Hoort dit er echt allemaal bij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

Zo'n 2,5 week geleden vroeg ik nog naar ervaringen met vroegcastratie. Omdat ik een afspraak had staan om de melkhoektanden bij Twister te laten trekken. En dan heb ik liever 1 keer narcose en gelijk maar castreren, i.v.m. heel veel seksdrift! Maar 3 dagen voor de operatie zijn de hoektanden gelukkig alsnog vanzelf losgekomen laughing Ik heb de castratie ook afgezegd. Eerst nog maar lekker even laten uitgroeien!

 

De 2 weken na het verliezen van de laatste melktandjes was Twister echt een engeltje. Ik dacht nog bij mezelf; het is dus echt waar dat ze na het wisselen echt pup-af zijn. Hij beet niet of nauwelijks meer, geen afval meer van straat pakken, perfect luisteren als je commando's geeft. Ik zag de toekomst vol trots tegemoet. Tot 4 dagen geleden...

 

Twister is van zichzelf een dominant ventje (ja ik weet dat JRT een ras is met een "kop erop") en daar trainen we hard mee. Hij mag bijvoorbeeld wel op de bank, maar alleen als wij er ook op zitten. En van bepaalde dingen in huis moet hij gewoon afblijven, dat weet hij heel goed. Nu begon het met niet luisteren, dingen claimen, aan de lijn trekken en op de bank springen als wij bijvoorbeeld aan tafel zitten. Hij is zelfs begonnen met hondenpoep eten! En loopt de hele dag rond met een erectie. En niet een topje eruit en een drupje hier en daar, want dat had hij al maanden. Maar echt vol eruit en pulserend gutst er sperma uit...

 

Gisteren was mijn limiet bereikt, toen hij vanaf de rugleuning van de bank (daar kan hij dus blijkbaar inmiddels ook op springen undecided) op een kastje dook en daar een gehaakt kleedje pikte. Hij rende er grommend mee door het huis. Ik ben op hem af gelopen en heb duidelijk commando nee gegeven, waarna hij normaal gesproken loslaat. Echter toen ik bukte om het kleedje op te pakken, sprong hij naar mij toe en beet gericht in mijn gezicht... Daar schrok ik echt van en hij ook, want hij verstijfde helemaal! Ik heb hem toen echt heel streng toegesproken dat ik dit gedrag niet accepteer. Waarna hij naar zijn plaats ging en redelijk braaf was de rest van de avond.

 

Vandaag stond meneer tot 3 keer toe vrolijk in huis te plassen. Hij is zindelijk en heeft echt al weken geen ongelukje meer gehad. Hij is nu ruim 6 maanden en we laten hem zeer regelmatig uit. Dus hoge nood is het niet. Hij staat gewoon met een brutale uitdrukking te kijken, tilt zijn poot op en pist tegen de bank aan. Ik roep nee, ren erheen, pak hem op en zet hem buiten. Daar doet hij niks meer... Ik heb hem even in de bench gedaan, zodat ik het rustig schoon kon maken met een sopje. Maar mee dat ik hem uit de bench liet loopt hij naar een lounge stoel toe en flikt het weer! Later op de avond dus nog een keer tegen de prullenbak aan surprised

 

De afgelopen nachten slaapt hij ook niet meer door. Het lijkt wel of hij nachtmerrie's heeft. Hij ligt wild te schudden, schrikt wakker en begint te blaffen op standje burenruzie. Ik ben druk aan het nadenken wat de oorzaak kan zijn. Hij heeft niks naars meegemaakt, lijkt geen pijn te hebben ergens aan, er is niks veranderd in de afgelopen dagen. Is dit gewoon puberen? Uitproberen? Moet je hier gewoon even doorheen en je grenzen blijven stellen?

 

Ik ben niet bang geworden na die beet in mijn gezicht. Het is gelukkig maar een kras over mijn wang. En tijdens het wisselen zagen mijn handen en armen eruit alsof ze door een gehaktmolen waren gehaald. Dus ik ben wel wat gewent en doe niet anders tegen hem.

 

Ik heb sowieso PUUR Hypersex besteld om te proberen. Maar ik ben benieuwd of iemand nog andere tips heeft. Of dit gedrag herkent...

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Tja we hebben er eentje waar dit gedrag gesponsord is voorheen.  Dus bij heel veel nieuwe dingen gedaan te hebben in één dag? Is het nee, nee en nee als hij al een gekauwd heeft. Gelukkig hangt ie niet op onze benen, anders moeten we even de kamer uit. Wat betreft andere reuen? Tja daar zit een pijnpuntje soms. Liggen is niet altijd beleeft bij hem.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik herken het meeste gedrag niet. Markeren in je eigen huis ook niet. Is er een andere hond in huis geweest?

 

Dat tijdens t slapen gebeurt hier ook wel eens als er veel indrukken te verwerken zijn.

 

Fijn dat de tandjes er uit gevallen zijn, dan heb je nog even.

 

Weet je ook wat voor ras er door heen gemixed is?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik herken het ook niet.

Nu 2 reuen in huis, vorige hondje was ook een reu, maar geen van allen hebben dit gedrag gehad.

Je kan wel een chemische castratie laten doen, dan kun je in ieder geval zien hoe zijn gedrag is als je hem zou castreren.

Maar 6 maanden is wel jong, het is beter als hij nog kan uitgroeien.

Hopelijk heeft de PUUR hypersex effect.

Kun je zien of zijn gedrag iets te maken heeft met (te) veel of (te) weinig activiteiten op een dag, of maakt dat niets uit?

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

" Ik herken het meeste gedrag niet. Markeren in je eigen huis ook niet. Is er een andere hond in huis geweest?
 
Dat tijdens t slapen gebeurt hier ook wel eens als er veel indrukken te verwerken zijn.
 
Fijn dat de tandjes er uit gevallen zijn, dan heb je nog even.
 
Weet je ook wat voor ras er door heen gemixed is? "

Nee er is geen andere hond, of ander persoon in huis geweest. Geen nieuwe schoonmaak middelen o.i.d. Vandaar dat ik het zo raar vind! Wel hebben wij (altijd al gehad ook) een spiegel in de woonkamer die tot de grond komt. Volgens mij hebben honden nooit door dat het hun eigen reflectie is, want sinds dag 1 daagt Twister "die andere hond" uit tot een spelletje en komt hij soms een botje brengen, haha. Misschien heeft hij daar toch ineens ruzie mee gekregen, omdat hij ouder word?

 

Ik heb hem gekocht als Jack Russell. Het wilde er niet bij die mensen in dat een Jack overwegend wit moet zijn. De vader was precies zoals Twist en ruim 8,5 kg, dus erg zwaar voor een Jack. Er zaten ook andere tinten bruin in het nest en eentje was black and tan. Toen hij nog erg klein was hadden mensen hier in de buurt die net een gladharige dwergteckel pup hadden. Als we elkaar tegenkwamen waren het net broertjes uit hetzelfde nest, alleen de oortjes en staart werd anders gedragen. Exact dezelfde kleur, dat zwarte staartje en lange rug. Beide een hekel aan kou en regen tongue-out Dus dat is mijn vermoeden.

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

" Ik herken het ook niet.
Nu 2 reuen in huis, vorige hondje was ook een reu, maar geen van allen hebben dit gedrag gehad.
Je kan wel een chemische castratie laten doen, dan kun je in ieder geval zien hoe zijn gedrag is als je hem zou castreren.
Maar 6 maanden is wel jong, het is beter als hij nog kan uitgroeien.
Hopelijk heeft de PUUR hypersex effect.
Kun je zien of zijn gedrag iets te maken heeft met (te) veel of (te) weinig activiteiten op een dag, of maakt dat niets uit? "

Chemische castratie mag pas vanaf 8 maanden. En de dierenarts wil dat alleen doen als er twijfel is of bepaalde gedragingen voortkomen uit angst of dominantie. Bij Twister is er geen twijfel. Bij het chemisch castreren grijp je ook kunstmatig in, wat veel bijwerkingen kan hebben. Het enige voordeel is dus dat je het weer terug kan draaien. Maar dat is in ons geval niet nodig.

 

Hij begon met dit gedrag op een werkdag, dus ik dacht inderdaad dat het verveling kon zijn. Ik heb de dag erna langer gewandeld en bij het hondenspeeltuintje laten spelen met 2 andere honden, maar er was geen verschil.

 

Wel merkte ik al langer dat het aan de lijn steeds vaker "mis gaat". Twister doet in mijn ogen niks raars, die gaat in een spelboog staan en wacht netjes tot de ander een move maakt. Maar toch word hij de helft van de tijd afgesnauwd door zowel reuen als teefjes, klein en groot, jong en oud.... frown Misschien levert dit hem ook frustraties op.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Nee er is geen andere hond, of ander persoon in huis geweest. Geen nieuwe schoonmaak middelen o.i.d. Vandaar dat ik het zo raar vind! Wel hebben wij (altijd al gehad ook) een spiegel in de woonkamer die tot de grond komt. Volgens mij hebben honden nooit door dat het hun eigen reflectie is, want sinds dag 1 daagt Twister "die andere hond" uit tot een spelletje en komt hij soms een botje brengen, haha. Misschien heeft hij daar toch ineens ruzie mee gekregen, omdat hij ouder word?
 
Ik heb hem gekocht als Jack Russell. Het wilde er niet bij die mensen in dat een Jack overwegend wit moet zijn. De vader was precies zoals Twist en ruim 8,5 kg, dus erg zwaar voor een Jack. Er zaten ook andere tinten bruin in het nest en eentje was black and tan. Toen hij nog erg klein was hadden mensen hier in de buurt die net een gladharige dwergteckel pup hadden. Als we elkaar tegenkwamen waren het net broertjes uit hetzelfde nest, alleen de oortjes en staart werd anders gedragen. Exact dezelfde kleur, dat zwarte staartje en lange rug. Beide een hekel aan kou en regen  Dus dat is mijn vermoeden. "

Ja die spiegel zou best kunnen. Hang er eens een tijdje wat overheen.

Bij mij wordt er 1 heel blafferig als hij zichzelf in t raam ziet.

Goed opletten dat hij niet blijft markeren, als dat gewoonte wordt krijg je dat er moeilijk uit.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Een hond snapt gewoon dat die zichzelf aankijkt in de spiegel hoor. Zo niet, dan ga ik toch ernstig aan de verstandelijke vermogens twijfelen money-mouthlaughing


Ga je met je hond naar de hondenschool? Ik krijg uit je OP het idee dat het een beetje een wisselwerking is tussen jullie. Op een hondenschool kan iemand van een afstandje meekijken wat er gebeurd. Dat je hond aan de riem gaat trekken, of op de bank springt, is misschien vervelend. Maar toch echt iets wat bij jou ligt, zulke dingen moet je hem actief leren. Dat gebeurt niet automatisch. En ook niet binnen één dag. Jij schrijft dat hij wel weet dat bepaalde dingen niet mogen. Maar dat is iets wat je nu zelf voor hem invult hè. Dit zijn geen dingen die je overkomen, deze hond heeft sturing nodig. Niet alleen in zijn puppytijd, de komende 1,5 jaar ben je er sowieso ook nog wel zoet mee. Dus leg even naast je neer dat hij dingen gewoon snapt, of dat hij eerder goed luisterde. De opvoeding begint nu pas echt. En dan lijkt het soms alsof ze “expres” niet luisteren, of dat ze dingen vergeten zijn. Maar met zo’n mindset waar je de schuld bij de hond neerlegt kom je nergens. Adem in, adem uit. Blijf hem dingen opnieuw leren op een kalme en vriendelijke manier. Desnoods en waarschijnlijk moet je sommige dingen nog 1000 keer herhalen. Je moet hem leren netjes aan de lijn te lopen, je moet hem leren niet van straat te eten. En ik denk dat je zelf ook wat aan je handelingen kan veranderen. De energie die je uitstraalt is heel belangrijk voor een hond. Wanneer hij een kleedje jat, en jij loopt er boos op af om Nee te zeggen en het af te pakken, dan kan ik me voorstellen dat er een frustratiebommetje bij je hond barst. Kijk, als je al merkt dat je hond opgewonden is (hij liep immers grommend met dat kleedje door de kamer, wild spel??), dan moet jij niet óók opgewonden Nee gaan roepen en het kleedje afpakken. Bij gefrustreerde/opgewonden/ over-enthousiaste honden blijf ik zelf altijd enorm rustig, dan worden zij dat zelf ook. Ik loop niet in een rechte lijn starend op ze af. Ik probeer te deëscaleren. Je wil geen rare machtsstrijd. Daarvoor adviseer ik je echt naar een hondenschool te gaan. Om situaties op tijd te leren herkennen (wanneer is mijn honds emmertje vol?), en hoe je daar gepast op kan reageren. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Chemische castratie mag pas vanaf 8 maanden. En de dierenarts wil dat alleen doen als er twijfel is of bepaalde gedragingen voortkomen uit angst of dominantie. Bij Twister is er geen twijfel. Bij het chemisch castreren grijp je ook kunstmatig in, wat veel bijwerkingen kan hebben. Het enige voordeel is dus dat je het weer terug kan draaien. Maar dat is in ons geval niet nodig.
 
Hij begon met dit gedrag op een werkdag, dus ik dacht inderdaad dat het verveling kon zijn. Ik heb de dag erna langer gewandeld en bij het hondenspeeltuintje laten spelen met 2 andere honden, maar er was geen verschil.
 
Wel merkte ik al langer dat het aan de lijn steeds vaker "mis gaat". Twister doet in mijn ogen niks raars, die gaat in een spelboog staan en wacht netjes tot de ander een move maakt. Maar toch word hij de helft van de tijd afgesnauwd door zowel reuen als teefjes, klein en groot, jong en oud....  Misschien levert dit hem ook frustraties op. "

 

Ik reageer alleen even op dat laatste stukje tekst, want ik heb geen verstand van pups (bewust voor oudere honden gekozen ;) )  maar voor mij klinkt het echt als dat de puppie-credits op zijn.

Mijn super brave, alles best vindende, super sociale dame zal ik ten alle tijde weg houden bij 'pups' (je hond is eigenlijk geen pup meer, maar een jonge hond) 

 

Zij pikt op een bepaald moment niet meer het gedrag wat een pup nog mag laten zien maar wat voor een volwassen hond onacceptabel is.

 

Zodra de honden rond een jaar zijn is het prima, maar de periode tussen een half jaar en een jaar is het moment dat jonge honden leren dat grenzen gesteld gaan worden als hun gedrag niet gewaardeerd wordt door een volwassen hond.

 

Aangezien ik niet vind dat mijn hond andermans honden hoeft op te voeden (ligt een beetje aan hoe goed ik die mensen ken....mensen die ik alleen ken van buiten wandelen en soms een praatje horen daar niet bij) zal ik dus vanaf dat moment alleen vriendelijk zwaaien op afstand, mijn dame de ruimte geven om een andere weg te kiezen.

 

Zij is duidelijk niet gesteld op 'in your face' (zelfs als baasjes denken dat de 'pup' niks raars doet, ik zie duidelijk het verschil in reactie van mijn hond op een spelbuiging of 'liggen wachten tot je er bent') ontmoetingen met die leeftijdsklasse.....terwijl het 2 weken daarvoor misschien prima ging....maar credits op, betekend dus voorlopig even niet een vluchtige ontmoeting.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Een leuke leestip (heel veel info over heel veel verschillende 'problemen') is deze dame.

https://www.moniquebladder.nl/blog

 

Over in huis plassen schrijft ze oa dit: 

"Stress

Een tweede -minstens net zo vaak voorkomende reden om te markeren – is de aanwezigheid van stress.
Als een hond een prikkel bedreigend vindt, komen er allerlei stoffen in zijn lijf vrij die het lichaam aanzetten tot actie. Want als jij bedreigd wordt (lees; stress hebt), is het belangrijk dat je zo snel mogelijk iets gaat doen om ervoor te zorgen dat je uit die situatie komt.
Die stress-hormonen leiden tot allerlei fysieke reacties, waarvan het lozen van overbodige ballast (lees; urine) er een kan zijn.

Een hond die markeert, kan dus heel erg goed last hebben van stress. Niet altijd natuurlijk, want je hebt ook nog de verklaring dat het het achterlaten van een boodschap is. Maar vaak, heel vaak, is het stress. Het is dan te herkennen aan de context waarin de hond het doet en ook aan de rest van zijn gedrag en lichaamstaal. Dat zijn dus belangrijke zaken om op dat moment op te letten."

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Hier ook een echte puber, maar niet zo erg. Na het wisselen was Brownie een maand lang een perfecte hond, pakte goed haar rust, helemaal zindelijk, liep goed mee en luisterde als ik haar riep. Met zeven maanden begon ze af en toe weer een ongelukje in huis te hebben en meer aandacht te vragen. Ineens als ze aandacht wilt trekt ze de kussens en dekens van de bank. Ook als we gaan eten probeert ze ineens weer voedsel te stelen. Ook bijt ze af en toe weer in onze handen... Deels is je verhaal heel erg herkenbaar dus! Wij trainen hard door en de ene dag gaat het beter dan de andere dag. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Volgens mij is Jake ongeveer even oud als Twister en ik moet zeggen dat ik dit gedrag in deze mate niet herken; ik heb ook wel af en toe met m’n handen in het haar gezeten en dat bijten op het begin vond ik ook wel heftig. Wij hebben puppy cursus en basis cursus (nog mee bezig) gedaan op de Martin Gaus school, dit was 1 op 1 gewoon mogelijk. Dit heeft me heel erg geholpen! Dit zou ik ook zeker aanraden! Gaf mij ook meer zelfvertrouwen want die onzekerheid was ook niet gunstig. Op wat voor momenten ging Twister in huis plassen?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Een hond snapt gewoon dat die zichzelf aankijkt in de spiegel hoor. Zo niet, dan ga ik toch ernstig aan de verstandelijke vermogens twijfelen 
  "

Nee dat is echt niet zo, er zijn maar een paar dieren die zelfbewustzijn hebben. De olifant, dolfijn en nog een paar. De hond niet.

 

http://www.faqt.nl/vraag-en-antwoord/kan-mijn-hond-zichzelf-herkennen-in-de-spiegel/

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Nee dat is echt niet zo, er zijn maar een paar dieren die zelfbewustzijn hebben. De olifant, dolfijn en nog een paar. De hond niet.
 
http://www.faqt.nl/vraag-en-antwoord/kan-mijn-hond-zichzelf-herkennen-in-de-spiegel/ "

Omdat honden geen interesse hebben in rare markeringen op hun voorhoofd of geen behoefte hebben om hun genitaliën te bestuderen, hebben ze zogenaamd geen zelfbewustzijn hahahah. Ik denk dat je op dit moment de hond onderschat. Of te veel waarde hecht aan een slecht opgezet onderzoek.

Meen je echt dat jouw honden zichzelf niet in de spiegel herkennen? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Omdat honden geen interesse hebben in rare markeringen op hun voorhoofd of geen behoefte hebben om hun genitaliën te bestuderen, hebben ze zogenaamd geen zelfbewustzijn hahahah. Ik denk dat je op dit moment de hond onderschat. Of te veel waarde hecht aan een slecht opgezet onderzoek.
Meen je echt dat jouw honden zichzelf niet in de spiegel herkennen?  "

Ja dat meen ik, ga zelf maar onderzoek doen. Ik heb t niet bedacht. 

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

Misschien dan toch maar een stapje terug doen met alles. Weer aan de korte lijn i.p.v. de rollijn, tot het trekken weer afgeleerd is. Weer de jaszakken voor beloningen en blijven trainen, zoals daarvoor. Ik ben inderdaad aan het kijken welke soort training ik kan volgen bij een hondenschool. 

 

En die spiegel... Inderdaad zijn er maar weinig dieren die zichzelf herkennen. En ik weet zeker dat Twister daar niet eentje van is. Maar dat hij dan gelijk achterlijk is? Nee dat ook niet. Dat denk ik eerder als ik kijk naar afval eten... Na 4 maanden trainen zou je denken dat het kwartje een keertje gevallen moet zijn XD

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

Vanmiddag heb ik eens geteld hoe vaak Twister een markeringsplasje doet. Op een uitlaat pad naast het huis, die precies 500 meter lang is, deed hij 16 keer een "plasje". Natuurlijk laat iedereen daar de hond uit, dus de verleiding is groter dan een stukje verderop in de wijk. Maar toch ernstig veel in mijn beleving. Ik heb gelezen dat het overmatig proberen te plassen (met nadruk op proberen, want na 10 keer komt er echt geen drup meer uit hp-frusty), irritatie geeft aan de urineleider en de prostaat. Dus ik ga morgen nog even in overleg met de dierenarts of hij weer een kuurtje kan krijgen met pijnstilling en ontstekingsremmers. Wie weet helpt dat ook voor een deel.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoort dit er allemaal bij, bij opgroeien? Nee, het gedrag van je hond gaat de foute kant op.

Maar ik vind het moeilijk om hierin advies te geven, omdat ik niet echt een duidelijke reden vanuit je tekst kan halen.

Je hond kan zich om verschillende reden zo gaan gedragen, en dan zijn de manieren waarop je dat aanpakt heel verschillend.

Bijvoorbeeld: een hond die loopt te klieren omdat er niet aan zijn noden en behoeften wordt tegemoet gekomen, dat verdient een heel andere insteek dan een hond die opstandig wordt omdat er veel te veel van hem gevraagd wordt en druk op hem wordt gezet, en is weer heel anders voor een hond die erg uitdagend is en met plezier de negatieve aandacht opzoekt.

 

Ik denk dat je dus voor jezelf (hoeft niet hier op het forum) in eerste instantie moet nagaan wat je eigen houding hierin is (jouw stemmingen, aanpak, karakter, verwachtingen, uitstraling...), wat de noden van je hond nu precies zijn (ook rekening houdende met zijn aard) en hoe dit dagdagelijks op elkaar inwerkt.

Je hond wordt ook ouder, hij groeit ook mentaal, dus de behoeften die ie een maand geleden had zijn niet noodzakelijk meer dezelfde als wat ie nu nodig heeft. 

 

Wat de spiegel betreft hp-wink: mijn honden kennen ook gewoon het concept van een spiegelbeeld. Zij weten heel goed dat ze zichzelf zien. Meer zelfs: ze kijken ook via de spiegel naar ergens anders. Bijvoorbeeld: in de auto (ik vooraan, zij achterin), als ik wat tegen hen zeg, dan vangen ze mijn blik via de achteruitkijkspiegel. Of in de gang, als ze willen checken of ik eraan kom, dan draaien ze niet hun hoofd naar achter maar kijken ze via de spiegel achterom zodat ze me kunnen zien. 

Of alle honden dit kunnen of willen, geen idee. Maar dat geen enkele hond het concept van een spiegel zou begrijpen, is onzin. hp-wink

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Vanmiddag heb ik eens geteld hoe vaak Twister een markeringsplasje doet. Op een uitlaat pad naast het huis, die precies 500 meter lang is, deed hij 16 keer een "plasje". Natuurlijk laat iedereen daar de hond uit, dus de verleiding is groter dan een stukje verderop in de wijk. Maar toch ernstig veel in mijn beleving. Ik heb gelezen dat het overmatig proberen te plassen (met nadruk op proberen, want na 10 keer komt er echt geen drup meer uit ), irritatie geeft aan de urineleider en de prostaat. Dus ik ga morgen nog even in overleg met de dierenarts of hij weer een kuurtje kan krijgen met pijnstilling en ontstekingsremmers. Wie weet helpt dat ook voor een deel. "

Hier een markerende dame, die plast ook op elk paaltje, polletje, struikje of wat dan ook.....inclusief opgetilde achterpoot .... en het is toch echt een teef, en nog gecastreerd ook hp-shiny

 

Het moment dat haar plasjes op zijn durft ze zelfs een laatste drol er uit te persen als ze toch echt vindt dat zij daar ook nog een geurvlag af moet zetten hp-frusty

 

Goed als je laat checken of er niks medisch is, maar hoeft dus absoluut niet, het kan ook gewoon gedrag zijn (en heeft ook niks met dominantie te maken want dat is wel het laatste wat ons blondje is, die is onzeker, gek en gewoon een lekkere rare meid, maar zeker niet dominant in welke vorm dan ook. Niet in de 'oude dominantie theorie' vanuit de wolfenroedel (die hoe dan ook achterhaald is) en ook niet vanuit de moderne, beter kloppende 'dominantie'theorie)

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Hier een markerende dame, die plast ook op elk paaltje, polletje, struikje of wat dan ook.....inclusief opgetilde achterpoot .... en het is toch echt een teef, en nog gecastreerd ook 
 
Het moment dat haar plasjes op zijn durft ze zelfs een laatste drol er uit te persen als ze toch echt vindt dat zij daar ook nog een geurvlag af moet zetten 
 
Goed als je laat checken of er niks medisch is, maar hoeft dus absoluut niet, het kan ook gewoon gedrag zijn (en heeft ook niks met dominantie te maken want dat is wel het laatste wat ons blondje is, die is onzeker, gek en gewoon een lekkere rare meid, maar zeker niet dominant in welke vorm dan ook. Niet in de 'oude dominantie theorie' vanuit de wolfenroedel (die hoe dan ook achterhaald is) en ook niet vanuit de moderne, beter kloppende 'dominantie'theorie)
  "

Gewoon een dametje dat veel te vertellen heeft, daar dienen plasjes voor. hp-shiny

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Misschien dan toch maar een stapje terug doen met alles. Weer aan de korte lijn i.p.v. de rollijn, tot het trekken weer afgeleerd is. Weer de jaszakken voor beloningen en blijven trainen, zoals daarvoor. Ik ben inderdaad aan het kijken welke soort training ik kan volgen bij een hondenschool. 
 
En die spiegel... Inderdaad zijn er maar weinig dieren die zichzelf herkennen. En ik weet zeker dat Twister daar niet eentje van is. Maar dat hij dan gelijk achterlijk is? Nee dat ook niet. Dat denk ik eerder als ik kijk naar afval eten... Na 4 maanden trainen zou je denken dat het kwartje een keertje gevallen moet zijn XD "

Bij de rollijn moet je hond ook trekken om meer ruimte te krijgen hè, o.a. daarom zijn die flexilijnen verschrikkelijk. Je leert je hond namelijk om aan de lijn te trekken. 

Verder blijf ik bij m’n mening dat hij echt nog te jong is voor castratie maar ik denk dat hij gewoon regels mist en dat deze niet duidelijk gesteld zijn in huis. Misschien dat er eens een trainer kan meekijken met hoe je het allemaal aanpakt?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je hebt dus, zoal je het beschrijft een jr x met black en tan, dat kan een teckel maar even goed een jachterrier zijn geweest en daar komen hele pittige hondjes uit voort. Het is overigens tegenwoordig een veel gevraagde kruising omdat men ,,black en tan jacks ,, zo leuk vindt..

Castratie zal alleen helpen als het ongewenste gedrag een seksuele oorzaak heeft. Je hond wordt er niet minder pittig van. 

Probeer in deze tijd waarin veel hondentraining en stil liggen een trainer te vinden die bij je thuis komt, en echt die zijn er. Thuis de situatie bekijken.

Zoals Alaska zegt het kan een hond zijn die overvraagd en doorgeslagen is

Een beginnende puber die doorslaat en weer even de teugels moet voelen. 

Alleen jij kan dat met een trainer die de hond in het echt ziet beoordelen.

Mij laten bijten en wel in mijn gezicht, sorry dat accepteer ik never nooit, of het moet uit schrik of pijn zijn,( en dan nog....) maar dat lees ik niet.

Heel veel succes. 

 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

" Misschien dan toch maar een stapje terug doen met alles. Weer aan de korte lijn i.p.v. de rollijn, tot het trekken weer afgeleerd is. Weer de jaszakken voor beloningen en blijven trainen, zoals daarvoor. Ik ben inderdaad aan het kijken welke soort training ik kan volgen bij een hondenschool. 
 
En die spiegel... Inderdaad zijn er maar weinig dieren die zichzelf herkennen. En ik weet zeker dat Twister daar niet eentje van is. Maar dat hij dan gelijk achterlijk is? Nee dat ook niet. Dat denk ik eerder als ik kijk naar afval eten... Na 4 maanden trainen zou je denken dat het kwartje een keertje gevallen moet zijn XD "

Ik reageer even op dit stuk. Je hebt je trainingen laten vieren, en je gebruikt een flexilijn. Dat zijn al twee oorzaken voor zijn gedrag. Ik loop altijd met een korte (2 meter) lijn in de buurt en een lange (10 meter) lijn in het bos. En ik heb ook altijd brokjes in mijn jaszak. En die van mij is niet eens voer gemotiveerd, maar het helpt wel om na goed gedrag te belonen, of voer spelletjes te doen als het spannend is (brokjes vangen).

 

Als je, zodra hij niet meer trekt, weer dd flexilijn pakt, blijf je bezig. Weg met dat ding. Gebruik een gewone lange lijn als je meer vrijheid wilt geven.

 

Ik zou lessen gaan volgen op een hondenschool. Je bedoelt het allemaal goed, maar dit klinkt als escalatie. Rust, reinheid, regelmaat. Een hond heeft echt wel behoefte aan voorspelbaarheid en het is goed voor een hond om te weten wat er van hen verwacht wordt.

 

Succes.

Ps. Mijn reu is bijna twee jaar en intact. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Gewoon een dametje dat veel te vertellen heeft, daar dienen plasjes voor.  "

 

Inderdaad, die neemt geen genoegen met alleen het nieuwsoverzicht.....die wil minimaal dagelijks de dikke zaterdageditie van de krant + een lekker damesroddelblad erbij ala story, prive, etc. 

En dan op alles reageren en een mening over hebben, dat is het aller leukste van een wandeling hp-shiny

 

(naast muizen/eenden/meerkoeten en al het andere wat voor haar voeten komt, verjagen als ze de kans zou krijgen hp-angel)

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Een echte terror terriër dus 

Als ik eerlijk mag zijn ? Ik zou hier een professional bij halen . Een gedragstherapeut die ervaring heeft met de jack hussel . Die ziet de situatie , jou en je hondje 

Ik zie ook weleens zulke hondjes , maar de meesten zijn zeer pittig 

En heel vaak gaat het fout , dat zou zonde zijn toch ? 

Een goede GT ziet vaak al in 1 oogopslag wat er gaande is 

Je hondje is nu nog jong , ik zou er Zo snel als mogelijk is mee aan de slag gaan 

Ik heb zelf ok eens een kruising JRT opgenomen . Het heeft mij twee jaar gekost om het heerschap weer op de rails te krijgen , met behulp van een GT . Ook een enorm pittige hond , met flinke rugzak . Maar het is met bloed zweet en tranen goed gekomen . Ik was echt wel wat gewend,  heb veel herplaatsers opgevangen . Maar ik kwam er met genoemde hond niet meer uit 

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

Wederom bedankt voor alle reacties, dit helpt echt!

 

Ik ben wat afgegleden met de training, omdat het zo goed ging en hij zo braaf deed. Ik vergeet te snel dat het nog een ukkie is en dat ik de teugels nog lang niet kan laten vieren. Hij komt natuurlijk ook met veel meer weg dan een grote hond. Als een grote hond naar mijn gezicht zou bijten, had ik eerder hulp in geschakeld denk ik. Ik heb met twee verschillende trainers gewerkt en met beide klikte het niet erg goed. Ik vond dat ze te ruw deden en te veel op dominant/onderdanig hamerde... Maar misschien moet ik niet zo snel opgeven en meer trainingen volgen bij verschillende trainers/hondenscholen.

 

Eerst maar eens laten controleren voor de zekerheid of er medisch gezien niks mis is. En de komende tijd weer volle bak richten op de training. Meer structuur in de dag en meer beperken in zijn ruimte. Kortom de teugels inderdaad weer aannemen. En met 2 weken nog maar eens evalueren of er voorruitgang in zit.

 

Want inderdaad dit soort hondjes komen vaak in het asiel. En dat ga ik koste wat het kost voorkomen. Het was achteraf geen handige keuze voor een eerste hondje. En nog lastiger omdat ik niet weet met welk ras er gekruist is. Maar ik ga de uitdaging niet uit de weg! Dit gaat met de juiste begeleiding helemaal goedkomen!

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Hier ook geen vliegles. 

Geduld, soms veel geduld bij pubers. Uiteindelijk loont het. Soms is eigen gedrag de oorzaak en zijn we er ons niet van bewust.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Je zegt zelf ,de vader is net als twister ,en dit hondje heeft echt niets van een jack russell ,meer een kruising teckeltje ,ook wat je zelf al wist ,een jack is overwegend wit ,black and tan en reebruin komen echt niet voor bij jack russells .

 

Dat maakt verder niet veel uit ,je hebt gewoon een leuk bastaardje die ze aan onwetende verkopen als jack russell .Goed dat je eerst medisch even kijkt of de urine goed is ,en een pup bijt echt niet bewust in je gezicht ,als je niet gebukt had was het je hand geweest of zo .

Óverigens is vliegles voor vogels en niet voor honden ,maar net als met alles ,daar zijn de meningen over verdeeld .hp-smile

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En de komende tijd weer volle bak richten op de training. Meer structuur in de dag en meer beperken in zijn ruimte. Kortom de teugels inderdaad weer aannemen. En met 2 weken nog maar eens evalueren of er voorruitgang in zit.

Als de oorzaak van zijn gedrag een gebrek aan duidelijkheid en kordaatheid is, en de hond gaat klieren omdat ie niet weet waarop of waaraf, dan kan dit zeker helpen.

Maar als de oorzaak ligt bij te weinig uitdaging, te weinig zelfbeschikkingsrecht, te weinig tegemoetkomingen, dan zal begrenzing en beperking een omgekeerd effect hebben en de hond nog gefrustreerder maken.

 

Dus ja, je kan het inderdaad uitproberen en daarna evalueren. 

Succes!

honden page profiel DanielleDanielle

" Bij de rollijn moet je hond ook trekken om meer ruimte te krijgen hè, o.a. daarom zijn die flexilijnen verschrikkelijk. Je leert je hond namelijk om aan de lijn te trekken. 
 "

Wat een onzin weer. Met Nero gebruik ik al sinds het begin als pup een flexlijn en hij trekt echt niet hoor. Zodra hij weerstand voelt, wanneer ik dus op het knopje van de flexlijn druk, weet hij dat hij niet verder kan en probeert dat ook niet. Volgens jouw stelling zou hij nu héel goed moeten trekken want dat heeft hij namelijk geleerd. undecided

 

Ik heb laatst een 3-meter looplijn gekocht omdat ik wil leren fietsen met Nero naast me. Dit is een normale looplijn en geen flexlijn dus. Ik ging er laatst mee gewoon wandelen (met de fiets komt nog) om te kijken hoe ik het met zo'n lijn vindt gaan. Ik vond het echt een onding voor normale wandelingen. Ik zat de lijn steeds met twee handen over te pakken wanneer Nero bij me ging lopen, omdat de lijn anders over de grond sleepte en tussen zijn pootjes terecht kwam. Daarnaast hield ik ook deze lijn heel kort als we naast een drukke weg liepen. Net zoals ik een flexlijn dan ook kort houd. In het bos kreeg hij meer lijn en kon hij dus verder lopen, met de flexlijn geef ik hem in het bos ook meer ruimte. Dus ik begrijp ook niet wat in de praktijk nou daadwerkelijk het verschil is (behalve dat de looplijn 3m is en flexlijn 8m in totaal, maar je kunt ook langere looplijn of kortere flexlijn kopen).

 

Dat jij er niet mee om kunt gaan of dat Maui wel een trekker is, dat kan natuurlijk. Maar je vult het gelijk voor iedereen in en je schrijft het alsof het in het algemeen zo is. Velen vinden een flexlijn wel prettig en hebben daar niet zoveel moeite mee als jij.

 

Hoe dan ook, ben ik het er wel mee eens dat TS het trekken weer helemaal van begin af aan moet afleren. Maar dit wilde ik even gezegd hebben omdat er zo vaak zulke slecht onderbouwde stellingen worden gedropt hier op het forum. 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Nieuw tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^