Welke rassen bevat mijn puppy?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Ik zie er wel een West-transSiberische-noordoost-Peruaanse-clumberzweetloopjachthalfnaaktterrier in. Overduidelijk hp-smile

 

Maar zonder grappen: Melden van deze illegale broodfok is een goed idee. De nvwa heeft aan dierenartsen toegestuurd hoe ze een dossier van dit soort pups kunnen aanmaken en naar de nvwa kunnen mailen zodat die kunnen handhaven. Lijkt me in dit geval zeker noodzakelijk.

 

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ah ik had al een beetje een alarmbel bij Hongarije. Ik snap helemaal dat je blij bent met je knappe pup maar waarschijnlijk steekt er een triest verhaal achter met een moeder die nooit daglicht gaat zien, niet oud wordt en steeds opnieuw gedekt wordt. Er bestaat een kans dat je pup haar eerste weken in een vieze donkere schuur zat en daarna te jong in een busje is gestopt en naar hier gereden. En dat ze geen enkele enting heeft gehad en een vals paspoort. Ik woon vlak bij de grens en helaas worden hier regelmatig dit soort busjes aangetroffen en vaak leven een aantal pups niet meer. Ook brengen ze ziektes mee die weer een gevaar opleveren voor de honden hier. Ik snap best dat niet iedereen veel geld aan een pup wil  of kan uitgeven. Maar ik maak me oprecht zorgen over de hoeveelheid oostblokpups die nu hierheen worden geïmporteerd. Ze zijn allemaal langs de weg gevonden en allemaal 3 maanden oud en allemaal een mix van populaire rassen en allemaal lief en leuk met kinderen. Natuurlijk wens ik jou veel geluk en plezier met je pup. Ik tik dit eigenlijk vooral voor de meelezers in de hoop dat ze deze fout niet gaan maken. Want alleen samen kunnen we dit stoppen. 

honden page profiel damiandamian

Vind het erg triest om te lezen... helaas bevestigd het mijn gevoel. Wel wil ik melden dat ik dit ook bij de dierenarts heb gemeld bij de behandeling voor Giardia en hun hebben ook gelijk de gegevens genoteerd van de “fokker” en dit gemeld bij de politie. Ik zal ook nog aangifte doen aangezien ik hun echte namen heb en hun adres in Nederland. Veder heb ik hun ermee geconfronteerd en bevestigde ze mijn gevoel door erg asociaal te antwoorden en mij te blokkeren op whatsapp, echter hebben ze nooit toegegeven dat het een broodfok was.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Wel wil ik melden dat ik dit ook bij de dierenarts heb gemeld bij de behandeling voor Giardia en hun hebben ook gelijk de gegevens genoteerd van de “fokker” en dit gemeld bij de politie. "

Dit heb je al super gedaan. Zo kan er nl gericht gecontroleerd worden en kunnen dit soort malafide fokkers worden aangepakt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Vele organisaties, die zich met het laten adopteren van honden uit het buitenland bezig houden, zijn louche hondenhandelaren. Ik zou zeker een officiële klacht bij het NVWA neerleggen. Er worden nauwelijks buitenlandse honden, die op Schiphol aankomen, gecontroleerd.

 

Kijk maar uit dat je hond niet dit wordt:smile

 

https://www.soolide.com/nl/126346/13

 

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Heel leuk hondje, wat voor een rassen erin zitten... geen idee...

Ik snap dat €1200 een pittige pil is om te betalen, maar bij een goede fokker betaal je dit nu eenmaal. Ik heb al broodfok advertenties voorbij zien komen waar de broodfokker duurder is dan de stamboom fokker. Het is een gevalletje vraag-aanbod. En ik vind alles boven de €500 duur voor een kruising. Ik weet niet wat je voor je puppy betaald hebt, maar ik denk dat je inmiddels al een flinke dierenarts rekening gehad hebt. Dan had je net zo goed een rashond kunnen nemen. En nee... die zijn niet zo uniek als een hond met tig kruisingen als voorouders, maar kwa karakter is elke hond uniek.

En nooit gehoord van broodfok? Kijk je geen radar, nieuwsuur, gewoon het journaal, lees je geen nieuwsberichten? Elk jaar is er wel een of meerdere items over broodfok en hoe dit te herkennen.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Er worden nauwelijks buitenlandse honden, die op Schiphol aankomen, gecontroleerd.  "

Dat is niet waar, Schiphol heeft een 100% controle. 

 

Juist binnen de EU wordt niet goed genoeg gecontroleerd. Meldingen via je dierenarts bij de NVWA kunnen dit probleem aanpakken. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Dat is niet waar, Schiphol heeft een 100% controle. 
 
Juist binnen de EU wordt niet goed genoeg gecontroleerd. Meldingen via je dierenarts bij de NVWA kunnen dit probleem aanpakken.  "

 

Schiphol heeft geen 100% controle als er binnen de EU niet wordt gecontroleerd.

 

De meeste in Nederland  geïmporteerde "adoptie"honden komen uit de EU.

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  
Schiphol heeft geen 100% controle als er binnen de EU niet wordt gecontroleerd.
 
De meeste in Nederland  geïmporteerde "adoptie"honden komen uit de EU.
  "

Die worden over de weg getransporteerd, juist vanwege de efficiënte controles op luchthavens.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Die worden over de weg getransporteerd, juist vanwege de efficiënte controles op luchthavens. "

 

Ik weet sowieso één organisatie in de EU, die zichzelf stichting noemt, die altijd ca. 600 honden "in de aanbieding heeft" en die alle honden per vliegtuig vervoert.

honden page profiel DanielleDanielle

" Klopt maar hey ik heb ook geen honden kennis en wist ook njet eens dan broodfokkers een ding waren. wou gewoon een nieuwe ziel in ons gezins leven. Heb me zeker wel maanden van te voren in gelezen alleen wou ik geen 1200 voor een puppy neertikken (ivm corona prijzen) en had ik ook liever geen rashond omdat die niet uniek zijn. Wat haar karakter ook had mogen zijn ik had me wel aangepast en elke hond word voor het meest zoals het baasje hem opvoed. Uiteraard bepalen rassen wel hun karakter en behoeftes maar hey! mensen zijn ook niet op ras uitgekozen en ik zie een diertje als een ziel en niet perse als een ras. Echter was ik wel nieuwsgierig omdat ze zo uniek is, het stukje dat ze groot moest zijn is omdat de meeste grote honden veel beweging nodig hebben en ik meer en deels buiten ben van de dag en veel wil gaan hardlopen met haar.  "

Het is geen statussymbool of een accessoire hè. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Natuurlijk, een Transsylvaanse brak... Hou op met iets speciaals zoeken.  "

niet te serieus nemen he

 

 

het is gewoon leuk om naar rassen uit het land zelf te kijken, of daar mogelijk iets van is meegemixed. Al zal je dat natuurlijk nooit weten en is het waarschijnlijk gewoon een vuilnisbak als het verhaal klopt. Als het hondje van een br00dfokker komt zou het nog best kunnen dat er look a likes gefokt worden van de rashonden daar.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als het hondje van een br00dfokker komt zou het nog best kunnen dat er look a likes gefokt worden van de rashonden daar. 

Daar lijkt het wel een beetje naar...

Als ik puur op tekening kijk, deed ie me meteen erg denken aan een chodsky Pes, maar dan een look a like versie.

 

544277.jpg

544278.jpg

 

Maar het kan evengoed een of ander oeps-nest zijn. Het uiterlijk zegt natuurlijk niet alles.

Ik denk dat de hondenhandelaars in kwestie nooit het eerlijke verhaal zullen vertellen. Jammer dat zulke toestanden maar blijven duren (en verergeren). Al dat gesjoemel en gesjacher met honden... cry

honden page profiel damiandamian

Of het een look a like is vraag ik me af. Ze zeiden wel eerlijk dat ze niet wisten welk ras en precies hoe oud. Ze dachten zelf benner senner en duitse herder en iets van tackle of beagle maar daar heeft ze te lange en te grote poten voor. Gelukkig hebben ze me dus daar niet mee genept, door te beloven dat het een ras is dat het niet is.

 

Haar flap oortjes maken het moeilijk te raden maar maken dr wel super cute :-).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Daar lijkt het wel een beetje naar...
Als ik puur op tekening kijk, deed ie me meteen erg denken aan een chodsky Pes, maar dan een look a like versie.
 


 
Maar het kan evengoed een of ander oeps-nest zijn. Het uiterlijk zegt natuurlijk niet alles.
Ik denk dat de hondenhandelaars in kwestie nooit het eerlijke verhaal zullen vertellen. Jammer dat zulke toestanden maar blijven duren (en verergeren). Al dat gesjoemel en gesjacher met honden...  "

ja idd, erg frustrerend dat het maar blijft doorgaan.

 

Het masker en de flaporen deden mij denken aan een brakachtige, vandaar. Maar uiterlijk zegt idd niets natuurlijk als je verder niets weet. 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Even iets heel anders, kijk eens naar een hondenverzekering als je dat nog niet gedaan hebt 

aangezien je pup niet een heel betrouwbare afkomst heeft kun je daardoor grotendeels gedekt zijn voor de toekomst 

Als je je hond wil gaan verzekeren als die ouder is of aandoeningen heeft dan is dat duurder of het valt buiten de dekking 

 

 

Goed van je dat je het bij de dierenarts gemeld heb ed! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Leuke pup. Ik zie er geen Leonberger in, daarvoor niet fors genoeg.
 
Wat DNA-onderzoek betreft:
Dit is mijn kruising uit Portugal met een schofthoogte van 62 cm en een gewicht van 26 kg

Uitslag van de DNA-test: 62,5% onbekend, 25% Chihuahua en 12,5% Siberische husky
Ook dierenartsen krabben zich achter de oren over zijn Chihuahuabloed .
(P.S. Ik weet dat dit geen goed tuig is. Hij draagt een al jaren een op maat gemaakt tuig.)
 
Ik wens je vele mooie en gezonde jaren met je pup toe.
  "

Lijkt enig om te doen die test, ook met die DNA test voor mensen staat menig persoon perplex van de uitkomst. En vind het zo ie zo interessant want ooit hebben mensen een paar rashonden nestjes de deur uitgezet. Helemaal onherleidbaar kan het nooit zijn.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Helaas worden er ook  toch nog steeds veel honden over de weg vervoerd.

In februari jl. is hier in de buurt, op een parkeerplaats bij een wegrestaurant nog een hondje ontsnapt uit een busje..

Een doodsbange hond van 9 jaar oud, die vanuit Litouwen onderweg was naar Brussel....   Voor zover ik weet is dat hondje niet terecht. Er zijn bijna 1000 flyers opgehangen in de wijde regio.  Die hangen er nog steeds.

Ik vraag me dan oprecht af, waarom moet een doodsbange hond van 9 jaar oud zonodig deze kant op gebracht worden?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Helaas worden er ook  toch nog steeds veel honden over de weg vervoerd.
In februari jl. is hier in de buurt, op een parkeerplaats bij een wegrestaurant nog een hondje ontsnapt uit een busje..
Een doodsbange hond van 9 jaar oud, die vanuit Litouwen onderweg was naar Brussel....   Voor zover ik weet is dat hondje niet terecht. Er zijn bijna 1000 flyers opgehangen in de wijde regio.  Die hangen er nog steeds.
Ik vraag me dan oprecht af, waarom moet een doodsbange hond van 9 jaar oud zonodig deze kant op gebracht worden? "

Ik kan niet voor die hond spreken, hoe hij was toen hij geselecteerd werd.

 

Maar t transport is altijd stressvol en de eerste tijd in het nieuwe land ook. Dat wil niet zeggen dat de hond niet geschikt was voor een nieuw leven.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ras bepalen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^