Kong vulling ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Hi,

ik wil wat afwisselen met vulling kong. Ik lees veel smeerworst / leverworst. Maar hier zit varken in, mag een hond dit nu wel of niet? Ik lees steeds wat anders. en blokjes kaas? Of yoghurt. Ik dacht altijd dat dit niet goed was v je hond ? (zuivel).

waar vullen jullie je kong mee? 

Thanks alvast hp-shiny

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Een ei kapot slaan in de kong, minuutje in de magnetron (gaatje onderin wel dichtmaken) zijn ze wel even zoet mee. 

 

Insmeren met pindakaas, kokosolie, honing. 

 

Botherham met pindakaas erin proppen 

 

Plakje kaas erin en in de magnetron 

 

Geiten yoghurt of Griekse yoghurt 

 

Groentenmix maken, in de blender en dan in de kong. 

 

Ik vries de kong ook heel vaak in. Bevroren yoghurt, pindakaas, bonebroth, kvv, rodiworks etc zijn ze net wat langer mee bezig dan dat het niet bevroren is. 

 

Je kunt eigenlijk zó veel :) 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Gepureerde banaan en pindakaas, eventueel uit de vriezer (ijsje)

 

Gepureerde peer, stukjes appel en kokosolie (kan ook uit de vriezer)

 

Pathé (voor de hond he wink)

 

Brokjes en wat kaas, heel even in de magnetron om te plakkerig te maken en goed af laten koelen. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Een ei kapot slaan in de kong, minuutje in de magnetron (gaatje onderin wel dichtmaken) zijn ze wel even zoet mee. 
 
Insmeren met pindakaas, kokosolie, honing. 
 
Botherham met pindakaas erin proppen 
 
Plakje kaas erin en in de magnetron 
 
Geiten yoghurt of Griekse yoghurt 
 
Groentenmix maken, in de blender en dan in de kong. 
 
Ik vries de kong ook heel vaak in. Bevroren yoghurt, pindakaas, bonebroth, kvv, rodiworks etc zijn ze net wat langer mee bezig dan dat het niet bevroren is. 
 
Je kunt eigenlijk zó veel :-)  "

Geweldig dat ei erin!! Wilde meteen vragen hoe doe je dat. Maar nu staat het er duidelijk cool. Dankjewel voor alle tips!! Hier kunnen we zeker wat mee. Boterham met pindakaas ook geniaal. Geef je jouw honden ook varken? 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

 

 

Op internet ook veel variaties te vinden. Wij doen ook vaak ei erin, soms ook wat smeerkaas of een stukje kaas en wat rundergehakt. Zomers krijgen ze ook vaak watermeloen ect. 

 

Hier krijgen ze ook wel eens leverpastij. Vinden ze heerlijk, ze krijgen het alleen bijna nooit en niet teveel. Volgens mij kan het gevaarlijk zijn als je teveel geeft ivm zout en vet. Sommige varianten zijn mager en bijna geen zout, maar dan nog is het niet helemaal aan te raden. Je hebt ook van Kong zelf zn tube met leverpastij voor honden.  Pindakaas valt ook goed in de smaak, maar ook daar zit vaak best wat zout in. Ons werd aangeraden om AH eigen merk te kopen van de pindakaas. Deze is 0 procent zout en 100 procent pinda.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Geweldig bedankt voor de reacties , hier kan ik zeker even mee vooruit. Gisteren voor het eerst smeerkaas met wat brokjes, hij was er wild van. We kunnen lekker gaan variëren ! Dank !!

honden page profiel MeikeMeike 3 doggies

honden foto van Meike

Ik heb een kong gehaald voor onze pup (10 weken, border collie x australian shepherd) en hier brokjes met water in gedaan en een klein beetje pindakaas. Hij kreeg er echter niets uit. Nu zegt mijn vriend dat ik waarschijnlijk een veel te kleine kong heb gehaald. Oeps! 

Hoe weet je welke maat kong je moet hebben voor je hond?

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Ik heb een kong gehaald voor onze pup (10 weken, border collie x australian shepherd) en hier brokjes met water in gedaan en een klein beetje pindakaas. Hij kreeg er echter niets uit. Nu zegt mijn vriend dat ik waarschijnlijk een veel te kleine kong heb gehaald. Oeps! 
Hoe weet je welke maat kong je moet hebben voor je hond? "

Kan je op de site van kong zelf terugzien. Daar staat een maattabel. Jake heeft een M maar zijn onderkaak bleef hangen heb nu een L gekocht. Heb je de brokjes niet gewoon te hard aangeduwd?

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Pas wel een beetje op met de hoeveelheid zout. Afentoe is geen ramp maar zeker bij een klein hondje is het wel goed om erop te letten.

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

Ik vul Kongs met wat magere yoghurt met daar dan kleine stukjes fruit, een paar trainers in stukjes gesneden of een beetje pindakaas in gemengd. Ook vaak met natvoer of gewoon met brokjes geweekt in water/bouillon. Alles gaat wel in de vriezer, want anders is hij na anderhalve minuut weer leeg. 

 

Volgens de maattabel van Kong zelf zou Penny een S moeten hebben, maar een M lijkt toch ook net iets handiger. Ik gebruik de 2 maten door elkaar.

honden page profiel MeikeMeike

honden foto van Meike

@Danique: volgens de site heb ik met een S een goede voor zijn gewicht. Als ik echter bij ras kijk zou hij een L moeten hebben, ook van de puppy variant. Misschien dan toch een grotere gaan proberen. Ik heb wel wat geduwd om de brokjes erin te krijgen, dat was misschien ook niet zo handig. Ik ga kijken hoe het gaat als ik het losser doe (moet ik eerst wat er nu in zit eruit krijgen..... oeps) en dan eens kijken naar een grotere maat. :) Dankjewel. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Tuurlijk mag een hond varkensvlees. Als je het maar kookt. Leverpasta zou ik niet zo gauw geven. Ook vanwege het zout en suiker.

 

Vullen doe ik, diepvries wortelen en doperwten(natuurlijk zoetje) koken met kippenlever of hart en dan door de blender. Serano hambot haal ik het vlees eraf en meng dat met kokos en amandel meel +water. Gekookt hertenvlees door de blender.

Volgende forumvraag: Brokken of vlees voor pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^