Vlooien of toch wat anders?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ooh help. Al een tijdje vind ik gekke beestjes in de vacht van mijn honden. Eerst bij de oudste hond een zwart klein beestje, bijna niet te pakken, zo snel ook. Als ik haar hele vacht controleer, zie ik verder helemaal niks. Even later zag ik het ook bij onze andere hond, 1 beestje. Ook in het vacht verder niks te vinden. Ze hebben beide totaal geen jeuk. Het is wel vaak als we terug komen uit het bos, maar nu begin ik toch te twijfelen aangezien dit al de 5e x is dat ik zn beestje in hun vacht vind. Zou het dan een spinnetje zijn of moet ik toch echt denken aan vlooien, ondanks ze verder totaal geen jeuk hebben?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer het vlooien zijn kan je bruine poepjes zien bij de staartaanvang op de rug, liezen, oksels...en als je het beestje zo wil pakken springt het weg, dan is het een vlo.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Wanneer het vlooien zijn kan je bruine poepjes zien bij de staartaanvang op de rug, liezen, oksels...en als je het beestje zo wil pakken springt het weg, dan is het een vlo. "

Verder vind ik dus niks in hun vacht, ze hebben ook geen jeuk, zo vreemd. Heel soms zie ik opeens zn beestje lopen en hij sprong inderdaad. Heb een foto kunnen maken..

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

540749.jpg540748.jpg540747.jpg

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Volgens mij zijn dit wel vlooien ja .. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Volgens mij zijn dit wel vlooien ja ..  "

Ooh shit sealed. Heb 1 hond vectra 3d opgedaan, de ander reageer slecht op pipetjes dus die heeft een seresto band om. Morgen maar even omgevingspray en vlooienshampoo kopen. Moet ik verder nog wat doen? Elke dag kleden uit wassen?

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Ooh shit . Heb 1 hond vectra 3d opgedaan, de ander reageer slecht op pipetjes dus die heeft een seresto band om. Morgen maar even omgevingspray en vlooienshampoo kopen. Moet ik verder nog wat doen? Elke dag kleden uit wassen? "

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit vlooien in huis gehad maar ik had even gegoogled en vind ze er wel heel erg op lijken.. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik heb eerlijk gezegd nog nooit vlooien in huis gehad maar ik had even gegoogled en vind ze er wel heel erg op lijken..  "

Ik ook gelukkig nog nooit geen vlo in huis gehad in 6 jaar tijd.. Het lijkt er inderdaad erg op. Alleen als in dit dan weer lees op internet: 

 

"Daarnaast zitten luizen veel liever in de vacht, terwijl vlooien echt op de huid zitten.

 

Vlooien komen bij honden nooit op het hoofd voor, terwijl luizen dit een prima verblijfplaats vinden."

 

Alle keren dat ik ze vond liepen ze boven op hun kop, op het vacht (langharige honden)

 

En dit staat er ook:

 

"Je herkent vlooien dus wanneer je hond gaat likken, krabben en heftig gaat bijten op bepaalde plekken."

 

Beide honden hebben verder geen klachten. Likken, krabben en bijten niet... 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ja dat zijn lekker volgezogen VLOOIEN. Ik zou je huis ook maar ff spraien. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ooh shit . Heb 1 hond vectra 3d opgedaan, de ander reageer slecht op pipetjes dus die heeft een seresto band om. Morgen maar even omgevingspray en vlooienshampoo kopen. Moet ik verder nog wat doen? Elke dag kleden uit wassen? "

Alles op 60 graden wassen. Als de vlooienband werkt hoef je geen shampoo te doen. 

 

Wel wat vaker stofzuigen.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Hier 2x vlooien gehad en heb toen 3 à 4 maanden lang behandeld met pipetjes, uiteraard ook veel stofzuigen maar eerlijk gezegd deed ik dat zeker niet elke dag en al zeker niet achter alle meubels/in alle kiertjes en hoeken etc... En ben er wel beide keren gewoon volledig vanaf geraakt

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Als een hond vlooien heeft, wordt dat bij de staartaanzet gecontroleerd. Ook op warme plaatsen: liezen, buik en oksels.

 

Wat stofzuigen betreft:

Vlooien en eitjes kunnen overleven in de stofzuiger(zak). Dus na zuigen stofzuigerzak buiten in de container. Zakloze stofzuiger buiten in container legen en schoonmaken met water met daarin een scheut schoonmaakazijn. 

 

https://www.ongediertebestrijden.com/vlooien/vlooien-in-je-huis/

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt nu genoeg voor de honden gedaan, de vlooin gaan dood op je honden maar nu de omgeving sprayen met...sectolin, dat is een veilige spray voor jezelf en je honden maar pakt alles aan, google er maar eens op....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

           540752.jpg   Lola dit is de vlo....

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dat zijn vlooien, 1 % vd vlooien zit op de hond, de rest in huis en geloof mij vlooien zitten overal, natuurlijk hebben ze de voorkeur voor warme plekjes maar ze gaan echt over de hele hond heen. Pak een fijne kam en trek die door de haren heen, of borstel even goed, bekijk het haar dat in de kam of borstel achterblijft. Daar zie je zeker zwarte, bruine korreltjes in. Leg die in het water en ze lossen volledig op. Dit is vlooienpoep of te wel opgedroogd en door vlooien verteerd bloed.  

Sterkte met de bestrijding,

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Oei dat zijn inderdaad vlooien, wat vervelend. Aan te raden is om vaak te stofzuigen en achteraf steeds de zak weg te gooien. Ook is het verstandig om al het textiel op minimaal 60 graden te wassen zodat de eitjes dood gaan. Als iets niet in de was kan, kun je het denk ook in de vriezer stoppen, maar durf dat niet 100% zeker te zeggen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

In plaats van de zakken van de stofzuiger steeds weggooien, een stukje vlooienband in de zak doen, later er uit halen en in de chemie bak doen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" In plaats van de zakken van de stofzuiger steeds weggooien, een stukje vlooienband in de zak doen, later er uit halen en in de chemie bak doen. "

Goede tip! We hebben een stofzuig bak maar daar kan het ook in. Gisteren helemaal schoon gemaakt met azijn, net als de rest van het huis. Bank kussens uit gezogen, buiten gelegd, bank weer gezogen, alles in gespoten. Dekens heet gewassen. Zelfs de gordijnen gewassen. Flinke dag taak. Hond met de vlooien kan gekamt, niks gevonden, dus hopelijk is het zo klaar.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Goede tip! We hebben een stofzuig bak maar daar kan het ook in. Gisteren helemaal schoon gemaakt met azijn, net als de rest van het huis. Bank kussens uit gezogen, buiten gelegd, bank weer gezogen, alles in gespoten. Dekens heet gewassen. Zelfs de gordijnen gewassen. Flinke dag taak. Hond met de vlooien kan gekamt, niks gevonden, dus hopelijk is het zo klaar. "

Als je een zakloze hebt kun je m gewoon volgooien met heet water, die van mij kan daar tegen.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik heb vorig jaar voor het eerst vlooien gehad. Heb de hond toen ook gewassen met dreft ( speciale shampoo is misschien beter hoor ). Maar er kwamen toch een hoop dode vlooien uit door het wassen ! Daarna behandeld met pipetjes en vervolgens het hele huis behandeld met spray. 

Na x tijd nog alles een keer behandeld en gesprayd en gelukkig was het toen weg.

honden page profiel DD

honden foto van D

" En dit staat er ook:
 
"Je herkent vlooien dus wanneer je hond gaat likken, krabben en heftig gaat bijten op bepaalde plekken."
 
Beide honden hebben verder geen klachten. Likken, krabben en bijten niet...  "

Hier ook totaal geen klachten. Ik was haar aan het kriebelen, of trimmen, weet ik niet meer, het is alweer 2 jaar terug. Wel dat ik 'korreltjes' in haar liezen vond. Zo'n korreltje een beetje nat gemaakt en hij gaf af, waardoor ik het zeker wist dat het een vlooienpoepje was. Toen op zoek naar de vlooien. Met moeite een of twee gevonden (zag ze niet tegelijk, dus kan 2x dezelfde zijn geweest, haha).

Ik heb niks qua krabben ofzo aan haar gemerkt. Ze begon pas verschrikkelijk te krabben na het pipet. Eerste maand Advantix, maar binnen de maand nog weer levende vlooien op haar lijfje (al leken ze misschien ietsjes slomer, kreeg er in ieder geval eentje te pakken). Toen pipetje Stronghold van de dierenarts, daarna niks meer gevonden. Alle kleden en mandjes elke week heet en met azijn gewassen. Omgeving met vlooienspray toen ook meerdere keren behandeld. Spray ligt nog ergens in de garage, nog bijna helemaal vol volgens mij XD. Het was er eentje die toen door meerderen hier aangeprezen werd. Ik spoot er niet erg royaal mee, alleen bij oppervlakken die ik niet goed kon stofzuigen/afnemen; bank, trapbekleding, tapijt op de bovenverdieping in de slaapkamer.

Na die maand Stronghold voor de zekerheid nog 1 maand Stronghold gegeven, want ook al vond ik geen vlo of poepjes meer, gaf ik het liefst nog een maandje teveel, dan weer opnieuw te moeten beginnen met bestrijden. Daarna nu alleen elk voorjaar Bravecto. De pipetjes irriteerden haar (veel krabben bij de schouders), en ze leek er slomer door, dus alleen gebruikt toen, ze had ondanks geen gebruik van middelen in haar 2,5 jarige leventje toen nog geen vlo gehad. En probeer het nu wel te voorkomen. 1 pilletje Bravecto in april lijkt tot nu toe genoeg te helpen voor de lente en zomer, en 0,0 bijwerkingen. Maar ik klop voor de zekerheid af, want we hebben een katrijke buurt, en ze is in de winter dus niet beschermd. Maar vorige winter geen vlooien gehad, hopelijk nu deze winter ook niks hp-angel

Volgende forumvraag: DNA rasbepaling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^