Hoort dit er echt allemaal bij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

 ik zou als ik jou was heel eerlijk bij je zelf te raden gaan en jezelf af vragen of jij wel een geschikt baasje bent voor je hondje....

Waarom schrijf je dit?

(en blijkbaar in meerdere topics tegelijk?)

Er is niks mis met je weg moeten zoeken. Niet elk puppy-verhaal loopt over rozen. Soms is het een kluwen, probeer je wat en mislukt het, begin je opnieuw, moet je bijschaven.

Als ieder er meteen de brui aan zou geven, het zou wat worden.

Fouten maken mag. Miscommunicatie mag. Vragen stellen of hulp zoeken, dat mag.

Het effe allemaal niet meer weten, dat mag!

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik heb voorgaande reacties niet gelezen, dus het kan heel goed zijn dat ik er als spuit 11 achteraan kom hp-wink

Maar als ik het verhaal van Twister lees, lees ik een stressbommetje, geen dominantie. Zelfs die erectie de godganse dag kan een symptoom van stress zijn. Een "normale" puberreu loopt niet de hele dag met een erectie. Castreren zou ik dus ook zeker niet doen zolang hij geen stabiele hond is. Dit kan zomaar de "klachten" oftewel symptomen nog meer verergeren. 

Misschien dat je dit artikel eens kan lezen

https://irp-cdn.multiscreensite.com/6c19301a/files/uploaded/stress_bij_honden.pdf

Ik zou een goede gedragstherapeut zoeken, die jou/jullie kan wijzen op waar het niet goed gaat. Maar die tip heb je ongetwijfeld al gehad. 

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Idd ja. Die waar het allemaal perfect loopt, bestaan niet. 

De hond vertoont ongewenst gedrag, maar problematisch is het helemaal niet. Baas moet nog leren en die wil is er. 

Ze komen er wel. 

honden page profiel RJRJ

" Waarom schrijf je dit?
(en blijkbaar in meerdere topics tegelijk?)
Er is niks mis met je weg moeten zoeken. Niet elk puppy-verhaal loopt over rozen. Soms is het een kluwen, probeer je wat en mislukt het, begin je opnieuw, moet je bijschaven.
Als ieder er meteen de brui aan zou geven, het zou wat worden.
Fouten maken mag. Miscommunicatie mag. Vragen stellen of hulp zoeken, dat mag.
Het effe allemaal niet meer weten, dat mag! "

het mag allemaal idd,

 

net zo goed dat ik een reactie mag typen....

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

" het mag allemaal idd,
 
net zo goed dat ik een reactie mag typen.... "

Ja natuurlijk mag dat maar erg opbouwend is het niet. Ik lees iemand die heel erg zijn best doet en een eerste pittige pup heeft. Iemand die open staat voor advies en tip en in de hond wil investeren. Dat zijn toch prachtige voorwaarden voor een heel geschikt baasje. Ik weet niet hoe perfect jij het allemaal deed bij je eerste hond maar ik leer na zeven honden nog steeds en maak ook nog steeds fouten. Met dit soort woorden raak je iemand. Dus er even over nadenken voordat je het intikt kan geen kwaad. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ja natuurlijk mag dat maar erg opbouwend is het niet. Ik lees iemand die heel erg zijn best doet en een eerste pittige pup heeft. Iemand die open staat voor advies en tip en in de hond wil investeren. Dat zijn toch prachtige voorwaarden voor een heel geschikt baasje. Ik weet niet hoe perfect jij het allemaal deed bij je eerste hond maar ik leer na zeven honden nog steeds en maak ook nog steeds fouten. Met dit soort woorden raak je iemand. Dus er even over nadenken voordat je het intikt kan geen kwaad.  "

Dat heb je mooi verwoord Klara.

honden page profiel DanielleDanielle

" het mag allemaal idd,
 
net zo goed dat ik een reactie mag typen.... "

Je mag inderdaad een reactie typen, ze zegt ook niet dat dat niet mag.

Maar ze vraagt wáárom je dat schrijft. Dat vraag ik me ook af, helemaal nu je zegt 'het mag allemaal idd.' Dus, waarom schrijf je dat? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Mmmh de balletjes liggen altijd heel gevoelig maar geven net als met de loopsheid van een teef een geur af waar andere honden op reageren. Als een je hond daarop reageert is het misschien beter om het weg te halen. Waarbij Peanut nooit een probleem had behalve een beetje plasjes checken en taggen, heb ik met Botty wel de nodige problemen. Een stijve heeft daar niets mee te maken, das lauter zoiets als ontspanning net als kauwen en likken.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Kan je het niet zo zijn dat je hondje gewoonweg super super super gefrustreerd is, misschien zelfs een loopse teef in de buurt rondhangt, zijn hormonen alle kanten opgaan, aan het puberen is, je probeert uit te testen maar net iets te ver gegaan is (kan natuurlijk gebeuren), je dus de training wat heb laten slippen en dat in combi met zijn ras, een grote onzekere (seksueel) gefrustreerde puber is?

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic is opgeschoond

 

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen er bij herhaling toe leiden dat het moderatorteam een waarschuwing geeft en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel TessaTessa 3 doggies

honden foto van Tessa

Ik lees hiermee en schrik ook weer van de reacties.. Stress waardoor hij plast in huis? Nee sorry maar jullie maken het echt te moeilijk.

Je hebt een Jack russel terriër (wij ook sinds 2 weken een pupje) maar wij hebben ook een schnauzer mix van 2 jaar, een reu.

Dit zijn beide onwijs intelligente maar vooral pittige honden!

Jouw jack is jou aan het uitproberen en als je zo "lief" alles blijft aanpakken neemt die straks je hele huis over.

Tijd voor duidelijkheid. Bouw een ritme in, nee is altijd nee. Nooit!! een ja er van maken. Ook al is het commando verkeerd gegeven.

Genoeg rust, hij is nog steeds jong en heeft slaap nodig. Zorg dat die slaapt.

Beweging en uitdaging, samen aan de slag, oefenen en plezier. Ga op cursus als je dit nog niet doen.

 

Maar vooral uitstralen, luister lieve lieve ondeugende hond van mij. Nu is het klaar, dit is mijn huis en mijn regels. Duidelijkheid, daar doet een hond het een beste op.

 

En laat al die adviezen hier, die echt te ingewikkeld zijn lekker voor wat het is. Stress, zielig enz enz. Nee hoor, je hebt gewoon een pittig ras en zult als baas moeten optreden.

 

Heel veel succes en sterkt. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn, dat je soms staat te janken in huis en denkt waarom wou ik dit? Het gaat echt beter worden, dat beloof ik.

Veel liefs

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

" ik zou als ik jou was heel eerlijk bij je zelf te raden gaan en jezelf af vragen of jij wel een geschikt baasje bent voor je hondje....
 
  "

Omdat dat een lang gepasseerd station is voor mij. Ik heb de eerste weken echt met mijn handen in het haar gezeten, de twijfel sloeg aan alle kanten doe, zelfs met de telefoon in de hand gestaan om de fokker te vragen of ik hem terug mocht komen brengen... Maar daar zijn we ook doorheen gekomen. En net wat Alaska's Finest! zegt: niet ieder pupyverhaal gaat over rozen. Pas als ik nu zou opgeven en er andermans probleem van zou maken, was ik geen knip voor mijn neus waard!

 

De hond is pittig, een doorzetter en meer dan waarop ik was voorbereid. Maar ik heb minstens net zo'n harde kop hoor :P Dus bedankt voor die vlam want die brandt weer als nooit tevoren!

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

Wow wat een reacties zeg! Ik zal het onderwerp flexlijn maar laten rusten verder. Iedereen heeft zijn/haar eigen mening en ervaringen ermee. En dat is helemaal prima. Ik ben al snel overgegaan op een tuigje en rollijn, omdat ik gek werd van het struikelen van Twister. Hij was en is nog steeds zo kort bij de grond, dat als de lijn een beetje slap komt te hangen, hij er direct over struikelt. En als ik de lijn hoger houd, gaat hij wijken als een paard tongue-out Ik was meer bezig met de lijn, dan met andere dingen. Dus nu wissel ik af en kijk ik wat het beste resultaat geeft.

 

Ik denk dat een aantal mensen hier de spijker op zijn kop slaan. Ik kon mij niks voorstellen wat er was voorgevallen, er was niks verandert in onze dagindeling. Ik heb overal gecheckt of lichaamsdelen pijn deden, niks gemerkt... Zelfs de dierenarts kon niet echt iets vinden. Urine was schoon. Hij was weer wat gegroeid (ruim 8 kg is hij al). Maar wel een geïrriteerde penis (van het likken, rijden, markeren?). Dus toch voor de zekerheid weer Novacam gaan geven. Na de eerste dosis al merkte ik verschil. Hij is uit zichzelf gaan slapen, sliep in de nacht door. En dit is alleen maar beter aan het worden. Dit is nu de 3e dag en hij heeft weer wat rust gevonden. 

 

Een vriendin stuurde mij dit:

De meest voorkomende klacht tijdens de puberteit bij de hond is groeipijn. Dit ontstaat op het moment dat de groei van het bot niet in verhouding is met de groei van de bloedvaten. De bloedvaten vernauwen dan wat, waardoor er wat stuwing in het beenmerg en vochtophoping onder het beenvlies kan optreden. Dit is een pijnlijk proces, botpijn is een diepe pijn, waar je hond erg veel last van kan hebben. Er wordt soms ten onrechte gedacht dat alleen de honden van de grote rassen last van groeipijnen kunnen hebben. De grotere rassen zijn er zeker wel gevoeliger voor, maar ook bij middelgrote en kleine honden kunnen groeipijnen voorkomen. Met goede voeding minimaliseer je de kans op groeipijnen, maar het is lang niet altijd te voorkomen. Sommige honden krijgen er, ondanks alle goede zorg, toch mee te maken. Groeipijn komt in verschillende gradaties voor. Hoe je hond zal reageren op het onaangename gevoel in zijn lijf, is afhankelijk van de ernst van de klacht. Een hond met groeipijn, hoe mild ook, is altijd gebaat bij een lagere belasting.

 

Ik denk dat het een combi is van hormonen, uitproberen, groeipijn/niet lekker in zijn velletje, en het laten afglijden van de training. Nu ben ik aan het zoeken naar de juiste begeleider. Ik heb ook al wat afspraken staan met andere hondeneigenaren om samen te wandelen en ervaringen te delen. Misschien geeft dat ook nog inzicht. Het plassen in huis is gestopt gelukkig. Hij wilde het zelfs tegen mijn been doen op een gegeven moment. Toen heb ik hem wel even heel streng toegesproken! Dat doen we niet! Daarna was het ook klaar. Verder hebben we de training weer opgepakt en oefenen we weer bij iedere drol of stukje afval op straat. Kleine stapjes en lage verwachtingen wink Ik zal met een week of 2 zeker nog even een update geven hier!

honden page profiel BlondieBlondie

" Omdat dat een lang gepasseerd station is voor mij. Ik heb de eerste weken echt met mijn handen in het haar gezeten, de twijfel sloeg aan alle kanten doe, zelfs met de telefoon in de hand gestaan om de fokker te vragen of ik hem terug mocht komen brengen... Maar daar zijn we ook doorheen gekomen. En net wat Alaska's Finest! zegt: niet ieder pupyverhaal gaat over rozen. Pas als ik nu zou opgeven en er andermans probleem van zou maken, was ik geen knip voor mijn neus waard!
 
De hond is pittig, een doorzetter en meer dan waarop ik was voorbereid. Maar ik heb minstens net zo'n harde kop hoor :P Dus bedankt voor die vlam want die brandt weer als nooit tevoren! "

Ik herken dat ook hoor, zowel met een herplaatser destijds van ruim 2 jaar oud, als ook met de pup. Dat ik me af ging vragen.. gaat dit wel goed zo... Maar de pup is inmiddels bijna zeven jaar en echt een hele fijne leuke lieve hond! En de tweejarige dame van destijds is ook gewoon tot haar dood bij me gebleven, toen we elkaar begrepen was het ook meer dan goed!

Die erecties zou ik wel even in de gaten houden, maar een dierenarts moet ook weten dat het soms een medisch iets kan zijn hé. 

Markeren in huis, net als toen hij tegen je been probeerde te plassen laten weten dat je daar niet van gediend bent. Markeren is wat mij betreft wel iets anders dan een ongelukje met plassen. 

Zelf vind ik JR's best pittige hondjes, maar als ze leuk opgevoed zijn prima honden. Kleine verpakking, groot formaat, zo zie ik ze altijd in ieder geval. Te vaak zie ik helaas dat ze gewoonweg niet zo ok zijn opgevoed, met name oudere mensen zie ik dat bij. Dan heb je toch wel ineens hondjes die best dominant zijn en bijterig/blafferig maar meer omdat ze gewoonweg niet begrensd zijn geweest tijdens opgroeien. Vaak omdat er toch gedacht wordt, ach ze zijn zo klein.. 

Zelf denk ik dan wel eens, klein ja..maar heb je dat gebit wel eens bekeken? Menig hond zou er jaloers op zijn whahaha.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Advies genoeg van de andere mensen. Ik wil alleen maar even zeggen:

Wat een supergaaf hondje zeg!!!

Doe's meer foto's

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Mmmh de balletjes liggen altijd heel gevoelig maar geven net als met de loopsheid van een teef een geur af waar andere honden op reageren. Als een je hond daarop reageert is het misschien beter om het weg te halen. Waarbij Peanut nooit een probleem had behalve een beetje plasjes checken en taggen, heb ik met Botty wel de nodige problemen. Een stijve heeft daar niets mee te maken, das lauter zoiets als ontspanning net als kauwen en likken. "

Balletjes geven een geur af ???

Ja tennisballen ,als ze nieuw zijn wel ,maar honden testikels ?

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Pubergedrag begeleiden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^