Bench of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElfkeElfke

honden foto van Elfke

Hallo allemaal!

 

Willen jullie meedenken?

Wij hebben een pup van 14 weken. Vanaf het begin slaapt hij prima in de bench. In de nacht meteen met deurtje dicht zonder een kik. Overdag is het wat moeilijker, hij gaat dan piepen en aan de deur krabben. Dit stopt vrij snel, ongeacht of we thuis zijn of hij even alleen thuis is. 

 

Nu is het alleen zo dat ik thuis werk en het prima vind als hij gewoon zelf zijn slaap plekje bepaald  overdag. Als ik opsta wordt hij wakker en laat ik hem even buiten, daarna gaat hij weer liggen. Soms mis ik een plasje omdat hij dan buiten mijn zicht ligt, maar ook dat vind ik geen ramp. 

 

Kortom :overdag zit hij zelden in de bench, alleen als we weg moeten of als ik bijv. niet thuis ben en de overige gezinsleden niet op kunnen letten, maar wel in en rond huis zijn.

 

Nu vraag ik me echter af of ik hier wel goed aan doe, of dat ik juist de bench te weinig gebruik waardoor hij, als hij er dan 2-3 x per week overdag in moet, meer moeite mee heeft?

Hij gaat uit zichzelf eigenlijk nooit de bench in, behalve als hij denkt dat hij een snoepje krijgt als ik die kant op loop, dan zit hij er al klaar voor in de bench. Ook na de laatste plas en poep ronde gaat hij zelf in de bench zitten wachten op wat lekkers en dan rustig slapen. 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Mijn mening is als hij niet sloopt dan waarom in een kooi? Er kan niet altijd iemand bij zijn. Dus daar moet je een middenweg in vinden.

honden page profiel DagmarDagmar 2 doggies

Ik heb hopelijk volgend jaar terug een pupje en dan wil ik wel meer een aparte zone gaan creëren. Dus bench met ren erom heen.

Ik heb nu 3 honden en nu merk ik wel dat het vervelend is dat ze niet elk een eigen plaats hebben waar ik ze kan wegsteken.

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Dat is toch prima zoals het gaat.

Een hond hoeft toch niet perse in een bench hp-smile

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odingoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nicole & Odin

Ik deed het precies hetzelfde als jij nu doet. Ging hartstikke goed. Odin ging ook nooit uit zichzelf in de bench, maar hij klaagde ook nooit. 

 

Uiteindelijk liet ik hem ook steeds vaker overdag buiten de bench als ik even snel weg moest. Daarna ook 's nachts. Totdat ik de bench niet meer nodig had. Was overigens best snel. 

honden page profiel ElfkeElfke

honden foto van Elfke

" Mijn mening is als hij niet sloopt dan waarom in een kooi? Er kan niet altijd iemand bij zijn. Dus daar moet je een middenweg in vinden. "

Nou dat is dus idd ook wel mijn visie en doel, zoveel mogelijk nu al er buiten, en zodra het kan helemaal buiten de bench. Maar omdat hij het dus in het begin even moeilijk vindt twijfelde ik of ik daar nu goed aan deed. Hij sloopt nu nog alles waar hij bij Kan dus nu is het af en toe gewoon nodig.

 

honden page profiel ElfkeElfke

honden foto van Elfke

Thnx voor jullie reacties al! Mijn doel is idd om uiteindelijk de bench niet meer nodig te hebben en hem in (een deel van), de kamer te kunnen laten. Ik raakte gewoon even aan de twijfel omdat ik dus ineens dacht wat nu als ik het voor hem nu juist moeilijker maak? Maar als ik het zo lees dan denk ik weer het is prima zo, hij heeft lekker de vrijheid om te liggen waar hij wil, zich te verplaatsen, enz. 

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos 3 doggies

honden foto van Marijn en Moos

Hey! Gefeliciteerd met je pup, een knappe berner zie ik hihi.

 

Moos ging wel in de bench. Ook omdat hij wat last had van sloopgedrag en hij zijn rust zelf niet kon vinden los. Dit zijn we gewoon rustig gaan afbouwen. En nu? Moos is gewoon los dag en nacht, maar als de bench er niet is of dicht is per ongeluk, dan kan ie echt wel even van slag zijn want het is zijn heerlijke plekje waar hij nog vaak ligt! Ook handig voor op vakantie (wat wij regelmatig doen). Dan nemen we de bench mee en heeft hij een heerlijk slaap plekje!

 

Maar wellicht reageert niet elke hond hetzelfde. Ik snap je doel en visie en hoop dat het je lukt! Als je zorgt voor genoeg lekkere plekjes komt het vast goed!

 

Succes!!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Waarom zou je een situatie die soepel loopt, moeilijk gaan maken? hp-smile

Alleen maar voordelen, als je hond uit zichzelf zijn rust vindt en een eigen plekje kiest. hp-thumbsup

Helemaal top!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo is 12 jaar en slaapt nog steeds in zijn bench, met open deurtje. De bench is wel groter dan voor zijn ras gebruikelijk is en er liggen een kussen en een deken in en zijn drinkbak staat vlakbij. Ik heb de bench nooit als strafplek gezien, maar als een rustig en comfortabel terugtrekplekje en als ik weg ben, ligt hij vaak in zijn bench, terwijl hij de hele benedenverdieping kan gebruiken, incl. de serre. Ik ken helaas veel te veel baasjes, die de hond te vaak opsluiten in een bench en daar ben ik echt een tegenstandster van. Als het onweert of vuurwerk knalt, gaat hij vanzelf in zijn bench. Ik heb Romeo wel eens gefilmd om te kijken wat hij zoal doet, als hij alleen is. Er gebeurde niets, alleen als de deurbel ging, blafte hij, maar dat hield meteen op. Verder liep hij naar de serre en ging daar liggen en af en toe sprong hij op de bank. Niets opzienbarends.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Nou dat is dus idd ook wel mijn visie en doel, zoveel mogelijk nu al er buiten, en zodra het kan helemaal buiten de bench. Maar omdat hij het dus in het begin even moeilijk vindt twijfelde ik of ik daar nu goed aan deed. Hij sloopt nu nog alles waar hij bij Kan dus nu is het af en toe gewoon nodig.
  "

Was me niet helemaal duidelijk in je bericht of hij nu een sloper was of niet. Vandaar dat ik zei, anders de middenweg kiezen mocht hij slopen. In de bench dus.

 

Als hij uit zichzelf erin gaat liggen? Ga je gewoon verder zoals je het nu doet. Honden die compleet in paniek raken in de bench gaan er ook niet meer uit zichzelf in liggen. Wat je doet is dus goed. Alleen zijn gewoon verder langzaam opbouwen met behulp van de bench.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^