Help herplaatsen of andere opties?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Van mij ook een groot compliment....je hebt hulp gezocht en gevonden, je hebt een grote inzicht gevonden, je kan de hond bij je houden, je hebt een netwerk om je heen opgebouwd zodat Goofy niets te kort komt...top.laughing

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Echt  super om te lezen!

En nu gewoon lekker genieten van elkaar en jullie uitstapjes en nieuwe hondenvrienden.hp-thumbsup

honden page profiel BrandtBrandt

Nog een kleine update, het gaat heel fijn met Goofy. Hij en ik genieten van bijna elke ochtend naar het hondenveld te gaan. Ik geniet van de babbel en hij van het spelen. Verschillende keren in de week wordt hij opgehaald voor een lange wandeling. Ik heb complimenten gehad van verschillende mensen uit de buurt en mijn moeder die eigenlijk geen hondenliefhebber is dat hij zich veel beter gedraagt en rustiger is. Van de week is hij mee geweest op bezoek bij mijn vriendin en hij heeft gewoon 2 uur liggen slapen onder tafel, iets wat tot voor kort ondenkbaar was. Ook de wandelingen aan de riem gaan veel beter, ik kan normaal wandelen zonder dat hij mijn armen constant uit de kom trekt. Hij trekt wel nog een beetje maar het is al veel beter dan vroeger. Juist het loslopen is een work in progress, zie andere topic. Het gaat nog een modelhond worden kiss. Het is eigenlijk gek hoeveel voldoende beweging en genoeg knabbelwerk in huis kan oplossen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Super zeg!

Ik word blij als ik je updates lees!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

hp-thumbsup Heerlijk om te lezen!

honden page profiel BrandtBrandt

Goedemiddag, nog een kleine update. 2 keer fijn nieuws. Gisteren ben ik met Goofy naar de dierenarts geweest en hij is gewoon 1.5 kg afgevallen en staat niet speciaal op dieet dus echt puur van meer te bewegen. Heb ook grote complimenten gehad van de dierenarts die hem kent dat hij er strakker uitziet en dat zijn vacht mooi glanst. Ben erg trots.

Van het weekend heb ik via mijn fysio een tweedehands driewieler voor volwassene kunnen overkopen aan een mooie prijs. Zo ben ikzelf ook in beweging. Goofy heeft er zaterdag een halfuur naast gelopen en dit doet hij prima. Hij is natuurlijk gewend geweest om met mijn ex naast de fiets te lopen. Gisterochtend was het lekker weer en hebben we een langere ronde gedaan van een 8 a 9 km op 2u tijd. Veel gestopt en hem onderweg laten snuffelen en hij liep op een mooi draftempo mee. Het zal wellicht teveel geweest zijn want vandaag mankt hij licht dus we gaan vandaag rustig een paar keer het park door en voor de rest lekker rustig aan. Aan de poten en of nagels is niets te zien.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Wat fijn! Waarschijnlijk gewoon wat spierpijn, maar goed om even rustig aan te doen. Als het goed is trekt het weg, anders uiteraard even laten checken. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Wat fijn voor jullie zeg..nog meer vrijheid.hp-thumbsup

en dan ook nog van die mooie complimenten van de dierenarts!

Inderdaad beetje rustiger aan met de langere ritten opbouwen en voor herstel

Kan je geen krat/bak achterop kwijt...zou ook nog kunnen als je wat langer op pad wil...kan je hem evt daarin kwijt .

De 3 wielers die ik ken hebben daar wel ruimte voor en er bestaan wel langwerpige grijze bakken voor planten die stevig en niet duur zijn..(ook handig voor boodschappen)

Gewicht gaat dus goed...wel opletten dat het niet te snel gaat..spieren wegen zwaarder als vet immers en hij is ook weer spieren aan het opbouwen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Goedemiddag, nog een kleine update. 2 keer fijn nieuws. Gisteren ben ik met Goofy naar de dierenarts geweest en hij is gewoon 1.5 kg afgevallen en staat niet speciaal op dieet dus echt puur van meer te bewegen. Heb ook grote complimenten gehad van de dierenarts die hem kent dat hij er strakker uitziet en dat zijn vacht mooi glanst. Ben erg trots.
Van het weekend heb ik via mijn fysio een tweedehands driewieler voor volwassene kunnen overkopen aan een mooie prijs. Zo ben ikzelf ook in beweging. Goofy heeft er zaterdag een halfuur naast gelopen en dit doet hij prima. Hij is natuurlijk gewend geweest om met mijn ex naast de fiets te lopen. Gisterochtend was het lekker weer en hebben we een langere ronde gedaan van een 8 a 9 km op 2u tijd. Veel gestopt en hem onderweg laten snuffelen en hij liep op een mooi draftempo mee. Het zal wellicht teveel geweest zijn want vandaag mankt hij licht dus we gaan vandaag rustig een paar keer het park door en voor de rest lekker rustig aan. Aan de poten en of nagels is niets te zien. "

Mijn compliment, je doet er alles aan....juist omdat Goofy nog niet een goede conditie heeft, en dan opeens wat te veel doet krijgt tie ..spierpijn..rustig aan, een dag tussendoor rust is echt prima..

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt voor de reacties. Ik kijk het vandaag en morgen aan en moest het niet overgaan passeer ik uiteraard bij de dierenarts. Het zou goed kunnen dat het spierpijn is want hij is vandaag verdacht rustig en komt aangehobbeld als ik de leiband bovenhaal terwijl hij dan normaal begint te stuiteren. We doen en een paar korte rondjes vandaag en hij heeft net een lekker varkensoor op.

Ik ben hem nu iets meer eten beginnen geven dat hij niet te snel afvalt. Hij kreeg nu 400g kvv en 100g gekookte groenten plus nog 1 a 2 knabbels per dag (afwisselend varkensoren, konijnenoren, pensstaafje, kong met blikvoer, bullepeesje) en zal vanaf vanavond 100g meer kvv per dag geven. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Bedankt voor de reacties. Ik kijk het vandaag en morgen aan en moest het niet overgaan passeer ik uiteraard bij de dierenarts. Het zou goed kunnen dat het spierpijn is want hij is vandaag verdacht rustig en komt aangehobbeld als ik de leiband bovenhaal terwijl hij dan normaal begint te stuiteren. We doen en een paar korte rondjes vandaag en hij heeft net een lekker varkensoor op.
Ik ben hem nu iets meer eten beginnen geven dat hij niet te snel afvalt. Hij kreeg nu 400g kvv en 100g gekookte groenten plus nog 1 a 2 knabbels per dag (afwisselend varkensoren, konijnenoren, pensstaafje, kong met blikvoer, bullepeesje) en zal vanaf vanavond 100g meer kvv per dag geven.  "

Meid je doet het super..hoeveel weegt hij ook al weer?

Ik denk dat iets meer inderdaad wel slim is...ivm zoveel meer bewegen en al 1.5 kg kwijt

Stapje terug is ook zo gedaan...en je weegt hem regelmatig dus prima.

Spierpijn is meestal ergst op dag 2...dus ook niet meteen ongerust worden als hij morgen nog wat rustig is.

Met beetje oefening moet die 8/9 km prima gaan met netjes draven en pauzes

 

honden page profiel BrandtBrandt

" Meid je doet het super..hoeveel weegt hij ook al weer?
Ik denk dat iets meer inderdaad wel slim is...ivm zoveel meer bewegen en al 1.5 kg kwijt
Stapje terug is ook zo gedaan...en je weegt hem regelmatig dus prima.
Spierpijn is meestal ergst op dag 2...dus ook niet meteen ongerust worden als hij morgen nog wat rustig is.
Met beetje oefening moet die 8/9 km prima gaan met netjes draven en pauzes
  "

Bedankt voor het compliment en de uitleg. Goofy woog eind november 27 kg en nu weegt hij 25.4. Qua kilos geen heel groot verschil maar hij begint terug een mooie taille te krijgen en ribben beginnen voelbaarder te worden. Volgens de dierenarts zou hij ideaal rond de 22kg moeten wegen. Toen mijn ex hem nog uitliet woog hij rond de 20 kg maar dit is al een tijdje geleden maar dan vond ik hem iets te scherp en de ribben en ruggengraat waren toen heel voelbaar onder een dun laagje vet. Het grootste verschil is vooral dat hij nog maar 1 a 2 keer per dag minidrolletjes legt een mooiere vacht heeft en dat hij veel minder hondengeur heeft.

Ik ga hem niet speciaal op dieet zetten, ik ben ervan overtuigd dat hij met nu veel meer beweging binnen de kortste keren weer een strak lijf gaat hebben :-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wauw super zeg!

Enorm mooi ook dat je de driewieler kon overkopen.

Daar gaan jullie zeker geen spijt van hebben.

Veel plezier ermee en dat jullie samen vele mooie kilometers mogen fietsen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Bedankt voor het compliment en de uitleg. Goofy woog eind november 27 kg en nu weegt hij 25.4. Qua kilos geen heel groot verschil maar hij begint terug een mooie taille te krijgen en ribben beginnen voelbaarder te worden. Volgens de dierenarts zou hij ideaal rond de 22kg moeten wegen. Toen mijn ex hem nog uitliet woog hij rond de 20 kg maar dit is al een tijdje geleden maar dan vond ik hem iets te scherp en de ribben en ruggengraat waren toen heel voelbaar onder een dun laagje vet. Het grootste verschil is vooral dat hij nog maar 1 a 2 keer per dag minidrolletjes legt een mooiere vacht heeft en dat hij veel minder hondengeur heeft.
Ik ga hem niet speciaal op dieet zetten, ik ben ervan overtuigd dat hij met nu veel meer beweging binnen de kortste keren weer een strak lijf gaat hebben :-) "

Heerlijk he die voordelen van versvoer.

Betere vacht minder stinken en minidrolletjes...zo zie je maar wat een rotzooi in veel voer zit..en wat het effect ervan is.

Hij is dus ook al 1/3 van het overgewicht kwijt als je uitgaat van 22 kg

en dus eigenlijk al beetje meer gezien hij ook weer spieren opbouwt

Ik zou ,als hij 22 kg moet wegen, denk ik op 450 gr kvv overgaan en dan nog groente erbij.

Als je 500 per dag geeft en nog groente erbij zit je samen op 600 gr.. das best veel

Ik heb altijd honden van 10.4 kg(dit is de 3e al met dat gewicht) en die kregen allemaal 250 gr kvv zonder groente

of 225gr kvv en dan groente erbij dan bleven ze mooi op gewicht

Je kan die 50 gr kvv extra ook nog 2x per week vervangen voor geprakt rauw eitje met schil.(ei weegt ongeveer 70 gr)

Als je echt dagen hebt dat hij heel veel beweegt kan je altijd  beetje extra geven

Dat deed ik ook tijdens vakanties als we dagelijks wel 15 tot 20 km  liepen

Dus zolang hij nog een spekkie heeft zou ik niet naar 500 gr kvv gaan +groente +snacks

Kan altijd nog als je merkt dat hij blijft afvallen als hij op gewicht is.

Hij doet het immers prima verder dus komt niks tekort.

 

 

 

 

honden page profiel BrandtBrandt

Nog een kleine update, wellicht open ik hier best een ander topic voor maar het afvallen gaat naar mijn idee te snel. Ik ben gisteren met Goofy terug naar de dierenarts gegaan om te wegen hij is sinds eind december nog 1.5 kg afgevallen. Hij weegt nu 24 kg. Gaat dit niet wat te hard? Hij krijgt 500g kvv wisselende merken en 100g groenten per dag en elke dag een droge snack om te knabbelen, meestal een runderoor na de speelweide. We fietsen elke dag 45 a 1u op wandeltempo en gaan 1u naar de speelweide. Gaat het zo hard door het vele bewegen? Hij is energiek, braaf en vrolijk en ziet er goed uit maar hoeft nu niet meer af te vallen of hooguit een kilo. Geef ik hem meer eten of niet? Ik vind dat ik nu al aardig wat geef.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Mooi dat je een update geeft, wat zegt je dierenarts er van, die heeft je gezien met Goof....en nu Goof zo veel meer beweegt dan vroeger wordt tie slank en krijgt spieren, wat meer mag maar heb het met je dierenarts erover hoe Goof  er nu uitziet...hij zal toch wel tevreden zijn over Goof.

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt Willemijn. De dierenarts zie ik helaas niet gezien alleen de assistente want ik kom alleen in de wachtruimte binnen om te wegen. Heb complimenten gehad dat hij er mooi uitziet maar ze gaf aan niet goed thuis te zijn in verse voeding en raadde aan naar Hills brokken te kijken.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

" Bedankt Willemijn. De dierenarts zie ik helaas niet gezien alleen de assistente want ik kom alleen in de wachtruimte binnen om te wegen. Heb complimenten gehad dat hij er mooi uitziet maar ze gaf aan niet goed thuis te zijn in verse voeding en raadde aan naar Hills brokken te kijken. "

Wel heel eerlijk van de assistente dat ze aangaf niet goed thuis te zijn in KVV. De tip om naar Hill's brokken te kijken had dan weer niet gehoeven laughing

 

Ze vond hem er dus wel goed uitzien! Veel honden in NL zijn wat te spekkig/dik dus dit is al een mooie opsteker. 

 

Goofy krijgt nu véél meer beweging dan hij gewend was. Dus wat Willemijn ook al zei... het teveel verdwijnt als sneeuw voor de zon.

 

Vanachter het scherm kunne we niet goed beoordelen of hij teveel afvalt maar een hond met honger... volgens mij ga je dat wel merken...

Hij mag in ieder geval, als je hem van boven af bekijkt, taille hebben. Zijn ribben mag te best iets voelen maar duidelijk zichtbaar is dan weer niet gewenst.

Misschien kun je foto's plaatsen? Van bovenaf en van de zijkant? Kunne we een beetje mee kijken. 

 

Op zich kán het zijn dat Goof met zijn nieuwe actieve leefstijl niet helemaal genoeg heeft aan de standaard richtlijn... 

 

Ik vind het echt top hoe jij voor Goofy bent gegaan! Chateau!

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^