Voedselallergie?! Bij ‘t ene merk wondjes/bultjes en bij ‘t andere merk vieze ogen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ToosToos

Hallo, 

Wij hebben dwergteckel van 6 maanden oud. 
Waar ze vandaan komt kreeg ze carocroc puppy brokken en zijn wij deze blijven geven.
Ze had erg vieze ogen en dat werd niet minder. Bij de DA werd gezegd dat dit kwam door droge lucht en/of pollen in de lucht. 
Omdat het na maanden nog steeds zo was, en het door voer kan komen, zijn we overgestapt op Carnis brokken. Mensen uit onze omgeving geven Carnis aan hun teckel en ook de dierenwinkel zei dat dit merk beter was voor de hond. 

De vieze ogen verdwenen!

Echter kreeg ze ineens rode bultjes met een groen kopje, wondjes en korstjes op haar buik, in de liezen en de zijkant van haar rug. Ze had veel jeuk, erg zielig :(
Het was volgens de DA en dierenwinkel onwaarschijnlijk dat dit door deze brokken kwam, ze dachten aan een soort puppy puistjes. Vet houden en afwachten werd ons geadviseerd. 
Omdat het na 2 weken vet houden en afwachten niet minder werd, zijn we terug overgestapt op de carocroc brokken. 
De bultjes, jeuk, wondjes zijn gelukkig weg!!! 

Wel heeft ze weer vieze ogen..... dus op deze brokken reageert ze (denk ik dan) ook niet goed. 

Zijn er mensen die dit herkennen/hier ervaring mee hebben? En welke brokken dan wel? Er zijn zoooo veel verschillende soorten brokken dat we door de bomen het bos niet meer zien en niet weten welke dan wel..... 

alvast bedankt! 

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Hieronder staat een topic over lukullusveggie, lees het eens.

Insectenvoer geeft ook geen all.reactie.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Toos een test laten doen via de dierenarts, eliminatie van voeding en een test laten doen voor de omgevings allergenen, dan weet je wat meer waar voor je hond allergisch is., en kan er gericht een behandeling in worden gezet.

honden page profiel Louise1972Louise1972 3 doggies

honden foto van Louise1972

" Toos een test laten doen via de dierenarts, eliminatie van voeding en een test laten doen voor de omgevings allergenen, dan weet je wat meer waar voor je hond allergisch is., en kan er gericht een behandeling in worden gezet. "

Testen via de DA kan denk ik nog niet. Mij is verteld dat dat pas betrouwbare resultaten oplevert als de pup minstens een jaar is. 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Hallo, 
Wij hebben dwergteckel van 6 maanden oud. Waar ze vandaan komt kreeg ze carocroc puppy brokken en zijn wij deze blijven geven.Ze had erg vieze ogen en dat werd niet minder. Bij de DA werd gezegd dat dit kwam door droge lucht en/of pollen in de lucht. Omdat het na maanden nog steeds zo was, en het door voer kan komen, zijn we overgestapt op Carnis brokken. Mensen uit onze omgeving geven Carnis aan hun teckel en ook de dierenwinkel zei dat dit merk beter was voor de hond. De vieze ogen verdwenen!
Echter kreeg ze ineens rode bultjes met een groen kopje, wondjes en korstjes op haar buik, in de liezen en de zijkant van haar rug. Ze had veel jeuk, erg zielig :(Het was volgens de DA en dierenwinkel onwaarschijnlijk dat dit door deze brokken kwam, ze dachten aan een soort puppy puistjes. Vet houden en afwachten werd ons geadviseerd. Omdat het na 2 weken vet houden en afwachten niet minder werd, zijn we terug overgestapt op de carocroc brokken. De bultjes, jeuk, wondjes zijn gelukkig weg!!! Wel heeft ze weer vieze ogen..... dus op deze brokken reageert ze (denk ik dan) ook niet goed. Zijn er mensen die dit herkennen/hier ervaring mee hebben? En welke brokken dan wel? Er zijn zoooo veel verschillende soorten brokken dat we door de bomen het bos niet meer zien en niet weten welke dan wel..... 
alvast bedankt! 
  "

Je zou van carocroc de graanvrije variant eens kunnen proberen als die niet te groot zijn.

 

En anders Wolf of the Wilderness mini.

 

Die vieze oogjes herken ik wel. De bultjes niet, dat kan inderdaad wel met de hormonen te maken hebben. Ook reageren mijn honden wel met oorontsteking en of volle anaalklieren door voeding.

honden page profiel ToosToos

Bedankt voor de reacties! 

Ik zal de graanvrije brokken gaan proberen.

Mocht het niet verbeteren ga ik na vragen of een allergie test al mogelijk is op deze leeftijd. 

 

Volgende forumvraag: Lukullus Veggie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^