Normaal bijt gedrag puppy?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MikkieMikkie

honden foto van Mikkie

Mijn moeders vriendin heeft een pup van 5 maanden en grijpt telkens naar de keel van andere honden. Wat is nou normaal bijt-speel gedrag?

Onlangs beet hij in de hals van het boomertje 1 jaar oud van mijn moeder, haar hondje is niet zo gauw bang van andere honden en speelt heel vaak met andere honden van de hondenuitlaatservice en er wordt daar altijd flink hard gestoeid ook met bijten, maar nu werd hij heel bang en zat te trillen in hoekje en iedere keer weer als ze de betreffende pup ziet begint ze te trillen.
Een week later nadat zij samen met de honden gingen wandelen snapte de pup weer een paar keer richting de keel en er zit nu een rode plek. Er is voorzichtig gevraagd of ze haar pup wilde corrigeren, maar zij zegt dat het normaal puppy gedrag is en dat het wel meevalt en en reageert nogal nonchalant. Er zijn een paar andere honden eigenaren die deze pup ook wel extreem bijterig vinden. De eigenaar van de hondenuitlaatservice zegt dat dit niet goed is.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat is het voor een soort hond dan, een grote hond?

Ik vind het ook niet echt normaal gedrag, dat bijten in de keel.

Maar het kan verschillende oorzaken hebben, dan zou je meer over die hond moeten weten.

honden page profiel MikkieMikkie

honden foto van Mikkie

Op zich is het een hele leuke hond en wordt wel behoorlijk groot het is een kruising maar welke ras moet ik nog even navragen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

 

 

 

Maar bedoel je echt de keel? Mijn pup beet ook vaak achter de oren daar in de nek. Vooral bij het uitlaten kon ze constant op onze andere hond afrennen en daar even happen. Wij lijnde haar altijd gelijk aan en ze kwam pas los tijden de wandeling als ze weer helemaal rustig was. Deed ze het weer? Gelijk weer aan de lijn en ze kwam ook niet meer los. Ze liet dit gedrag alleen zien tijdens het los rennen of aan het einde v.d wandeling.  

 

Wij hebben dit destijds tijdens de cursus besproken en onze trainer gaf ons tips maar gaf niet aan dat dit abnormaal gedrag was voor een pup. Ze doet dit nu ook niet meer, aangezien ze weet dat ze dan aan de lijn moet.

 

Een pup heeft hele scherpe tanden, dit kan voor een andere hond erg vervelend zijn, daarbij gaat een pup vaak non stop door als hij niet in zijn gedrag geremd of gecorrigeerd wordt. Het komt dan voor dat een andere hond dat inderdaad echt niet leuk vindt. Zij moet optijd ingrijpen, het liefst zelfs voorkomen en anders corrigeren.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Er is geen vaste standaard, wat 'normaal' speelgedrag is. Dat hangt af van de intenties, de situatie, en de communicatie tussen de honden onderling. Wat voor de ene leuk en lollig is, ervaart de andere als onprettig.

Puur op zich is er niks mis met het in de keel hangen, zolang het speels of plagend bedoeld is en de andere hond het ook zo opvat. Maar van zo gauw het voor 1 vd partijen niet leuk meer is, en de andere partij dit niet begrijpt en blijft doorgaan, dan is het geen spel meer en kan je het beter afblokken.

honden page profiel Yvonne Schuitema Yvonne Schuitema bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Yvonne Schuitema

Normaal gedrag zo als jij het beschrijft vind ik niet. Ik heb hier heel wat honden gehad en ook vanaf pups zijnde, maar dat gedrag werd hier door de oudere honden behoorlijk gestraft. En ik zou als de eigenaar niet ingrijp zeker de pup beschermen en zelf ingrijpen, want als hij al laat zien dat hij angstig gedrag vertoont en niet terug durft te

doen dan is het aan de baas omdat de pup te beschermen dat doet ook een moederhond, hier is de moeder er nog steeds en als haar 2kids van 5en 3 jaar dingen doen wat zij niet accepteert worden ze zeker gecorrigeerd. Ik zou mij  pup beschermen in die situatie

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Mijn moeders vriendin heeft een pup van 5 maanden en grijpt telkens naar de keel van andere honden. Wat is nou normaal bijt-speel gedrag? Onlangs beet hij in de hals van het boomertje 1 jaar oud van mijn moeder, haar hondje is niet zo gauw bang van andere honden en speelt heel vaak met andere honden van de hondenuitlaatservice en er wordt daar altijd flink hard gestoeid ook met bijten, maar nu werd hij heel bang en zat te trillen in hoekje en iedere keer weer als ze de betreffende pup ziet begint ze te trillen. Een week later nadat zij samen met de honden gingen wandelen snapte de pup weer een paar keer richting de keel en er zit nu een rode plek. Er is voorzichtig gevraagd of ze haar pup wilde corrigeren, maar zij zegt dat het normaal puppy gedrag is en dat het wel meevalt en en reageert nogal nonchalant. Er zijn een paar andere honden eigenaren die deze pup ook wel extreem bijterig vinden. De eigenaar van de hondenuitlaatservice zegt dat dit niet goed is. "

nee dit is geen normaal spel gedrag. spelen is pas spelen als het voor beide partijen leuk is, en dat is het overduidelijk niet, dus is het ook geen spelen

 

ik zou mijn hond absoluut in bescherming nemen en dus ook niet meer samen met deze hond gaan wandelen. en als de eigenaar hier zo nonchalant over blijft doet zou het voor mij ook een exitverhaal zijn. dit is geen goede opvoeding, straks is de hond een jaar oud en het is wachten op bijtincidenten zo

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Al mijn herders spelen op die manier met elkaar. Zonder elkaar te verwonden of pijn te doen bijten ze met een volle bek in de keel en duwen de andere hond dan op de grond en op de rug. Klinkt heel wat maar zo spelen ze hier. Mijn niet herder snapt dat spel niet en vind het niet leuk, daar was het ook snel klaar mee en met haar spelen ze weer heel anders.

Maar of het voor die hond nou normaal is of niet, als een hond tijdens spel bang word dan is er al ver over de grenzen van die hond gegaan en een eigenaar hoort dat te zien voordat de hond bang word en ze uit elkaar halen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

pups hangen vaak in de kraag van andere honden oren nek en keel

de andere hond corrigeert niet omdat de pup nog een puppyvergunning heeft

Volgende forumvraag: geen speelkameraadje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^