Welke rassen bevat mijn puppy?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Ik zie er wel een West-transSiberische-noordoost-Peruaanse-clumberzweetloopjachthalfnaaktterrier in. Overduidelijk hp-smile

 

Maar zonder grappen: Melden van deze illegale broodfok is een goed idee. De nvwa heeft aan dierenartsen toegestuurd hoe ze een dossier van dit soort pups kunnen aanmaken en naar de nvwa kunnen mailen zodat die kunnen handhaven. Lijkt me in dit geval zeker noodzakelijk.

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke rassen bevat mijn puppy?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ah ik had al een beetje een alarmbel bij Hongarije. Ik snap helemaal dat je blij bent met je knappe pup maar waarschijnlijk steekt er een triest verhaal achter met een moeder die nooit daglicht gaat zien, niet oud wordt en steeds opnieuw gedekt wordt. Er bestaat een kans dat je pup haar eerste weken in een vieze donkere schuur zat en daarna te jong in een busje is gestopt en naar hier gereden. En dat ze geen enkele enting heeft gehad en een vals paspoort. Ik woon vlak bij de grens en helaas worden hier regelmatig dit soort busjes aangetroffen en vaak leven een aantal pups niet meer. Ook brengen ze ziektes mee die weer een gevaar opleveren voor de honden hier. Ik snap best dat niet iedereen veel geld aan een pup wil  of kan uitgeven. Maar ik maak me oprecht zorgen over de hoeveelheid oostblokpups die nu hierheen worden geïmporteerd. Ze zijn allemaal langs de weg gevonden en allemaal 3 maanden oud en allemaal een mix van populaire rassen en allemaal lief en leuk met kinderen. Natuurlijk wens ik jou veel geluk en plezier met je pup. Ik tik dit eigenlijk vooral voor de meelezers in de hoop dat ze deze fout niet gaan maken. Want alleen samen kunnen we dit stoppen. 

honden page profiel damiandamian

Vind het erg triest om te lezen... helaas bevestigd het mijn gevoel. Wel wil ik melden dat ik dit ook bij de dierenarts heb gemeld bij de behandeling voor Giardia en hun hebben ook gelijk de gegevens genoteerd van de “fokker” en dit gemeld bij de politie. Ik zal ook nog aangifte doen aangezien ik hun echte namen heb en hun adres in Nederland. Veder heb ik hun ermee geconfronteerd en bevestigde ze mijn gevoel door erg asociaal te antwoorden en mij te blokkeren op whatsapp, echter hebben ze nooit toegegeven dat het een broodfok was.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Wel wil ik melden dat ik dit ook bij de dierenarts heb gemeld bij de behandeling voor Giardia en hun hebben ook gelijk de gegevens genoteerd van de “fokker” en dit gemeld bij de politie. "

Dit heb je al super gedaan. Zo kan er nl gericht gecontroleerd worden en kunnen dit soort malafide fokkers worden aangepakt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Vele organisaties, die zich met het laten adopteren van honden uit het buitenland bezig houden, zijn louche hondenhandelaren. Ik zou zeker een officiële klacht bij het NVWA neerleggen. Er worden nauwelijks buitenlandse honden, die op Schiphol aankomen, gecontroleerd.

 

Kijk maar uit dat je hond niet dit wordt:smile

 

https://www.soolide.com/nl/126346/13

 

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Heel leuk hondje, wat voor een rassen erin zitten... geen idee...

Ik snap dat €1200 een pittige pil is om te betalen, maar bij een goede fokker betaal je dit nu eenmaal. Ik heb al broodfok advertenties voorbij zien komen waar de broodfokker duurder is dan de stamboom fokker. Het is een gevalletje vraag-aanbod. En ik vind alles boven de €500 duur voor een kruising. Ik weet niet wat je voor je puppy betaald hebt, maar ik denk dat je inmiddels al een flinke dierenarts rekening gehad hebt. Dan had je net zo goed een rashond kunnen nemen. En nee... die zijn niet zo uniek als een hond met tig kruisingen als voorouders, maar kwa karakter is elke hond uniek.

En nooit gehoord van broodfok? Kijk je geen radar, nieuwsuur, gewoon het journaal, lees je geen nieuwsberichten? Elk jaar is er wel een of meerdere items over broodfok en hoe dit te herkennen.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Er worden nauwelijks buitenlandse honden, die op Schiphol aankomen, gecontroleerd.  "

Dat is niet waar, Schiphol heeft een 100% controle. 

 

Juist binnen de EU wordt niet goed genoeg gecontroleerd. Meldingen via je dierenarts bij de NVWA kunnen dit probleem aanpakken. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Dat is niet waar, Schiphol heeft een 100% controle. 
 
Juist binnen de EU wordt niet goed genoeg gecontroleerd. Meldingen via je dierenarts bij de NVWA kunnen dit probleem aanpakken.  "

 

Schiphol heeft geen 100% controle als er binnen de EU niet wordt gecontroleerd.

 

De meeste in Nederland  geïmporteerde "adoptie"honden komen uit de EU.

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  
Schiphol heeft geen 100% controle als er binnen de EU niet wordt gecontroleerd.
 
De meeste in Nederland  geïmporteerde "adoptie"honden komen uit de EU.
  "

Die worden over de weg getransporteerd, juist vanwege de efficiënte controles op luchthavens.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Die worden over de weg getransporteerd, juist vanwege de efficiënte controles op luchthavens. "

 

Ik weet sowieso één organisatie in de EU, die zichzelf stichting noemt, die altijd ca. 600 honden "in de aanbieding heeft" en die alle honden per vliegtuig vervoert.

honden page profiel DanielleDanielle

" Klopt maar hey ik heb ook geen honden kennis en wist ook njet eens dan broodfokkers een ding waren. wou gewoon een nieuwe ziel in ons gezins leven. Heb me zeker wel maanden van te voren in gelezen alleen wou ik geen 1200 voor een puppy neertikken (ivm corona prijzen) en had ik ook liever geen rashond omdat die niet uniek zijn. Wat haar karakter ook had mogen zijn ik had me wel aangepast en elke hond word voor het meest zoals het baasje hem opvoed. Uiteraard bepalen rassen wel hun karakter en behoeftes maar hey! mensen zijn ook niet op ras uitgekozen en ik zie een diertje als een ziel en niet perse als een ras. Echter was ik wel nieuwsgierig omdat ze zo uniek is, het stukje dat ze groot moest zijn is omdat de meeste grote honden veel beweging nodig hebben en ik meer en deels buiten ben van de dag en veel wil gaan hardlopen met haar.  "

Het is geen statussymbool of een accessoire hè. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Natuurlijk, een Transsylvaanse brak... Hou op met iets speciaals zoeken.  "

niet te serieus nemen he

 

 

het is gewoon leuk om naar rassen uit het land zelf te kijken, of daar mogelijk iets van is meegemixed. Al zal je dat natuurlijk nooit weten en is het waarschijnlijk gewoon een vuilnisbak als het verhaal klopt. Als het hondje van een br00dfokker komt zou het nog best kunnen dat er look a likes gefokt worden van de rashonden daar.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als het hondje van een br00dfokker komt zou het nog best kunnen dat er look a likes gefokt worden van de rashonden daar. 

Daar lijkt het wel een beetje naar...

Als ik puur op tekening kijk, deed ie me meteen erg denken aan een chodsky Pes, maar dan een look a like versie.

 

544277.jpg

544278.jpg

 

Maar het kan evengoed een of ander oeps-nest zijn. Het uiterlijk zegt natuurlijk niet alles.

Ik denk dat de hondenhandelaars in kwestie nooit het eerlijke verhaal zullen vertellen. Jammer dat zulke toestanden maar blijven duren (en verergeren). Al dat gesjoemel en gesjacher met honden... cry

honden page profiel damiandamian

Of het een look a like is vraag ik me af. Ze zeiden wel eerlijk dat ze niet wisten welk ras en precies hoe oud. Ze dachten zelf benner senner en duitse herder en iets van tackle of beagle maar daar heeft ze te lange en te grote poten voor. Gelukkig hebben ze me dus daar niet mee genept, door te beloven dat het een ras is dat het niet is.

 

Haar flap oortjes maken het moeilijk te raden maar maken dr wel super cute :-).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Daar lijkt het wel een beetje naar...
Als ik puur op tekening kijk, deed ie me meteen erg denken aan een chodsky Pes, maar dan een look a like versie.
 


 
Maar het kan evengoed een of ander oeps-nest zijn. Het uiterlijk zegt natuurlijk niet alles.
Ik denk dat de hondenhandelaars in kwestie nooit het eerlijke verhaal zullen vertellen. Jammer dat zulke toestanden maar blijven duren (en verergeren). Al dat gesjoemel en gesjacher met honden...  "

ja idd, erg frustrerend dat het maar blijft doorgaan.

 

Het masker en de flaporen deden mij denken aan een brakachtige, vandaar. Maar uiterlijk zegt idd niets natuurlijk als je verder niets weet. 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Even iets heel anders, kijk eens naar een hondenverzekering als je dat nog niet gedaan hebt 

aangezien je pup niet een heel betrouwbare afkomst heeft kun je daardoor grotendeels gedekt zijn voor de toekomst 

Als je je hond wil gaan verzekeren als die ouder is of aandoeningen heeft dan is dat duurder of het valt buiten de dekking 

 

 

Goed van je dat je het bij de dierenarts gemeld heb ed! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Leuke pup. Ik zie er geen Leonberger in, daarvoor niet fors genoeg.
 
Wat DNA-onderzoek betreft:
Dit is mijn kruising uit Portugal met een schofthoogte van 62 cm en een gewicht van 26 kg

Uitslag van de DNA-test: 62,5% onbekend, 25% Chihuahua en 12,5% Siberische husky
Ook dierenartsen krabben zich achter de oren over zijn Chihuahuabloed .
(P.S. Ik weet dat dit geen goed tuig is. Hij draagt een al jaren een op maat gemaakt tuig.)
 
Ik wens je vele mooie en gezonde jaren met je pup toe.
  "

Lijkt enig om te doen die test, ook met die DNA test voor mensen staat menig persoon perplex van de uitkomst. En vind het zo ie zo interessant want ooit hebben mensen een paar rashonden nestjes de deur uitgezet. Helemaal onherleidbaar kan het nooit zijn.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Helaas worden er ook  toch nog steeds veel honden over de weg vervoerd.

In februari jl. is hier in de buurt, op een parkeerplaats bij een wegrestaurant nog een hondje ontsnapt uit een busje..

Een doodsbange hond van 9 jaar oud, die vanuit Litouwen onderweg was naar Brussel....   Voor zover ik weet is dat hondje niet terecht. Er zijn bijna 1000 flyers opgehangen in de wijde regio.  Die hangen er nog steeds.

Ik vraag me dan oprecht af, waarom moet een doodsbange hond van 9 jaar oud zonodig deze kant op gebracht worden?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Helaas worden er ook  toch nog steeds veel honden over de weg vervoerd.
In februari jl. is hier in de buurt, op een parkeerplaats bij een wegrestaurant nog een hondje ontsnapt uit een busje..
Een doodsbange hond van 9 jaar oud, die vanuit Litouwen onderweg was naar Brussel....   Voor zover ik weet is dat hondje niet terecht. Er zijn bijna 1000 flyers opgehangen in de wijde regio.  Die hangen er nog steeds.
Ik vraag me dan oprecht af, waarom moet een doodsbange hond van 9 jaar oud zonodig deze kant op gebracht worden? "

Ik kan niet voor die hond spreken, hoe hij was toen hij geselecteerd werd.

 

Maar t transport is altijd stressvol en de eerste tijd in het nieuwe land ook. Dat wil niet zeggen dat de hond niet geschikt was voor een nieuw leven.

honden page profiel Andre DuijsterAndre Duijster

Hallo allemaal . Ik wil eens even reageren op damian . Ten eerste was de pup niet van ons maar van puppy resceu hongarije . 2 damian heeft toen de pup onderweg was geprobeerd onderbetaling uit te komen door te zeggen dat als de pup in nederland was er anders toch geen nieuw baasje was zo snel hij ging niet meer acoord met het afgesproken bedrag . 3 damian is de eerste dag met pup naar dierenarts geweest en toen was pup gezond. 4 na ongv 4 dagen nam hij contact op met mij dat de pup ziek was  de pup zou parvo hebben ik vond dat raar aangezien de pup voor vervoer gecontroleerd was bij de dieren arts. Later maakte damian er gardia van wat natuurlijk vervelend is . Ik heb hem toen verteld dat het ook mogelijk was dat deze in nederland was opgelopen . Vervolgens is door de opvang voorgesteld om de kosten te vergoeden . Daar heeft hij op gereageert door een bonnetje van de supermarkt te sturen . Dat is niet betaald door de opvang aangezien het dagelijkse boodschappen waren . Damian was daar niet blij mee. 5 damian was inmiddels bij een 5tal dierenartsen geweest om het voor elkaar te krijgen dat er 1 was die de hond op damian zijn gezeur ziek verklaarde . De opvang heeft vervolgens contact opgenomen met de dierenarts in nl waar damian de 1e dag was geweest . Deze dierenarts vertelde de opvang dat de pup bij bezoek kern gezond was . Maar dat damian een andere uitslag hoopte. 6 ik lees in zijn verhalen dat de pup een maand jonger zou zijn geweest . Dat lijkt mij onmogelijk aangezien de dierenarts in hongarije de leeftijd heeft bepaalt op gebid en daar zit geen maand verschil in . Het enige wat ik gedaan heb is bemideld tussen damian en de puppy opvang waar ik van weet dat de opvang volgens de regels ivm entingen incl rabbies en 3 weken qaratene werkt . 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ow jeetje Andre.... moet je gewoon niet blij zijn dat ondanks dat, de pup gewoon goed zit?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zo zie je maar, elk verhaal heeft meerdere kanten.

En aangezien niemand precies weet wie de waarheid vertelt in dit topic.

Weet je eigenlijk nog niks. 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Heel leuk hondje, wat voor een rassen erin zitten... geen idee...

Ik snap dat €1200 een pittige pil is om te betalen, maar bij een goede fokker betaal je dit nu eenmaal. Ik heb al broodfok advertenties voorbij zien komen waar de broodfokker duurder is dan de stamboom fokker. Het is een gevalletje vraag-aanbod. En ik vind alles boven de €500 duur voor een kruising. Ik weet niet wat je voor je puppy betaald hebt, maar ik denk dat je inmiddels al een flinke dierenarts rekening gehad hebt. Dan had je net zo goed een rashond kunnen nemen. En nee... die zijn niet zo uniek als een hond met tig kruisingen als voorouders, maar kwa karakter is elke hond uniek.

En nooit gehoord van broodfok? Kijk je geen radar, nieuwsuur, gewoon het journaal, lees je geen nieuwsberichten? Elk jaar is er wel een of meerdere items over broodfok en hoe dit te herkennen. "

Hier ben ik het niet mee eens. Onze pup komt van een bewuste kruising fokker. Zij fokt zoals fokkers met stamboom fokken (genetische testen, nest verblijft binnen, veel aan socialisatie gedaan vanaf het begin, heel veel ondersteuning naar de nieuwe eigenaar toe, moeder hond mag maar een beperkt aantal nestjes, zij kiest qua karakter welke pup mee naar welk huis mag, restricties aan wie de pup mee krijgt, da kosten etc). Dan is 500 euro gewoon te weinig geld voor alle tijd, energie en kosten. Dus een verantwoorde kruising fokker kan ook duurder zijn. 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Vind je het heel erg Andre? Dat ik er geen jota van geloof? Als dan goed wil doen, ga dan voor een goede stichting aan de slag maar "prijs nader overeen te komen?" mmmmhhhhhh, ik heb mijn idee er over.

554368.jpg

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Andre? Je kunt toch hier reageren? Zoals je ervoor deed?

554369.jpg

 

Kruising husky labrador, sorry maar echt het klinkt mij als een broodje aap verhaal dat je die per toeval langs de weg gevonden hebt. Zijn zat stichtingen waar je je volledig in kunt inzetten met ruime ervaring. Begrijp niet zo goed waarom dit via MP buiten het feit dat je dus gewoon honden aan het plaatsen bent zonder een flauw benul te hebben van de medische als zowel de achtergrond van de honden.

honden page profiel Andre DuijsterAndre Duijster

Beste anouk is zou zeggen kom gewoon eens kijken en oordeel dan . De koffie staat klaar 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Beste anouk is zou zeggen kom gewoon eens kijken en oordeel dan . De koffie staat klaar  "

Krijgt ze dan verse of die van gisterenavond?

honden page profiel Andre DuijsterAndre Duijster

Vers natuurlijk . ????

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Leuk, laten we een HondenPage-meeting doen bij Andre thuis. Met z’n allen. Wat is het adres? 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke rassen bevat mijn puppy?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Birkenstock Materials 2
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^