Brokken niet goed genoeg?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SierramaxSierramax

honden foto van Sierramax

Hi! 

misschien een hele rare vraag, maar kan het zijn dat bepaalde soorten brokken niet genoeg voedingsstoffen voor de hond bevatten? 

ik merk sinds een paar dagen dat hij continu honger lijkt te hebben en niet meer vol lijkt te zitten. Hij krijgt momenteel pedigree junior (hij is 6mnd) gecombineerd met hondenpate. 

wellicht hebben jullie hier advies in? 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Samenstelling: Granen (waarvan 4% rijst), vlees en dierlijke bijproducten (30%, waarvan 14% kip), oliën en vetten (waarvan 0.4% zonnebloemolie), plantaardige eiwitextracten, plantaardige bijproducten, mineralen. 

In de Pedigree junior zit maar 30% vlees. Dit houdt in dat er voor ongeveer aan 70% granen inzit die je hond gewoon uitpoept en niet kan verteren. Waarschijnlijk heeft je hond ook ontzettend veel ontlasting als ik even een gokje mag doen. 

Het is dus logisch dat hij aangeeft honger te hebben aangezien vooral vlees een vol gevoel geeft. 

Ik zou dus overstappen naar een betere brok met een hoger vleespercentage. Van deze samenstelling word ik niet zo vrolijk sealed

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Acana

Renske

Darf

Wolfsbut

Dat zijn brokken waar meer vlees in zit.. ik weet niet of je nog junior moet geven, acana heeft dat wel dacht ik.

honden page profiel SierramaxSierramax

honden foto van Sierramax

T vreemde (vind ik dan), is dat ik dit eigenlijk al sinds het begin geef. Echter lijkt hij nu ‘ineens’ superhongerig.

wat voor natvoer kan ik dan het beste gebruiken erbij? 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" T vreemde (vind ik dan), is dat ik dit eigenlijk al sinds het begin geef. Echter lijkt hij nu ‘ineens’ superhongerig.
wat voor natvoer kan ik dan het beste gebruiken erbij?  "

Ik zou vooral de brok veranderen, natvoer is niet nodig als hoofdvoeding. Dit gebruik ik eigenlijk alleen om een keer een kong of lickimat mee te vullen voor de leuk. 

Je pup is nu 6 maanden en wordt dus actiever. Het is niet zo gek dat hij dan ook meer voedingsstoffen nodig heeft. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" T vreemde (vind ik dan), is dat ik dit eigenlijk al sinds het begin geef. Echter lijkt hij nu ‘ineens’ superhongerig.
wat voor natvoer kan ik dan het beste gebruiken erbij?  "

Waarom wil je per se natvoer blijven geven? Een goede vlees brok hoeft vaak niet extra lekker gemaakt te worden.

Mocht je het binnen 1 merk zoeken net als nu zou je kunnen kijken naar renske brokken + renske gestoomd

Edgard en cooper heeft ook beide. Let wel op dat je hond hier waarschijnlijk een stuk minder van nodig heeft, omdat het kwalitatief veel beter voer is. Ik zou om te beginnen de richtlijn op de zak aanhouden en dan op zicht gaan voeren als dit teveel/te weinig blijkt. 

Wat brokken betreft, acana, orijen of Genesis. Je zou dan ook bijvoorbeeld in het weekend gestoomd vlees van renske kunnen geven of bijvoorbeeld 's morgens brok & 's avonds vlees

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Pedigree Junior is een totaal voeding en moet daarom wettelijk alle voedingsstoffen bevatten die een hond nodig heeft en kunnen er prima gezond oud mee worden.  

 

Dat gezegd hebbende, Pedigree is niet 1 van meest hoogwaardige voedingen en dat is dan ook terug te zien aan de prijs. Het is behoorlijk betaalbaar. Daarentegen heeft de hond een grotere hoeveelheid nodig en zal deze ook meer en/of vaker poepen. 

 

Het hondje op je profielfoto lijkt op een JRT en dit zijn hondjes met enorme energie. Ik hou het goed voor mogelijk dat hij meer verbrandt dan hij binnen krijgt en je kan een beetje meer geven. 

 

Persoonlijk zou ik ook nadenken over een hoogwaardiger voer, om de reden dat ik het onnatuurlijk vind om ballaststoffen te voeren aan de hond die er vrijwel ongebruikt aan de achterkant er weer uitkomen.

 

Geijkte merken die veel genoemd worden zijn o.a. Acana, Orijen en Renske, maar ik vind deze erg prijzig. Wij zijn een keer tegen Essential Foods aan gelopen en de samenstelling is behoorlijk hoogwaardig en leidt tot minder ontlasting en onze hond eet het graag en doet het prima op. Wij geven de variant Highland Living. Niet de goedkoopste brok en verre van de duurste. 

 

Om de hond af en toe eens iets anders tegen, krijgt ze soms wat Energique vlees, naast de nodige kluiven etc. 

 

 

honden page profiel BrandtBrandt

Ik heb tot voor kort aan mijn hond Goofy Pedigree gegeven zowel natvoer als brokken en was er niet van op de hoogte dat dit slechtere voeding was. Nu ben ik sinds een paar weken overgestapt op Smuldier en Rodi uit de supermarkt en ik merk echt verschil. Zijn vacht is mooier ,hij ruikt minder naar hond, poept nog maar de helft, drinkt veel minder dus ook al kost het wat meer hier niets dan voordeel.

Volgende forumvraag: Piepen na eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^