Hond 'gevaarlijk' of juist niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Beste allen,

Zojuist met Dyuna wezen wandelen en op onze route ligt een paadje dat parallel loopt aan een losloopgebiedje. Ik zag op afstand dat er mensen in stonden maar kon de hond niet zien. Bij dichterbij komen zag ik een rug maar niet het soort hond. Betreffende hond was druk bezig met snuffelen.

Ik liep met Dyuna door en terwijl we de ingang van het losloopgebied passeren komt ineens betreffende hond met een bloedgang richting het hekwerk.

De hond, welke een teefje bleek met nogal zichtbare tepels, sprong vanuit snuffelpositie ineens agressief naar het hekwerk. Ze zette letterlijk d'r tanden in het ijzer om Dyuna te willen aanvallen.

Dyuna reageerde hier op met blaffen en heen en weer springen. Vanuit mijn ingeving heb ik per direct Dyuna door getrokken en met vrije ferme looppas snel doorgelopen. Even verderop keek Dyuna mij echt zo aan van; Wtf was dat baas?

Betreffende hond in het losloopgebied bleef langs het hekwerk te keer gaan om bij Dyuna te komen. De mensen in het losloopgebied zelf leken de eerste seconden vrij laconiek te reageren, waarnaar de hond werd geroepen.

Ze oogden in elk geval niet verbouwereerd dat hun hond zo reageerde.

Wat ik mij dan vervolgens afvraag, hoort dergelijke hond niet beter met een muilkorf te lopen? Of was het de omstandigheid dat betreffende hond zo deed reageren?

100m verderop ong zag ik dat de mensen het losloopgebied verlieten. Kon moeilijk zien of ze hond aangelijnd hadden, hond was wel weer gericht op baas en sprong uit joligheid, toch was ik er niet gerust op en liep nog steeds ferme door om de afstand zo groot mogelijk te maken en Dyuna van het zicht te onttrekken.

Die hond had maar een ding voor ogen: Aanvallen! En daar ben ik nou niet bepaald gerust op bij een volgende keer mocht ik dat mormel onverhoopt tegen komen.

Dyuna heb ik beloond voor het doorlopen, tegelijk zal ik ook wat spanning hebben overgebracht door mijn actie, daar ik maar 1 ding zag en dat was death murder kill.

Het betreft een ras waarbij bekend staat dat ze nauwelijks met anderen honden samen kunnen, dat was echter pas te zien toen betreffende hond uit haar voegen schoot richting hekwerk.


honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Zaten ze in zo'n speciaal gemaakt omheind hondenveldje? Gezien er gesproken wordt van een hekwerk. Die zijn in o.a gemaakt voor honden die niet los kunnen om welke reden dan ook en op die manier kunnen ook deze honden toch van enige vrijheid genieten. Als de hond losloopt in een omheind veldje en die reageert agressief, dan zal het mij eerlijk gezegd een worst wezen.  De hond kan niet bij je komen, dus is er geen probleem. 

Als het gewoon een ruim omheind losloopgebied is wat vrij toegankelijk is en geen overzicht is zoals bij die hondenspeelveldjes, dan is het uiteraard zeer onverantwoord en gevaarlijk om zo'n hond los te laten. 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Zaten ze in zo'n speciaal gemaakt omheind hondenveldje? Gezien er gesproken wordt van een hekwerk. Die zijn in o.a gemaakt voor honden die niet los kunnen om welke reden dan ook en op die manier kunnen ook deze honden toch van enige vrijheid genieten. Als de hond losloopt in een omheind veldje en die reageert agressief, dan zal het mij eerlijk gezegd een worst wezen.  De hond kan niet bij je komen, dus is er geen probleem. 
Als het gewoon een ruim omheind losloopgebied is wat vrij toegankelijk is en geen overzicht is zoals bij die hondenspeelveldjes, dan is het uiteraard zeer onverantwoord en gevaarlijk om zo'n hond los te laten.  "

In deze kan ik niet spreken van gewoon een veldje, toch wel een aardig stukje grond dat niet op elke plek overzichtelijk is. Hekwerk is begroeid met struiken aan de voorzijde. Zijkanten alleen hekwerk.

Sluiting van de poortjes zijn ook niet 'je van het'.

In principe gewoon een losloopgebied dat je wel vaker in buurten aantreft met bomen en struiken. Waarschijnlijk bedoel je dat met hondenspeelveldje?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Een hond die lelijk staat te doen achter een hek, dat zegt op zich niet zoveel. 

Vervelend als je er langs moet, dat uiteraard wel. Maar het wil niet automatisch zeggen dat de hond een killer-machine is. hp-wink

 

 

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Een hond die lelijk staat te doen achter een hek, dat zegt op zich niet zoveel. 
Vervelend als je er langs moet, dat uiteraard wel. Maar het wil niet automatisch zeggen dat de hond een killer-machine is. 
 
 
  "

Hihi daar heb je wel een punt. Toch zag ik duidelijk een verschil tussen lelijk doen en letterlijk door het ijzerwerk door willen komen. Hond duwde haar snuit in het ijzer met ontblootte tanden om bij Dyuna te komen. Ik zou haast willen zeggen; het verbaasde mij niets gezien het ras maar tegelijk wil ik niet anderen hondeneigenaren kwetsen daar dit ras al een stigma heeft en zeker niet alle honden zo zijn. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Achter een hek zegt inderdaad niet zo veel. Een antwoord ga je niet krijgen hier haha. Ik zou er wel met een hele grote boog omheen lopen als je de hond toevallig los tegenkomt. Of die nou agressief is of niet. Ik houd niet van honden die zo hoog in de spanning zitten dat ze naar elke hond moeten blaffen. Als ze hun eigen huis bewaken, oké dat is normaal. Maar zo neurotisch doen op een neutrale plek? Eh nee. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Dit is wel een interessant filmpje:

https://www.facebook.com/100006173197140/posts/2823070467908699/?d=n

 

Maar ja, ik kan de hond die jij tegenkwam niet beoordelen. Mijn hond zou gewoon aanvallen als het kon, en zo zijn er ook genoeg die dat zouden doen mocht dat hek er niet staan. Voor andere honden is het weer bluf. 
Ik begrijp dat je niet zit te wachten op een ontmoeting met deze hond natuurlijk, maar zolang zij zich bevinden op een omheind veldje en jij daarbuiten staat, dan is er geen probleem.

 

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Dit is wel een interessant filmpje:

 
Maar ja, ik kan de hond die jij tegenkwam niet beoordelen. Mijn hond zou gewoon aanvallen als het kon, en zo zijn er ook genoeg die dat zouden doen mocht dat hek er niet staan. Voor andere honden is het weer bluf. Ik begrijp dat je niet zit te wachten op een ontmoeting met deze hond natuurlijk, maar zolang zij zich bevinden op een omheind veldje en jij daarbuiten staat, dan is er geen probleem.
 
  "

Ik zal het idd wat neutraler benaderen. Ik schrok anderzijds toch wel van het zeer heftige gedrag en de hond omhoog sprong. Het hekwerk is nou niet bepaald heel hoog. Maar zal het idd positief benaderen dat het nog niet veel zegt.

 

Het gedrag in het filmpje was van betreffende hond heftiger, die ging als een bezetene te keer langs het hekwerk al bijtend in het ijzer.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

De zorg ligt 'm natuurlijk in het feit dat ik zelf een onzekere dame heb die langzaamaan ontdekt dat het leuk is met honden. Zij gaat bij sommige honden nog steeds plat op de grond liggen, alhoewel dat steeds beter gaat en ik haar gewoon mee kan geleiden om verder te lopen. Je zult maar zo'n pittig dametje tegen komen welke ff dr tanden zou zetten in Dyuna terwijl je zelf afstand houd, vandaar de zorg.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"
Het gedrag in het filmpje was van betreffende hond heftiger, die ging als een bezetene te keer langs het hekwerk al bijtend in het ijzer. "

Ja, je bent zelf ook in beweging natuurlijk, dus dan gaat de ander mee rennen. Deze honden staan stil tegenover elkaar.

maar sowieso de hond vermijden natuurlijk, dat is gewoon terecht. Dat je er van schrikt is niet raar en zo'n hond zou ik zelf ook niet vertrouwen. 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Ja, je bent zelf ook in beweging natuurlijk, dus dan gaat de ander mee rennen. Deze honden staan stil tegenover elkaar.
maar sowieso de hond vermijden natuurlijk, dat is gewoon terecht. Dat je er van schrikt is niet raar en zo'n hond zou ik zelf ook niet vertrouwen.  "

Ok, bedankt wederom voor je bijdrage. En wat betreft reageren tov Dyuna? Was het mee trekken en ferme doorlopen de beste reactie? Dyuna reageerde er nl ook op, niet agressief maar uit schrik blafte ze wel.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Ok, bedankt wederom voor je bijdrage. En wat betreft reageren tov Dyuna? Was het mee trekken en ferme doorlopen de beste reactie? Dyuna reageerde er nl ook op, niet agressief maar uit schrik blafte ze wel. "

Denk het wel. De andere optie is namelijk stilstaan, en dan heb je twee honden die enorm gefixeerd elkaar zitten aan te staren.... als je een eindje verderop bent wel even de spanning er uit met snuffelen, speeltje, wat dan ook. 

Toevoeging: als Dyuna het in de toekomst leert negeren, kan je het beste zelf ook rustig blijven. Dus alleen stevig doorlopen omdat Dyuna zelf ook reageert. 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Denk het wel. De andere optie is namelijk stilstaan, en dan heb je twee honden die enorm gefixeerd elkaar zitten aan te staren.... als je een eindje verderop bent wel even de spanning er uit met snuffelen, speeltje, wat dan ook. 
Toevoeging: als Dyuna het in de toekomst leert negeren, kan je het beste zelf ook rustig blijven. Dus alleen stevig doorlopen omdat Dyuna zelf ook reageert.  "

Helder! Ik becomplimenteerde Dyuna wel omdat ze zich liet afleiden en mee liet trekken...daarna keek ze mij best zielig en verbouwereerd aan, je zag dat ze onzeker werd van de situatie.

 

Dyuna is en blijft een herder die ietwat onzeker is, probeer het natuurlijk allemaal in zo goed mogelijke banen te leiden juist ter voorkoming van dergelijk gedrag als betreffende hond vertoonde.

 

Ze moest even later haar grote boodschap doen maar ik zag dat ze gespannen was, niet kunnen relaxen om te kunnen poepen en er daardoor wel ff overdeed.

Vervelende is dat Dyuna goed aard op bekende routes voor haar, na ong 3 maal dezelfde route te hebben gelopen, ontspant ze en durft ze ook haar behoeftes buiten te doen. Loop ik een nieuwe route, dan staat ze stijf van de spanning en doet ze niks. Vandaar dat ik hoop betreffende hond niet meer tegen te komen op 'onze' route.

 

Morgen in elk geval weer een wandeling met haar beste vriendin(windhond) waar ze zich zo aan optrekt in de positieve zin.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Helder! Ik becomplimenteerde Dyuna wel omdat ze zich liet afleiden en mee liet trekken...daarna keek ze mij best zielig en verbouwereerd aan, je zag dat ze onzeker werd van de situatie.
 
Dyuna is en blijft een herder die ietwat onzeker is, probeer het natuurlijk allemaal in zo goed mogelijke banen te leiden juist ter voorkoming van dergelijk gedrag als betreffende hond vertoonde.
 
Ze moest even later haar grote boodschap doen maar ik zag dat ze gespannen was, niet kunnen relaxen om te kunnen poepen en er daardoor wel ff overdeed.
Vervelende is dat Dyuna goed aard op bekende routes voor haar, na ong 3 maal dezelfde route te hebben gelopen, ontspant ze en durft ze ook haar behoeftes buiten te doen. Loop ik een nieuwe route, dan staat ze stijf van de spanning en doet ze niks. Vandaar dat ik hoop betreffende hond niet meer tegen te komen op 'onze' route.
 
Morgen in elk geval weer een wandeling met haar beste vriendin(windhond) waar ze zich zo aan optrekt in de positieve zin. "

Klinkt als hoe die van mij als pup was, nieuwe routes erg spannend, omdat ze honden eng vond. Het was soms wel even goed nadenken hoe ik haar zelfvertrouwen omhoog kan krijgen. Ik kon haar niet zomaar zonder 3x na te denken naar sommige plekken meenemen. Ik moest dingen in goede banen leiden. Ze is er nu wel overheen gegroeid. Ze is een labrador en die zijn op dat gebied makkelijker dan de gemiddelde herder. Maar het kwam ook ons niet zomaar aanwaaien. Altijd goed opletten welke honden we tegenkwamen, positieve situaties in scène zetten etc. Dus ik denk dat ik een beetje begrijp hoe het voor jullie is. Hopelijk gaat het met de tijd wat beter! Inmiddels zijn wij zo ver dat ze zich in bijna alle situaties wel red. Dat loopt een stuk rustiger :)

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Klinkt als hoe die van mij als pup was, nieuwe routes erg spannend, omdat ze honden eng vond. Het was soms wel even goed nadenken hoe ik haar zelfvertrouwen omhoog kan krijgen. Ik kon haar niet zomaar zonder 3x na te denken naar sommige plekken meenemen. Ik moest dingen in goede banen leiden. Ze is er nu wel overheen gegroeid. Ze is een labrador en die zijn op dat gebied makkelijker dan de gemiddelde herder. Maar het kwam ook ons niet zomaar aanwaaien. Altijd goed opletten welke honden we tegenkwamen, positieve situaties in scène zetten etc. Dus ik denk dat ik een beetje begrijp hoe het voor jullie is. Hopelijk gaat het met de tijd wat beter! Inmiddels zijn wij zo ver dat ze zich in bijna alle situaties wel red. Dat loopt een stuk rustiger :-) "

Exact idd dat dus! Hier geldt dat idem en dat terwijl ik alles gedaan heb qua socialisatie is Dyuna gewoon een heel gevoelig beestje. Het is idd steeds zoeken naar positieve momenten om het zelfvertrouwen omhoog te krijgen en dat lukt aardig als we met bekende honden samen lopen. Ook als we in 'onze' straat even de tijd nemen om oefeningen te doen en er veelvuldig met complimentjes gestrooid word hoe goed ze het doet.

 

Ze is wel al echt gegroeid tov maanden terug maar we zijn er nog niet. Herders staan erom bekend ietwat zenuwachtiger te zijn, laat staan als dit icm onzekerheid gepaard gaat. Zodra ik bijv met iemand sta te praten die ook een hond heeft, gaat Dyuna zitten en vind ze het wel best. Het zijn dikwijls de mensen die Dyuna 'eng' vinden qua uitstraling die tevens ook bevestigen dat hun hond 'onbetrouwbaar' is. Ze trekken dan krampachtig hun hondje bij zich en lopen met een boog om ons heen. Veel mensen die geen weet hebben van honden taal maar tegelijk wel bevestigen: Wij zijn eng! Zie dan maar eens bij Dyuna het zelfvertrouwen te laten groeien dat het 'ok' is....Maar het gaat al beter. Of het er ooit helemaal uit gaat, weet ik niet! De stappen die ze gezet heeft ben ik zelf al heel blij. Want laten we eerlijk zijn: Ik heb toch een pittige tijd met haar achter de rug, geen makkelijke hond, een aardige beschrijving, maar een hart van goud!

 

Fijn dat jouw hond er zo goed als overheen is gegroeid, dat is toch zoveel makkelijker in de omgang.

Volgende forumvraag: Wild
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^