Welk ras is een actieve gezinshond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

misschien iets te groot voor jullie, en misschien niet heel makkelijk aan te komen, maar de ogar polski is een perfecte hond voor met kinderen, ze zijn enorm zachtaardig, geen grijntje agressiviteit, vandaar dat ze tegenwoordig ook als therapiehond ingezet worden. Wel jachtinstinct.

honden page profiel vlindervlinder

Hebben jullie al eens aan een Engelse springer spaniël, of een Welsh springer spaniël gedacht? 
Echt actieve honden die gek zijn op kinderen!

Wij hadden dezelfde zoektocht als jullie. We waren ook weg van Tollers, maar na heel goed inlezen en ervaringen gehoord te hebben was t voor ons toch niet de juiste hond. 
Na een flinke zoektocht zijn wij uitgekomen bij een Welsh springer spaniël. Over een paar weken wordt onze pup geboren!

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Polski owczarek nizinny misschien wel de groot voor jullie maar wel een mooi hond 

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

" Hebben jullie al eens aan een Engelse springer spaniël, of een Welsh springer spaniël gedacht?" vlinder

Spaniëls zijn superleuk, maar in de showlijnen komen nog wel wat gezondheidsproblemen voor. In de werklijnen behoorlijk minder, maar die verlangen wel flink wat van de baas en is dus iets om goed over na te denken. 

 

honden page profiel KlaraKlara

En denk ook echt na of je een actieve hond wil en wat je hem kan bieden. Iedere hond gaat graag naar het bos en het strand. Maar echt actieve hondenrassen eisen vaak meer tijd. In opvoeding, training en vaak ook in cursus en sport. Ik zie de laatste tijd veel gezinnen voor een 'moeilijker' ras kiezen. Vaak met het idee dat veel opvoeding is en dat ze heel veel met de hond gaat doen. De praktijk kan weerbarstiger zijn. Ik zie helaas ook vaak de andere kant op de hondenschool. Mensen die worstelen met raseigenschappen en dingen willen afleren of aanleren die niet altijd even realistisch zijn. Of die zich constant schuldig voelen omdat de hond onvoldoende uitdaging krijgt. Niet dat jullie daar niet over nadenken hoor. Maar zeker bij een eerste hond zou ik me heel eerlijk afvragen hoeveel tijd er echt is en wat daar bij past. 

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

" En denk ook echt na of je een actieve hond wil en wat je hem kan bieden. Iedere hond gaat graag naar het bos en het strand. Maar echt actieve hondenrassen eisen vaak meer tijd. In opvoeding, training en vaak ook in cursus en sport. Ik zie de laatste tijd veel gezinnen voor een 'moeilijker' ras kiezen. Vaak met het idee dat veel opvoeding is en dat ze heel veel met de hond gaat doen. De praktijk kan weerbarstiger zijn. Ik zie helaas ook vaak de andere kant op de hondenschool. Mensen die worstelen met raseigenschappen en dingen willen afleren of aanleren die niet altijd even realistisch zijn. Of die zich constant schuldig voelen omdat de hond onvoldoende uitdaging krijgt. Niet dat jullie daar niet over nadenken hoor. Maar zeker bij een eerste hond zou ik me heel eerlijk afvragen hoeveel tijd er echt is en wat daar bij past.  "

Helemaal eens hiermee. Kleine toevoeging. Bedenk ook of je over 10 jaar nog steeds actief kunt zijn met de hond. 

 

Ik hoor te veel mensen die zich ergeren aan normaal gedrag van hun hond. Even gechargeerd: een blaffende herder, een jagende Duitse staander, een gravende terriër, etc. 

 

Bijna alles is aan of af te leren, maar aanleg afleren is moeilijker dan aanleg benutten. 

honden page profiel NellekeNelleke

" Helemaal eens hiermee. Kleine toevoeging. Bedenk ook of je over 10 jaar nog steeds actief kunt zijn met de hond. 
 
Ik hoor te veel mensen die zich ergeren aan normaal gedrag van hun hond. Even gechargeerd: een blaffende herder, een jagende Duitse staander, een gravende terriër, etc. 
 
Bijna alles is aan of af te leren, maar aanleg afleren is moeilijker dan aanleg benutten.  "

Ik begrijp jullie heel goed, om mij heen zie ik ook veel mensen die (de afgelopen maanden) een pup hebben aangeschaft en daar nu al minder enthousiast over zijn omdat hij/zij gedrag met zich meebrengt wat niet bij het lieve puppy uiterlijk past. 

Door onze ervaring met de honden van mijn ouders weten we heel goed dat we graag een actieve hond willen. We kennen alle ins & outs van geboorte tot overlijden en alles daar tussen wink Nu nemen we hun toller niet alleen graag mee wandelen/zwemmen maar ook speuren doen we graag. We merken dat we haar missen als mijn ouders de weekenden/vakanties weg zijn, zowel voor de activiteiten als het knuffelen haha. We zouden het heerlijk vinden om onze eigen hond in huis te hebben, op te voeden en activiteiten mee te ondernemen. Daar horen voor ons ook diverse cursussen/sporten bij. Over de korte en lange termijn hebben we goed nagedacht.

Sinds de finse lappenhond hier geopperd is hebben wij ons hier verder in verdiept en al snel hadden wij een 'yes' gevoel! Hij staat dus met stip boven aan ons lijstje en wij zijn meer aan het lezen/leren over dit ras. Binnenkort hopen we deze in het echt te kunnen bewonderen om te kijken of het gevoel dan net zo goed is. Ik ben heel blij dat we toch verder zijn gaan kijken dan het ras waar we al bekend mee zijn.

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Dat komt dus helemaal goed! 

Leuk ras hebben jullie op het oog hoor. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Sinds de finse lappenhond hier geopperd is hebben wij ons hier verder in verdiept en al snel hadden wij een 'yes' gevoel! Hij staat dus met stip boven aan ons lijstje en wij zijn meer aan het lezen/leren over dit ras. Binnenkort hopen we deze in het echt te kunnen bewonderen om te kijken of het gevoel dan net zo goed is. 

Wat leuk toch, die voorbereidingen, dat uitzoeken en info inwinnen, spannend! hp-shiny

Hou je ons op de hoogte? hp-smile

honden page profiel KlaraKlara

Leuke keuze! Heel veel succes en voorpret! 

honden page profiel  Gero  † & Lara Gero † & Lara

honden foto van  Gero  † & Lara

Ik neem aan dat je een pup neemt, elke pup is lief en mooi, eenieder zal nu zijn eigen hondje (ras), zoook mij persoontje.

Ik zelf had in het jaar 2007 een pup aangeschaft,(We zijn een gezin van 5 man ) de kinderen waren toen nog klein (7-9-12 jaar, Het was een Duitse Herder, We noemden haar Gero, ze is inmiddels al overleden, ze werd 9 1/2 jaar.

3 maanden na haar dood had ik weer een D.H.  aangeschaft (Lara),inmiddels ook alweer bijna 4 jaar.

dus mijn antwoord is een D.H.  een wereldhond.

 

succes met je keuze van ons allen en een dikke poot van Lara

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Ik weet niet of je ze een slag te groot vindt maar ik vind de dalmatiër ook wel bij je beschrijving passen. 

Dacht er aan omdat ik mezelf aan het verdiepen ben over het ras omdat ik overweeg er 1 te nemen als mijn huidige hond (die niet met andere honden kan) zou overlijden. Hopelijk over nog heel lang ;)

 

ik vind het zelf super leuke honden als ze genoeg uitdaging krijgen. 

Ze zijn ook super goed met kinderen en lekker gek wat ook voor kinderen heel leuk is. Wel wat lomp maar je kinderen zijn geen baby’s meer dus dat is waarschijnlijk makkelijk in goede banen te lijden. 

honden page profiel AnnewilAnnewil

Wat dacht je van een Welsh Springer Spaniël. Een grotere gezinshond kan je je niet wensen. Nadeel is wel dat hij de hele dag achter je aanloopt en niets wil missen. Lekker actief maar in huis heerlijk rustig. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Berner Sennen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^