Waar herplaatser vinden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IgloIglo

Een familielid is op zoek naar een wat oudere, gemoedelijke hond, ik probeer haar hiermee te helpen.

Criteria:

- de hond zou ongeveer 3 uur per dag alleen moeten kunnen zijn

- makkelijk karakter, moet met andere honden en mensen (zoals oppas) kunnen omgaan, negeren is ook goed, zolang er maar geen angst of agressie speelt

- rustig, laag energieniveau, vandaar dat ze ook zoekt naar een oudere hond. Ze houdt wel van lange wandelingen, maar ik zie haar er eerlijk gezegd niet voor aan dat ze dit elke dag doet haha

 

Ze heeft alle aandacht, tijd en liefde voor de hond. Een hond met gedragsproblemen is niet mogelijk, aangezien zij gewoon een maatje wil en niet een project. Zij heeft ook niet echt de vaardigheden om met een lastige hond om te gaan.

 

Het maakt haar niet uit of de hond wat kleine mankementen en gezondheidsproblemen heeft. Los kunnen lopen is ook geen must.

Ze houdt van een zachtaardig uiterlijk. Ze lijkt een beetje aangetrokken tot de jachthonden zoals een beagle. Formaat tussen de 10-20 kg ongeveer, maar dit staat niet vast.

 

Weet iemand een goede site waar ik kan zoeken? Veel stichtingen hebben voornamelijk lastige honden. Er lijkt erg weinig aanbod te zijn, of heb ik dat mis? En ik twijfel ook soms over de betrouwbaarheid. Soms lees ik beschrijvingen die veel te positief overkomen. Iemand tips?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

https://www.hhin.nl/

Ik zoek baas.nl.

 

honden page profiel IgloIglo

" https://www.hhin.nl/
Ik zoek baas.nl.
  "

Dank je.

Ikzoekbaas vind ik ongeschikt, vrijwel allemaal honden met gedragsproblemen. Hhin lijkt al wat beter, maar alles is gereserveerd.

 

Weet iemand hoe betrouwbaar verhuisdieren.nl is? Ik lees wisselende recensies.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het zal ook een probleem zijn dat er zo'n grote vraag naar honden is. Bij elke stichting of asiel,  de lieve en ongecompliceerde honden direct weg zijn.

 

honden page profiel IgloIglo

Oh het aanbod is dus gewoon schaars? Dacht al, zoek ik nou verkeerd..

Ik zie wel veel honden staan maar als je dan verder kijkt zitten er allemaal haken en ogen aan, ze verblijven bijvoorbeeld in het buitenland.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Heb je Facebook? Misschien kun je dan lid worden van een Beaglegroep daar. Vaak heb je ook FB-groepen die zich echt richten op de herplaatsing van bepaalde rassen of soorten honden, dat soort groepen zijn echt heel handig!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Oh het aanbod is dus gewoon schaars? Dacht al, zoek ik nou verkeerd..
Ik zie wel veel honden staan maar als je dan verder kijkt zitten er allemaal haken en ogen aan, ze verblijven bijvoorbeeld in het buitenland. "

Sinds corona is er een run op honden.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Dank je.
Ikzoekbaas vind ik ongeschikt, vrijwel allemaal honden met gedragsproblemen. Hhin lijkt al wat beter, maar alles is gereserveerd.
 
Weet iemand hoe betrouwbaar verhuisdieren.nl is? Ik lees wisselende recensies. "

uiteraard; als de hond geen problemen had, werd hij waarschijnlijk niet herplaatst.

 

Op verhuisdieren staan veel honden van stichtingen, dus die in het buitenland zijn of typische buitenlander problemen hebben. Onze gasthond staat er ook op, en dat is een schat, maar kan nog niet alleen zijn en vindt andere mensen nog eng. Zoiets geldt voor de meeste honden uit buitenlandse asiels.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Nu in Corona-tijden is het een stormloop op honden, dus je kan al denken hoeveel honden er weer zullen gedumpt worden als dit voorbij is... 

Dus als ze wat geduld heeft, zal ze straks veel keuze hebben. foot-in-mouth

 

In België heb je organisaties die zich specifiek richten op herplaatsen van honden die al wat ouder zijn en waarvan het baasje plots wegvalt (overlijden, terminaal ziek,...) Dit zijn dus geen honden die men beu is of die voor problemen zorgen en die men wil dumpen, maar die een nieuwe thuis zoeken uit overmacht. Momenteel zijn ze allemaal geadopteerd. Maar ik zet even de site hier, misschien is er ook een Nederlandse tegenhanger?

http://www.seniordogrescue-belgium.org/wie-zijn-deze-honden

 

Ze kan ook zoeken via de rasverenigingen. Op die sites verschijnen ook wel es herplaatsers. Ook daar is -net als met een pup- een beetje geduld nodig, tot de juiste hond op je pad komt. 

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Het asiel lijkt me de meest voor de hand liggende optie. Keus genoeg

En sommige gedragsproblemen zijn door iedereen te managen met de juiste instructie. 

 

 

honden page profiel BlondieBlondie

Ze zou ook op facebook kunnen zoeken naar specifieke groepen van rassen die haar aanspreken. Daar worden ook vaak honden aangeboden die door omstandigheden een ander huis zoeken.

We zijn zelf ook al maanden aan het kijken, vind het echt lastig hoor. Vaak zijn aangeboden honden ook nog eens binnen een uur al "vergeven".

En soms heb je geluk. Vrienden van ons hadden een match in een Nederlands asiel, en het is een fantastisch open jong hondje. Ik was helemaal verbaasd, maar heel blij voor ze uiteraard.

honden page profiel IgloIglo

Bedankt voor de reacties!! 

@Alaska, zo’n ex-bejaarden hondje is precies wat we zoeken! Bedankt voor de tip.

 

Ik zit nu inderdaad ook op facebook te kijken, bij het meerendeel van de berichten staat zo’n dramatische tekst die jou als lezer moeten triggeren om die hond te nemen. Inclusief capslock en honderd emoticons. Het liefst zie ik gewoon een realistische beschrijving zonder opsmuk zodat we een overwogen keus kunnen maken haha.


Bij specifieke groepen van rassen kijken is ook een goede. Ook wat serieuzer denk ik.

 

Gewoon een kwestie van wat geduld hebben dus. Ze kijkt nu al twee maanden, vond ik best lang klinken. Ik dacht dat het vrij makkelijk zou zijn om een oudje te vinden. Verkeerd gedacht dus. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Bedankt voor de reacties!! 
@Alaska, zo’n ex-bejaarden hondje is precies wat we zoeken! Bedankt voor de tip.
 
Ik zit nu inderdaad ook op facebook te kijken, bij het meerendeel van de berichten staat zo’n dramatische tekst die jou als lezer moeten triggeren om die hond te nemen. Inclusief capslock en honderd emoticons. Het liefst zie ik gewoon een realistische beschrijving zonder opsmuk zodat we een overwogen keus kunnen maken haha.
Bij specifieke groepen van rassen kijken is ook een goede. Ook wat serieuzer denk ik.
 
Gewoon een kwestie van wat geduld hebben dus. Ze kijkt nu al twee maanden, vond ik best lang klinken. Ik dacht dat het vrij makkelijk zou zijn om een oudje te vinden. Verkeerd gedacht dus.  "

Ook de gemakkelijke oudjes vinden op dit moment goede huisjes. Er zijn wel allerlei oudjes in de buitenlandse asielen, maar daar is weer de kans dat ze echt nog veel moeten leren, wat voor je familielid misschien niet zo handig is.

honden page profiel IgloIglo

" Ook de gemakkelijke oudjes vinden op dit moment goede huisjes. Er zijn wel allerlei oudjes in de buitenlandse asielen, maar daar is weer de kans dat ze echt nog veel moeten leren, wat voor je familielid misschien niet zo handig is. "

Niet heel handig inderdaad, vooral omdat je niet van te voren weet waar je mee te maken krijgt. Qua opvoeding maakt het haar allemaal niet uit, zelfs de grootste klier vindt ze nog leuk. Maar echt een hond met serieuze emotionele problemen is niet geschikt. 

 

honden page profiel BlondieBlondie

En misschien vloeken in de kerk, maar toch ook op marktplaats worden nu honden aangeboden waar een nieuw huis voor wordt gezocht. En niet alle advertenties zijn dubieus vind ik, en ook niet overal worden achterlijk hoge prijzen gevraagd. Zelf keek ik daar toch ook regelmatig met bepaalde zoekfuncties.

honden page profiel IgloIglo

" En misschien vloeken in de kerk, maar toch ook op marktplaats worden nu honden aangeboden waar een nieuw huis voor wordt gezocht. En niet alle advertenties zijn dubieus vind ik, en ook niet overal worden achterlijk hoge prijzen gevraagd. Zelf keek ik daar toch ook regelmatig met bepaalde zoekfuncties. "

Ach mijn vorige hond kwam van marktplaats cool niks mis mee, als je je gezond verstand aanzet

honden page profiel BlondieBlondie

Wij zijn inmiddels ook "in verwachting" en via Marktplaats overstag gegaan inderdaad. Moet nog even geduld hebben want ook nog eens een hondje uit het buitenland, maar we hebben er een goed gevoel bij.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Als er een bepaald ras is wat ze leuk vindt kun je het via de rasvereniging proberen?

Onze eerste herplaatser komt van MP. Daar moet je ook geluk hebben en oppassen natuurlijk. Maar Luca was een super makkelijke hond, die vanaf dag 1 meedraaide met de rest. 

 

Jara komt van sos strays. Als ze open staat voor buitenlanders kan ik deze stichting absoluut aanraden. De honden komen eerst in opvang in NL zodat je een goed beeld van het karakter hebt. En hun doel is echt het zoeken  naar een goede match, en niet zo snel mogelijk de honden herplaatsen. Je krijgt dus een goede eerlijke beschrijving. Ze selecteren in het asiel ook geschikte huishonden om naar Nederland te komen. Natuurlijk kan het wel eens tegen vallen, maar over het algemeen hebben ze makkelijke honden zitten. 

 

Al onze opvangers van hun waren ook super makkelijk. 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Misschien past Zara in het plaatje? Ik heb in ieder geval goede ervaringen met deze stichting en hun beschrijvingen zijn eerlijk - ook over de eventuele lastigere kanten van een hond.

Maar inderdaad: op dit moment zijn de honden (zowel pups als herplaatsers) werkelijk niet aan te slepen. 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik denk dat het juist in deze tijd belangrijk is om bv  een goede stichting of  rasvereniging te benaderen  

Soms doen fokkers nog weleens afstand van een FOK teefje , dit zijn ook vaak wat oudere hondjes . En een goede Fokker is er het alles aan gedaan om zo'n teefje een geschikt onderkomen te bieden 

Je hoort gelijk hoe het karakter is , en over eventuele mankementen wordt je ook wel geïnformeerd 

De kosten kunnen immers flink oplopen met een wat oudere hond 

En ja Marktplaats ? Vaak worden de verborgen gebreken verzwegen 

En als je dan niet voldoende kennis hebt , dan kan het weleens uitlopen op een teleurstelling 

En ook zeker weer in deze tijd ,mensen willen graag een hond en daar wordt slim op ingespeeld 

Men vraagt vaak absurde prijzen 

 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

Wij zijn zelf opzoek naar een pup, maar kwamen er echt niet uit welk ras we wilden/het beste paste. 

Nu zijn we in contact gekomen met een hondenkeuze coach, zij helpt ook zoeken naar een herplaatser. Misschien is dit voor jullie ook een optie?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een Beagle is nu net niet de meest makkelijke hond. Meute hond, kan vaak moeilijk alleen zijn, enorm jachtinstinct.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Een Beagle is nu net niet de meest makkelijke hond. Meute hond, kan vaak moeilijk alleen zijn, enorm jachtinstinct. "

Elk ras is een makkelijk ras zolang je je maar aanpast aan de raseigenschappen en je er geen ander ras van probeert te maken :) 

honden page profiel IgloIglo

" Een Beagle is nu net niet de meest makkelijke hond. Meute hond, kan vaak moeilijk alleen zijn, enorm jachtinstinct. "

Het is ook maar wat je onder makkelijk verstaat. Het jachtinstinct maakt haar bijvoorbeeld niet uit. De beagle is over het algemeen een vriendelijke hond, kan overweg met andere honden. Heeft een makkelijke vacht. Is qua behoeftes gemiddeld. Niet angstig. Makkelijk formaat. Niet te gevoelig. Voor haar dus een prima hond. Ze vindt het leuk als een hond eigenwijs is.

 

Dus in haar geval wel een makkelijke hond. Moeilijke hond zou zijn: neuroot, hond met hoge driften, te groot/sterk, angst en agressieproblemen. Waaks.

 

Het gaat haar trouwens vooral om het karakter, een beagle hoeft het niet te zijn maar was een zoekrichting. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

als ze van jachthonden houdt is misschien een spaanse hond een optie? Zo ontzettend veel lieverds wachten op een plekje. Bijv.

http://www.ace-charity.org/nl/honden/honden/18066

http://www.ace-charity.org/nl/honden/honden/14629

 

Ik zou wat ze ook kiest wel een back up hebben voor het geval de hond de eerste tijd nog niet alleen kan zijn maar uit je beschrijving heeft ze dat ook.

En wat is moeilijk.

Inlevingsvermogen moet je natuurlijk wel hebben, maar dat moet zowiezo als je een huisdier in huis neemt, en geduld. Het duurt soms een tijd voordat een herplaatser echt weer het vertrouwen in zichzelf, de nieuwe baasjes en in zijn nieuwe omgeving te krijgen. 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Of een ex laboratoriumbeagle?

https://proefdiervrij.nl/ex-proefdier-adopteren

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Een familielid is op zoek naar een wat oudere, gemoedelijke hond, ik probeer haar hiermee te helpen.
Criteria:
- de hond zou ongeveer 3 uur per dag alleen moeten kunnen zijn
- makkelijk karakter, moet met andere honden en mensen (zoals oppas) kunnen omgaan, negeren is ook goed, zolang er maar geen angst of agressie speelt
- rustig, laag energieniveau, vandaar dat ze ook zoekt naar een oudere hond. Ze houdt wel van lange wandelingen, maar ik zie haar er eerlijk gezegd niet voor aan dat ze dit elke dag doet haha
 
Ze heeft alle aandacht, tijd en liefde voor de hond. Een hond met gedragsproblemen is niet mogelijk, aangezien zij gewoon een maatje wil en niet een project. Zij heeft ook niet echt de vaardigheden om met een lastige hond om te gaan.
 
Het maakt haar niet uit of de hond wat kleine mankementen en gezondheidsproblemen heeft. Los kunnen lopen is ook geen must.
Ze houdt van een zachtaardig uiterlijk. Ze lijkt een beetje aangetrokken tot de jachthonden zoals een beagle. Formaat tussen de 10-20 kg ongeveer, maar dit staat niet vast.
 
Weet iemand een goede site waar ik kan zoeken? Veel stichtingen hebben voornamelijk lastige honden. Er lijkt erg weinig aanbod te zijn, of heb ik dat mis? En ik twijfel ook soms over de betrouwbaarheid. Soms lees ik beschrijvingen die veel te positief overkomen. Iemand tips? "

Neem anders even contact op met Wilma de Joode, zij krijgt geregeld herplaatser. Pasgeleden 3 cocker spaniels. Zie https://herplaatsingscoach.nl/

 

honden page profiel anoukanouk

honden foto van anouk

3 uur?!?! damnnn 2.5 en dan moe schreeuwen voor 5

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" 3 uur?!?! damnnn 2.5 en dan moe schreeuwen voor 5 "

??? 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" 3 uur?!?! damnnn 2.5 en dan moe schreeuwen voor 5 "

Pilletje??

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^