Wat te doen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sylvanasylvana

honden foto van sylvana

Hallo Allemaal , 

Ik ben nieuw hier , en de rede dat ik op zoek ben gegaan naar een forum voor honden , is omdat ik wel wat adviezen / ervaringen kan gebruiken. 

ik heb een hondje van 11,5 jaar oud. 
sinds verleden week maandag is ze ziek , het begon op maandag met spugen, en tot donderdag eigenlijk weinig tot niets meer gegeten. Donderdag begon ze ook haar drinken uit te spugen. Bij de dierenarts is ze nagekeken en die kon niets geks vinden, dus een injectie gekregen tegen de misselijkheid en dat zou met een uurtje werken , dan zou ze weer trek moeten krijgen en zich beter voelen. 
nou dat was helaas niet gelukt , ze voelde zich alleen maar beroerder , bleef spugen en begon te trillen en hijgen. Ook werd ze wat lusteloos, daarop heb ik de spoedarts gebeld. 
ze werd opgenomen en aan het infuus gelegen , bloed gecontroleerd . 
uit het bloed onderzoek kwam niks naar voren , alle waardes waren goed. Ze dachten daar dat de injectie langer nodig had om in te werken en in combinatie met het infuustherapie was ze al een stuk opgeknapt , ze heeft daar wat gegeten en de volgende dag kon ik haar weer ophalen. Vrijdag thuis ging het een stukje beter , zaterdag begon ze weer met spugen , weer gebeld naar de spoedarts , mocht het niet beter gaan of slechter worden dan moest ik terug bellen. 
zondagochtend is ze weer opgenomen , omdat er niks binnen bleef. Weer aan het infuus , echo gemaakt en daarop was een verwijding te zien in haar darmen wat toch op een infectie van het maag darm Kanaal leek . Ook heeft ze nog vloeistof gekregen wat een ontstekingsremmende werking heeft op de darmen , toen is er een röntgenfoto gemaakt om te kijken of de vloeistof goed doorloopt in de darmen , dat was ook goed . 
volgende dag kon ik haar weer ophalen , ze was weer wat opgeknapt. Ik had trouwens bij de eerste opname ook pilletjes voor de misselijkheid meegekregen , daar had ik er nog 1 van over en dat zou voldoende moeten zijn. 
nu is ze dus vanaf maandag thuis en sinds woensdag spuugd ze haar eten weer uit , dus ben gekookte kip aan haar gaan geven , dat ging goed tot vannacht . Weer gespuugd 2x en nu vandaag nog niks gegeten . 
In de spoed kliniek zeiden ze dat ze enkel nog kunnen kijken om biopten te nemen van haar darmen , maar ik vraag me af of het nog eerlijk is tegenover haar. Ze is in anderhalve tijd redelijk veel afgevallen voor een klein hondje, ik kan haar ruggengraat voelen als ik haar aai. 
 Op zich voelt ze zich beter als van de week , ze lijkt wel vrolijker te zijn maar als dit nu nog een paar dagen zo verder gaat , dan ben ik bang dat ze zich niet meer zo lekker voelt . 
wat zouden jullie doen ? Als ze zich weer lusteloos gaat worden , nog verder onderzoeken ? Of is de tijd dan aangekomen om haar te laten slapen ? 
heeft iemand dit eerder meegemaakt dat een ouder hondje niet opknapt van een maag darm infectie ? Zelfs niet na 2x opgenomen te zijn ? 

Ik vraag me echt af wat het juiste is om te doen ????????

 

groetjes 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat een nare situatie, wat voel je je machteloos en wat is er al veel gedaan.  Ze heeft een echo gehad. Kan ze niet iets hebben opgegeten wat vastzit in de darmen. Waar contrastvloeistof langs kan lopen. Denk het niet, had met echo gezien moeten zijn.

Een maag darm infectie kan zo lang duren, zo hardnekkig zijn.

En nee wat je moet doen kan ik je niet adviseren.

Wel wil ik je veel sterkte wensen.

En ik zou zeker als je hondje weer naarder wordt terug gaan naar de spoedarts. Misschien een andere arts die weer iets anders ziet of aan denkt.

honden page profiel sylvanasylvana

honden foto van sylvana

Ja ientje het is een verschrikkelijke situatie . Ik hoop zo dat ze ineens weer opknapt , mocht ze meer verslechteren ga ik gelijk weer naar de spoedarts. Nee er zit echt niks vast in de darmen, en het is ook geen hondje wat van alles op eet , ze is altijd kieskeurig geweest met eten. De kip die ze vanmiddag heeft gegeten blijft er nu gelukkig nog wel in zitten. 
maar kan een maag darm infectie echt zo lang duren ? Aankomende maandag is ze al 2 weken ziek ! Arm beestje ????

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ja ientje het is een verschrikkelijke situatie . Ik hoop zo dat ze ineens weer opknapt , mocht ze meer verslechteren ga ik gelijk weer naar de spoedarts. Nee er zit echt niks vast in de darmen, en het is ook geen hondje wat van alles op eet , ze is altijd kieskeurig geweest met eten. De kip die ze vanmiddag heeft gegeten blijft er nu gelukkig nog wel in zitten. maar kan een maag darm infectie echt zo lang duren ? Aankomende maandag is ze al 2 weken ziek ! Arm beestje ???? "

Ja dat kan lang duren, zeker als er ook geen medicatie voor word gegeven.

Ik hoop dat het overgeven nu stopt, anders terug naar de dierenarts.

honden page profiel sylvanasylvana

honden foto van sylvana

" Ja dat kan lang duren, zeker als er ook geen medicatie voor word gegeven.
Ik hoop dat het overgeven nu stopt, anders terug naar de dierenarts. "

Er is door het infuus medicatie gegeven , en ik heb ook tabletten meegekregen voor de misselijkheid. Totaal heeft ze dat van donderdag tot afgelopen dinsdag gekregen. 
Ook heeft ze contrast vloeistof door de darmen gekregen wat ontstekingsremmend werkt. Ik neem aan dat de dierenartsen er alles aan hebben gedaan om de infectie tegen te gaan. Ik vraag me nu dus af of het nog steeds de infectie zal zijn of dat het toch iets anders is. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Er is door het infuus medicatie gegeven , en ik heb ook tabletten meegekregen voor de misselijkheid. Totaal heeft ze dat van donderdag tot afgelopen dinsdag gekregen. Ook heeft ze contrast vloeistof door de darmen gekregen wat ontstekingsremmend werkt. Ik neem aan dat de dierenartsen er alles aan hebben gedaan om de infectie tegen te gaan. Ik vraag me nu dus af of het nog steeds de infectie zal zijn of dat het toch iets anders is.  "

Ik bedoelde iets om de maagontsteking te kalmeren, niet de anti misselijkheidspillen, en contrast vloeistof werkt volgens mij niet als ontstekingsremmer.

Maar goed, je weet nog niet wat er aan de hand is, ik zou in de maag laten kijken, maar een maagonsteking is ook niet zomaar weg, bij mensen in ieder geval niet.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Medisch dossier opvragen (wordt gewoon per mail naar jou verstuurd) lees het door. Stuur dat door naar waar je de second opinion gaat halen. Als geld geen rol speelt. Zou iig geen complexe operaties meer aan gaan. Daar heeft mijn moeder van 82 ook geen zin meer in en dan lost medicatie veel op.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Wat een nare situatie,  en wat een zorgen om je hondje 

Moeilijk , om je advies te geven over wat nog te doen 

Je hondje moet het natuurlijk nog wel aan kunnen als je besluit om je hond verder te laten onderzoeken 

En wil je echt weten wat er aan de hand is dan is onderzoek natuurlijk nodig 

Ik zou een gesprek aan gaan met de dierenarts   . Je kunt dan ook gelijk bespreken wat je wel en niet meer wilt 

Sterkte ! 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Hallo Allemaal , 
Ik ben nieuw hier , en de rede dat ik op zoek ben gegaan naar een forum voor honden , is omdat ik wel wat adviezen / ervaringen kan gebruiken. 
ik heb een hondje van 11,5 jaar oud. sinds verleden week maandag is ze ziek , het begon op maandag met spugen, en tot donderdag eigenlijk weinig tot niets meer gegeten. Donderdag begon ze ook haar drinken uit te spugen. Bij de dierenarts is ze nagekeken en die kon niets geks vinden, dus een injectie gekregen tegen de misselijkheid en dat zou met een uurtje werken , dan zou ze weer trek moeten krijgen en zich beter voelen. nou dat was helaas niet gelukt , ze voelde zich alleen maar beroerder , bleef spugen en begon te trillen en hijgen. Ook werd ze wat lusteloos, daarop heb ik de spoedarts gebeld. ze werd opgenomen en aan het infuus gelegen , bloed gecontroleerd . uit het bloed onderzoek kwam niks naar voren , alle waardes waren goed. Ze dachten daar dat de injectie langer nodig had om in te werken en in combinatie met het infuustherapie was ze al een stuk opgeknapt , ze heeft daar wat gegeten en de volgende dag kon ik haar weer ophalen. Vrijdag thuis ging het een stukje beter , zaterdag begon ze weer met spugen , weer gebeld naar de spoedarts , mocht het niet beter gaan of slechter worden dan moest ik terug bellen. zondagochtend is ze weer opgenomen , omdat er niks binnen bleef. Weer aan het infuus , echo gemaakt en daarop was een verwijding te zien in haar darmen wat toch op een infectie van het maag darm Kanaal leek . Ook heeft ze nog vloeistof gekregen wat een ontstekingsremmende werking heeft op de darmen , toen is er een röntgenfoto gemaakt om te kijken of de vloeistof goed doorloopt in de darmen , dat was ook goed . volgende dag kon ik haar weer ophalen , ze was weer wat opgeknapt. Ik had trouwens bij de eerste opname ook pilletjes voor de misselijkheid meegekregen , daar had ik er nog 1 van over en dat zou voldoende moeten zijn. nu is ze dus vanaf maandag thuis en sinds woensdag spuugd ze haar eten weer uit , dus ben gekookte kip aan haar gaan geven , dat ging goed tot vannacht . Weer gespuugd 2x en nu vandaag nog niks gegeten . In de spoed kliniek zeiden ze dat ze enkel nog kunnen kijken om biopten te nemen van haar darmen , maar ik vraag me af of het nog eerlijk is tegenover haar. Ze is in anderhalve tijd redelijk veel afgevallen voor een klein hondje, ik kan haar ruggengraat voelen als ik haar aai.  Op zich voelt ze zich beter als van de week , ze lijkt wel vrolijker te zijn maar als dit nu nog een paar dagen zo verder gaat , dan ben ik bang dat ze zich niet meer zo lekker voelt . wat zouden jullie doen ? Als ze zich weer lusteloos gaat worden , nog verder onderzoeken ? Of is de tijd dan aangekomen om haar te laten slapen ? heeft iemand dit eerder meegemaakt dat een ouder hondje niet opknapt van een maag darm infectie ? Zelfs niet na 2x opgenomen te zijn ? 
Ik vraag me echt af wat het juiste is om te doen ????????
 
groetjes  "

Waar woon je en heeft je hondje gelopen? Sinds vorige jaar zijn er nogal wat honden in Noord Holland ziek geworden, met klachten die overeen komen. Men denkt aan vergiftiging. Mijn honden zijn ook goed ziek geweest. De hond van mijn kennis ook heel erg ziek. In en uit dierenkliniek. Gelukkig zijn ze er allemaal bovenop gekomen. Misschien is het zoiets.?

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Hoe gaat het nu?

Volgende forumvraag: Hond coronamoe
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^