Honden speeltjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JordyNJordyN

Hey,

Ik zit met een probleempje wat mij plaagd, en ben door al mijn ideeën heen om dit te kunnen oplossen. Vandaar dat ik vandaag een account heb gemaakt, hopelijk kunnen jullie uit ervaring mij tips geven.

Ik heb namelijk een hond van 8 jaar, die niks leuk vind. Niks interesseert hem behalve de tennis ballen van het merk Kong, omdat hier een piepje inzit en hij gek is op balletjes. Ik koop dezen ook regelmatig voor hem zodra zijn ouden stuk zijn. Het nadeel is dat hij altijd mijn aandacht vraagt omdat hij graag wil dat ik ze voor hem ga gooien. Dit doe ik ook vaak. Maar soms wil je ook je eigen ding kunnen doen, mijn hond kan helaas zichzelf niet vermaken. Ik heb al zoveel speeltjes gekocht en niks interesseert hem. Heb wel 10 verschillende soorten kauwspeeltjes gekocht, blijven allemaal liggen en doet hij niets mee. Knuffels vind ie wel leuk, maar heeft ie binnen een uurtje al helemaal kapot gevreten. Ik heb 10 tallen webshops afgezocht naar mogelijke speeltjes die leuk voor hem kunnen zijn, maar kan echt niks vinden. Heeft iemand tips voor mij? Ik zou het mooi voor zowel mijn hond als mijzelf dat hij zichzelf ook eens kan vermaken. Als ik even een momentje op mijn telefoon zit o.i.d. merk ik gewoon dat hij op de achtergrond zit te vragen om aandacht, maar ik wil ook eens tijd voor mijzelf i.p.v. continue met hem te spelen. Ik wandel ook voldoende met hem en doe genoeg activiteiten zoals zwemmen, met bal rennen etc. maar ik weet gewoon niet wat ik kan bedenken wat voor hem in huis leuk is om te doen (zelfstandig).

Mijn vorige hond kon zichzelf prima vermaken met bijvoorbeeld kauwboutjes etc. Heeft iemand tips? Alvast bedankt!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien kun je hem dan beter iets geven als een Kong die je kunt vullen met pasta of pindakaas of zo.

Daar is hij dan ook wel een tijdje zoet mee.

Of een bot die hij echt lekker vindt, een bullepees, runderkophuid of zoiets?

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik wandel ook voldoende met hem en doe genoeg activiteiten zoals zwemmen, met bal rennen etc. maar ik weet gewoon niet wat ik kan bedenken wat voor hem in huis leuk is om te doen (zelfstandig).
JordyN

Als je voldoende met je hond bezig bent geweest, dan is het gewoon klaar. Hij hoeft zich dan niet te vermaken, hij hoeft niet altijd bezig te zijn. Na actie volgt rust.

Dus ga er niet meer op in, op dat aandacht-vragen, en maak zelf die verdeling: nu doen we samen wat leuks, en nu doen we helemaal niets samen. Dat is duidelijk voor de hond. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik zweer bij Kong wobbler, is net een vendex machine. Moet ook zeggen dat 8 jarige over het algemeen niet meer zo speels zijn. Af en toe in een gekke bui.

Volgende forumvraag: Hond 'gevaarlijk' of juist niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^