Herplaatste Herder pup - gezondheidsproblemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelissaMelissa

Beste hondenvrienden,

4 weken geleden hebben wij een herder pup van inmiddels 8,5 maand geadopteerd. Hij kampt met angst agressie jegens onbekende mensen, zijn vorige baasje kon hier niet mee omgaan. De hond komt oorspronkelijk als pup uit België, en we weten niet wat er in zijn korte leven is gebeurd. Hij duikt weg of haalt uit, als je nieuw bent en toenadering zoekt. Gelukkig is de hond al heel vertrouwd bij ons, in huis en negeert hij laatste week vaak mensen op straat. Je ziet het vertrouwen groeien.

3,5 week geleden hebben hem een check gegeven bij de dierenarts, hij had vaak vieze oogjes en hij kwijlt veel. Ook haalde we 5 teken uit hem toen hij bij ons kwam.

Hier kwam uit dat hij ontstoken anaal klieren heeft. Hiervoor heeft hij een week een antibiotica kuur gehad. We hebben hem laten checken en de ontsteking is verholpen.

Echter kwijlt hij nog steeds veel en moeten we zijn ogen wel 6 x pd schoonmaken. We zijn opnieuw bij de dierenarts geweest en deze zegt dat hij gezond is.

Misschien zijn we overbezorgd, maar we hebben dit nooit eerder gehad met honden van ons. En kennen deze hond nog maar kort. Het is de enige arts in de regio en we zijn er al 3 keer geweest in een maand. Waarvan al 2 x onnodig volgens de arts.

Ik hoop dat iemand hier meer over kan vertellen die wellicht ervaring heeft met dit probleem.

Wat informatie: De hond is kieskeurig wat betreft eten, laat vaak z'n eten staan om het later op de dag op te eten. Hij boert meer dan we van een hond gewend zijn, niet de hele dag door, maar wel een aantal keer per dag. Hij strekt z'n achterpoten geregeld als hij opstaat, dus niet als een buiging. Ontlasting is goed. Horen geen geborrel uit z'n buikje. Hij is hyper actief en echt een puber. We lopen veel met hem, daarin komt hij niks te kort.

Dankjewel

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat geef je hem te eten?

honden page profiel MelissaMelissa

Droogvoer van Yarrah bio

Voor hij bij ons kwam at hij Prins, toen vertoonde hij dit al.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Veel kwijlen, regelmatig boeren, zich willen uitstrekken, oogprut... dat doet me toch in eerste instantie denken aan bepaalde overgevoeligheden of allergieën. 

Er zijn hier HP-ers die daar veel over weten, dus die reageren vast nog wel op je post! hp-thumbsup

 

honden page profiel MelissaMelissa

Fijn en dankjewel voor je reactie. smile

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik geef je even een 'upje', zodat er misschien meer reactie komt... hp-wink

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco

honden foto van Vera & Draco

Mijn hond had last van deze dingen, maar dan wel icm met borrelbuik en dunne ontlasting ook. Ik gaf hem WOOOF droogvoer. Toen ben ik overgestapt op KVV hypoallergeen lam & rijst en nagenoeg alle symptomen zijn verdwenen. Ook nog langs de dierenarts geweest en die zei dat het dan inderdaad grote kans een voedsel-intolerantie was voor waarschijnlijk de dierlijke eiwitten in het brok. 

 

Jouwe heeft niet alle symptomen die mijne had maar wel een deel dus wie weet is het ook zoiets. Genoeg hypo-allergeen voer te vinden dus je zou altijd kunnen testen of er iets verbetert als je hypo allergeen gaat geven. 

 

In ieder geval succes, hoop dat je een oplossing/oorzaak vindt! :)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ben 1 x over gestapt op goedkoop voer. Wel graanvrij maar 1 van mijn honden kreeg last van de anaalklieren, de ander kreeg oorontsteking en de kleinste had steeds vieze ogen.

 

Het duurde wel even voordat t weer ok was na dat ik weer t oude voer gaf.

 

Je bent nu overgestapt, dus ik zou dit voer eerst maar een tijdje blijven geven en kijken hoe t gaat.

 

Herplaatsers hebben altijd last van stress, dat kan ook klachten geven.

 

Fijn dat jullie deze hond een mand willen geven!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat fijn dat jullie deze hond een veilig, warm mandje kunnen geven en zijn vertrouwen in jullie en zichzelf, aan het groeien is.

 

Wat ik zou doen is de situatie bespreken met een voedingsdeskundige, de ontsteking is over gelukkig, maar wat was de aanleiding van de ontsteking, zou voor mij de vraag zijn. De oorzaak lijkt nog niet weg, uit je verhaal op te maken.

 

Voor mij lijkt het ook op iets van allergie/reaktie ergens op. 

 

 

 

Yarrah is op zich een goed voer, al kan hij natuurlijk allergisch zijn voor iets er in, of iets wat hij niet goed verdraagt.

Het probleem speelt dus al langer, en wie weet wat hij allemaal meegemaakt heeft. Het lijkt er niet op dat hij een goede start gemaakt heeft. Dus er kan meer aan de hand zijn.

Daarom zou ik ook een bezoek aan een osteopaat of chiropracter zinvol vinden om zijn rug eens goed na te laten kijken, omdat vandaaruit ook anaalklierproblemen kunnen voorkomen.

 

Stress kan zeker meespelen.

Misschien, als de klachten blijven een bezoek brengen aan een goede holistische kliniek? bijv. 

https://www.holistischdierenarts.nl/

 

 

 

 

honden page profiel MelissaMelissa

Heel erg bedankt voor de reacties. Hierdoor zijn we weer anders gaan kijken / zoeken, we weten nu dat ontstoken anaalklieren veroorzaakt kan worden door een allergie. En de andere symptomen daar dus ook op wijzen. Dit gaan we verder uitzoeken.

Ik vind het overigens stuitend dat de dierenarts hier niets over heeft gezegd. Hij zit dit weekend weer meer met z'n bek bij z'n kont, alsof hij jeuk heeft. We gaan het met met deze voeding heel eventjes aankijken. Ik lees net dat een eliminatie dieet vaak 6 tot 8 weken duren moet.

Het feit dat we geen historie hebben over zijn gezondheid en klachten, maakt het natuurlijk lastiger. Maar het wijst voor ons nu ook wel op allergie.

Hebben jullie nog tips waar hij allergisch voor zou kunnen zijn? Ik heb veel gelezen over dierlijk eiwit en gluten.

Ik heb als kind een hond gehad met een pollen allergie, al lijkt dat me stug met deze hond.

Nogmaals heel veel dank, dat jullie onze kleine vriend willen helpen met zijn gezondheid. We houden de osteopaat in gedachte.

honden page profiel BlondieBlondie

Ik zou die pollen allergie toch ook niet zomaar aan de kant schuiven. Waar woonde hij eerst en welke omgeving is hij nu. Met name vanwege de oog irritatie. Wellicht heeft het helemaal niets met de voeding te maken maar met de omgeving. 

Mijn tip zou zijn om even aan te kijken waar je loopt en wanneer zijn ogen dus weer prut geven, en zijn oren in de gaten houden, bij atopie kunnen de oren ook ontstoken raken.

Het hoeft niet altijd aan de voeding te liggen.

honden page profiel MelissaMelissa

Bedankt voor je reactie. We zullen zeker niks uitsluiten, ik bedoelde met de pollen meer qua seizoen. Omdat ik op de foto's van hem vd zomer ook al die oogvuil zag en sinds bij ons is, is het najaar.

Volgende forumvraag: Gescheurde kruisband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^