deed hij dit piepen al eerder als hij ligt?

 

Zo niet, dan ervaart hij m.i ongemak. Dit kan fysiek maar ook geestelijk zijn. Voor fysieke uitsluiting is een bezoek aan de dierenarts nodig...voor het geestelijke gedeelte (achter staart aan rennen, aan zn edele delen zitten, algehele onrust, rij gedrag) is het de vraag welke uitdagingen hij krijgt mentaal? En heeft hij afdoende rust ná die uitdagingen/inspanningen?

 

 

 

 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Ik ben het helemaal eens met de voorgaande reacties. Rijden op zo jonge leeftijd heeft niets te maken met er vroeg bij zijn, dat is eerder een teken van spanning die ze op die manier af laten vloeien. Ik zou het wel afkappen en hem afleiden, anders kan het steeds meer een gewoonte worden. Zeker met andere honden is dit natuurlijk niet de bedoeling.

Met een jonge hond kan het soms even zoeken zijn naar een goede balans tussen rust en activiteit. Enerzijds voldoende met je hond ondernemen en dan activiteiten waar hij echt lekker voldoening in vindt. Anderzijds voldoende rust om alles te verwerken.

Wat betreft het ongemak en likken, kunnen het geen vlooien zijn? Bij mijn teefje is bijten en likken rondom staart en vulva een teken dat er toch weer kriebelbeestjes zitten, ook al kan ik er geen spoor van vinden. Of een allergische reactie op bijvoorbeeld bepaalde grassen waar hij doorheen loopt?

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Ik zou zeker niet een hond die nog zo jong is al castreren..! Hormonen hebben ook weer een gezonde functie voor de groei. Vroegere castratie verhoogd significant het risico van bot aandoeningen. Probeer  gezonde afleiding te zoeken  en een cursus met hem te doen. Een Staff is een hond met een hoge energie gehalte!

Volgende forumvraag: Pubergedrag begeleiden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^