Pup angstfase?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KaylKodaKaylKoda

Beste allemaal,

Dit is mijn allereerste bericht op dit forum! Leuk om hier te zijn :)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik heb een angstige pup thuis. Het begon ongeveer een week geleden, toen ze precies 16 weken was en ik merkte dat haar tandjes aan het wisselen zijn. 

Ze is voor bijna alles bang op dit moment: dozen, zakken, te snelle bewegingen, nieuwe voorwerpen, Vreemde huizen en/of omgeving, mensen en honden van een afstand, noem het maar op.

Alleen die laatste twee gaan bij benadering dan wel heel erg goed. Allemansvriendin wij zowel honden als mensen. Dan is ze gewoon zichzelf! Gelukkig????????

Als ze thuis schrikt duikt ze haar bench in of gaat in een hoekje zitten, totdat de nieuwsgierigheid het weer overneemt.

Ze slaapt ook veel! En is een stuk rustiger dan normaal. Al eet ze wel gewoon goed en als je haar uitnodigt om te spelen doet ze dit graag. 

Wie herkent dit gedrag bij hun eigen pup? Of heb je dit ook meegemaakt? Ik twijfel om even langs de dierenarts voor een check-up.. aangezien ik me wel een beetje zorgen maak. 

Groetjes en pootjes, Koda en Kaylee 

ps, ik heb een Toller pup teefje. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier ook een moment gehad (al zo'n 9 jaar geleden) toen was zo ineens de container die aan de straat stond heel erg eng.

Ik bleef steeds langs dezelfde container lopen en aandacht vragen. Na een aantal keer was het helemaal niet meer eng en liep ze er zo langs.

Dat duurde een aantal containers natuurlijk hahaha.

 

Abraham/sarah poppen, borden en vlaggetjes buiten precies hetzelfde.

 

Verder eigenlijk niks. 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Als een van mijn honden bang voor iets is loop ik er zelf naar toe en raak het aan en roep dan, kom maar kijken is niet eng. Dit werkt hier heel goed.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik herken dit esn beetje. Mijn Border Collie, nu 1 jaar oud, had dit ook. Ook ongeveer rond die leeftijd. Niet zo heftig als jij beschrijft maar wel blaffen buiten als de containers plots buiten stonden, plastic zakken en naar mannen die hij te groot vond of hard praatte. 

 

Ik heb dit opgelost door hem te laten zien dat het niet eng is. Als hij bang was en blafte,  afstand nemen tot hij stil is en goedzo, snoepje erin. En dan steeds beetje dichterbij.

Wat ik ook deed was naar object toelopen, en gewoon samen naar container gaan kijken, aanraken, koekjes erbij strooien, gek doen (mijn buren vinden me gestoord!) Beetje zelfvertrouwen moeten ze er in krijgen. hp-smile

honden page profiel KaylKodaKaylKoda

" Ik herken dit esn beetje. Mijn Border Collie, nu 1 jaar oud, had dit ook. Ook ongeveer rond die leeftijd. Niet zo heftig als jij beschrijft maar wel blaffen buiten als de containers plots buiten stonden, plastic zakken en naar mannen die hij te groot vond of hard praatte. 
 
Ik heb dit opgelost door hem te laten zien dat het niet eng is. Als hij bang was en blafte,  afstand nemen tot hij stil is en goedzo, snoepje erin. En dan steeds beetje dichterbij.
Wat ik ook deed was naar object toelopen, en gewoon samen naar container gaan kijken, aanraken, koekjes erbij strooien, gek doen (mijn buren vinden me gestoord!) Beetje zelfvertrouwen moeten ze er in krijgen.  "

Ja zo pak ik het ook aan! Merk dat het de ene dag beter gaat dan de andere dag. En dat ik echt haar grote voorbeeld ben, als vrouwtje het durft dan durf ik het ook! Wel geleidelijk aan natuurlijk haha.

 

bedankt voor de tips en de erkenning, stelt toch wat gerust moet ik zeggen! hp-shiny

Volgende forumvraag: Piepen en blaffen in de bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^