aandacht trekken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StrayStray

 543429.jpg

"Goeiemorgen" wil mijn Boris denk ik zeggen , met zijn natte neus in mijn nek als ik nog niet wakker ben. Ik begin mijn dag graag rustig met een kopje thee in bed en een beetje in mijn dagboek schrijven. De eerste vijf minuten negeer ik hem naar goed hondengebruik en als ik hem daarna uitgebreid begroet heb en geknuffeld, wil ik nog even in bed met een kopje thee in mijn dagboek schrijven en soms nog even nasoezen als het voor mij erg vroeg is. (7.30 u foot-in-mouth) Boris vind dit duidelijk niks en gaat na een tijdje lopen klieren. Pikt papieren zakdoekjes  van de tafel om aan flarden te scheuren, of een pen, of wat dan ook, kluift aan de zitting v d  kruk, is niet geïnteresseerd in en kong met wat voer die ik al klaar had liggen, ( Zowiezo in het algemeen niet in brokjes of lekkertjes) of zijn kluif, sleurt zijn deken door de kamer en gaat in de gang aan de sleutels in de buitendeur rammelen. Van de week draaide ik mij nog even om en toen ik iets vreemds hoorde en opkeek lag hij op mijn dagboek te kluiven...! (ook van de tafel gepikt) Je begrijpt dat we toen even ruzie hadden en ik met gemengde gevoelens opstond om mijn dag te beginnen. Ik ben geen ochtendmens en stap altijd zo voorzichtig mogelijk, vriendelijk en met beleid de dag in, mede omdat ik flinke Tinnitus heb en dit 'smorgens het ergst. 

 Ik weet even niet wat ik ermee moet. Doe ik iets verkeerd of mist hij iets?  Als we om +- 9 u gaan wandelen duurt het echt nog wel een poos voor hij moet plassen dus hij staat ook echt niet op springen of zo.... Maar ik moet duidelijk opstaan wat hem betreft en dat is wat mij betreft bijna altijd te vroeg. ( Gordijnen dicht helpt ook niet  hp-frusty) Iemand een idee wat ik hiermee  moet ( of kan)?  Hoor het graag!

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Yup ik herken dat. Hier ook eerst 10 keer omdraaien en dan 500ltr koffie nodig om van zombie status naar de levenden te komen. Enige tip die ik kan geven is lekker bij je op bed laten komen, ik kon altijd nog even verder snoezen dan. Maar of je dat een goed idee vind met de grote die jij hebt?  Meneer is denk gewoon blij want hij gaat straks wandelen met jou en krijgt zijn ontbijtje, hoe sneller, hoe beter. Misschien heeft iemand anders nog een tip hier.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat een mooie hond is Borishp-heart

 

Jenna vind ook dat er om half vijf opgestaan moet worden hihi, voor door de week is het ok, maar in het weekend wel een beetje vroeg. Ik sta dan op loop een klein rondje met haar, geef haar eten en ga dan nog even in bed rustig bijkomen. Maar goed Jenna is ook al ouder.

 

Misschien anders vroeger naar bed? Ik ben eigenlijk ook geen ochtendmens, dat dacht ik tenminste altijd en gedroeg me ook zo, maar je kan je ritme veranderen heb ik zelf de ervaring.

 

Vervelend trouwens van de tinnitus, mijn moeder heeft dat ook heel erg.

 

Maar ik denk dat hij gewoon wakker is en zich verveelt en wat te doen wil hebben. Hoe is je verdere dagindeling?

honden page profiel StrayStray

Ja, ik denk ook dat hij zich verveelt. In het asiel in La linea waar hij een half jaar heeft gezeten, zal het geblaf van de andere 400 wel beginnen zodra het licht is, en waarschijnlijk ook andere hondjes in zijn hok om mee te spelen. Het zat daar barstensvol. Maar ik ben geen hond......frown Het is lastig dat eten hem eigenlijk nauwelijks interesseert anders kon ik wel even een speurtocht voor hem uitzetten. (Brokjes zijn zo overal tussen en onder gestrooid onder het thee zetten hp-smile) Maar helaas...  Na het wandelen dollen we nog even in de tuin, ontbijten we en slaapt hij.  's middags werk ik thuis tot eind v d middag en we weer een flinke wandeling gaan maken ev in een losloopgebied met andere honden. Anders aan de lijn hier in het bos en doen we oefeningen.. en 's avonds ben ik vaak ook nog actief thuis tot we de laatste ronde maken aan de lijn.  een bje zo.... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Uitgeslapen ? Hier is ook en vroege vogel, zelf ben ik en ochtend mens, niet zo heel erg dus, maar kan me voorstellen als je wat laat naar bed gaat je ook wat later wilt opstaan....misschien een goede kluif geven ? laughing Wel een die zonder toezicht en uurtje gegeven kan worden ? Anders er toch ook uit gaan, koffie erbij en een lekker ontbijtje ? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

 Ik begin mijn dag graag rustig met een kopje thee in bed en een beetje in mijn dagboek schrijven. De eerste vijf minuten negeer ik hem naar goed hondengebruik.

Waarom negeer je de hond 5 minuten? Misschien door dat te doorbreken, bouw je bij hem minder frustratie op?

Er is niks mis met je dag rustig beginnen, hoor. Dus dat hoef je m.i. niet om te gooien.

Maar misschien kan je wel bekijken waar je de hond in kan betrekken.

Bijvoorbeeld: als je 's ochtends met een kopje thee graag terug in bed kruipt, houdt dit in dat je eerst wel bent opgestaan, thee bent gaan zetten, enz. Daar ligt misschien een mogelijkheid om de hond ook aandacht te geven. Krijgt ie alvast zijn eten dan?

Of bekijk es waar je dat thee/dagboek-moment ook kan hebben zonder dat je weer in je bed kruipt. Een andere plaats kan ook het gedrag doorbreken: bijvoorbeeld samen gezellig op de bank kruipen. Of een stukje voorlezen uit je dagboek tegen je hond hp-wink. Je hond betrekken in je leven hoeft niet altijd in grote actie te zitten, kleine momentjes delen kunnen veel betekenen en veel beter werken dan de hond te negeren. hp-smile 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Laat je hem dan 1.5 uur wachten? 

Ik zou hem voor zijn. Zet je wekker op 7.00 uur. Ga er uit, drink je thee en ga met je hond wandelen. Als je terug komt geef je hem zijn eten en whatever en ga je weer lekker in of op bed om in je dagboek te schrijven.

De volgende dag zet je je wekker op 7.10, dan op 7.15, dan op 7.20 tot je bij de tijd bent die voor jou acceptabel is.

Zo zou ik t doen.

 

Dat je hem uitgebreid begroet en knuffelt enzo en dan weer hem negeert lijkt me wat verwarrend. Dan zou ik m helemaal negeren tot je er echt voor hem bent.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

En wat een prachtige hond om te zien! Fijn dat je hem geadopteerd hebt!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

7 30 dat noem ik uitslapen de meeste mensen zijn dan toch al wakker doordeweeks

honden page profiel StrayStray

'7 30 dat noem ik uitslapen de meeste mensen zijn dan toch al wakker doordeweeks'

 

Tja, als de meeste mensen al slapen ben ik nog aan het werk.....

honden page profiel StrayStray

Het lijkt alsof ik er iets op vind. Vanmorgen was ik de eerste om 8.00u

Gisteren middag hebben we een lange wandeling gemaakt, dollend met een ander hondje die Boris eruit liep. Op de terugweg sjokte hij nog echt met ons mee.. Na het eten hele avond bijna in coma (snurkend op zijn rughp-heart) en vanmorgen super relaxed.  Ik denk dat hij andere honden mist.  Dat kan ik wel makkelijk oplossen. 

Dank iedereen v h meedenken!hp-thumbsup

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

@Liz : dat ligt toch echt aan iemands werktijden haha. Hier ook geregeld nacht en avonddiensten.

 

Wat is Boris een prachtige hond! En top dat je een oplossing gevonden hebt

honden page profiel SusanSusan 3 doggies

honden foto van Susan

Zullen we ruilen? Ik sta om 07:00 uur vrolijk te springen met de riem in mijn hand en mijn Bonairiaan denkt bekijk het maar en draait zich nog even lekker snurkend om.

En ik maar denken dat een hond het perfecte excuus is om samen de dag te plukken en de zon te zien opkomen haha

Volgende forumvraag: Grommen naar ons
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^