Blikvoer ongezond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Mijn hond krijgt altijd KVV afgewisseld met brokken. Op KVV doet ze het heel goed. Brokken was even zoeken naar het juiste merk, veel merken kan ze niet verdragen (diarree, overgeven, rommelende buik). Maar eenmaal het juiste merk gevonden deed ze het daar ook goed op. De reden dat ik afwisselend brokken geef is omdat ik nogal chaotisch ben en simpelweg vaak vergeet vlees te ontdooien, op tijd in te slaan, of ik verdeel het weer onhandig zodat de helft staat te verrotten in de koelkast. Dus als ik weer zo’n dom moment had kon ik gewoon wat brokken in haar voerbak gooien en klaar is kees laughing

De laatste tijd merk ik dat ze de brokken waar ze het altijd goed op deed opeens ook niet meer goed kan verdragen. Dus nu ben ik volledig overgestapt op KVV. Probleem is dus wel dat ik qua planning een ongelofelijke kneus ben. Zonet wilde ik haar weer haar vlees geven en toen kwam ik er weer achter dat ik helemaal niks ontdooid heb, zucht. Dan maar weer blikvoer gegeven. (Vind zij niet erg hp-shiny)

 

Veel langer verhaal dan nodig, maar de vraag is eigenlijk: hoe gezond/ongezond is blikvoer uit de supermarkt? Is het erg als ze dit een paar keer per week te eten krijgt? Ze kan het goed verdragen, geen rommelende darmen en goede ontlasting. Maar zit er wel alles in wat ze nodig heeft? En eigenlijk vind ik het me moeilijk voor te stellen dat het gezond is. Toch staat er op dat het “volledig” voer is. 

En ik heb trouwens nog een vraag: is het raar dat mijn hond niet tegen brokken kan? Ik maak me geen zorgen omdat ze het op KVV wel prima doet. Toch vraag ik me af of er een medische verklaring voor is. En hoe kan het dat ze het maanden goed doet op een brok en nu opeens niet meer?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Welnee, kan geen kwaad. Er is natuurlijk wel verschil in kwaliteit net als bij vlees en brok, dus het hangt er vanaf welke blikvoeding je geeft, maar je hond eet goed en doet het er verder goed op dus ik zou me daar dan zeker geen zorgen over maken.  Wat de slechte reactie op brokken betreft; dat heeft mijn hond ook. Mijn hond verdraagt ook heel veel brokken niet. Eerst dacht ik dat het aan de diersoort lag maar...  Hij eet nu probleemloos alle diersoorten waar hij eerder met brokken allergisch voor was, maar dan in kvv-vorm. Ik denk dus eigenlijk dat hij allergisch was voor iets anders in brokken en niet zo zeer de diersoort. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Welnee, kan geen kwaad. Er is natuurlijk wel verschil in kwaliteit net als bij vlees en brok, dus het hangt er vanaf welke blikvoeding je geeft, maar je hond eet goed en doet het er verder goed op dus ik zou me daar dan zeker geen zorgen over maken.  Wat de slechte reactie op brokken betreft; dat heeft mijn hond ook. Mijn hond verdraagt ook heel veel brokken niet. Eerst dacht ik dat het aan de diersoort lag maar...  Hij eet nu probleemloos alle diersoorten waar hij eerder met brokken allergisch voor was, maar dan in kvv-vorm. Ik denk dus eigenlijk dat hij allergisch was voor iets anders in brokken en niet zo zeer de diersoort.  "

Oh, oké fijn om te weten dat ik het gewoon af en toe kan geven. In mijn hoofd was blikvoer altijd slecht al had ik daar geen gegronde reden voor. Ik dacht: iets wat honden zo super lekker vinden kan toch nooit gezond zijn, misschien zit er wel een berg suiker in laughing

 

Over die brokken: zelf dacht ik dat het misschien iets te maken heeft met de manier van verteren. Brokken zijn zo droog en vallen misschien zwaarder dan vers vlees. Ik had ook wat merken geprobeerd met een vleespercentage van boven de 80% en daar deed ze het juist het slechtst op. Toen maar tegen de wetten van Hondenpage in een goedkoop merk met een lading granen genomen. Daar deed ze het een paar maanden goed op, icm kvv. Maar de laatste tijd kreeg ze er dus wel klachten van. En nu ga ik andere brokken niet eens meer proberen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Er is wel meer blikvoer dan alleen uit de supermarkt?

Brokken en kvv verkopen ze toch ook ook via allerlei verkooppunten, is met blikvoer net zo natuurlijk.

Als je zo chaotisch bent kun je  bijvoorbeeld een voorraadje goede kwaliteit blikvoer bestellen, zodat je wat achter de hand hebt.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Oh, oké fijn om te weten dat ik het gewoon af en toe kan geven. In mijn hoofd was blikvoer altijd slecht al had ik daar geen gegronde reden voor. Ik dacht: iets wat honden zo super lekker vinden kan toch nooit gezond zijn, misschien zit er wel een berg suiker in 
 
Over die brokken: zelf dacht ik dat het misschien iets te maken heeft met de manier van verteren. Brokken zijn zo droog en vallen misschien zwaarder dan vers vlees. Ik had ook wat merken geprobeerd met een vleespercentage van boven de 80% en daar deed ze het juist het slechtst op. Toen maar tegen de wetten van Hondenpage in een goedkoop merk met een lading granen genomen. Daar deed ze het een paar maanden goed op, icm kvv. Maar de laatste tijd kreeg ze er dus wel klachten van. En nu ga ik andere brokken niet eens meer proberen. "

Er zijn best wat merken die goed bekend staan, zoals Herrmanns, Carnilove, DLG enz. Ook Hubertus Gold heeft, vind ik, fijne blikvoeding en niet zo duur.  Maar joh, voor die paar dagen.... Ik gaf mijn vorige hond ook wel eens blikvoeding van de supermarkt, gewoon voor de smaak. 

 

Heb je wel eens naar gestoomde voeding gekeken? Kun je gewoon zo een rol/bakje opentrekken en heb je er verder geen omkijken naar. Hoef je niet te ontdooien. Je kan het als het geopend is best nog een paar dagen tot een week bewaren in de koelkast. Heel simpel en het smaakt ze prima. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Koop wat gestoomde vleesworsten van bv Carnis of CarniVoer, beide zeer goede kwaliteit, in principe exact hetzelfde als de kvv van hen, alleen gestoomd, wat makkelijk is voor vakantie of voor als je bent vergeten het vlees uit de vriezer te halen tongue-out

https://www.meatandbones.nl/Carnis-hond-houdbaar

https://www.meatandbones.nl/CarniVoer-2-GO-hond-houdbaar

Zijn lang houdbaar en makkelijk om achter de hand te hebben.  

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Koop wat gestoomde vleesworsten van bv Carnis of CarniVoer, beide zeer goede kwaliteit, in principe exact hetzelfde als de kvv van hen, alleen gestoomd, wat makkelijk is voor vakantie of voor als je bent vergeten het vlees uit de vriezer te halen 
https://www.meatandbones.nl/Carnis-hond-houdbaar
https://www.meatandbones.nl/CarniVoer-2-GO-hond-houdbaar
Zijn lang houdbaar en makkelijk om achter de hand te hebben.   "

Hee dat is makkelijk. Dacht altijd dat gestoomd vlees heel duur was. Maar als ik het zo omreken staat de hoeveelheid die gevoerd moet worden ongeveer gelijk aan KVV. Prijs is ook vergelijkbaar met carnibest die ze nu krijgt. 
Bedankt voor de tip!

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

" Koop wat gestoomde vleesworsten van bv Carnis of CarniVoer, beide zeer goede kwaliteit, in principe exact hetzelfde als de kvv van hen, alleen gestoomd, wat makkelijk is voor vakantie of voor als je bent vergeten het vlees uit de vriezer te halen 
https://www.meatandbones.nl/Carnis-hond-houdbaar
https://www.meatandbones.nl/CarniVoer-2-GO-hond-houdbaar
Zijn lang houdbaar en makkelijk om achter de hand te hebben.   "

Die eerste link die je geeft. Zou je daar in principe een paar porties van kunnen maken en invriezen?

Ik had laatst KVV van Buddy’s gekocht, maar dat was al ingevroren, om dat dan in fatsoenlijke porties te snijden is een heel gedoe.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Hee dat is makkelijk. Dacht altijd dat gestoomd vlees heel duur was. Maar als ik het zo omreken staat de hoeveelheid die gevoerd moet worden ongeveer gelijk aan KVV. Prijs is ook vergelijkbaar met carnibest die ze nu krijgt. Bedankt voor de tip! "

Prijs is inderdaad ongeveer hetzelfde. Zeker als je de 800 gram worsten van Carnis neemt scheelt het nagenoeg niets. Ook de worsten van CarniVoer zijn goed te doen. En zeker weten dat ze het lekker vindt smile

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Die eerste link die je geeft. Zou je daar in principe een paar porties van kunnen maken en invriezen?
Ik had laatst KVV van Buddy’s gekocht, maar dat was al ingevroren, om dat dan in fatsoenlijke porties te snijden is een heel gedoe. "

Ja je kunt de worsten in porties invriezen, heb het zelf alleen nooit gedaan. De worsten van Carnis zijn ook bij verschillende webshops in 200 gram verkrijgbaar, maar dat is uiteraard weer duurder. 

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Oke, dank je voor de tip. Noortje vindt kvv errug lekker, maar ze krijgt een klein beetje elke dag, vandaar mijn vraag.

 

Weet je trouwens hoe het zit met het schildklierhormoon dat in kvv van carnis zit? Is daar iets over bekend? Ik kan het nergens vinden.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Oke, dank je voor de tip. Noortje vindt kvv errug lekker, maar ze krijgt een klein beetje elke dag, vandaar mijn vraag.
 
  "

Deze worsten zal ze ook zeker erg lekker vinden tongue-out.

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Hier heb ik iets gevonden, maar ja, hoe weet je nou of dat klopt?

https://www.carnis.nl/nl/informatie/carnis-vers-vlees/uitzending-radar-3-9-2018

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

" Deze worsten zal ze ook zeker erg lekker vinden . "

Beter dan een Saksische leverworst. Ze heeft een keer toen ze bij de buren logeerde een rugzak van de eettafel gepakt, rugzak opengemaakt, broodtrommel uitgehaald, broodtrommel opengemaakt en saksische leverworst uitgehaald en opgegeten.

 

Daar is ze heel ziek van geweest. Kan giftig zijn zelfs bij een teveel, komt door verhoogd vitamine K wat daar inzit.

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Kwalitatief blikvoer of natvoer is zeker niet slecht. Integendeel. Sterker nog, omdat het gaat om gesteriliseerde voeding is het vanuit het volksgezondheidsaspect eerder aan te raden dan kvv, gezien de pathogenen die een risico vormen bij rauw vlees.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Carnilove in blik is er, ook een goede voeding.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Haha, afgelopen dagen kreeg mijn hondje geweekte brokjes. En als ik dat putje zag dacht ik, kan zo in een blikje als blikvoer . En ze vindt het nog lekker ook, hap slik weg.

honden page profiel DagmarDagmar

Hier ook altijd blikken rocco/wolf of wilderness staan. Mijn oudste krijgt dat altijd bij zijn brokken.

Gestoomde worsten gaan hier niet goed, ontlasting meteen plat. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Die eerste link die je geeft. Zou je daar in principe een paar porties van kunnen maken en invriezen?
Ik had laatst KVV van Buddy’s gekocht, maar dat was al ingevroren, om dat dan in fatsoenlijke porties te snijden is een heel gedoe. "

Ik vries stoomworsten in en dat gaat prima!

Blikvoer vries ik trouwens ook gewoon in hoor, spaart ook weer wat geld uit en zo hoeven m'n honden niet te lang hetzelfde te eten :) 

Volgende forumvraag: Poep eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^