Puppy al bench afleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sarissasarissa

Hallo. Wij hebben een puppy van bijna 11 weken. Kruising berner sennen/Australian shepherd. De eerste nachten hebben wij haar in de bench gehad. Dit gaat aardig goed. Nu is het zo dat wij deze bench geleend hebben, en hij niet erg groot is. Het liefste willen wij zo snel mogelijk van de bench af. Afgelopen nacht hebben wij het deurtje van de bench open gelaten. (Staat in de gang). Ze heeft vannacht aan de plinten en de muur gegeten.. is het te vroeg om haar al zonder bench te laten wennen? Als we hiermee doorgaan, zal er een grotere bench moeten komen.. zal ze dan niet te veel aan de bench wennen? Vroeger hadden ze dit ook niet? Het liefst heb ik haar straks gewoon los in de woonkamer als wij weg zijn. Maar om te beginnen maar los in de gang.. wie heeft tips? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gewoon er bij gaan slapen en dan, als de pup er aan toe is, weer boven slapen.

 

Het slopen van iets doen ze niet zomaar. Dan is er wat aan de hand. Verveling, angst oid.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Geen bench gebruiken?

Of anders een traphekje in de hal gebruiken dat hij niet naar boven kan.

Of een ruime puppyren aanschaffen.

Deel van de kamer/ hal af zetten.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zoals Ukkepuck schrijft: dat ze aan de plinten gaat knagen, heeft een reden. Die reden heeft ze in de bench ook, alleen kan ze dan niet aan de plinten omdat de deur op slot zit.

Dus als je de oorzaak van het slopen kent (bijvoorbeeld, de hond is onrustig, of voelt zich alleen, of heeft tandpijn omdat de tandjes gaan wisselen,...), kan je van daaruit vertrekken. Het eigenlijke probleem aanpakken dus, zodat er niet gesloopt moet worden. En dan heb je geen bench nodig. cool 

Kijk es naar het gedrag van je hond als jullie 's avonds gaan slapen. Legt ze zich zelf ook ergens neer om te rusten, of wil ze met jullie mee? Is ze onrustig, houdt ze jullie in de gaten? Kiest ze zelf een plek?

Ga je er 's nachts nog es uit, of is ze de hele nacht al zindelijk?

honden page profiel KlaraKlara

Ik heb altijd een puppyren. Dat is groter dan een bench maar wel zo veilig. Ik ben niet zo van het te vroeg los gooien. Omdat als je ze niet de kans geeft om te slopen ze het ook niet gaan doen. Dus tegen de tijd dat ze hier los in de kamer zitten slopen ze nooit iets. Want een simpele reden van slopen kan ook zijn dat het gewoon super leuk is om te doen ;) Overigens leer ik mijn honden wel een bench aan omdat ik het super handig vind. In de auto zitten ze voor hun eigen veiligheid ook in een bench, met sporten parkeer ik ze wel eens in een bench en als ik ergens ben met katten of kleine kinderen kan ik ze ook eenvoudig even op een eigen plek zetten als ik het managen beu ben. Ja das puur handig voor mezelf, voordat ik de anti-bench brigade weer tegen de haren in strijk. Maar soms mag je dingen ook wel iets makkelijker maken voor jezelf. Kan het dus wel aanraden zeker als het aussie deel in jouw hond wat sterker is en hij dus wat moeilijker zelf rust kan pakken. 

honden page profiel KlaraKlara

O en nog een aanvulling. Eens dat het wel handig is om er in het begin naast te slapen en de pup pas alleen te laten als hij /zij daar echt aan toe is.

Volgende forumvraag: Puppy ontzettend sterk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^