Tussenteenontsteking kap/muilkorf in de nacht, schoentjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

" Ja juist zo snel mogelijk beginnen! want als kip of rund de oorzaak is, dan kan die tussenteenontsteking blijven, dus als je wilt gaan elimineren, dan echt 1 diersoort, paard, of konijn, als je hond dat niet vaak heeft gegeten.

 

Mijn vorige hond had 1 jaar lang die tussenteen ontstekingen, het was een drama, ik zou in combinatie met een goede zalf van de dierenzalf, wij kregen wondzalf, na 2 maandjes weer helemaal mooie tenen, wat waren we blij, ik heb alleen paard gegeven, later bleek dat dat het enige waar hij tegen kon, dus ik ben dat blijven geven, met multivitamine erbij.

 

Het kan natuurlijk ook een contact allergie zijn.

Wat vind je dierenarts er van eigenlijk? Sowieso zou ik het met je dierenarts bespreken.

  "

 Vannacht haar toch maar mee naar boven genomen. Toen ik vanmorgen wakker werd was ze haar pootjes aan het likken, maar een groot deel van de nacht heeft ze nu niet gelikt! Dat is ook te zien aan haar poten. Een ongelooflijke verbetering!

Ik denk echt dat ze geen voedsel- of contactallergie heeft, maar een overmatige drang tot likken. Ze kan mij ook zomaar minuten lang likken. Hopelijk is dat het en kan ik me hierop gaan richten. Ik ben wel blij dat haar pootjes er nu zo ongelooflijk veel beter uit zien.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

" Vaak is problemen aan de tenen inderdaad een allergie. Mijn hondje reageerde enorm als ze over een bepaalde plant liep. Die plek ben ok daarna gaan ontwijken, kwam hij er toch mee in aanraking dan meteen goed spoelen thuis met water.

 

Om er achter te komen of je hond niet tegen dierlijk eiwit kan , zou je een brok kunnen proberen met gehydroliseerde eiwit, bv. Royal canine hypoallergenic. Maar er zijn meer merken, ook hills en sanimed en trovet hebben het volgens mij, Daar van zijn de eiwitten zo klein gemaakt dat ze niet herkenbaar zijn voor het lijf. Gaat het dan beter met de poten, dan weet je, dat het zeer waarschijnlijk door dierlijk eiwit komt en kan je gaan uitproberen wel dierlijk eiwit door steeds een ander dier toe te voegen, eliminatie. Ik vind zelf dat je dit via de dierenarts moet doen.

Ook kan je een brokje, blik proberen met alleen insecten eiwit,  dat is een eiwit waar honden niet allergisch op reageren.

Het is vaak een lange zoektocht, kriebel poten zijn vreselijk, voor je hond.

Een kap, daar steken ze zo de achterpoten naar binnen. Een kraag, die is vaak zo zacht dat ze ook bij de poten kunnen. Daarnaast vind ik, als je jeuk hebt en iemand gaat voorkomen dat je krabt, dat is intriest, jeuk is erger dan pijn. 

Maar ik snap ook dat je iets moet doen,

Ben je bij de dierenarts geweest? "

 Niet bij de dierenarts geweest, maar als het toch door een drang tot overmatig likken komt, dan kan ik me hierop gaan richten.

Ik vind het wel lastig om een geschikte kap te vinden, want ik denk inderdaad ook dat ze nog vrij gemakkelijk bij haar achterpoten kan komen. Heel moeilijk.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  

Vannacht haar toch maar mee naar boven genomen. Toen ik vanmorgen wakker werd was ze haar pootjes aan het likken, maar een groot deel van de nacht heeft ze nu niet gelikt! Dat is ook te zien aan haar poten. Een ongelooflijke verbetering!

Ik denk echt dat ze geen voedsel- of contactallergie heeft, maar een overmatige drang tot likken. Ze kan mij ook zomaar minuten lang likken. Hopelijk is dat het en kan ik me hierop gaan richten. Ik ben wel blij dat haar pootjes er nu zo ongelooflijk veel beter uit zien. "

Maar dat kan een oorzaak hebben natuurlijk dat likken, kan nog steeds een allergie zijn.

Welke poot is het, of heb ik daar overheen gelezen?

honden page profiel ***Wienske en Djangie†******Wienske en Djangie†***

honden foto van ***Wienske en Djangie†***

Nou ik vond de Comfy Cone helemaal niet handig, Wienske kon niet eens makkelijk liggen ze kon haar koppie niet neerleggen omdat de kap zo dik is.  
Djangie heeft ook wel eens een ontsteking gehad, ik heb toen hondenschoenen gekocht die bleven goed zitten. Mocht je daar voor kiezen, dan zou ik wel af en toe de schoenen uit doen om te luchten als je thuis bent en het in de gaten kunt houden. 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Als Shep dus weer eens last heeft van een teen en er aan gaat likken, krijgt ze een schoentje aan. Die is zacht aan de binnenkant en aan de onderkant zit anti slip. Omdat het nog weleens eraf wil schuiven, bind ik er dus een veter omheen. Maar gaat wel steeds maar om 1 voet. Denk dat als ze om alle voeten deze schoenen zou moeten, ze niet meer kan lopen.

Toen het ooit echt rood was tussen haar tenen en ze ook lelijke hotspots op haar heup had gekregen hielp vetaderm van de dierenarts heel goed.

Maar belangrijkste is idd dat ze er niet meer aan kan likken want dan kan het nooit genezen en de oorzaak achterhalen. Ik zou toch eliminatie dieet doen voor de zekerheid.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^