Wanneer pup alleen laten slapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YtsjeYtsje

honden foto van Ytsje

Hallo allemaal!

Vorige week woensdag hebben wij onze Jax opgehaald. Een kruising tussen een Hollandse en een Mechelse Herder.

Nadat ik wat problemen had met het voer en ik daarbij heel veel aan dit forum heb gehad heb ik nog een vraag.

Jax is nu krap 8 weken, was met 7 weken al bij ons. Hij komt uit een nestje met politie en diensthonden die allemaal nog eerder het nest hebben verlaten en daarom zijn we blij dat hij nu lekker bij ons is zodat wij hem lekker kunnen verwennen.

Ik heb een bench in de woonkamer staan en Jax neemt hier vaak zijn speeltjes mee naartoe als hij mij even zat is :). ‘S nachts slaap ik op de bank naast zijn bench maar vaak slaapt hij nog tegen mij aan op de bank. Hij heeft al 1 nacht in de bench geslapen met het deurtje open. Hier had ik hem nadat hij bij mij in slaap was gevallen in gelegd en nadat ik hem er uit had gelaten ‘s nachts om zijn behoefte te doen ook weer terug in gelegd maar dus wel met het deurtje open. Ik ben van mening dat Jax de bench moet gaan zien als een fijne plek en niet als een strafhok waar hij in gaat piepen. Wel wil ik op den duur weer gewoon in mijn eigen bed gaan slapen dus ik vind het allemaal een beetje dubbel. Hij is nog zo jong en ik vind dat ik hem dan best lekker mag vertroetelen maar hij moet natuurlijk wel ook gaan wennen om alleen te slapen straks. Hoe erg is het om hem nog naast me op de bank te laten slapen als hij daar behoefte aan heeft?

Als hij s’ nachts wakker wordt en het deurtje van de bench zit dicht dan gaat hij piepen. Dit is dan misschien omdat hij zijn behoefte moet doen maar ik wil hem niet laten denken dat hij na een tijdje piepen elke keer de bench uit wordt gelaten of een naar beeld bij de bench krijgt. Dat deurtje dicht vind ik dus nogal een grote stap. Mijn vraag is dus eigenlijk of ik het goed aanpak en hem niet “verpest” als we straks wel willen dat hij in de bench gaat slapen zonder dat hij daarin poept of plast. Ik ging er elke 2 uur met hem uit maar als hij naast mij op de bank slaapt dan hoeft dat al niet meer omdat hij me wakker maakt als hij er uit moet. De nacht dat hij in de bench sliep met het deurtje open had ik geluk dat ik wakker werd als hij de bench uit liep, anders had hij zijn behoefte in de woonkamer gedaan. Ik wil alles heel graag goed doen en door alle verschillende meningen weet ik soms even niet meer wat het goede is. 

honden page profiel YtsjeYtsje

honden foto van Ytsje

- Hij maakt mij op de bank wakker omdat hij van de bank (zijn slaapplek) af wil om te poepen/plassen. Niet persé omdat hij naar buiten wil. Als ik hem dan op de grond zet doet hij zijn behoefte gewoon in de woonkamer

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Wij zijn er goed 2 weken naast gaan liggen, bijna 3. Toen hoefde onze 1e hond er ook niet meer uit. de 2e pup wekte ons regelmatig rond 5 uur dus stonden we standaard op om haar even te laten plassen. De eerste pup zat nog in een bench omdat ik dacht dat dat nodig was, maar ze jankte er regelmatig in tegen een uur of 4 en wilde er dan ook niet meer in. We hebben vanaf dat moment de bench altijd open gelaten. Het laten janken maakt de bench er zeker geen fijnere plek van, een pup jankt niet voor de lol. Onze 2e pup heeft nooit in de bench gezeten, we gingen er optijd uit zodat ze optijd buiten was voor haar behoefte, daarna sliep ze heerlijk weer verder. Zodra de hond de behoefte maar kan doen en er genoeg uitdaging voor de hond is / kauwmateriaal, zou de hond niet snel gaan slopen. Ik zou dus lekker nog 2 weken erbij gaan liggen en kijken of je hond in de bench wilt slapen, zo niet zou ik het deurtje gewoon open laten. Als de hond dit een prettige plek vindt, gaat hij er uit zichzelf wel in.. Wij hebben de eerste nachten ook gefilmd met de iPad haha.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Bij ''m blijven zolang die dat nodig heeft. De ene pup heeft lange tijdnodig, de andere pup korte tijd.

 

Waarom het deurtje dichtdoen als het goed gaat met het deurtje open? En al ligt ie niet in de bench maar ergens anders, hoe erg is dat? 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

" - Hij maakt mij op de bank wakker omdat hij van de bank (zijn slaapplek) af wil om te poepen/plassen. Niet persé omdat hij naar buiten wil. Als ik hem dan op de grond zet doet hij zijn behoefte gewoon in de woonkamer "

Dat is logisch voor zn jonge pup. In de gaten houden hoe laat dit ongeveer elke keer is, zorg dat je dit voor bent. Kwartier eerder de wekker zetten en dan de hond gelijk buiten zetten en wachten tot hij zijn behoefte doet. Als dit goed gaat probeer je dit steeds 10 min te rekken, lukt dat niet, zet je een stap terug. Niet de kans geven om binnen de behoefte te doen..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" - Hij maakt mij op de bank wakker omdat hij van de bank (zijn slaapplek) af wil om te poepen/plassen. Niet persé omdat hij naar buiten wil. Als ik hem dan op de grond zet doet hij zijn behoefte gewoon in de woonkamer "

Dan ben je te laat. Zet je wekker op bepaalde tijden, voordat de pup wakker is. Dan heb je de tijd om de pup mee te nemen naar buiten. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Mijn jongste gaf zo'n 2 weken na aankomst aan dat hij ''s nachts alleen wou/kon slapen.

Ik neem ze wel mee in bed omdat ten eerste, ze daar dan direct een volledige nacht doorslapen en vooral nog belangrijker ten tweede, ik veel beter slaap in mijn eigen bed :p

Na 2 weken sliep hij in de bench' 's nachts, omdat ik wel wel dat ze ook weten dat nacht gelijk is aan rust en niet spelen/rondlopen. Eenmaal dat ook goed gekend is, verdwijnt de bench en slapen ze' 's nachts waar ze willen. Ik gok dat dat in de zetel is. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik ben 2 weken naast mijn honden gaan liggen. Ik heb overigens nooit een bencn gebruikt, en zeker niet met het deurtje dicht. Waarom zou je? 

 

Honden verleggen zich graag s nachts. Mijn honden hoor ik geregeld rond wandelen s nachts. Van de bank naar hun mand, van de man naar de vloer, dan weer naar de keuken etc. In een bench kunnen ze zich niet verplaatsen en je dwingt ze op om op een bepaalde manier te gaan slapen. Ik zou het lekker zonder bencj proberen. Als je bang bent voor sloop gedrag kun je een hele ruime ren neer zetten, of een deel van de kamer met ren afschermen. 

honden page profiel YtsjeYtsje

honden foto van Ytsje

Hij maakt mij wakker in de zin van dat ik merk dat hij wakker is aan beweging, niet door piepen o.i.d. dan ben ik niet te laat toch? Zodra ik merk dat hij wakker is ga ik direct met hem naar buiten. In principe heeft hij in de nacht nooit geen ongelukjes omdat ik het gelijk merk als hij wakker is. Vooral als hij tegen me aan slaapt. Jullie reacties stellen me nu alweer wat meer gerust, wat een fijn forum is dit!

honden page profiel YtsjeYtsje

honden foto van Ytsje

" Ik ben 2 weken naast mijn honden gaan liggen. Ik heb overigens nooit een bencn gebruikt, en zeker niet met het deurtje dicht. Waarom zou je? 
 
Honden verleggen zich graag s nachts. Mijn honden hoor ik geregeld rond wandelen s nachts. Van de bank naar hun mand, van de man naar de vloer, dan weer naar de keuken etc. In een bench kunnen ze zich niet verplaatsen en je dwingt ze op om op een bepaalde manier te gaan slapen. Ik zou het lekker zonder bencj proberen. Als je bang bent voor sloop gedrag kun je een hele ruime ren neer zetten, of een deel van de kamer met ren afschermen.  "


Slopen ben ik opzich niet eens bang voor, het is meer dat hij dan zijn behoefte in de woonkamer gaat doen als ik niet naast hem lig en wakker wordt. Wekker zetten vind ik ook weer zoiets omdat hij soms al best lang doorslaapt en ik hem dan ook niet wakker wil maken omdat ik het juist knap vind als hij een uurtje langer slaapt/zijn poep/plas ophoudt. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Hij maakt mij wakker in de zin van dat ik merk dat hij wakker is aan beweging, niet door piepen o.i.d. dan ben ik niet te laat toch? Zodra ik merk dat hij wakker is ga ik direct met hem naar buiten. In principe heeft hij in de nacht nooit geen ongelukjes omdat ik het gelijk merk als hij wakker is. Vooral als hij tegen me aan slaapt. Jullie reacties stellen me nu alweer wat meer gerust, wat een fijn forum is dit! "

Als ie piept ben je te laat, maar jij zei, zodra die wakkeris en je hem op de grond zet, begint ie gelijk te poepen of plassen.

Maar ook dat moet je proberen voor te wezen, want blijkbaar heeft ie gelijk hoge nood en zodra die dan staat gaan alle sluizen open. 

Misschien dan een half uur of uur eerder de wekker zetten zodat je dat ongelukje ook voor kan wezen. 

honden page profiel YtsjeYtsje

honden foto van Ytsje

" Mijn jongste gaf zo'n 2 weken na aankomst aan dat hij ''s nachts alleen wou/kon slapen.
Ik neem ze wel mee in bed omdat ten eerste, ze daar dan direct een volledige nacht doorslapen en vooral nog belangrijker ten tweede, ik veel beter slaap in mijn eigen bed :p
Na 2 weken sliep hij in de bench' 's nachts, omdat ik wel wel dat ze ook weten dat nacht gelijk is aan rust en niet spelen/rondlopen. Eenmaal dat ook goed gekend is, verdwijnt de bench en slapen ze' 's nachts waar ze willen. Ik gok dat dat in de zetel is.  "


Wij hebben gelukkig een fijne bank haha, en vind het wel lekker om niet telkens de trap af  te hoeven. Hij mag van mij ook zeker slapen waar hij wil, nu ook zeker maar zodra ik zelf weer naar boven verhuis ben ik bang dat hij gaat poepen en plassen in de woonkamer

honden page profiel YtsjeYtsje

honden foto van Ytsje

" Als ie piept ben je te laat, maar jij zei, zodra die wakkeris en je hem op de grond zet, begint ie gelijk te poepen of plassen.
Maar ook dat moet je proberen voor te wezen, want blijkbaar heeft ie gelijk hoge nood en zodra die dan staat gaan alle sluizen open. 
Misschien dan een half uur of uur eerder de wekker zetten zodat je dat ongelukje ook voor kan wezen.  "


Ik ben niet helemaal duidelijk denk ik, sorry. Ik zet hem zeker niet op de grond als hij wakker wordt. Ik pak hem dan op en ga met hem naar buiten en daar poept/plast hij dan ook meteen. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

" Slopen ben ik opzich niet eens bang voor, het is meer dat hij dan zijn behoefte in de woonkamer gaat doen als ik niet naast hem lig en wakker wordt. Wekker zetten vind ik ook weer zoiets omdat hij soms al best lang doorslaapt en ik hem dan ook niet wakker wil maken omdat ik het juist knap vind als hij een uurtje langer slaapt/zijn poep/plas ophoudt.  "

Je moet het piepen voor zijn. Stel hij wordt vaak tegen 5 uur wakker, zet je kwart voor 5 de wekker, ook al slaapt die soms wat langer. Gaat dit 3 dagen ongeveer goed? Ga he naar kwart over 5, gaat dit ook goed, dan zet je na een paar dagen weer wat later de wekker. Net zo lang tot de hond de nacht door haalt. Gaat het mis, zet je een paar dagen een stapje terug en ga je weer opnieuw wat later proberen na een paar dagen. Altijd het piepen voor zijn en wachten tot de hond zijn behoefte heeft gedaan..

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Wij hebben gelukkig een fijne bank haha, en vind het wel lekker om niet telkens de trap af  te hoeven. Hij mag van mij ook zeker slapen waar hij wil, nu ook zeker maar zodra ik zelf weer naar boven verhuis ben ik bang dat hij gaat poepen en plassen in de woonkamer "

Daarom, in bed slapen ze meteen een ganse nacht door. Ik sta nooit op ''s nachts. Vroeger ook wel eens een nest pups gehad, en mijn ervaring is dat pups niet poepen/plassen' 's nachts. Dat doen ze echt omdat ze alleen zijn en warmte missen en daardoor wakker worden. (mijn mening/ervaring).

Dus ik geef ze die steun tot wanneer ze aangeven dat het niet meer nodig is en ze zelfstandig een nacht kunnen overbruggen. 

honden page profiel YtsjeYtsje

honden foto van Ytsje

" Daarom, in bed slapen ze meteen een ganse nacht door. Ik sta nooit op ''s nachts. Vroeger ook wel eens een nest pups gehad, en mijn ervaring is dat pups niet poepen/plassen' 's nachts. Dat doen ze echt omdat ze alleen zijn en warmte missen en daardoor wakker worden. (mijn mening/ervaring).
Dus ik geef ze die steun tot wanneer ze aangeven dat het niet meer nodig is en ze zelfstandig een nacht kunnen overbruggen.  "


Moet zeggen dat ik het zelf ook heerlijk vind als hij tegen me aan ligt op de bank hoor haha. Hij poept/plast dus in de nacht wel, maar door zijn bewegingen merk ik dat hij wakker is en dan gaan we even samen naar buiten. Hoe gaven jouw honden aan dat ze alleen konden zijn? Lijkt mij best een grote stap van tegen elkaar aan op de bank naar alleen slapen

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Hij gaf me ineens een verontwaardigde blik toen ik opstond om naar boven te gaan :p

Ik hou wel van 'ritueeltjes'.  ''s avonds na 20u installeer ik me op de zetel en kijk ik tv/lees wat. (als er geen training is) De honden krijgen dan iets te knabbelen, hebben eten gehad en zijn uitgelaten. Ze gaan dan dus ook liggen en slapen en zijn niet meer zo gediend van extra inspanningen cool het scheelt wel dat ik al volwassen honden heb, een pup trekt zich daar ook aan op natuurlijk. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Kijk, dit bereik je dus.  17 maanden pure energie :p (ja, hij heeft zijn eigen zetel innocent

539679.jpg

 

honden page profiel YtsjeYtsje

honden foto van Ytsje

" Kijk, dit bereik je dus.  17 maanden pure energie :p (ja, hij heeft zijn eigen zetel 


  "

Haha heerlijk! Wij gaan straks verhuizen naar een huis met een gigantische tuin en loodsen ernaast. De bedoeling is dat hij dan in een loods een eigen plekje krijgt waar hij zich terug kan trekken en de nacht door brengt maar voor die verhuizing wil ik hem eigenlijk al wel zindelijk hebben en weer eens op mijn eigen bed hebben geslapen smile

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

De meeste mensen zullen mij een slecht honden baasje vinden, maar bij mij sliepen mijn beide Aussie's als pup vanaf dag 1 in de bench in de huiskamer met deurtje dicht.

En ik sliep gewoon in mijn bed op de slaapkamer, welke wel aan de huiskamer grenst, aangezien ik in een appartement woon. 

 

Ik zette ook geen wekker 's nachts, ze plaste en poepte niet in de bench maar netjes buiten, ze piepte even als ze naar buiten moesten, als e naar buiten waren geweest gingen ze weer in de bench met het deurtje dicht. 

Bij mij beide australian shepherds nooit geen problemen hiermee gehad. 

 

De jongste slaapt nu nog steeds in de bench met het uurtje dicht ( zij is 4,5 jaar oud ), het was de bedoeling dat de bench weg zou gaan, maar doordat mijn oudste Aussie epilepsie heeft kan ik ze niet samen alleen laten in huis, bij een aanval weet ik niet wat er gebeurt, als ik erbij ben loopt de jongste bij een aanval van de oudste weg, of ze springt er boven op. 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Haha heerlijk! Wij gaan straks verhuizen naar een huis met een gigantische tuin en loodsen ernaast. De bedoeling is dat hij dan in een loods een eigen plekje krijgt waar hij zich terug kan trekken en de nacht door brengt maar voor die verhuizing wil ik hem eigenlijk al wel zindelijk hebben en weer eens op mijn eigen bed hebben geslapen  "

Vergeet niet dat honden plaatsgebonden leren. Dat hij straks zindelijk is in dit huis, wil nïet zeggen dat hij ook zindelijk is in het andere huis en in de loods.

Je zult daar waarschijnlijk opnieuw aan de slag moeten met de zindelijkheid en het aanleren van andere dingen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" - Hij maakt mij op de bank wakker omdat hij van de bank (zijn slaapplek) af wil om te poepen/plassen. Niet persé omdat hij naar buiten wil. Als ik hem dan op de grond zet doet hij zijn behoefte gewoon in de woonkamer "

Prachtig dat hij je wakker maakt, gelijk buiten zetten en niet rond laten lopen...

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Zo te lezen doe je het goed.  

Maar jammer dat je van plan bent om hem in de nieuwe situatie 's nachts in een loods te laten slapen.  Je zult zien dat de hond daar niet blij van wordt. Hij wil graag in de buurt van de mensen zijn. Hen horen, ruiken. Als hij in de loods zit, gaat hij waarschijnlijk blaffen, janken en slopen.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Hij maakt mij wakker in de zin van dat ik merk dat hij wakker is aan beweging, niet door piepen o.i.d. dan ben ik niet te laat toch? Zodra ik merk dat hij wakker is ga ik direct met hem naar buiten. In principe heeft hij in de nacht nooit geen ongelukjes omdat ik het gelijk merk als hij wakker is. Vooral als hij tegen me aan slaapt. Jullie reacties stellen me nu alweer wat meer gerust, wat een fijn forum is dit! "

Je doet het goed. Maar zet je hondje niet op de grond, voel of hoor je hem bewegen , oppakken en buiten zette en, dat voorkomt plassen op de vloer. Zodra een pup geslapen heeft,al is het maar eventjes, moet hij plassen idem na spelen , eten en drinken.  Dan gelijk oppakken en buiten zetten.

Je kan ook de bench naast je bed zetten, dan kan je nog met je hand in de bench, en dan iedere nacht een stukje verder van je bed af, tot de bench op de gang staat, dan een keer de deur dicht en dan heb je je hond op een heel vriendelijke en geleidelijke manier geleerd alleen te slapen.  Terwijl jij toch in je eigen bed ligt.

honden page profiel YtsjeYtsje

honden foto van Ytsje

" Zo te lezen doe je het goed.  
Maar jammer dat je van plan bent om hem in de nieuwe situatie 's nachts in een loods te laten slapen.  Je zult zien dat de hond daar niet blij van wordt. Hij wil graag in de buurt van de mensen zijn. Hen horen, ruiken. Als hij in de loods zit, gaat hij waarschijnlijk blaffen, janken en slopen. "


Ik kan niet voor altijd naast hem blijven slapen. Als ik boven lig is hij ook alleen, niet meer of minder dan als hij straks in de loods slaapt. 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

" Ik kan niet voor altijd naast hem blijven slapen. Als ik boven lig is hij ook alleen, niet meer of minder dan als hij straks in de loods slaapt.  "

Waarom moet die straks in een loods slapen eigenlijk??  gewoon interesse vraag hoorsmile

honden page profiel YtsjeYtsje

honden foto van Ytsje

" Waarom moet die straks in een loods slapen eigenlijk??  gewoon interesse vraag hoor "

Omdat dat het mooiste plekje is wat hij kan krijgen straks, binnen is het veel kleiner en hij heeft in de loods alle ruimte. Gaat ook puur om zijn nachtverblijf, overdag gezellig binnen is natuurlijk geen probleem. De loodsen zijn gigantisch en opgedeeld in kleinere ruimtes. We hopen dat hij deze goed gaat bewaken straks omdat het tevens een opslag is voor het bedrijf van mijn vriend. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Omdat dat het mooiste plekje is wat hij kan krijgen straks, binnen is het veel kleiner en hij heeft in de loods alle ruimte. Gaat ook puur om zijn nachtverblijf, overdag gezellig binnen is natuurlijk geen probleem. De loodsen zijn gigantisch en we hopen dat hij deze goed gaat bewaken straks omdat het tevens een opslag is voor het bedrijf van mijn vriend "

Voor het waken zou ik een goed alarm systeem aanschaffen.

Inbrekers tegenwoordig draaien hun hand er niet voor om om je hond neer te schieten, of om apparaten te gebruiken waardoor je hond niks meer doen.

honden page profiel KrisKris 3 doggies

" Voor het waken zou ik een goed alarm systeem aanschaffen.
Inbrekers tegenwoordig draaien hun hand er niet voor om om je hond neer te schieten, of om apparaten te gebruiken waardoor je hond niks meer doen. "


Of een stuk vlees met wat chemische zooi over de hek heen gooien... ( was vroeger bij ons op het erf gebeurt ). 

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ik heb  8 nachten naast de bench geslapen, deurtje stond open.

Ben er nooit s'nachts uit gehoeven hij piepte ook nooit, soms kwam hij s'nachts even aan me gezicht snuffelen en ging dan gelijk weer de bench in. Na 8 dagen weer naar mijn eigen bedje, hij vond het best, dus....

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: puppybijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^