Pup 6 maanden soms happerig (reflex?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fozzie BeerFozzie Beer

Onze Bearded collie is nu 6 maanden en het valt me op dat hij snel hapt, ik heb het idee dat dit uit een reflex gebeurt? Als hij op de grond ligt (hij wil savonds graag tegen de bank aanliggen) terwijl wij op de bank tv kijken, dan reageert hij fel als iemand beweegt..we letten heel goed op dat we niet op hem gaan staan, maar als je bv op de bank beweegt kan hij ook opeens omhoog schieten en dan blaft en hapt hij in de lucht (hapt niet naar ons). En vanmorgen lag hij ook voor de bank maar was nog wakker, hij ging op zn rug liggen en ik wilde zn buikje kriebelen en toen hapte/blafte hij ook als reactie.  Ik heb het idee dat hij dat niet bewust doet, er gaan ook geen andere signalen aan vooraf..dus voelt voor mij aan als een reflex.  Zou hij ergens last van kunnen hebben of is het normaal dat ze zo reageren?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zou me geen grote zorgen maken, aandacht vragen ? Juist om een blaf als jullie je bewegen van hee ik ben er ook nog ? Je schrijft dat tie niet naar jullie hapt...buikje kriebelen, misschien geen fijn gevoel ? Of wat extra aandacht, ga lekker door, hahaha...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je weet zeker dat je hond goed hoort en  ziet?

Als een hond diep in slaap is, kan hij ook schrikken en een reflex hap en blaf geven.

Probeer eens voor je gaat staan even te hoesten zodat de hond weet dat er wat veranderen gaat.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Mmmh, ja honden doen rare dingen als ze iets lekker of leuk vinden. Die van ons maakt een soort grumpy geluid. Dachten eerst hij gromt maar bleek dus "Zalig! Ga door"

 

Als je het echt niet vertrouwd? Neem het even op met je telefoon even langs de DA en laten zien.

honden page profiel Fozzie BeerFozzie Beer

Hij ziet nog niet helemaal goed denk ik...langharige hond,  we laten de haren groeien zodat straks alles in een speldje of elastiekje kan maar nu hangt er nog vaak haar voor zn ogen. Kan dat ook de oorzaak zijn van een hap reflex?

Volgende forumvraag: Leverprobleem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^