Begraven of cremeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Begraven of cremeren?
Iets waar je misschien liever nog niet over nadenkt, maar ooit komt het moment en dan moet je plots een keuze maken.
Kies je dan voor begraven of cremeren? En waar dan? Ga je voor een individuele crematie of collectief?
Iets meer als één jaar geleden stonden wij zelf voor deze keus. Geheel onverwachts overleed onze rottweiler 's nachts & dan moet je 's morgens beslissingen nemen.
Wij wilden haar sowieso laten cremeren en hadden zo'n 20 jaar geleden een prima ervaring bij een dierencrematorium niet al te ver bij ons vandaan.
Contact opgenomen & een afspraak gemaakt, aan de telefoon klonken ze niet erg begripvol & leek het of wij écht maar een nummertje waren. Na alle reviews gelezen te hebben, werd ons gevoel bevestigd & kwam ik uit bij een ander, nieuw dierencrematorium.
Wat een lieve mensen! Aan de telefoon al zoveel meer begrip & ook toen we daar aan kwamen heel erg fijn bijgestaan. Oprecht geïnteresseerd & meelevend.
We kregen rustig de kans om afscheid te nemen, de mogelijkheden & extra's (pootafdruk/haarplukje) werden uitgelegd. 
Al met al, als het ergens moet dan heel graag hier!
Dierencrematorium Apeldoorn, gerund door écht 2 schatten van vrouwen.
 
Kern van het verhaal, hoe fijn is het als je dit voor jezelf duidelijk hebt en niet hals over kop beslissingen moet nemen?
Hebben jullie hier zelf wel eens over nagedacht? Of wat zijn jullie ervaringen in het verleden geweest?
  "

Wat bijzonder..

Ik heb mijn Bamse daar in september laten cremeren, en ik heb precies dezelfde ervaring..

Hoewel ik troosteloos was, niet meer kon stoppen met huilen en in een soort roes verkeerde, kan ik me die dagen nog glashelder herinneren...

 

Ontzettend lief waren ze, al vanaf het eerste telefoontje.

Zij voelden mijn verdriet, en hebben er echt álles aan gedaan om dat enigzins te verzachten.

Ik mocht komen wanneer ik wilde, meerdere keren, en zo kon in alle rust afscheid nemen.

Ik ben de pijn rondom het verlies van mijn grote vriend nog lang niet kwijt, maar deze dames zijn voor mij goud waard..

 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik heb Loki laten cremeren. De as is uitgestrooid en ik heb zelf een pootafdruk laten maken, die heeft een mooi plekje naast een foto van hem. 

Zijn crematie is geweest bij Majesta in Rotterdam. Heel tevreden over, lieve mensen en ook s avonds en in het weekend te bereiken. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Wat bijzonder..
Ik heb mijn Bamse daar in september laten cremeren, en ik heb precies dezelfde ervaring..
Hoewel ik troosteloos was, niet meer kon stoppen met huilen en in een soort roes verkeerde, kan ik me die dagen nog glashelder herinneren...
 
Ontzettend lief waren ze, al vanaf het eerste telefoontje.
Zij voelden mijn verdriet, en hebben er echt álles aan gedaan om dat enigzins te verzachten.
Ik mocht komen wanneer ik wilde, meerdere keren, en zo kon in alle rust afscheid nemen.
Ik ben de pijn rondom het verlies van mijn grote vriend nog lang niet kwijt, maar deze dames zijn voor mij goud waard..
  "

Fijn hè! Ze gaven ons ook echt alle tijd van de wereld.

Dat ze zelfs nu in corona tijd nog zo'n persoonlijke aanpak hebben en je zo vaak welkom was, toont helemaal hoe bijzonder ze zijn!

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Je hond kan natuurlijk ook thuis komen te overlijden hè, dat was hier dus het geval en ik associeer die plek niet écht met haar. Meer de plaats waar ze altijd lag.
Wat inslapen betreft hebben wij hier gelukkig geen ervaring mee, maar lijkt thuis in de eigen omgeving me toch het mooist & meest vertrouwt voor de hond "

Ja ik snap heel goed waarom mensen dat doen en dat het voor veel honden juist vertrouwd is maar bij Shep is het zo dat haar huis haar niet meer vertrouwd is als de dierenarts daar opeens binnen staat. Bij de dierenarts is ze dan eigenlijk meer op haar gemak.

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Ja ik snap heel goed waarom mensen dat doen en dat het voor veel honden juist vertrouwd is maar bij Shep is het zo dat haar huis haar niet meer vertrouwd is als de dierenarts daar opeens binnen staat. Bij de dierenarts is ze dan eigenlijk meer op haar gemak. "

Dan zou ik het bij de dierenarts laten doen als je hond daar wel op haar gemak is

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Dit klinkt allemaal heel mooi. Ik zei ook altijd, geen ene hond laat ik bij de DA inslapen. 
Helaas heb je dit niet altijd voor het zeggen of je moet wel heel erg egoïstisch zijn in bepaalde situaties en vanuit je eigen ik denken.
     "

Er zijn uiteraard altijd uitzonderingen in nood, dat snap je zelf toch ook wel? Ik vind het een beetje een "bijzondere" opmerking richting mij, maar goed. Zeker over een onderwerp als dit. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Uit strooien is toch geen must? Als het voor jou goed voelt ze thuis bij je te houden is dat toch ook prima! "

Dat zegt iedereen. Maar om mn diertje in een potje te houden voor mijn eigen gewin vind ik altijd zo.....mweh. Hij hoort vrij te zijn, op zijn favoriete plekken. Zo had ik het me voorgenomen. Maar ben gewoon een softy, het komt wel een keer.....over 5 jaar hp-frusty

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Er zijn uiteraard altijd uitzonderingen in nood, dat snap je zelf toch ook wel? Ik vind het een beetje een "bijzondere" opmerking richting mij, maar goed. Zeker over een onderwerp als dit.  "

Als je het zo hebt opgevat, sorry dan. Het was niet mijn bedoeling je te kwetsen. Ik vertelde dit omdat ik zelf ook altijd heel hard riep dat al mijn honden thuis in zouden worden geslapen, al moest ik hemel en aarde bewegen. Maar de werkelijkheid is dus anders. En daar houdt je een heel vervelend gevoel aan over, zeker bij degene die angst hadden voor de DA.

En er zijn inderdaad altijd uitzonderingen, dat snap ik nu ook, maar hoe naïef het ook mag lijken, daar stond ik voor die tijd niet bij stil. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Dat zegt iedereen. Maar om mn diertje in een potje te houden voor mijn eigen gewin vind ik altijd zo.....mweh. Hij hoort vrij te zijn, op zijn favoriete plekken. Zo had ik het me voorgenomen. Maar ben gewoon een softy, het komt wel een keer.....over 5 jaar  "

Iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt het is al gebeurt en gedaan. Altaar staat hier ook en we zijn klaar? Wanneer we er klaar voor zijn. Mega ortho bed ligt er ook nog en lig nog altijd op Peanuts dekentje in bed. Nu met Botty en Lou erbij. Sommige willen het direct uitwissen en andere nog even vasthouden, dat is allemaal ok. Het is niet niks, iets verliezen waar je zoveel van houd.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt het is al gebeurt en gedaan. Altaar staat hier ook en we zijn klaar? Wanneer we er klaar voor zijn. Mega ortho bed ligt er ook nog en lig nog altijd op Peanuts dekentje in bed. Nu met Botty en Lou erbij. Sommige willen het direct uitwissen en andere nog even vasthouden, dat is allemaal ok. Het is niet niks, iets verliezen waar je zoveel van houd. "

Precies, iedereen doet het op zijn eigen manier. Hier hangen ook nog de tuigjes en halsbanden aan het rekje van onze laatste 2, overleden in 2017 en 2019. Je moet doen wat voor jezelf goed voelt, daar heeft verder niemand wat mee te maken.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Voor mij is het pas 4 weken geleden dat ik Djangie heb laten cremeren, wij mochten ook nog afscheid komen nemen. Ik vind het vreselijk dat wij er niet heen konden, het was die maandag code rood en spekglad op de wegen. Zijn as en pootafdruk heb ik hier, alleen weet ik nog niet wat ik met de as ga doen. Ik had altijd het idee om als Wienske er ook niet meer is ze dan samen uit te strooien, maar ik ben daar nu erg over aan het twijfelen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Voor mij is het pas 4 weken geleden dat ik Djangie heb laten cremeren, wij mochten ook nog afscheid komen nemen. Ik vind het vreselijk dat wij er niet heen konden, het was die maandag code rood en spekglad op de wegen. Zijn as en pootafdruk heb ik hier, alleen weet ik nog niet wat ik met de as ga doen. Ik had altijd het idee om als Wienske er ook niet meer is ze dan samen uit te strooien, maar ik ben daar nu erg over aan het twijfelen. "

Neem de tijd, je hoeft er niets mee. Niemand zegt jou er nu iets mee te doen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ik heb er een paar thuis begraven (pups), een paar bij de DA achtergelaten en eentje gecremeerd, die in een knuffelbeer bij mijn ouders staat.
Het is mij steeds duidelijk geweest wat te doen.
Mijn huidige honden worden ook gecremeerd en eenmaal ik het loodje leg, worden ze allemaal bij mij gelegd. Nu ja, dat wil ik en hoop ik dat dan gedaan wordt, eenmaal dood heb ik daar geen zeggenschap meer over natuurlijk ;-) "

Ik wil ook dat het as van mijn overleden honden met mij mee in de kist gaat. Ik heb deze wens opgenomen in "mijn begrafenis wensen" dit formulier zit bij mijn begrafenispapieren en mijn kinderen weten hier van.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb al mijn honden laten cremeren, ik wilde dit individueel laten doen maar de man van het crematorium waar ik ze heb laten cremeren heeft mij weten te overtuigen dat alle dieren bij hun zo wie zo individueel op een plaat gecremeerd worden.

De aspot van Gipsy en Coco heb ik in de tuin begraven. Toen ik ging verhuizen kon ik de pot van Coco niet terug vinden die van Gipsy is mee verhuist en weer begraven. Bij mijn laatste verhuizing kon ik de aspot van Gipsy ook niet meer vinden anders had ik haar as ook in een urn laten doen. De aspot van Gizmo heeft jaren op de kast gestaan, ik kon hem niet begraven of uitstrooien. Uiteindelijk heb ik zijn as in een antieke tabakspot laten doen die hier op de kast staat. Mowgli is ook gecremeerd, haar as heb ik in een urn laten doen. Als ik zelf kom te overleiden wil ik dat het as van mijn honden en kat met mij meegaat. Deze wens heb ik samen met mijn andere begrafeniswensen op papier gezet en dit formulier zit bij mijn begrafenispolis, mijn kinderen weten hier van. 

honden page profiel toto

honden foto van to

Begraven of cremeren?

 

nou heel simpel geen van beide......

Als het mogelijk is tegen die tijd, dan mogen ze thuis inslapen in het bijzijn van de andere hond.

Dar hebben we al een keer moeten doen en is prachtig om te zien hoe ze daarmee omgaan... er aan snuffelen en ruiken en likken, Echt heel liefdevol.

Dat gezegd hebbend en in de wetenschap dat beide honden niet de 30 kilo halen (vanwege de regels van de arbeidsinspectie), gaan ze beide in het bezit van een dierdonorcodicil naar Utrecht.

 

https://proefdiervrij.nl/dierdonorcodicil

 

ik ben nu eenmaal geen type om iedere keer de urn ofzo af te stoffen, en in de kliko vind ik dan ook weer niks. En in Utrecht doen ze er dan nog wel wat nuttigs mee.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Als je het zo hebt opgevat, sorry dan. Het was niet mijn bedoeling je te kwetsen. Ik vertelde dit omdat ik zelf ook altijd heel hard riep dat al mijn honden thuis in zouden worden geslapen, al moest ik hemel en aarde bewegen. Maar de werkelijkheid is dus anders. En daar houdt je een heel vervelend gevoel aan over, zeker bij degene die angst hadden voor de DA.
En er zijn inderdaad altijd uitzonderingen, dat snap ik nu ook, maar hoe naïef het ook mag lijken, daar stond ik voor die tijd niet bij stil.  "

Thnx. Ik was eergisteren wat emotioneler en nam wel meer zwaarder op dan bedoelt hp-wink . Wat ik al zei, ik zeer pragmatisch zijn en ik weeg altijd alles tegen elkaar af en heb alle situaties dan al bedacht. Heb een vriendin waarvan de hond naar da ging om een bult te laten weghalen en die lieten ze niet meer wakker worden, helemaal intern verkankerd. De enige keus is dat. Maar mijn herder, met een milttumor die op klappen stond, heb ik weer mee naar huis genomen (na diagnose) om hem 3 uur later te laten inslapen, in bijzijn vd andere honden. Ik vind het daarvoor ook zo belangrijk. Maar jemig he, ik stop ermee. Zit weer te grienen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Thnx. Ik was eergisteren wat emotioneler en nam wel meer zwaarder op dan bedoelt  . Wat ik al zei, ik zeer pragmatisch zijn en ik weeg altijd alles tegen elkaar af en heb alle situaties dan al bedacht. Heb een vriendin waarvan de hond naar da ging om een bult te laten weghalen en die lieten ze niet meer wakker worden, helemaal intern verkankerd. De enige keus is dat. Maar mijn herder, met een mildtumor die op klappen stond, heb ik weer mee naar huis genomen (na diagnose) om hem 3 uur later te laten inslapen, in bijzijn vd andere honden. Ik vind het daarvoor ook zo belangrijk. Maar jemig he, ik stop ermee. Zit weer te grienen.  "

In z'n situatie? Heb het juiste gedaan. Als mensen? Willen wij sterven het liefst in onze slaap en ons eigen bed. Waarom zou dit anders zijn voor een huisdier naar onze handen gezet?

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Wij hebben onze lieve Nano 2 jaar geleden ook plots moeten afgeven & kozen voor het cremeren. Het goede was dat onze dierenarts het allemaal regelde en mochten toen ook afscheid gaan nemen 2 keer eentje na dat hij zen spuitje had gekregen en de ander wanneer hij bij de crematorium lag. Ze hadden hem helemaal mooi gemaakt met bloemetjes een mooi dekentje en afdrukjes van zen pootjes genomen. Een pijnlijk maar mooie ervaring. Daarna hebben we hem uitgestrooid in zen favoriete bos. Mijn vader had toen een soort van begrafenis georganiseerd en aangezien het de enigste hond was van de familie was heel de familie er van aangedaan en waren ze allemaal aanwezig echt prachtig. We hadden mooie woorden geschreven. Er vielen veel traantjes en op het einde hadden we hem uitgestrooid en omdat hij zo graag in dat poeltje zwom achter tennis balletjes aan hebben we er nog balletjes mee in gegooid.  hp-heart
543526.jpg

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wij hebben Kelly 5 jaar geleden begraven onder een boom in het weiland van mijn oom. Hij is boer en heeft voldoende ruimte op de boerderij. Ze heeft dus een prachtig plekje onder een enorme kastanjeboom. 

Ik weet nog niet hoe ik het bij Lynn en Sam zal gaan doen. Ik hoop dat het nog héél lang duurt, maar waarschijnlijk zullen zij ook bij mijn oom op de boerderij begraven worden.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Sinds kort is er in mijn woonplaats Venlo een dierenuitvaartcentrum dat de dieren resomeert. De eerste in Nederland en Europa. Het centrum ligt op loopafstand van mijn woning. De dieren worden in een soort metalen kist gelegd en na een aantal uren schijnt het lichaam opgelost te zijn en blijft er een soort van poeder over, dat je in een urn kunt doen. Ze schijnen het heel mooi en met respect te doen en de dieren worden in een kamer opgebaard, indien gewenst. Ik hoop voor alle baasjes dat onze hondenventjes en hondenmeisjes nog heel lang bij ons mogen zijn, in goede gezondheid. 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Ik ga mijn honden laten cremeren. De gezinshonden hebben we begraven maar ik voel me prettiger bij het cremeren van mijn honden. Daarna wil ik dan de as ergens uitstrooien. 

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat vinden de hondenbaasjes van resomeren voor dieren? Voor mensen gebeurt dit al. Ik heb juist omdat het zo nieuw is, mijn reactie gegeven om eens te kijken hoe hierover gedacht wordt op hondenpage. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Wat vinden de hondenbaasjes van resomeren voor dieren? Voor mensen gebeurt dit al. Ik heb juist omdat het zo nieuw is, mijn reactie gegeven om eens te kijken hoe hierover gedacht wordt op hondenpage.  "

Dat vind ik dan toch wat gek! Hoewel het natuurlijk toch ook wel n beetje in de buurt komt bij cremeren als er een soort van poeder overblijft.

Ik kijk nu de meilandjes en zoals het in deze aflevering lijkt, willen ze hun hond bommel op laten zetten. Ook niet iets wat je vaak hoort

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Wat vinden de hondenbaasjes van resomeren voor dieren? Voor mensen gebeurt dit al. Ik heb juist omdat het zo nieuw is, mijn reactie gegeven om eens te kijken hoe hierover gedacht wordt op hondenpage.  "

ik kende het niet 

ik las dat er gebruik gemaakt wordt van kaliumhydroxine. Ik vraag me af of dit milieuvriendelijk is?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het schijnt dat resomeren milieuvriendelijker is dan cremeren. Misschien kunnen jullie eens kijken op hun site: "Dierenuitvaartcentrum Venlo". Daar staat uitgelegd hoe e.e.a. gaat. Ik zie dus wel dat ondanks dat ze pas open zijn, het heel druk is. De reportage op omroep Venlo heb ik bekeken, om er meer over te weten te komen. Dit uitvaartcentrum ligt middenin een woonwijk en ik ben ervan overtuigd dat ze geen vergunningen hadden gekregen als ze niet zouden voldoen aan alle  regels. Een crematorium ligt meestal niet binnen een woonwijk. 

honden foto van Helga bazinnetje van Balou †

Onze Balou wordt zaterdag 13. Drie weken geleden ben ik bij de DA geweest omdat hij steeds loopt te hoesten en hijgen alsof hij een marathon heeft gelopen. Het hartruisje wat hij altijd al had blijkt verergerd te zijn dus nu krijgt hij hartmedicatie.

Maar dit heeft ons doen realiseren dat we nu toch echt rekening moeten gaan houden met het afscheid. En dit regelen we liever rustig vooraf.

Al jaren heb ik in mijn telefoon het nummer van het dierencrematorium, zodat ik ook als we op vakantie zijn meteen kan bellen om hem op te laten halen bij het pension en hem kan laten wachten tot we weer thuis zijn.

Na het bericht van de DA ben ik op internet gaan zoeken wat ik met zijn as wil en ik ben een prachtig beeld tegen gekomen om zijn as in te bewaren, alles past erin. Het is een hond met een bot tussen zijn poten, op dezelfde manier als Balou altijd ligt met zijn bot. Deze is inmiddels besteld en krijgen we deze week binnen. Hopelijk duurt het nog heel lang maar dan hoeven we daar niet meer over te denken.

Ik heb gisteren bij de Action Do&Dry klei gekocht, ik zou daar graag zijn poten in afdrukken na zijn overlijden. Hij laat dat nu niet toe dus ik moet dat wel meteen erna doen, voordat hij weg gaat. Vandaar dat ik het ook alvast in huis heb gehaald. Is er trouwens iemand hier die ervaring heeft met pootafdrukken in deze klei?

Toen onze kat overleed heb ik haar pootjes afgedrukt met verf op een aquarelschilderij wat ik van haar gemaakt heb. Van Balou wil ik er eentje neerzetten bij het beeld en een afdruk om in de kerstboom te hangen.

Ik hoop echt dat hij gewoon overlijdt in zijn slaap of gewoon boem, hartstilstand. Met onze kat bij de DA om te laten inslapen was echt vreselijk. Maar thuis laten inslapen gaat niet lukken vrees ik, niemand mag bij zijn mand komen en hij vertrouwt ook niemand dus dat wordt vechten als het eerst infuus erin moet...

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

Rori loopt langzaam op haar einde (inmiddels bijna 14 en afgelopen week erg achteruit gegaan). Heb besloten haar te willen cremeren individueel en dan uitstrooien op ons weiland waar ze dagelijk met veel plezier rond snuffelt.

Denk dat ik dat bij alle honden ga doen.

honden page profiel CeesCees

honden foto van Cees

"      Heel lang erover nagedacht om de as uit te strooien, maar ik kan het niet, het is voor iedereen een eigen afweging. "

Ja ik begrijp dit heel goed. Wij hebben hier nu drie urntjes staan van onze Bonnie (23 januari 2002), Beau (6 augustus 2012) en nu Milou (25 januari 2021). We willen ze altijd bij ons houden en nooit uitstrooien. Hebben wel met die gedachte gespeeld om ze 'vrij' te laten in hun vertrouwde omgeving, maar toch niet gedaan. Nu staan ze met waxinelichtjes voor hen op het dressoir. Onze lieve Milou, die hebben we moeten laten gaan op 25 januari dit jaar (na 13,5 jaar) en de dag erna naar het crematorium gereden. Daar werden we opgewacht door de eigenaresse en die heeft Milou in een afscheidsruimte opgebaard. Afscheid genomen van haar en we zijn met haar meegegaan naar de crematie oven. Het enige dat we niet hebben gedaan is haar in de oven gelegd. Nu zag ik dat Milou met respect is behandeld en dat wilde ik graag. Forever in my heart.543786.jpg

honden page profiel Petra Leusink Petra Leusink

honden foto van Petra Leusink

Mijn dieren worden ook gecremeerd, altijd bij huisdierencrematorium noord nederland. Laat ze thuis inslapen, laat ze nog 1 á anderhalve dag in huis om rustig afscheid van ze te nemen en laat ze ophalen door het crematorium. Heb mijn stabij 11 april in laten slapen, valt me erg zwaar. Heb zelf een pluk haar geknipt en dat laten verwerken in een mooie halsketting 

honden page profiel Petra Leusink Petra Leusink

honden foto van Petra Leusink

" Onze Balou wordt zaterdag 13. Drie weken geleden ben ik bij de DA geweest omdat hij steeds loopt te hoesten en hijgen alsof hij een marathon heeft gelopen. Het hartruisje wat hij altijd al had blijkt verergerd te zijn dus nu krijgt hij hartmedicatie.

Maar dit heeft ons doen realiseren dat we nu toch echt rekening moeten gaan houden met het afscheid. En dit regelen we liever rustig vooraf.

Al jaren heb ik in mijn telefoon het nummer van het dierencrematorium, zodat ik ook als we op vakantie zijn meteen kan bellen om hem op te laten halen bij het pension en hem kan laten wachten tot we weer thuis zijn.

Na het bericht van de DA ben ik op internet gaan zoeken wat ik met zijn as wil en ik ben een prachtig beeld tegen gekomen om zijn as in te bewaren, alles past erin. Het is een hond met een bot tussen zijn poten, op dezelfde manier als Balou altijd ligt met zijn bot. Deze is inmiddels besteld en krijgen we deze week binnen. Hopelijk duurt het nog heel lang maar dan hoeven we daar niet meer over te denken.

Ik heb gisteren bij de Action Do&Dry klei gekocht, ik zou daar graag zijn poten in afdrukken na zijn overlijden. Hij laat dat nu niet toe dus ik moet dat wel meteen erna doen, voordat hij weg gaat. Vandaar dat ik het ook alvast in huis heb gehaald. Is er trouwens iemand hier die ervaring heeft met pootafdrukken in deze klei?

Toen onze kat overleed heb ik haar pootjes afgedrukt met verf op een aquarelschilderij wat ik van haar gemaakt heb. Van Balou wil ik er eentje neerzetten bij het beeld en een afdruk om in de kerstboom te hangen.

Ik hoop echt dat hij gewoon overlijdt in zijn slaap of gewoon boem, hartstilstand. Met onze kat bij de DA om te laten inslapen was echt vreselijk. Maar thuis laten inslapen gaat niet lukken vrees ik, niemand mag bij zijn mand komen en hij vertrouwt ook niemand dus dat wordt vechten als het eerst infuus erin moet... "

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Tot ziens allerliefste Charlie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^