Alleen slapen / knagen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hoi allemaal,

Lekkere lekenvraag van mijn kant omdat ik nog nooit een knager als pup heb gehad :D Komt ongetwijfeld vanzelf goed, maar ik ben gewoon nieuwsgierig hoe dit proces bij jullie verlopen is. Ben op zich prima op de hoogte van welke stappen ondernemen van samen slapen tot alleen beneden slapen van een pup, rustig opbouwen etc. Maar hoe voorkom je in hemelsnaam dat ie niet in z'n eentje aan van alles en nogwat gaat zitten kauwen, als je de kamer verlaten hebt?

 

Maken jullie de hele woonkamer puppy-proof? En dan inclusief tafelpoten enzo? Of gaat het vanzelf goed omdat ze toch voornamelijk slapen 's nachts? Of nemen jullie het op de koop toe als er eens af en toe een kussen of waxinelichtjehoudertje gesloopt wordt? Of is er nog een alternatief?

 

Kom maar door met die puppy-verhalen ;)

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

Mijn Leonberger van nu bijna 1 jaar oud had (en heeft nog steeds) als pup een enorme sloopbehoefte. Echt een bulldozer. Als zij ‘s nachts buiten de bench sliep konden we haar boven horen, de probeerde namelijk de gipsen muur op te eten en heeft ook redelijk wat schade voor elkaar gekregen. Dit deed ze ook overdag als we er bij waren en ook op dagen dat ze naar Mentrailing geweest was, het kon dus geen gebrek aan uitdaging zijn. 

Omdat ze zo genoot van het slopen, hebben we bij haar het alleen zijn heel rustig opgebouwd maar geen big deal van gemaakt. Ze kreeg en krijgt een kong met wat lekkers en we gaan de deur uit. Tot op de dag van vandaag gaat dit goed en heeft ze tijdens het alleen zijn nog nooit wat gesloopt. 

Maar Maui blijft wel een hond met een enorme liefde voor het slopen dus zorg ik dat ik haar voldoe in die behoefte. Ze mag hier doosjes slopen die ik aan haar geef en ze krijgt regelmatig kauwmateriaal. Ook liggen er drie nylabones/tastybones in huis waar ze onbeperkt op mag kauwen. Knuffeltjes en ander speelgoed krijgt ze met toezicht en ook deze sloopt ze alsof haar leven ervan af hangt. Maar (hopelijk dankzij deze aanpak) heeft ze tot nu toe nog nooit verder iets echt gesloopt. Ik ben haar gedrag dus echt gaan ombuigen tot iets wat ik wél wilde zien. Behalve de scheurkalender die boven haar mand hing dan.. maar ja, dat heet toch niet voor niks een scheurkalender? hp-angel

Ik zag dat je momenteel een buitenlandse pup hebt en ik denk wel dat het slopen ze een heel goed gevoel kan geven. Probeer het dat dus op tijd om te buigen. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Hmm, Nero was als puppy echt een sloper, maar snachts, of andere momenten wanneer hij alleen was, deed hij dat nóóit. Het leek bij hem daardoor meer alsof het aandacht trekken was. Maar we gebruiken ook meestal een camera en mocht hij dan iets doen wat niet mag, kun je hem gelijk corrigeren. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Mijn Leonberger van nu bijna 1 jaar oud had (en heeft nog steeds) als pup een enorme sloopbehoefte. Echt een bulldozer. Als zij ‘s nachts buiten de bench sliep konden we haar boven horen, de probeerde namelijk de gipsen muur op te eten en heeft ook redelijk wat schade voor elkaar gekregen. Dit deed ze ook overdag als we er bij waren en ook op dagen dat ze naar Mentrailing geweest was, het kon dus geen gebrek aan uitdaging zijn. 
Omdat ze zo genoot van het slopen, hebben we bij haar het alleen zijn heel rustig opgebouwd maar geen big deal van gemaakt. Ze kreeg en krijgt een kong met wat lekkers en we gaan de deur uit. Tot op de dag van vandaag gaat dit goed en heeft ze tijdens het alleen zijn nog nooit wat gesloopt. 
Maar Maui blijft wel een hond met een enorme liefde voor het slopen dus zorg ik dat ik haar voldoe in die behoefte. Ze mag hier doosjes slopen die ik aan haar geef en ze krijgt regelmatig kauwmateriaal. Ook liggen er drie nylabones/tastybones in huis waar ze onbeperkt op mag kauwen. Knuffeltjes en ander speelgoed krijgt ze met toezicht en ook deze sloopt ze alsof haar leven ervan af hangt. Maar (hopelijk dankzij deze aanpak) heeft ze tot nu toe nog nooit verder iets echt gesloopt. Ik ben haar gedrag dus echt gaan ombuigen tot iets wat ik wél wilde zien. Behalve de scheurkalender die boven haar mand hing dan.. maar ja, dat heet toch niet voor niks een scheurkalender? 
Ik zag dat je momenteel een buitenlandse pup hebt en ik denk wel dat het slopen ze een heel goed gevoel kan geven. Probeer het dat dus op tijd om te buigen.  "

Ja ik doe mijn best! Ik heb wel het idee dat hij zichzelf kalmeert met knagen ja.

We hebben nu alleen nog maar zo'n kauwtouw, maar morgen even een paar keiharde botten erbij halen. Die hebben we normaal nooit want onze hond heeft die nooit gewild, maar nu is het nodig hihi. De pup gaat in no time door dingen heen waar onze hond een eeuwigheid mee doet.

 

Ik stop haar nu als ze haar tandjes in iets zet waar ze niet horen, en geef haar het touw als alternatief. Dat wil ze soms, maar niet altijd. Ik zou alleen niet weten hoe je dat zou moeten doen als je er niet bij bent! En ik ga er maar vanuit dat de oude deken eraan gaat, maar dat is niet zo erg ;)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Hmm, Nero was als puppy echt een sloper, maar snachts, of andere momenten wanneer hij alleen was, deed hij dat nóóit. Het leek bij hem daardoor meer alsof het aandacht trekken was. Maar we gebruiken ook meestal een camera en mocht hij dan iets doen wat niet mag, kun je hem gelijk corrigeren.  "

Oh dat is opvallend! Daarvoor ken ik Merlin nog niet goed genoeg, maar ik zal hem eens in de gaten houden. Kijken wanneer hij het doet en waarom. Er zal zeker ook wel een aandachtselement inzitten, want ik reageer uiteraard door hem een alternatief te bieden. Wel goed om daar dan verder geen aandacht aan te koppelen denk ik.

 

Hoe corrigeer je als je een camera gebruikt? Dat hebben wij met onze hond in het verleden wel gedaan om te checken of ze niet blafte als we weg waren, maar corrigeren ging dan niet want we waren dus weg..

 

Hij pakt nu uit zichzelf trouwens wel steeds het touw, dus dat is al fijn!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

nooit een camera of bench gehad of iets...losse dingen buiten bereik verder niks

en natuurlijk een rustige avond routine en op tijd op voor plas

 nooit slopende pup of hond gehad uberhaubt

1x kussentje van de bank gestolen en puntje afgezogen door volwassen herplaatser..nou ja dat vind ik geen slopen maar piep klein leer momentje.

Nooit meer gebeurd na terugleggen..en ik moest hartelijk lachen toen ik het terug nam

 en zei nee die is van mij grapjas.

Voor mij ligt de kunst in zorgen dat ze nergens kwaad mee kunnen tot ze begrijpen wat van hun is en wat niet

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heb totaal geen advies voor je, nimmer honden gehad die slopen, wel gaf ik ze altijd grote botten voor de kauwbehoeftes die iedere hond heeft....hele grote zodat ze geen kwaad konden, en van allerlei soorten als ze maar groot waren ....Bij Bams heb ik lang geslapen beneden tot ik ze meenam naar boven, bij Ogin een nachtje die sliep gelijk door met 7.5 week, ging er ook niet snachts voor uit, nimmer wat gedaan, Bams ben ik twee weken snachts er voor uit gegaan, de ene hond is dus de andere niet....al mijn andere honden dito, die hebben jullie niet gekend vandaar dat ik ze zo niet noem....smile

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Hier ook een pup die aan muren ging kauwen, hij bleef in een ruime ren als we weg waren tot de leeftijd van 6 maanden, daarna kreeg hij 1 bepaalde kamer waar hij niet aan muren ging kauwen (was op specifieke plekjes) en zo de vrijheid met beetjes uitgebreid :) 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

Bestaan er pups die niet slopen?? Dat geluk heb ik nou nooit tongue-out

 

Ik gebruik altijd een ren, zodat er niks kapot kan gaan. Zo simpel is het haha. Na een tijdje gaat (als het goed is) de sloopfase ook wel over, dan kan je de ren gaan weglaten. Honden mogen bij mij ook los op de slaapkamer, daar valt niet zo veel kapot te maken. Mijn ervaring is wel dat ze ‘s nachts gewoon slapen. Maar als ze zich in de ochtend weer beginnen te vervelen dan begint het geknaag weer. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Bestaan er pups die niet slopen?? Dat geluk heb ik nou nooit 
 
Ik gebruik altijd een ren, zodat er niks kapot kan gaan. Zo simpel is het haha. Na een tijdje gaat (als het goed is) de sloopfase ook wel over, dan kan je de ren gaan weglaten. Honden mogen bij mij ook los op de slaapkamer, daar valt niet zo veel kapot te maken. Mijn ervaring is wel dat ze ‘s nachts gewoon slapen. Maar als ze zich in de ochtend weer beginnen te vervelen dan begint het geknaag weer.  "

dan sta je dus te laat op hihi..

Ik weet niet uit welk tijdperk jij komt..maar vroeger hadden we geen camera of bench

Je kon hooguit slimmer zijn dan je pup en dat kan dus hp-shiny

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik zou lekker de boel afzetten met een hekje. Pup 's nachts in de gang houden waar geen stoelpoten zijn oid. 

honden page profiel koertkoert 3 doggies

honden foto van koert

" Bestaan er pups die niet slopen?? Dat geluk heb ik nou nooit 
 
Ik gebruik altijd een ren, zodat er niks kapot kan gaan. Zo simpel is het haha. Na een tijdje gaat (als het goed is) de sloopfase ook wel over, dan kan je de ren gaan weglaten. Honden mogen bij mij ook los op de slaapkamer, daar valt niet zo veel kapot te maken. Mijn ervaring is wel dat ze ‘s nachts gewoon slapen. Maar als ze zich in de ochtend weer beginnen te vervelen dan begint het geknaag weer.  "

Poppy had nooit wat gesloopt en de hond van vrienden en de hond van mijn zus en zwager hadden ook nooit iets gesloopt 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Ik heb ze ‘s nachts in een bench of puppy ren bij me op de kamer. Mijn honden slapen ook als ze volwassen zijn bij me op de kamer. Als ze de echte sloopfases hebben gehad begin ik met ze ‘s nachts los te laten en dan uiteindelijk over dag ook gewoon los. Ik heb ze overigens wel apart zitten over dag. 

puppy proof maken van de kamer heeft weinig zin want dan beginnen ze wel aan de muur. Althans de pups die ik heb gehad sloopten alles. Nu ook weer zo’n sloopmachine in hart en nieren. Ik ben te bang dat ze iets op eten dat gevaarlijk kan zijn met alle gevolgen van dien. Daarbij moeten die van mij gewoon in een bench kunnen ivm het sporten. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hoi allemaal, in aanvulling op dit topic nog de vraag vanaf wanneer je de hond alleen liet slapen?

 

Ik vind het heel lastig! Gisternacht was de eerste nacht dat ik niet bij hem heb geslapen maar mijn man (hij trok eerst extreem naar mij en vond mijn man eng). Dat ging helemaal goed.  Hij ging mij niet zoeken of piepen, wat hij in het begin van de week wel deed als ik even weg was. Hij is dus een week bij ons. Hij blijft bijna elke nacht gewoon de hele nacht in zijn bench, met deurtje open. Twee nachten is hij uitgelaten geweest, maar het is eigenlijk niet nodig. Hij is zes maanden. 

 

Maar nu? Wanneer hou je op met beneden slapen? We hebben die bank ook wel gezien ondertussen. Maar ik ben als de dood dat hij toch niet  zich rustig voelt, en dan gaat zitten blaffen of dus slopen, of beide. Vooral het blaffen heb ik geen idee hoe dat af te leren, dus ik wil het voorkomen. Graag tips!

 

(Nb we hebben geen bijkeuken helaas. En hij kan niet bij ons op de kamer slapen want daar slaapt de andere hond al, en die houden we uit elkaar. Sowieso is het niet de bedoeling dat hij de bovenverdieping betreedt, dus daarom leer ik hem dat liever vanaf het begin.)

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

Ik heb een matras naar beneden gehaald en ben elke dag een meter verder richting de trap gegaan, na een tijdje op de overloop en daarna gewoon m’n eigen bed in. Helemaal geen problemen gehad met verlatingsangst oid. Ik denk dat Maui 10 weken oud was toen ik helemaal boven sliep, moest er uiteraard op die leeftijd nog wel af en toe uit om haar te laten plassen. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Hoi allemaal, in aanvulling op dit topic nog de vraag vanaf wanneer je de hond alleen liet slapen?
 
Ik vind het heel lastig! Gisternacht was de eerste nacht dat ik niet bij hem heb geslapen maar mijn man (hij trok eerst extreem naar mij en vond mijn man eng). Dat ging helemaal goed.  Hij ging mij niet zoeken of piepen, wat hij in het begin van de week wel deed als ik even weg was. Hij is dus een week bij ons. Hij blijft bijna elke nacht gewoon de hele nacht in zijn bench, met deurtje open. Twee nachten is hij uitgelaten geweest, maar het is eigenlijk niet nodig. Hij is zes maanden. 
 
Maar nu? Wanneer hou je op met beneden slapen? We hebben die bank ook wel gezien ondertussen. Maar ik ben als de dood dat hij toch niet  zich rustig voelt, en dan gaat zitten blaffen of dus slopen, of beide. Vooral het blaffen heb ik geen idee hoe dat af te leren, dus ik wil het voorkomen. Graag tips!
 
(Nb we hebben geen bijkeuken helaas. En hij kan niet bij ons op de kamer slapen want daar slaapt de andere hond al, en die houden we uit elkaar. Sowieso is het niet de bedoeling dat hij de bovenverdieping betreedt, dus daarom leer ik hem dat liever vanaf het begin.) "

Dat is moeilijk te voorspellen. Ik heb opvangers en herplaatsers altijd naast mijn bed en zet ze dan steeds een stukje verder weg. Bij de 1 gaat dat makkelijk en bij de ander duurt t maanden.

 

1 week vind ik wel kort. 

honden page profiel L.L. 2 doggies

honden foto van L.

Wij hadden onze pup op de kamer tot de leeftijd van 6 maanden en dan op de hal. Daarna geplooid en nu slaapt de hond al een paar jaar op de kamer. Kan je de hond niet in een bench op de kamer zetten? Zo blijven ze toch gescheiden en kan je in je eigen bed slapen. Je kan hem vast wel leren om beneden te blijven achteraf. Als ie nu nog de boel bij elkaar blaft, zou ik zeker niet beginnen met de afstand te vergroten. Wellicht heeft hij ook steun aan de aanwezigheid van je andere hond

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Ik heb nooit bij mijn honden geslapen ivm ik ook wt extra aandacht met alle nieuwigheid aan mijn katten wilde geven.

woon wel gelijkvloers..dus zat alleen maar een deur tussen waardoor ik ze makkelijk kon horen.Nooit geen probleem gehad.

Persoonlijk zeg ik..gezien hij gewoon de hele nacht in zijn bench blijft en verder ook geen sloop gedrag vertoont.

Waarom probeer je het niet gewoon een nacht uit?

Misschien kan je een babyfoon lenen evt of een babyfoon app gebruiken op je telefoon(dus 1 telefoon beneden andere boven)

Als er een probleem is kan je altijd nog terug naar de bank en plan  b bedenken .

Als je niks hoort..zou ik zelfs niet gaan checken ivm dat ook onrust geeft...hooguit uurtje eerder opstaan en dat afbouwen later.

Leg weer iets van gedragen kleding in zijn bench,parkeer wat dingen op de bank en haal losse kussentjes weg..en andere dingen die evt kwaad kunnen.

Waldo had wel verlatingsangst ...maar in de nacht nooit een probleem gehad.

Dus kijk eerst eens of het wel een probleem is...wie weet valt het reuze mee.

 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Oh dat is opvallend! Daarvoor ken ik Merlin nog niet goed genoeg, maar ik zal hem eens in de gaten houden. Kijken wanneer hij het doet en waarom. Er zal zeker ook wel een aandachtselement inzitten, want ik reageer uiteraard door hem een alternatief te bieden. Wel goed om daar dan verder geen aandacht aan te koppelen denk ik.
 
Hoe corrigeer je als je een camera gebruikt? Dat hebben wij met onze hond in het verleden wel gedaan om te checken of ze niet blafte als we weg waren, maar corrigeren ging dan niet want we waren dus weg..
 
Hij pakt nu uit zichzelf trouwens wel steeds het touw, dus dat is al fijn! "

Ik gebruik een camera met ingebouwde microfoon en luidspreker. Ik kan hem dus horen, maar kan hem daarmee ook toespreken. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ik heb nooit bij mijn honden geslapen ivm ik ook wt extra aandacht met alle nieuwigheid aan mijn katten wilde geven.
woon wel gelijkvloers..dus zat alleen maar een deur tussen waardoor ik ze makkelijk kon horen.Nooit geen probleem gehad.
Persoonlijk zeg ik..gezien hij gewoon de hele nacht in zijn bench blijft en verder ook geen sloop gedrag vertoont.
Waarom probeer je het niet gewoon een nacht uit?
Misschien kan je een babyfoon lenen evt of een babyfoon app gebruiken op je telefoon(dus 1 telefoon beneden andere boven)
Als er een probleem is kan je altijd nog terug naar de bank en plan  b bedenken .
Als je niks hoort..zou ik zelfs niet gaan checken ivm dat ook onrust geeft...hooguit uurtje eerder opstaan en dat afbouwen later.
Leg weer iets van gedragen kleding in zijn bench,parkeer wat dingen op de bank en haal losse kussentjes weg..en andere dingen die evt kwaad kunnen.
Waldo had wel verlatingsangst ...maar in de nacht nooit een probleem gehad.
Dus kijk eerst eens of het wel een probleem is...wie weet valt het reuze mee.
  "

Ja, misschien is dit wel een goed plan. Hij hoort natuurlijk supergoed en ons huis is vrij gehorig, dus ik heb het idee dat hij wel goed weet dat wij boven zijn. Misschien dat hij het daarom ook wel ok vond dat ik eergister al ergens anders sliep.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Ja, misschien is dit wel een goed plan. Hij hoort natuurlijk supergoed en ons huis is vrij gehorig, dus ik heb het idee dat hij wel goed weet dat wij boven zijn. Misschien dat hij het daarom ook wel ok vond dat ik eergister al ergens anders sliep. "

Denk ik ook dat hij dat prima weet en hij is zelf ook in rust.

Het is ook geen pup die net bij de moeder weg is.

Ik kreeg ook niet de indruk uit je verhaal dat hij bv onrustig wordt als jullie bv in de nacht naar de wc gaan(of  jullie doen dat nooit..dat kan ook natuurlijk hp-wink)

Heb vertrouwen,er is altijd een weg terug.

en in mijn ervaring is overdag weggaan echt een ander verhaal

ps maak er ook geen drama van als je naar boven gaat...ik bedoel niet overdreven gedag gaan zeggen..gewoon naar boven als anders

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ik heb een matras naar beneden gehaald en ben elke dag een meter verder richting de trap gegaan, na een tijdje op de overloop en daarna gewoon m’n eigen bed in. Helemaal geen problemen gehad met verlatingsangst oid. Ik denk dat Maui 10 weken oud was toen ik helemaal boven sliep, moest er uiteraard op die leeftijd nog wel af en toe uit om haar te laten plassen.  "

En toen halverwege de trap :D

 

Dit klinkt wel goed, maar is bij ons qua ruimte lastig denk ik (heel smalle hal bijv).

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Denk ik ook dat hij dat prima weet en hij is zelf ook in rust.
Het is ook geen pup die net bij de moeder weg is.
Ik kreeg ook niet de indruk uit je verhaal dat hij bv onrustig wordt als jullie bv in de nacht naar de wc gaan(of  jullie doen dat nooit..dat kan ook natuurlijk )
Heb vertrouwen,er is altijd een weg terug.
en in mijn ervaring is overdag weggaan echt een ander verhaal
ps maak er ook geen drama van als je naar boven gaat...ik bedoel niet overdreven gedag gaan zeggen..gewoon naar boven als anders
  "

Nee, wc is prima (al ga ik niet vaak inderdaad ;)). Overdag loopt hij meestal wel mee naar de wc trouwens.


Drama maken doen we inderdaad al niet! En ook niet aanhalen als we weer beneden komen (wat lastig is, want dan stuitert hij heel hard op en neer hihi).

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Nee, wc is prima (al ga ik niet vaak inderdaad ;-)). Overdag loopt hij meestal wel mee naar de wc trouwens.
Drama maken doen we inderdaad al niet! En ook niet aanhalen als we weer beneden komen (wat lastig is, want dan stuitert hij heel hard op en neer hihi). "

Hahaha zie het voor me hp-shiny 

super..hoe normaler jullie doen hoe beter het is.

Overdag is echt anders in mijn ervaring en jullie zien dat verschil dus ook al in je incidentele nachtelijke wc gang hp-wink

 

honden page profiel TwiskoTwisko 3 doggies

honden foto van Twisko

Wij hebben stalen stoel en tafelpoten dus dat was na 1 keer happen op dag 1 geen succes. Meneer hapte als alternatief dan maar in de plinten. Maar we hebben na aanraden van een kennis een spray gekocht tegen het knagen. Las overal in de recensies dat die honden gewoon doorgingen, maar bij Twisko stopte het...

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Wij hebben stalen stoel en tafelpoten dus dat was na 1 keer happen op dag 1 geen succes. Meneer hapte als alternatief dan maar in de plinten. Maar we hebben na aanraden van een kennis een spray gekocht tegen het knagen. Las overal in de recensies dat die honden gewoon doorgingen, maar bij Twisko stopte het... "

Ik moet zeggen dat hij al veel minder is gaan knagen hoor, deels was het denk ik ook de spanning van hier nieuw zijn. En het feit dat hij nu meer eigen dingen heeft om aan te knagen haha. Maar we willen dus niet dat die spanning opnieuw opbouwt als we weer boven gaan slapen.

 

Pantoffels blijven wel favoriet hihi, hij blijft ze stelen.

honden page profiel TwiskoTwisko 3 doggies

honden foto van Twisko

" Ik moet zeggen dat hij al veel minder is gaan knagen hoor, deels was het denk ik ook de spanning van hier nieuw zijn. En het feit dat hij nu meer eigen dingen heeft om aan te knagen haha. Maar we willen dus niet dat die spanning opnieuw opbouwt als we weer boven gaan slapen.
 
Pantoffels blijven wel favoriet hihi, hij blijft ze stelen. "

Gelukkig maar. Pantoffels zijn ook extra leuk cool

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

en hoe is het gegaan?Leeft je huis nog?laughing

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" en hoe is het gegaan?Leeft je huis nog?
  "

Hahah we hebben het nog niet geprobeerd, we gaan het woensdag proberen. Ik ben nl op de maandag- en dinsdagavond weg, en het leek ons voor hem wat relaxter om dit te doen op een avond dat ik gewoon thuis was.

 

Hij is wel verschrikkelijk aan het snipperen haha. Hij heeft de oud-papierdoos ontdekt en probeert steeds dingen mee te slepen naar zijn bench om te versnipperen. Ik ga straks even wat extra knaagdingen en speeltjes voor hem kopen, zodat hij daar hopelijk ook wat aan heeft. Ook lijkt hij behoefte te hebben aan een 'toetoe', zo'n knuffeldoekje/speeltje voor hem. Gaan we die eerst in ons eigen bed leggen en dan bij hem in de bench.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Klein updatetje: vandaag waren mijn man en ik (en de andere hond) allebei even weg, zo'n twintig minuten. Had hem in de bench geparkeerd met een paar snoepjes in de kong, deurtje open. Weet niet wat hij verder uitgevroten heeft, maar er is niks versnipperd haha.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^