Hoeveel dagen vers vlees?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel prispris

Hallo,

Net nieuw hier, erg leuk om allemaal tips hier te lezen! 

We hebben nu bijna vijf maanden een (rescue) hond van ongeveer 11 maanden. Vanuit het buitenland overal aan moeten wennen. Gras was maar raar om op te lopen haha.

Voordat ze bij ons kwam kreeg ze pedigree voor volwassen honden en omdat haar ontlasting niet op zijn best was op advies over gegaan naar devotion. Het werd beter maar was nog niet tevreden. Heel veel gelezen over alle soorten brokken maar uiteindelijk is het toch proberen om te kijken welke voeding het beste bij je hond past. We gingen van krokante brok naar geperste brok van FarmFood. Ontlasting was mooi dus daar waren we blij mee. Na een tijdje leek het alsof ze na het eten niet meer voldaan was en begon ook steeds kattenpoep te eten. We wilde dus toch weer ander voer gaan geven maar helaas bleek ze Giardia te hebben dus daar waren we nog wel even zoet mee. 
nu heeft ze twee dagen gelden haar laatste pilletjes gehad en moeten we een week wachten om weer een test te doen om te kijken of het echt weg is. Ik had gelezen dat het goed is na een darminfectie om vers vlees te geven maar ik vroeg me dus af wanneer kunnen we daarmee beginnen? Haar ontlasting is nog steeds dun dus wil snel van dit voer af. Moeten we die week wachten tot na de uitslag van de test en als we beginnen hoeveel dagen vers vlees geven is het beste? We gaan daarna over naar de krokante brok omdat ze het daar toch beter op deed en willen haar 1x in de week vers vlees geven voor haar darmflora.

Dit is onze eerste hond dus alle antwoorden zijn welkom en horen graag of we het wel of niet goed doen :)

We willen het beste voor haar en lezen liever hier naar tips en ervaringen dan dat we op een verpakking lezen hoe goed het voer is. Want ja elk merk vind zijn eigen voer het beste ;)

 

alvast bedankt!

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Odin & Tex

Wil je niet vaker Kvv geven? Krokante brok en vlees hebben niet dezelfde vertering, en niet iedere hond reageert goed op deze combi. Maar dat is uitproberen. Er moet wel 8 uur tussen krokante brok en kvv zitten. Geperste brok en kvv kan naar hartelust gecombineerd worden.

 

 

Ik had ook een pup die zo vaak aan de dunne zat. Uiteindelijk was de heilige graal hier helft kvv/geperste brok. Ik heb met overstappen eerst een 'pens-kuur' gedaan. 14 dagen alleen pens compleet van Farmfood. Op hun website kun je er meer over lezen.

 

Daarna was het nog even zoeken naar merken, want iedere hond is anders. Ik heb nu prins geperste brok en kivo kvv. En af en toe nog 'lekkere' pens. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik zou (nu)  niet te veel rommelen in de voeding omwille dat haar darmen al overhoop liggen. Eerst dat even behandelen, probiotica bijgeven ter ondersteuning kan zeker wel een hulp bieden.

 

Qua vers vlees, ik geef het dagelijks omdat ik dzt het leukste vind. Het is vlees, je ziet de kwaliteit, de honden zijn er gek op en je kunt zoveel afwisselen. 

Mijn oudste krijgt brok bij, dat meng ik samen met het vlees. (gewoon krokante brok, je kunt dat uitstekend mengen). Mijn jongste staat puur op vers. 

honden page profiel prispris

Hey Nicole, dacht dat ik naar pagina 2 ging maar zie nu dat ik je 2 doggies heb gegeven hihi. 

 

Omdat ze nu sinds de geperste brok na een tijdje slechtere ontlasting kreeg dachten we dat het misschien beter is om terug te gaan naar krokante brok. De dieren winkel zei inderdaad dat er 8 uur tussen moest zitten voor de brok en KVV. 
Ze raadde het af om geperste brok te combineren met KVV en zo hoorde ik er meer mensen over maar farmfood geeft juist op hun site aan dat je het kan combineren/mengen. 

Omdat ze dus beter gaat op krokante brok dachten we gaan we terug en hadden gehoord dat in KVV goede bacteriën zitten. Dus vandaar ons idee om dat 1x per week te geven.

Ze poepte in het begin ook veel minder kwa hoeveelheid met geperste brok maar nu de laatste tijd veel meer dus wel een teken dat ze niet genoeg opneemt. 

We hebben ook nog geen idee hoe ze op KVV reageert hoor. 
Op advies hebben we nu KVV van energique in de vriezer liggen, daar zit geen pens in.

Maar als ik het zo van jou lees is  een pens kuur voor een hond met diarree wel goed dus.
Heb je eerst gewacht tot de diarree wat vaster werd of ben je er meteen mee gestart?

Ik wil graag zo snel mogelijk KVV geven aangezien ze nu niet genoeg voedingstoffen opneemt. (DA gaf aan om te wachten tot ze geen diarree meer heeft ivm de darmparasiet ook al is de kuur klaar).

Ga toch nog even op de site van farmfood verder lezen.


Super bedankt voor je reactie en jou ervaringen te delen! :)

honden page profiel prispris

honden page profiel prispris

" Ik zou (nu)  niet te veel rommelen in de voeding omwille dat haar darmen al overhoop liggen. Eerst dat even behandelen, probiotica bijgeven ter ondersteuning kan zeker wel een hulp bieden.
 
Qua vers vlees, ik geef het dagelijks omdat ik dzt het leukste vind. Het is vlees, je ziet de kwaliteit, de honden zijn er gek op en je kunt zoveel afwisselen. 
Mijn oudste krijgt brok bij, dat meng ik samen met het vlees. (gewoon krokante brok, je kunt dat uitstekend mengen). Mijn jongste staat puur op vers.  "

Dankje voor je reactie Dagmar!

We willen inderdaad niet te veel gaan rommelen omdat der darmflora nu niet goed is. Maar wel moeilijk als we merken dat ze op dit voer er niet voldoende voedingstoffen uithaalt.

We geven er nu alleen iso-gel bij om der ontlasting wat steviger te houden. 

Toevallig hoorde ik van de week iemand over probiotica waar ik me aan in het verdiepen ben. 
Goed om te lezen dat jij dat ook benoemd!

Gek dat ze het dus afraden om brok met vlees te mengen en jou hond gaat daar goed op. Het liefst doe ik dat ook maar omdat het onze eerste hond is durf je het meteen niet omdat ze het afraden. 

Als haar darmflora weer goed is gaan we eerst kijken hoe ze op vers vlees reageert en misschien willen we niet eens meer terug naar de brok hihi. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Toen mijn pup Giardia had, ben ik direct overgestapt op vers vlees voeding. Ik las namelijk ergens dat de Giardia parasiet zich voedt met koolhydraten en die zitten wel in brokken maar niet in vers vlees. Maar ik weet niet of dit waar is maar wij waren direct van de Giardia af in 1 kuur. 

Bij KVV moet je voor jezelf de keus maken of je een KVV kiest met premix of enkelvoudig. Bij de KVV met premix zijn alle vitamines en mineralen toegevoegd. Bij enkelvoudige KVV moet je zelf nog groente/fruit/zaden/bessen/noten toevoegen. Tevens is het belangrijk om altijd te wisselen tussen diersoorten en merken om allergieën en tekorten te voorkomen. Daarbij is het belangrijk om 1x per week vis te voeren en 1x per week pens of boekmaag. 

Ondertussen zitten alle dieren hier thuis op een vers vlees dieet (2 honden en 1 kat). Ik merk eigenlijk alleen maar positieve effecten ervan. Hun vachten zien er geweldig uit, ze hebben veel energie, weinig ontlasting en hun tanden zijn hartstikke wit. 

Ik geef zelf voornamelijk Dogmeat maar wissel dit af met Bandit, Carnibest, KIVO (maar deze is vrij vet) en Raw4Dogs. 

Zelf geef ik 5 dagen KVV en 2 dagen barf. Maar barf is het zelf samenstellen en dat is best een ingewikkeld verhaal wat ik niet even zo op HP kan typen haha. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Mijn hond heeft ook Giardia gehad. Ook daarna bleef zijn ontlasting nog niet echt goed. Ik ben toen overgestapt op KVV en sinds dien áltijd perfecte, kleine keuteltjes en weinig ontlasting. Ik kan het dus zeker aanraden.

 

Inmiddels zit hij zo'n 4 maanden op KVV, maar krijg hij nu sochtends brok en savonds vlees. Dit omdat het een kieskeurige eter is en niet beide momenten hetzelfde wil eten. Maar voor nu raad ik je aan om één voedselsoort te geven en in dat geval KVV.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Dankje voor je reactie Dagmar!
We willen inderdaad niet te veel gaan rommelen omdat der darmflora nu niet goed is. Maar wel moeilijk als we merken dat ze op dit voer er niet voldoende voedingstoffen uithaalt.
We geven er nu alleen iso-gel bij om der ontlasting wat steviger te houden. 
Toevallig hoorde ik van de week iemand over probiotica waar ik me aan in het verdiepen ben. Goed om te lezen dat jij dat ook benoemd!
Gek dat ze het dus afraden om brok met vlees te mengen en jou hond gaat daar goed op. Het liefst doe ik dat ook maar omdat het onze eerste hond is durf je het meteen niet omdat ze het afraden. 
Als haar darmflora weer goed is gaan we eerst kijken hoe ze op vers vlees reageert en misschien willen we niet eens meer terug naar de brok hihi.  "

Ja, je moet wel wat vinden waar ze goed mee is natuurlijk. 

Ik meng al van mijn 1ste hond kvv met brok (en dat is al heel wat jaren geleden).

Het wordt vooral gezegd door versvoer extremisten (want brokken zijn vergif) en door brokken fabrikanten (want kvv verkoop is concurrentie). Maar het is absoluut geen bewezen iets. Het is iets wat gezegd wordt.

Er bestaan uiteraard honden die het er niet zo goed op doen (mijn jongste is er 1 van, maar van de 7 honden die ik op combi het gehad, is dat er maar 1 van dus).

Uiteraard is enkel kvv geven zeker ook een uitstekende optie. (persoonlijk zie ik ook liever op enkel kvv dan op enkel brok, daar ik brok zo'n eentonige meuk vind en ik absoluut geen vlees zie in brok, ook al zijn er merken met '80 procent vlees', het zijn allemaal dezelfde bruine gebakken dingen).

 

Succes met de zoektocht en het uitproberen, tenslotte is je hond de beste graadmeter, daaraan kun je afleiden of iets goeds is voor je hond of niet.  En wat niet goed is voor jouw hond, betekent daarom niet dat het product fout is.. 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

" Hey Nicole, dacht dat ik naar pagina 2 ging maar zie nu dat ik je 2 doggies heb gegeven hihi. 
 
Omdat ze nu sinds de geperste brok na een tijdje slechtere ontlasting kreeg dachten we dat het misschien beter is om terug te gaan naar krokante brok. De dieren winkel zei inderdaad dat er 8 uur tussen moest zitten voor de brok en KVV. Ze raadde het af om geperste brok te combineren met KVV en zo hoorde ik er meer mensen over maar farmfood geeft juist op hun site aan dat je het kan combineren/mengen. 
Omdat ze dus beter gaat op krokante brok dachten we gaan we terug en hadden gehoord dat in KVV goede bacteriën zitten. Dus vandaar ons idee om dat 1x per week te geven.
Ze poepte in het begin ook veel minder kwa hoeveelheid met geperste brok maar nu de laatste tijd veel meer dus wel een teken dat ze niet genoeg opneemt. 
We hebben ook nog geen idee hoe ze op KVV reageert hoor. Op advies hebben we nu KVV van energique in de vriezer liggen, daar zit geen pens in.
Maar als ik het zo van jou lees is  een pens kuur voor een hond met diarree wel goed dus. Heb je eerst gewacht tot de diarree wat vaster werd of ben je er meteen mee gestart?
Ik wil graag zo snel mogelijk KVV geven aangezien ze nu niet genoeg voedingstoffen opneemt. (DA gaf aan om te wachten tot ze geen diarree meer heeft ivm de darmparasiet ook al is de kuur klaar).
Ga toch nog even op de site van farmfood verder lezen.
Super bedankt voor je reactie en jou ervaringen te delen! :-) "

Nee, zodra ik hierover las en contact heb gehad met de voedingsdeskundige van Farmfood heb ik direct kilo's pens en hart ingeslagen. Beste keuze voor mijn hond. Zijn poep werd de eerste dagen veels te hard, maar na enkele dagen zag ik verbetering. Sindsdien goede poep. 

 

Kijk gewoon waar jij je het beste bij voelt. Maar KVV, en zeker af en toe pens, doen inderdaad wonderen voor de darmflora. Succes. 

honden page profiel prispris

" Toen mijn pup Giardia had, ben ik direct overgestapt op vers vlees voeding. Ik las namelijk ergens dat de Giardia parasiet zich voedt met koolhydraten en die zitten wel in brokken maar niet in vers vlees. Maar ik weet niet of dit waar is maar wij waren direct van de Giardia af in 1 kuur. 
Bij KVV moet je voor jezelf de keus maken of je een KVV kiest met premix of enkelvoudig. Bij de KVV met premix zijn alle vitamines en mineralen toegevoegd. Bij enkelvoudige KVV moet je zelf nog groente/fruit/zaden/bessen/noten toevoegen. Tevens is het belangrijk om altijd te wisselen tussen diersoorten en merken om allergieën en tekorten te voorkomen. Daarbij is het belangrijk om 1x per week vis te voeren en 1x per week pens of boekmaag. 
Ondertussen zitten alle dieren hier thuis op een vers vlees dieet (2 honden en 1 kat). Ik merk eigenlijk alleen maar positieve effecten ervan. Hun vachten zien er geweldig uit, ze hebben veel energie, weinig ontlasting en hun tanden zijn hartstikke wit. 
Ik geef zelf voornamelijk Dogmeat maar wissel dit af met Bandit, Carnibest, KIVO (maar deze is vrij vet) en Raw4Dogs. 
Zelf geef ik 5 dagen KVV en 2 dagen barf. Maar barf is het zelf samenstellen en dat is best een ingewikkeld verhaal wat ik niet even zo op HP kan typen haha.  "

Bedankt voor je reactie Britt!

 

Ja klopt dat las ik ook en ik wou nog wel naar voeding met genoeg koolhydraten erin hebben omdat onze hond behoorlijk fanatiek is. 

ik ga wel voor KVV compleet zodat ik zeker weet dat ze alles krijgt en ik ga beginnen met pens/hart. Ook tegen het advies van de DA assistent in want ik merk dat ze nu niet genoeg aan de brok heeft en misschien daarom ook wel aan de diarree blijft. ik wil juist haar darmflora door vers vlees verbeteren Dus hoe eerder hoe beter. 

wel een goeie van je om te wisselen met merken dat kan natuurlijk ook voordelen hebben :)

 

vis krijgt ze af en toe als ik het aan me katten geef maar dan kreeg ze maar een beetje omdat ik las dat meer dan een paar lepels weer niet goed was. 

nou ik heb in ieder geval nog veel te leren hihi!

honden page profiel prispris

" Mijn hond heeft ook Giardia gehad. Ook daarna bleef zijn ontlasting nog niet echt goed. Ik ben toen overgestapt op KVV en sinds dien áltijd perfecte, kleine keuteltjes en weinig ontlasting. Ik kan het dus zeker aanraden.
 
Inmiddels zit hij zo'n 4 maanden op KVV, maar krijg hij nu sochtends brok en savonds vlees. Dit omdat het een kieskeurige eter is en niet beide momenten hetzelfde wil eten. Maar voor nu raad ik je aan om één voedselsoort te geven en in dat geval KVV. "

Bedankt voor je reactie Danielle!

fijn om te lezen dat KVV bij jou hond ook veel goed heeft gedaan. Het liefst doe ik ook sochtends brok en savonds KVV maar wij zijn (ook door de kuur) van twee keer eten per dag naar vier keer gegaan. Het bevalt ons wel ook met uitlaten en ons eigen avond eten. 

mag ik vragen welke tijden jij eten geeft?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Om de darmen een 'boost' te geven zou je ook probiotica kunnen geven. Ik heb alleen ervaring met deze (< klik) maar er zijn er nog veel meer.  Hier ook goede ervaringen met KVV. Geen diarree en buikpijn meer, echt een verademing. Ik heb hem gewoon meteen overgezet op vlees zonder te mengen oid. Dat ging verrassend goed. Hij had op een gegeven moment alleen nog maar diarree van zijn brokken, vandaar dat we maar gewoon in een keer overgestapt zijn want die brokken deden ook niets goeds meer voor hem ondanks dat het wel lang goed is gegaan. Maar er zit ook wel wat in om nu niet te veel te gaan rommelen met voer en de darmen eerst weer te laten herstellen.... Alleen, hoe gaan die darmen herstellen als de hond het niet zo goed doet op het voer. Ik heb geen ideehp-angel denk dat het een kwestie is van uitproberen.... 

honden page profiel prispris

" Ja, je moet wel wat vinden waar ze goed mee is natuurlijk. 
Ik meng al van mijn 1ste hond kvv met brok (en dat is al heel wat jaren geleden).
Het wordt vooral gezegd door versvoer extremisten (want brokken zijn vergif) en door brokken fabrikanten (want kvv verkoop is concurrentie). Maar het is absoluut geen bewezen iets. Het is iets wat gezegd wordt.
Er bestaan uiteraard honden die het er niet zo goed op doen (mijn jongste is er 1 van, maar van de 7 honden die ik op combi het gehad, is dat er maar 1 van dus).
Uiteraard is enkel kvv geven zeker ook een uitstekende optie. (persoonlijk zie ik ook liever op enkel kvv dan op enkel brok, daar ik brok zo'n eentonige meuk vind en ik absoluut geen vlees zie in brok, ook al zijn er merken met '80 procent vlees', het zijn allemaal dezelfde bruine gebakken dingen).
 
Succes met de zoektocht en het uitproberen, tenslotte is je hond de beste graadmeter, daaraan kun je afleiden of iets goeds is voor je hond of niet.  En wat niet goed is voor jouw hond, betekent daarom niet dat het product fout is..  "

 

Dankje dagmar! Ik ga het ook samen geven. Mijn hond eet farmfood en op hun site staat dat de brokken goed te combineren zijn met vers vlees. Ze hebben er zelfs speciaal kleinere Worstjes voor om het te mengen haha. Dat klopt inderdaad je ziet niet wat er in de gebakken brokjes zit. Ik ga de komende tijd uitzoeken waar me hond het beste op gaat en het lekkerst vind :)

honden page profiel prispris

" Nee, zodra ik hierover las en contact heb gehad met de voedingsdeskundige van Farmfood heb ik direct kilo's pens en hart ingeslagen. Beste keuze voor mijn hond. Zijn poep werd de eerste dagen veels te hard, maar na enkele dagen zag ik verbetering. Sindsdien goede poep. 
 
Kijk gewoon waar jij je het beste bij voelt. Maar KVV, en zeker af en toe pens, doen inderdaad wonderen voor de darmflora. Succes.  "

Ik ga ook de pens/hart van Farmfood proberen! Denk dat het alleen maar beter kan worden aangezien ik zoveel goeie reacties over KVV lees!:)

honden page profiel prispris

" Om de darmen een 'boost' te geven zou je ook probiotica kunnen geven. Ik heb alleen ervaring met deze (< klik) maar er zijn er nog veel meer.  Hier ook goede ervaringen met KVV. Geen diarree en buikpijn meer, echt een verademing. Ik heb hem gewoon meteen overgezet op vlees zonder te mengen oid. Dat ging verrassend goed. Hij had op een gegeven moment alleen nog maar diarree van zijn brokken, vandaar dat we maar gewoon in een keer overgestapt zijn want die brokken deden ook niets goeds meer voor hem ondanks dat het wel lang goed is gegaan. Maar er zit ook wel wat in om nu niet te veel te gaan rommelen met voer en de darmen eerst weer te laten herstellen.... Alleen, hoe gaan die darmen herstellen als de hond het niet zo goed doet op het voer. Ik heb geen idee denk dat het een kwestie is van uitproberen....  "

dankje voor je reactie!
Ja daarom dan is het zo lastig omdat je het wilt verbeteren maar als het niet beter word dan nu zal het wachten lang duren. Ik heb het advies van de assistent van de DA opgevolgd maar ga nu toch op me eigen gevoel af en dat is zo snel mogelijk over op KVV. Ik wil me hond normaal in 1x zien poepen en niet 3x achter elkaar met een paar stapjes er tussen. En omdat ze Giardia had en nu nog diarree ruim ik nog steeds haar poep op (voor de zekerheid voor de andere honden) en dan kijkt ze me zo zielig aan! Blij als dat niet meer hoeft. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

https://www.voerwijzer.com/kvv_merken/farmfood-fresh-compleet/

Je kunt wel even deze site goed doornemen voordat je voor een merk kiest! :) 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Bedankt voor je reactie Danielle!
fijn om te lezen dat KVV bij jou hond ook veel goed heeft gedaan. Het liefst doe ik ook sochtends brok en savonds KVV maar wij zijn (ook door de kuur) van twee keer eten per dag naar vier keer gegaan. Het bevalt ons wel ook met uitlaten en ons eigen avond eten. 
mag ik vragen welke tijden jij eten geeft? "

Kijk maar wat het beste gaat voor jouw hond, het verschilt per hond natuurlijk :) Ik geef hem s ochtends ná de eerste wandeling eten, doordeweeks is dat rond 8 uur/ 8:30. In het weekend 09:30/10:00. Savonds krijgt hij rond 18:00/18:30 zijn avondeten. Tussendoor krijgt hij tijdens het uitlaten/trainen ook lekkers, of hij krijgt een heerlijk gevulde kong. Savonds rond 20:30 krijgt hij nog iets om te kauwen, zoals een konijnenoor of runderkophuid oid. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik houd persoonlijk geen vaste tijden aan mbt eten geven bij m’n honden. ‘S ochtends varieert het van 07:00 uur tot 11:00 uur en ‘s avonds van 17:00 uur tot 22:30 uur. Ik hou namelijk echt niet van zeurende honden. Dit heeft nu geresulteerd dat ze nooit om eten gaan zeuren als we bijvoorbeeld ergens op bezoek zijn of een wandeling uitloopt. 

honden page profiel  Gero  † & Lara Gero † & Lara 3 doggies

honden foto van  Gero  † & Lara

ikzelf geef Carnibest, op deze side kan je er veel over lezen, alleen 1 nadeel het kost wel ruim 6.00 euro per 1 kg, ik geef mijn hond 0.5 kg per dag

 CARNIBEST Natuurvoer - voor hond, kat en fret

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Mijn ervaringen met kvv zijn alleen maar heel goede. Romeo is er gek op. Hij krijgt alleen kvv, 2 keer per dag, geen brokken. Ik geef Raw4Dogs, Barfmenu van Tinlo, Carnis, groentes, een eitje, af en toe wat zilvervliesrijst. Veel variatie in vlees, pens en vis. 

honden page profiel prispris

Mag ik jullie allemaal bedanken voor alle ervaringen en tips!

Heeft mij erg geholpen! (en weer wat moed gegeven)

Net begonnen met KVV en haar eerste ontlasting was verrassend goed en zoveel minder dan met de geperste brok die ze kreeg.

 

super blij mee! :)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Sinds kort heeft Carnis een soort van groentemix, die in warm water moet wellen en die onder het versvlees gemengd kan worden. Gisteren heb ik deze de eerste keer aan Romeo gegeven onder zijn kvv en hij snuffelde eerst heel lang, want dat was natuurlijk een geur die hij niet kende en meteen erna was de hele bak leeg. Romeo krijgt heel vaak groentes, maar dit is weer wat nieuws. Buiten dat ik Carnis een heel goede kvv vind, vind ik dit ook een mooie aanvulling. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Sinds kort heeft Carnis een soort van groentemix, die in warm water moet wellen en die onder het versvlees gemengd kan worden. Gisteren heb ik deze de eerste keer aan Romeo gegeven onder zijn kvv en hij snuffelde eerst heel lang, want dat was natuurlijk een geur die hij niet kende en meteen erna was de hele bak leeg. Romeo krijgt heel vaak groentes, maar dit is weer wat nieuws. Buiten dat ik Carnis een heel goede kvv vind, vind ik dit ook een mooie aanvulling.  "

Je kan groente beter apart van vlees geven, dan wordt het beter opgenomen door het lichaam. 

Ik maak sinds kort zelf groentemixen en die krijgen ze in hun Kong voor het slapen. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Deze groentemix is speciaal gemaakt voor kvv,Britt. De groentemix moet 15/25 min. weken in warm water, een paar keer omgeroerd worden en dan onder de kvv gedaan worden. Is daardoor goed verteerbaar. Vandaag voor de tweede keer deze mix onder de kvv gedaan en Romeo vindt het lekker. 

Volgende forumvraag: Kvv combineren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^