Help herplaatsen of andere opties?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BrandtBrandt

Goedemiddag,

Ik zit met mijn handen in het haar met hond Goofy. Mijn ex-vriend had deze hond reeds toen ik hem leerde kennen en hij was toen nog een puppy. Nu inmiddels 1.5 jaar later is het uit en is mijn vriend terug bij zijn ouders gaan wonen en heeft de hond bij mij gelaten. Ik ben altijd thuis en ben volledig afgekeurd en heb lichamelijke beperkingen. Ik kan lopen en wandelen maar mis de kracht om Goofy goed uit te kunnen laten of om lange wandelingen te maken. Goofy heeft mij al een paar keer omver getrokken en sleurt mij door het park heen. Loslaten is helaas ook geen optie want hij verdwijnt met de noorderzon achter katten en konijnen aan en ik woon in Belgie dus honden mogen hier ook niet los. Vroeger ging Goofy doordeweeks met mijn ex mee naar de zaak waar hij op het terrein rond kon rennen en mensen kon begroeten en in het weekend ging mijn ex met hem fietsen.

Ik heb een gentle leader voor hem gekocht en kan nu redelijk met hem wandelen maar ben vooral opzoek naar oplossingen om hem moe en rustig te krijgen. Hij sloopt nu in huis, bijt aan het behang en bijt losse dingen stuk. Hij blaft ook veel en krabt aan de deur. Ik heb geen tuin enkel een balkon dus helaas hier ook geen opties. Is herplaatsen de enige optie want ik heb wel heel vriendschap van de hond en zou hem het liefste houden.

Ik ben aan het kijken om een scootmobiel aan te schaffen om langere ritten op een vlotter tempo te kunnen maken met Goofy maar ben hier ook bang dat hij mij omver trekt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Je wilt toch graag de hond houden begrijp ik en niet terug sturen naar je exvriend, zou een mooie optie zijn om eens bij een hondenschool te informeren voor een op een begeleiding hoe er mee om te gaan, met wandelen, los en terug roepen en het sloop gedrag thuis....   herplaatsen kan altijd nog, proef toch dat je graag de hond wilt houden ? 

honden page profiel DanielleDanielle

Ga naar een goede hondenschool, volg een leuke en leerzame cursus en gooi de gentle leader de container in. Het is het investeren waard.

honden page profiel DanielleDanielle

Wat voor ras is Goofy? 

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt voor de reacties. De hondenscholen in Belgie zijn nu onwille van de corona helaas gesloten dus voorlopig geen optie. 

Goofy is een kruising staande jachthond uit mijn hoofd een kruising weimeraner * duitse staander. Hij lijkt het meest op een duitse staander. 

Het liefste zou ik hem inderdaad houden, mijn ex kan hem ook niet houden onwille van wonen bij ouders en nieuwe vriendin die niet van honden houdt. Ex spreekt helaas van dierenasiel als ik hem niet hou.

honden page profiel BrandtBrandt

Ik ben aan het bekijken om een scootmobiel aan te schaffen Ik heb een gode handelaar gevonden die deze tweedehands verkopen dus dit is nog te doen van prijs. Volgens de handelaar kan een scootmobiel tot ongeveer 17 km per uur rijden. Dit is toch een redelijk tempo voor een hond? Het is alleen zorgen dat hij mij niet omver trekt want hij weegt 27kg en is heel sterk.

honden page profiel DanielleDanielle

" Bedankt voor de reacties. De hondenscholen in Belgie zijn nu onwille van de corona helaas gesloten dus voorlopig geen optie. 
Goofy is een kruising staande jachthond uit mijn hoofd een kruising weimeraner * duitse staander. Hij lijkt het meest op een duitse staander. 
Het liefste zou ik hem inderdaad houden, mijn ex kan hem ook niet houden onwille van wonen bij ouders en nieuwe vriendin die niet van honden houdt. "

Een jachthond heeft veel beweging en uitdaging nodig. Als hij dat niet krijgt, kan hij probleemgedrag vertonen zoals slopen, blaffen etc. Het is belangrijk om niet boos te worden, maar te kijken naar de oorzaak. Je zult merken dat als hij voldaan is, ook rustig is in huis. Misschien is er iemand in de buurt die het leuk vindt om af en toe flink te gaan wandelen met hem. Thuis kun je hem lekker moe maken door hersenspelletjes te doen, of hem bezig laten zijn met een snuffelmat. Op internet staan veel ideeën voor hersenspelletjes. In elk geval vind ik het heel goed van je dat je hier om hulp komt vragen! :) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Brandt....coogle eens op een hondenuitlaat sirvice...daar zijn ook hondentrainers die met je hond aan de slag kunnen en waar jij bij bent...de hond is nog jong en kan zeker nog gecorrigeerd worden naar een goed luisterende hond, en scootermobiel voor jou, tuurlijk, en 17 aan en uur is voor de hond niet nodig hoor, 10 aan het uur in draf is een goede snelheid.laughing

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

moest je toevallig in de druivenstreek wonen mag je een pb sturen

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt voor alle reacties. Hondenuitlaat service ken ik eigenlijk niet maar heb wel al zitten kijken naar een therapeut voor de hond maar dit is een stevig kostenplaatje. De meeste die ik vind is 50 a 60 euro per sessie maar het is misschien wel het overwegen waard. Mijn buurjongen wandelt soms tegen een zakcentje een uur met Goofy maar die kan ook niet altijd als hij druk is met school. 

als ik snel googel kom ik op pawshake uit maar dat zijn prijzen van 15 a 20 euro voor een uur te wandelen dat kan ik helaas niet betalen. Ik heb alleen een uitkering. 

honden page profiel BrandtBrandt

" moest je toevallig in de druivenstreek wonen mag je een pb sturen "

Heel erg bedankt maar ik woon in Oost vlaanderen regio waasland. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Bedankt voor alle reacties. Hondenuitlaat service ken ik eigenlijk niet maar heb wel al zitten kijken naar een therapeut voor de hond maar dit is een stevig kostenplaatje. De meeste die ik vind is 50 a 60 euro per sessie maar het is misschien wel het overwegen waard. Mijn buurjongen wandelt soms tegen een zakcentje een uur met Goofy maar die kan ook niet altijd als hij druk is met school. 
als ik snel googel kom ik op pawshake uit maar dat zijn prijzen van 15 a 20 euro voor een uur te wandelen dat kan ik helaas niet betalen. Ik heb alleen een uitkering.  "

Woont je exvriend in de buurt, vertel dat je de hond graag wilt houden n als hij dan twee of drie x in de week de hond uit wilt laten...dat zou hem sieren...hij heeft de hond aangeschaft en naar een asiel is toch gen optie wat hij aangeeft..misschien met hem te praten, want ik begrijp dat 20 euro voor en uurtje veels te veel geld voor je is...

honden page profiel BrandtBrandt

bedankt voor het meedenken Willemijn. Ex is helaas geen optie er is helemaal geen contact meer. Mijn buurjongen laat hem zoveel mogelijk uit maar vooral in het weekend. Ik ga een oproep plaatsen op de facebook pagina van mijn dorp om te kijken of kandidaten zijn om te wandelen met hem tegen een bescheiden bijdrage. 

Therapie voor de hond ga ik ook is bekijken en overwegen als de financien het toelaten. Ik wil eerst voorlopig een scootmobiel aanschaffen dat ik wat mobieler ben.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Van wie is de hond, eigenlijk? Nog van je ex of is hij nu officieel van jou?

honden page profiel BrandtBrandt

" Van wie is de hond, eigenlijk? Nog van je ex of is hij nu officieel van jou? "

Chantal hoe weet ik dat eigenlijk. Het blauwe boekje van Goofy ligt bij mij in de kast en ik heb de laatste inentingen en diereartsbezoek voor hem betaald. Ex heeft er de laatste maanden niet meer naar omgekeken en heeft ook per mail laten weten dat ik de hond mag houden of dat hij hem anders naar het asiel brengt.

honden page profiel DanielleDanielle

" Chantal hoe weet ik dat eigenlijk. Het blauwe boekje van Goofy ligt bij mij in de kast en ik heb de laatste inentingen en diereartsbezoek voor hem betaald. Ex heeft er de laatste maanden niet meer naar omgekeken en heeft ook per mail laten weten dat ik de hond mag houden of dat hij hem anders naar het asiel brengt. "

Tip: zet de chip op jouw naam. En tof van je dat je voor de hond wil zorgen! 

honden page profiel BrandtBrandt

Ik ga vanavond contact openemen met de dierenarts om de papieren en chip op mijn naam te laten zetten want ik heb geen idee hoe dit te doen. Ik ben er redelijk zeker van dat hij op naam van mijn ex staat want hij heeft hem aangekocht indertijd.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat fijn dat Goofy bij jou mag blijven! 

 

Zie je het zitten om een training met hem te volgen? Anders kun je eens kijken naar jacht of speur trainingen. Op deze manier kan Goofy lekker zijn ei kwijt waardoor hij tijdens de wandelingen hoogstwaarschijnlijk ook wat beter te houden is. Het is een kruising van 2 werkhonden, en ik denk dat je er slim aan doet om ook daadwerkelijk met hem aan het werk te gaan. 

 

Hou er ook rekening mee dat, hoe harden en verder jij je hond laat rennen, hoe meer conditie deze opbouwt. Hoeft absoluut niet slecht te zijn, maar waar hij eerst genoegen nam met 5 km rennen, wordt dit 10, dan 15 etc. Een paar keer per week laten draven is alleen maar goed, maar zorg dat je hond ook op een wandeltempo wordt uitgelaten en lekker kan snuffelen 

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

Ik laat hier op slechte dagen ook de hond uit in een elektrische rolstoel, gaat heel goed en ik rij gewoon rustig en laat haar overal snuffelen. Mijn hond word van snuffelrondes meer moe dan van even lange rondes harder lopen hp-thumbsup succes er mee.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Wij hebben hier in de omgeving ook best wat mensen die honden met hun scootmobiel uitlaten. Daar zit een mevrouw bij met een hele slimme hond. Die laat ze tijdens de wandeling van alles doen, zoals riem dragen, flessen ophalen die op de grond liggen, over dingen heen springen/opspringen, zaken naar haar terugbrengen etc. Het is echt een slimmerd. Het is ook leuk voor de hond én voor jezelf om echt samen aan de slag te gaan. Eigenlijk hoef je niet mobiel te zijn om hem in die zin aan het denken te zetten (en dus moe te maken). Ook speuren zou fantastisch zijn voor een hond als die van jou. Voor jezelf misschien ook wel super leuk om er zo een nieuwe hobby bij op te pakken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hang een briefje in de supermarkt met de vraag of iemand je hond wil uitlaten.

 

Een tweedehands scootmobiel zou ik voorzichtig mee zijn. Vaak mankeert er wel wat aan of is de accu niet best meer.

Zou de scootmobiel via je zorgverzekering of het zorgloket van de gemeente laten lopen.

 

Verder kun je eens kijken op de facebookpagina 'hersenwerk voor honden'.

Hier bestaat ook een website van. Misschien heb je er wat aan. 

honden page profiel BrandtBrandt

De oproep op facebook heeft al meer respons gegeven dan ik dacht. Helaas een aantal te jonge kinderen dat vind ik echt geen optie om hem aan kinderen onder de 14 a 15 jaar mee te geven vanwege zijn kracht en onstuimig gedrag en mensen die er echt veel geld voor vragen. 10 euro voor een dagelijkse wandeling kan ik echt niet betalen.

Heb een leuke reactie gehad van een dame met een oudere herder teef die een paar straten van mij woont die als het klikt tussen de honden hem een paar keer in de week mee nemen op wandeling. We hebben vrijdagmiddag afgesproken in het park om te kijken hoe de honden op elkaar reageren want haar teef heeft blijkbaar een hekel aan te drukke honden en zou dan snauwerig zijn. Goofy is onderdanig naar teven dus hoop dat het goed gaat. Haar teef loopt los en de dame stelde voor om Goofy aan een lange lijn kennis te laten maken.

Heb ook een bericht gehad van een jongen van 16 jaar die graag een zakcentje wil bij verdienen en 5 euro per wandeling vraagt en vanuit huis grote honden gewend is. Hij ging mij nog laten wanneer dat het past om een keer af te spreken.

Morgen gaan mijn moeder en ik een keer naar het hondenveld. Het is wel te ver om te wandelen dus we gaan met de auto. Ik ben heel erg benieuwd.

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt nog voor alle fijne reacties en meedenken. Ik zie het weer hoopvol in dat ik mijn grote vriend kan houden en de zorg kan geven die hij nodig heeft. Ik hou jullie op de hoogte.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat fijn dat je reacties hebt ontvangen!

Ik zou de hond ook zeker niet aan kinderen mee doen. Liefst alleen volwassenen.

honden page profiel BrandtBrandt

Nog een kleine update, we zijn net terug van het hondenveld. Het is een groot omheind grasveld van 60 op 30. We zijn er ruim een uur geweest, helaas wou mijn moeder naar huis, ze kreeg het koud. Eerst waren we alleen en heeft Goofy rond gerend en gesnuffeld en daarna kwamen er meerdere honden bij. Hij heeft de longen uit zijn lijf gelopen samen met een windhond en mee gerend met een border collie die achter een bal aanliep. Het was gezellig. Blijkbaar komt er elke ochtend een zelfde groepje hondenbaasjes. Het is ongeveer 3 km wandelen van mijn deur, op mijn goede dagen is dat enkel weg te doen voor mij maar heen en terug is teveel. Mijn moeder zit het zitten om mij en Goofy te halen als we klaar zijn een paar keer in de week. Hij is nu thuis direct in zijn mand gekropen en ligt te slapen dus hopelijk heb ik zo een goede oplossing.

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

Ik wil je allereerst complimenteren dat je zoveel moeite doet voor je hond. Hier in de buurt is een dame die haar labrador uitlaat naast een driewieler voor volwassene. De hond draaft rustig mee en mag af en toe stoppen om te snuffelen en te plassen. Wellicht is dit een optie ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Bedankt nog voor alle fijne reacties en meedenken. Ik zie het weer hoopvol in dat ik mijn grote vriend kan houden en de zorg kan geven die hij nodig heeft. Ik hou jullie op de hoogte. "

Het siert je dat je de hond bij je wilt houden en goof een fijn tehuis wilt bieden....en goof zal voor jou ook een fijn hondenkind zijn.laughing

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Nog een kleine update, we zijn net terug van het hondenveld. Het is een groot omheind grasveld van 60 op 30. We zijn er ruim een uur geweest, helaas wou mijn moeder naar huis, ze kreeg het koud. Eerst waren we alleen en heeft Goofy rond gerend en gesnuffeld en daarna kwamen er meerdere honden bij. Hij heeft de longen uit zijn lijf gelopen samen met een windhond en mee gerend met een border collie die achter een bal aanliep. Het was gezellig. Blijkbaar komt er elke ochtend een zelfde groepje hondenbaasjes. Het is ongeveer 3 km wandelen van mijn deur, op mijn goede dagen is dat enkel weg te doen voor mij maar heen en terug is teveel. Mijn moeder zit het zitten om mij en Goofy te halen als we klaar zijn een paar keer in de week. Hij is nu thuis direct in zijn mand gekropen en ligt te slapen dus hopelijk heb ik zo een goede oplossing. "

Jee wat heerlijk zeg....hebben jullie de dierenbescherming in jullie dorp , als je daar lid van wordt, is eenmalig per jaar een bedrag, brengen ze en halen ze jullie, niet allen naar de dierenarts maar ook naar hondentraningen, je zou informatie op kunnen vragen wie weet......en het hoef niet iedere dag, om de dag is al geweldig....

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

In het belang van de hond zeg ik herplaatsen.

 

Je kunt de hond simpelweg niet geven wat hij nodig heeft en hoe rot ook maar houden van is ook los kunnen laten.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ook ik denk dat je herplaatsen moet overwegen. Het is ook absoluut geen egoïstisch keuze. Ik ken jouw hond niet maar beide rassen die er in zitten wel. En die krijg je niet voldaan met even rondrennen op een afgesloten veld. Het zijn hele actieve honden. Bij jou past een klein gezelschapshondje waarschijnlijk veel beter. Eentje die op of naast de scootmobiel kan lopen en die prima kan met een dag minder. Jij hebt nooit zelf voor deze drukke actieve hond gekozen en bent nu eigenlijk het probleem van een ander aan het oplossen. Ik denk dat je echt moet kijken of jullie elkaar gelukkig maken. Ik kan me voorstellen dat dit schuldgevoel voor jou ook niet goed is, zowel fysiek als mentaal. Ik denk trouwens absoluut niet dat de hond het slecht heeft bij jou. Volgens mij krijgt hij alle liefde en tijd en doe je er alles aan. Maar hij is nog heel jong dus je gaat dit dan echt voor 10 jaar aan, niet voor heel even. Ik zou echt eerlijk kijken of je hem kunt en wilt bieden wat hij nodig heeft uiteraard met hulp van mensen die bij kunnen springen met uitlaten. En is dat niet zo dan maak je de keuze om een ander baasje te zoeken. En dat zou ik persoonlijk alleen maar stoer van je vinden dus zie dat absoluut niet als falen. 

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^