Hoe om te gaan met deze agressie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RiesRies

Hallo,

wij hebben een super lieve labradoodle van 1.5 jaar die nu voor de tweede keer loops is. 

Afgelopen vrijdag was ze misselijk en moest ze overgeven. Ik wilde haar rustig weghalen bij het braaksel maar toen ik opstond begon ze het heel snel naar binnen de schrokken. Ik wilde haar lichaam pakken om te voorkomen dat ze meer zou opeten maar vervolgens begon ze te grommen en hapte ze naar mij met een klein wondje tot gevolg. 
Vandaag stonden er soesjes op het aanrecht en toen ik even weg was heeft ze er 2 gepakt. Ik kwam de keuken weer in en zag dit, en ik wilde haar weer weghalen en er gebeurde weer hetzelfde. Ze hapte in mijn vingers en begon te grommen. 

Beide keren heb ik fel gereageerd en heb ik haar apart  gezet. Na 10 minuten heb ik haar weer de kamer ingelaten en dan lijkt ze compleet vergeten wat er is gebeurd. Ik blijf dan niet boos op haar omdat ze naar mijn idee geen idee heeft dan waarom ik boos ben. 

Heeft dit alles te maken met de loopsheid? Ik ken dit gedrag namelijk absoluut niet van haar. 
En wat kan ik hieraan doen? En hoe moet ik hier in vervolg op reageren of heb ik zo goed gereageerd? 

alvast bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Loops veranderd het gedrag wat, hormonen spelen op, wanneer ze gebraakt heeft en je bent niet snel erbij en ze eet het weer op laten gaan....reageer daar niet fel op...en de soesjes, ja een grote lekkernij natuurlijk, maar ze mag het niet doen, zorg als je iets van eten hebt waar dan ook dat ze er niet bij kan en houdt ze dan uit de keuken.....even een voorbeeld van braken, op en ochtend, hap slik weg, en waarom mijn hond dat deed geen idee, even laten gooiden ze het er uit, buiten, ik wilde een blik halen met stoffer en....kwam terug, weg...geen paniek....niets gebeurd.

honden page profiel DagmarDagmar

Het kan er zeker mee te maken hebben. Persoonlijk ga ik bij voedselnijd niet gaan straffen, omdat je dan net het tegenovergestelde bereikt m.i. (ze gaan het nóg sneller opeten of nóg sneller in tegenreactie gaan).

Ik toon 0 interesse in hetgeen ze hebben, maar biedt ze wat anders aan, (vaak helpt hem om zelf wat stiekem te doen dan, zodat ze nieuwsgierig worden).  Als ze hetgeen ze hebben, in de steek laten, pak het dan ook niet meteen zelf weg, maar doe de hond in een andere ruimte en ruim pas op als de hond het niet ziet. 

 

Eten jatten van het aanrecht, is je eigen fout, je leert gauw opruimen met een dief in huis. Ik spreek uit ervaring :p

Volgende forumvraag: Terugroepen hond met trilband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^