Allergie voor kerstboom??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Sinds vorige week zondag heeft onze labradoodle uitslag in z'n kiezen. Gelijkmatig, dus een allergische reactie...nu dus de zoektocht waarvan. 

Hij eet vers..al 2 jaar en af en toe gepersre brok maar altijd dezelfde. Nooit geen gedoe geweest. Nu dus uitslag... We hoop gegoogeld en kom uit bij een eventuele atopie. Onze kerstboom staat sinds 4 dagen voordat hij uitslag kreeg in huis..een echte Nordmann. Je ruikt de boom uiteraard en hier en daar toch naalduitval. Hij eet het niet op, maar door de lucht in huis lees ik dat er een eventuele allergie kan zijn voor bomen?

Een voedselallergie sluiten we uiteraard ook nog niet uit maar gezien zijn ontlasting gewoon stevig en goed is en verder geen complicaties ging ik meteen aan de boom denken. Kan dit? Of iemand ervaring hierin?

honden page profiel RJRJ

daar kom je maar op 1 manier achter en dat is door de kerstboom weg te halen....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Weet van mensen die allergisch zijn voor de kerstboom in huis, de verse boom geeft allergenen af, zodoende zou het zeker kunnen dat je hond allergische reaktie heeft....de boom eruit....en doe alles even goed schoonmaken, stof alles af met een vochtige doek, dweil als je laminaat hebt of zeil, stofzuiger even goed en na een vijf tal dagen kan het voor je hond beteren, wel is het zo dat de irritaties niet een twee drie weg zijn...allergisch voor een kerstboom in huis komt niet vaak voor bij de hond, zeker als je goed oplet en hij niet op de vallende naalden kauwt, misschien toeval van toch wat anders....heb je nieuwe wasproducten in huis ? 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja hoor, ik ken inderdaad een hond die er niet tegen kan, die mensen hebben nu een kunst boom.

De naalden zijn ook giftig voor een hond en kat en vogels als ze ze opeten, dweilen zal wel niet helpen, het is de geur (van de olie) die zich in de lucht verspreid.

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

Twisko is ook allergisch voor onze kerstboom. Hebben nu ook jammer genoeg een kunstkerstboom dit jaar genomen. Bij Twisko zorgde dat voor veel jeuk en na een week of 2 braken en diarree. Hadden het pas later door en het verdween toen de boom het huis uit was. Sterkte!

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Bedankt voor de reacties. M'n boom nu opruimen vindt ik ook zo zonde net voor kerst.. hij zal wel eerder de deur uitgaan. Voor de zekerheid ook alleen even op kvv om zo alles uit te sluiten.ben benieuwd of de boom de boosdoener is, dan komt er volgend jaar zeker een kunst boom

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Boom buiten met de lichtjes....laughing     

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Even een update en afsluiting van deze vraag. Zojuist bij de dierenarts geweest. Het is idd een allergie..onder zijn ogen was het ook wat rood. Zij gaat uit van een plotselinge verandering in iets en idd...het enige is de kerstboom. Nu is het dit jaar een bizar sterk ruikende boom! Andere jaren altijd eenzelfde soort gehad en heeft hij nooit op gereageerd. Meest aannemelijk dat het dus de boom is. Voor de zekerheid zit hij al een aantal dagen volledig op kvv om alles wat rust te geven. Nu tabletten mee voor de jeuk en zalf. Over een week is de boom de deur weer uit en zal het dus in combi met de medicatie dus weg moeten zijn.

honden page profiel Yara BijtenhoornYara Bijtenhoorn

honden foto van Yara Bijtenhoorn

" Boom buiten met de lichtjes....      "

kan je dit inderdaad niet doen? dan heb je toch een kerstboom met de kerst en ook een gelukkige hond

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik snap dat het niet zo gezellig is en beetje zonde , misschien woon je niet op begane grond en is kerstboom buiten geen optie.

Maar snap ook niet dat je de boom niet gewoon weghaalt als je hond er zo'n last van heeft.

De medicatie onderdrukt alles een beetje..maar het  belangrijkst is natuurlijk het allergeen weghalen en zorgen dat immuunsysteem niet verder op hol slaat.

Het vreet aan de weerstand van je hond en dat is een risico wat ik persoonlijk niet graag zou willen lopen...ook niet voor korte periode.Klinkt misschien wat overdreven...maar als immuun systeem echt op hol slaat ben je verder van huis...meestal begint het bij 1 ding en wordt het rap meer.

Al snap ik helemaal dat het niet leuk is.. gezondheid van mijn hond gaat voor de gezelligheid van een kerstboom en er is nog tijd voor snel scoren van een kunstboom (hier liggen ze zelfs bij de ah)

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Tja, je zult de kerstboom maar belangrijker vinden dan het welzijn van je huisdier frown

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wat gek,dat je de boom belangrijker vind dan je hond.....de boom kan naar buiten ..balkon of tuin, lichtjes aan en je hebt toch ook het kerstgevoel...eer de allergie uit de hond zijn huid is gaan er ook weer wat tijd overheen..........misschien bedenk je je ? Hier ook geen boom in huis, allergie, maar gezellig lichtjes met wat groen buiten....

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Vindt kerst net zo belangrijk, vooral in deze tijd. Als m'n hond er doodziek van zou zijn vond ik t een ander verhaal maar hij is nog net zo speels en boevig als altijd. Jeetje...het lijkt hier wel een 'honden' maffia... Vergelijkbaar met de borstvoedingsmaffia voor je kinderen????

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Als het een van m'n kinderen was geweest..had ik de boom ook laten staan. Zolang het goed te doen is met medicatie vind ik het goed. De hond is onderdeel van ons gezin van 5... De hond bepaald hier niet de regels. Noem mij maar de ontaarde moeder of ontaarde hondenbaas

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Als het een van m'n kinderen was geweest..had ik de boom ook laten staan. Zolang het goed te doen is met medicatie vind ik het goed. De hond is onderdeel van ons gezin van 5... De hond bepaald hier niet de regels. Noem mij maar de ontaarde moeder of ontaarde hondenbaas "

Zegt iets over jou...

nou niet overdrijven hoor...je vraagt om advies dan krijg je het ook.

je hond heeft klachten maar je weet het zelf dus beter..dus succes ermee!

en je borstvoeding heb ik niks mee te maken.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Reacties als dit doet me alleen heel erg denken aan vooroordelen van anderen. Advies is prima..maar als ik het op deze manier doe is het toch prima. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Reacties als dit doet me alleen heel erg denken aan vooroordelen van anderen. Advies is prima..maar als ik het op deze manier doe is het toch prima.  "

Jou keuze ..

Ons recht om te vinden dat het een kortzichtige is

Als iemand allergisch is voor voeding hou je daar toch ook hopelijk rekening mee?

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Toch wel sneu dat als een gezinslid last krijgt van een hondenallergie dat de hond gelijk mag wieberen maar als de hond een allergie heeft moet hij er maar mee dealen met medicatie want een kerstboom is zo gezellig met kerst. 

Prachtig die kerstgedachten. 

honden page profiel RJRJ

" Vindt kerst net zo belangrijk, vooral in deze tijd. Als m'n hond er doodziek van zou zijn vond ik t een ander verhaal maar hij is nog net zo speels en boevig als altijd. Jeetje...het lijkt hier wel een 'honden' maffia... Vergelijkbaar met de borstvoedingsmaffia voor je kinderen???? "

wauw,

 

ik weet niet wat ik lees,

 

je krijgt allemaal goede adviezen, zelfs je dierenarts geeft je advies maar je doet er vervolgens niks mee,

 

ik zal nu wel stront over mij heen krijgen maar sorry als je alles in de wind slaat en een kerstboom belangrijker vind ben je in mijn ogen geen huisdier waard....

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Mijn vraag was puur of een hond een allergie van een kerst boom kan hebben. Hij is verder niet ziek en heeft er weinig last van. Als hij deze 3 dagen prima doorkomt..waarom dan m'n hele huis op de schop voor de hond? Volgend jaar komt er absoluut een nepperd in huis maar kom op zeg....ben ik nu de slechte baas vanwege dit? Ik ken mijn eigen hond het beste en weet dat hij hier een leven heeft als een prins..als ik zou zien dat hij hier gruwelijk onder te lijden zou hebben, zou er helemaal geen boom staan. Hopelijk is hiermee de discussie gesloten!

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" wauw,
 
ik weet niet wat ik lees,
 
je krijgt allemaal goede adviezen, zelfs je dierenarts geeft je advies maar je doet er vervolgens niks mee,
 
ik zal nu wel stront over mij heen krijgen maar sorry als je alles in de wind slaat en een kerstboom belangrijker vind ben je in mijn ogen geen huisdier waard.... "

Pardon? Mijn dierenarts geeft het advies gewoon medicatie te geven en over een week 'is de boom toch wel weg'. Hoezo doe ik niets met die adviezen? Hij krijgt netjes zijn medicatie en de boom is over een week weg...en hij zit op kvv... 

honden page profiel RJRJ

" Mijn vraag was puur of een hond een allergie van een kerst boom kan hebben. Hij is verder niet ziek en heeft er weinig last van. Als hij deze 3 dagen prima doorkomt..waarom dan m'n hele huis op de schop voor de hond? Volgend jaar komt er absoluut een nepperd in huis maar kom op zeg....ben ik nu de slechte baas vanwege dit? Ik ken mijn eigen hond het beste en weet dat hij hier een leven heeft als een prins..als ik zou zien dat hij hier gruwelijk onder te lijden zou hebben, zou er helemaal geen boom staan. Hopelijk is hiermee de discussie gesloten! "

jij vind een simpele handeling als een kerstboom weghalen "het hele huis op de schop doen" ??

 

je hond lijd er wel onder anders had hij geen last van irritatie/allergie

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" jij vind een simpele handeling als een kerstboom weghalen "het hele huis op de schop doen" ??
 
je hond lijd er wel onder anders had hij geen last van irritatie/allergie "

Knap dat je mijn hond kent en zijn allergie hebt gezien

honden page profiel RJRJ

" Knap dat je mijn hond kent en zijn allergie hebt gezien "

 

je hond reageert toch op de kerstboom en heeft er last van? hoe noem jij dat dan?

 

zelfs je dierenarts zegt dat het een allergie is,

 

 

ga vooral zo door met je hond hp-thumbsup

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Knap dat je mijn hond kent en zijn allergie hebt gezien "

Schijnbaar genoeg jeuk voor da om pillen en zalf voor te schrijven.. en voor jou om naar dierenarts te gaan.

en vervolgens doe je niks aan de oorzaak...

Ik vind het nogal stuitend ook dat je ook niks zou doen als het je kids waren.

Misschien moet jij eens ervaren hoe het is om jeuk te hebben hele dag en last van je ogen.

Fijne kerst..geniet van je boom.undecided

honden page profiel RJRJ

het zal mij niks verbazen als deze hond ooit word weggedaan omdat de medische kosten ivm huidklachten te hoog worden hp-frusty

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Knap dat je mijn hond kent en zijn allergie hebt gezien "

Dit heeft niks met vooroordelen te maken maar met feiten. Je schrijft dat je hond last heeft van allergie klachten en het enige probleem/verandering de kerstboom kan zijn. Vervolgens hoor je bij de DA dat je hond inderdaad last heeft van een allergie en de hond moet zelfs medicatie innemen. Dan nog maak jij de keuze om de kerstboom te laten staan voor de gezelligheid. Jou hond lijdt hier onder, nu is het jeuk wat je onderdrukt met medicatie maar later kan je hond wel meer klachten krijgen zoals je hier boven ook hebt kunnen lezen. Ik kan er echt met mijn hoofd niet bij, maar goed. Succes en beterschap voor de hond.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Houd er rekening mee dat als de boom weg is, er nog dagen nodig zijn dat de allergenen ook verdwenen zijn, denk aan hars,  lucht ,en naalden. Dus ook als boom weg is duurt het nog even voor de hond opknapt. En zere ogen is heel sneu, heb maar eens een vuiltje in je oog. Hoop dat de medicatie, prednison? Helpt.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Goed dat je volgend jaar een neppe neemt. 

Minder mooi maar goed te doen hoor. 

Die twee dagen gaat je hond echt niet dood van, goede keuze. 

 

Er zijn zelfs mensen die nog geeneens constateren dat de hond ergens allergisch voor is. 

 

 

Het telkens herhalen van de zelfde constateringen is zo vermoeiend hier op het forum. 

Zo kinderachtig als je een antwoord geeft en telkens door iedereen verteld moet worden.

 1x is genoeg neem ik aan, duidelijk. 

Herhalen is oer vervelend en erg kinderachtig. 

Geniet maar dubbel van de boom, je kan nergens een neppert kopen dus heb je zo een hele goede oplossing. 

 

Iedereen fijne kerstdagen, en Bobo, over een paar dagen succes met het afbreken van de boom. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Goed dat je volgend jaar een neppe neemt. 
Minder mooi maar goed te doen hoor. 
Die twee dagen gaat je hond echt niet dood van, goede keuze. 
 
Er zijn zelfs mensen die nog geeneens constateren dat de hond ergens allergisch voor is. 
 
 
Het telkens herhalen van de zelfde constateringen is zo vermoeiend hier op het forum. 
Zo kinderachtig als je een antwoord geeft en telkens door iedereen verteld moet worden.
 1x is genoeg neem ik aan, duidelijk. 
Herhalen is oer vervelend en erg kinderachtig. 
Geniet maar dubbel van de boom, je kan nergens een neppert kopen dus heb je zo een hele goede oplossing. 
 
Iedereen fijne kerstdagen, en Bobo, over een paar dagen succes met het afbreken van de boom.  "

nee, mensen om hun ervaring vragen en vervolgens doen alsof het soort extremisten zijn is netjes.hp-thumbsup

Het is volslagen normaal dat je meerdere ervaringen hoort op een forum...mensen kwamen met opties ect.(het topic is maar 1 pagina lang nota bene)

Iedereen was respectvol...dus wat is het probleem?

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^