Kruising met toller of labrador?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarkMark

Goedenavond allen!

Onze 2 labradors (zusjes, zelfde nestje) zijn helemaal gezond, zijn onafscheidelijk van elkaar, ze hebben meer dan voldoende ruimte (boerderij) en hebben veel contact met mensen (jong en oud) en andere dieren, altijd even goed en vrolijk. 
wij zouden graag van beide honden (gelijktijdig loops) eens een nestje willen. Nu heeft een goede kennis een prachtige toller als dekreu, maar een andere kennis een labrador. Beiden met de juiste papieren en gezondheid uiteraard. Mijn vraag aan jullie is dan ook: 

zouden jullie voor de toller of de labrador gaan?

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Afwezig tot Anouk volwassen is geworden.

Hebben jullie teven een stamboom? Hebben jullie de verplichte gezondheidstesten gedaan die vanuit de rasvereniging gevraagd worden? Hoe oud zijn de teven? Hoe oud zijn de reuen? Hebben de reuen een stamboom? Hebben de reuen de gezondheidstesten gedaan? Wat voor meerwaarde hebben jullie teven voor het ras? Wat zijn hun sterke kanten? Wat zijn hun minder sterke kanten? Wat moeten de reuen hebben om deze kanten te versterken of verminderen? Houden jullie rekening met de risico’s die je loopt met fokken? 

Veel om bij na te denken hé? Ik zou het fokken lekker bij de goede fokkers laten. Het is niet zomaar iets en zeker niet twee nesten tegelijk. Wat doe je als een van je teven (of allebei) overlijd tijdens de bevalling? Heb je dan tijd om misschien wel 23 pups met de hand op te voeden? Elk uur te laten drinken? Begin aan zindelijk te maken? Te socialiseren? 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Goedenavond allen!
Onze 2 labradors (zusjes, zelfde nestje) zijn helemaal gezond, zijn onafscheidelijk van elkaar, ze hebben meer dan voldoende ruimte (boerderij) en hebben veel contact met mensen (jong en oud) en andere dieren, altijd even goed en vrolijk. wij zouden graag van beide honden (gelijktijdig loops) eens een nestje willen. Nu heeft een goede kennis een prachtige toller als dekreu, maar een andere kennis een labrador. Beiden met de juiste papieren en gezondheid uiteraard. Mijn vraag aan jullie is dan ook: 
zouden jullie voor de toller of de labrador gaan?
  "

Ik zou voor de labrador gaan, mits alle verplichte testen gedaan zijn bij beide ouders. 

 

In t fokregelement kun je dat vinden.

 

Oh ja. En de nestjes niet in de schuur leggen natuurlijk. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als de toller een goedgekeurde dekreu is voor de toller vereniging en verantwoord bezig is, zal deze eigenaar zijn hond niet gebruiken voor een nestje kruising honden, denk ik zo. 

honden page profiel KlaraKlara

Sowieso niet twee nestjes tegelijk doen. Labradors krijgen vrij veel pups en het is de eerste keer voor jullie (aanname). Dan is het een hoop werk. Ben je er ook van bewust dat je tegenwoordig  aansprakelijk bent als de pups ziek worden en het blijkt iets erfelijks. Dan draai jij dus op voor alle dierenartskosten. Testen vooraf is dus belangrijk. 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FOKKEN

Hondenpage is voorstander van verantwoord fokken.
Om deze reden is het alleen voor fokkers die verantwoord fokken toegestaan om te schrijven
over dekking, dracht en hun nestje pups.

Onder verantwoord fokken verstaan wij o.a. juiste leeftijd ouderdieren,
uit laten voeren van testen op erfelijke afwijkingen,
goede leefomgeving voor moeder en pups,
en een juiste verzorging en begeleiding van de pups in het nest.

Topics waarvan wij de fokwijze niet weten worden op slot gezet.
Wanneer wij via een PB de fokwijze ontvangen en deze door ons akkoord is bevonden
ben je vrij om topics in deze rubriek te plaatsen.

Wanneer wij geen informatie hebben over je fokwijze of wanneer je niet voldoet aan de gestelde eisen van verantwoorde fok is het alleen toegestaan om dringende vragen in het forum te stellen.
Nadat er voldoende advies gegeven is zal het topic gesloten worden.

Meer informatie omtrent het verantwoord fokbeleid van HP, de gestelde eisen
en de verschillende HP keurmerken lees je in onderstaande link
[link]http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_492-Richtlijnen-voor-fokkers-op-de-hondenpage.php/[/link]

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Niet alleen testen door veterinair specialisten is verplicht bijv. wat betreft de labrador o.a. op heup- en elleboogdisplasie door een orthopeed en de ECVO ogentest door een oogarts. De testuitslagen moeten alle voldoen aan het fokreglement van de rasvereniging voor beide ouders.

 

Een fokker van alle honden - zowel honden met stamboom als look-alikes, kruisingen, een oepnest als ook gelegenheidsnest, is aansprakelijk voor alle kosten voor pups die erfelijke aandoeningen hebben, die door de fokker voorkomen had kunnen worden bijv. door te testen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^