Elitefokker Ronny Lenssens: betrouwbaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KristelKristel

Ik ben denk ik niet duidelijk geweest. IKZELF zou hier geen pup kopen, om alle alarmsignalen die jullie benoemen. Ik heb nl. Hetzelfde idee erover. Het gaat echter om mijn ouders. 
- ze zijn op bezoek geweest, maar konden geen volwassen hond te zien krijgen. Zodra hun pup geboren was, zouden ze wel de moederhond mogen zien. Geen idee waarom dat bij het bezoek niet kon.

Mijn ouders willen ook het moederhondje zien alvorens aan te schaffen.

- het internet staat dus niet vol negatieve reacties. Ik vind enkel 1 oud topic terug op dit forum, verder niets (en ik heb goed gezocht!).

Daarom hoopte ik specifiek op concrete ervaringen. Er is er nu eentje - en die is positief.

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Je was wel duidelijk genoeg hoor. Ik dacht dat je misschien dit topic aan je ouders kon laten lezen. 
Vraagje, snappen je ouders het belang van gezonde fok? Dus fok waarbij de ouderdieren onderzocht zijn op erfelijke afwijkingen? Of waarom het belangrijk is dat ze de ouderdieren mogen bekijken? 

Er zijn natuurlijk checklisten om te controleren óf iemand een goede fokker is, maar het lijkt me ook heel belangrijk om te begrijpen wáárom iets wel/geen goede fok is. Ik zie het daar regelmatig op mis gaan. Jouw ouders maakt het misschien niet zoveel uit of er een stamboom is, maar wat daar vaak achter schuilt is dat er wordt gefokt met zieke dieren waarvan niks bekend is. Sommige mensen maakt het voor zichzelf ook niet uit of ze de ouderdieren gezien hebben, maar wat daar dan weer achter schuilt is dat die honden in vreselijke omstandigheden leven. Ik hoop dat jouw ouders zulke zaken begrijpen, dat het niet om hun gaat en wat ze belangrijk vinden, maar vooral wat er allemaal kan spelen. Als ze het wáárom begrijpen, is het ook veel makkelijker om een juiste fokker te vinden. Ze kunnen dan namelijk de juiste vragen stellen. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Je ouders zijn daar ter plaatse geweest, maar ze kregen geen hond te zien.
Dat klopt natuurlijk niet.
Een fokker zal altijd met veel plezier en passie vertellen over zijn honden, hen trots willen voorstellen en uitleg geven over de combi's die hij maakt.
Een fokker waar je geen hond te zien krijgt... dat lijkt me eerder een hondenhandelaar dan.
 
Als ik het oude topic, waar naar verwezen wordt, lees dan blijkt hij foto's van honden te gebruiken die niet eens van hem zijn maar die hij van de websites van andere fokkers heeft geplukt en voorstelt als zijde zijn eigen honden. Als dat nog niet genoeg zegt, dan weet ik het ook niet meer... "

Dit dus, hoeveel bewijs wil je nog hebben, hoeveel meningen...?

1 iemand die toevallig wel een gezond hondje heeft, of komen de knie en heupklachten nog?

Echt, dit klinkt zo niet goed, ik zou er never nooit een hond vandaan halen, alleen al niet voor die arme mamma's die broedmachines zijn, bah!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Boomer / shi tzu nestje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^