Advies gevraagd, hoe pak ik dit het beste aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Hoi allemaal, 

Even een vraag om jullie advies en eventueel ervaringen hiermee.

 

Fenrir, mijn Border Collie, is nu 13 maanden oud. Hij is een hele lieve en vrolijke hond die alle alle honden leuk en interessant vind. Dit vergt nu ook mijn meeste aandacht.

Aan de lijn is het simpel, ik wil niet dat hij aan de lijn het initiatief neemt naar andere honden te gaan, dus trainen we dit te negeren, lopend project hp-wink

 

Mijn vraag voor advies is voor bij het loslopen. Als hij losloopt en we komen een andere loslopende hond tegen waarmee het oke is om contact te maken gaat hij op een rustige en beleefde manier naar de andere hond toe. Als er daarna besloten wordt door te lopen komt hij ook meteen goed mee als ik zeg kom mee en voor uit. 

Daarna komt alleen het probleem. We lopen een stuk door, hij loopt voor mij en op een gegeven moment besluit hij om te draaien en in volle sprint terug naar de hond te lopen... en dán krijg ik hem niet meer meegeroepen.. 

 

Ik heb geprobeerd om het moment dat hij omdraaid te zeggen "Nee Fenrir,  klaar! Voor uit " maar daar geeft hij geen gehoor aan. Hem blokkeren terwijl hij erheen rent lukt ook niet want hij is te snel.

Wat ik nu doe is zodra we gaan doorlopen hem aanlijnen en dan verder lopen om hem later weer los te klikken. De uitdaging hierin is dat hij me doorkrijgt en het aanlijnen nu wat lastig maakt, en als het een drukker gebied is loopt hij al snel zo de helft aan de lijn..

 

Hebben jullie nog een goed advies? Hiermee doorgaan het aanlijnen en maar even doorbijten? Andere tips? Ik hoor het graag! hp-smile

 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Heb je een speeltje waar hij dol op is en waar je dus even een trekspelletje mee kan doen? 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Ik lees mee! Mijn hond (golden retriever, ook bijna 13 maanden) doet exact hetzelfde! Hij wil naar élke hond om te begroeten, als de enthousiasme wederzijds is gaan ze spelen. Bij geen interesse, gaat ie door naar een andere hond. Helemaal prima, maar soms rent hij met een vaart weer terug naar de hond. Lokken met lekkere dingen, zelfs frikadellen, boeit hem niks. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hoi, is Fenrir erg op eten gericht?   Mijn Pepijn is een heel makkelijke hond, ook met loslopen.  Als hij toch te lang 'achter' blijft, rammel ik met dit blikje : smint-blikjes.pngen dan komt hij echt aangevlógen....  Als beloning krijgt hij dan één brokje of een piepklein hondenkoekje.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

" Heb je een speeltje waar hij dol op is en waar je dus even een trekspelletje mee kan doen?  "

Ik heb het geprobeerd met zijn bal, ik kreeg die tip van eigenaar van Fenrir zijn broertje haha, maar dit werkte helaas niet. Ik ga eens proberen zijn schapenvachtbungee mee te nemen die we gebruiken bij agility, trekspelletje doen we natuurlijk meer samen, ga ik proberen, thanks! hp-thumbsup

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

" Hoi, is Fenrir erg op eten gericht?   Mijn Pepijn is een heel makkelijke hond, ook met loslopen.  Als hij toch te lang 'achter' blijft, rammel ik met dit blikje : en dan komt hij echt aangevlógen....  Als beloning krijgt hij dan één brokje of een piepklein hondenkoekje. "

Hij is niet mega voergericht maar krijgt wl altijd een snoepje als hij terugkomt. ik kan wel proberen of het geluid van iets rammelends de trigger net wel kan zijn van het terugkomen! 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Die van mij, ook bijna 13 maanden cool, doet dit ook wel eens. Ik zie een verband haha.

Een simpele beloning heeft niet altijd het gewenste effect. Na haar beloning sprint ze dan alsnog terug. Ik lijn dus gewoon aan en ze groeit er vast wel overheen. Maar die van mij laat zich makkelijk aanlijnen. Daar beloon ik wel altijd voor.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

" Ik heb het geprobeerd met zijn bal, ik kreeg die tip van eigenaar van Fenrir zijn broertje haha, maar dit werkte helaas niet. Ik ga eens proberen zijn schapenvachtbungee mee te nemen die we gebruiken bij agility, trekspelletje doen we natuurlijk meer samen, ga ik proberen, thanks!  "

Denk dat dit de beste manier is. En het speciaal houden, dus even spelen en daarna weer terug in je zak. De truc zit hem vaak in het even belonen en daarna weer weg stoppen zodat ze "gretig" blijven om dat speciale speeltje even weer te krijgen.

Ik deed met onze jonge herder hetzelfde trouwens, contact maken, even spelen en dan inderdaad zelf ophalen en even aanlijnen als het te druk werd of als ik merkte dat hij bijna niet meer te bereiken was. 

Aanlijnen, speciale speel pakte ik dan eigenlijk al direct om aan de lijn even verder te lopen en te spelen. Daarna speel in de zak en weer los klikken. Hij was dan wat teleurgesteld dat de speel in de zak ging, maar wist wel dat ik hem had. Het maakte dat hij na het losklikken dus eigenlijk wat bleef "hangen" bij mij om toch nog even verder te spelen. Dat deed ik soms, en soms ook niet omdat het juist werkte als hij dus terug wilde rennen ik hem weer alert kreeg omdat ik dat speeltje had.

Volgende forumvraag: Hond blaft veel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^