Welk ras past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vastgotaspets en markiesje, beiden behoorlijke blaffers. Is af te leren maar het zit dus wel in het ras. 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik zie dat je de Parson Russell terriër erbij heb staan nu. Het zijn hele leuke honden en heb er zelf ook een en Maylo is mijn 2e Parson. Hoogstwaarschijnlijk komt er in het voorjaar een teefje bij. 

 

Ik vind het leuke honden maar het zijn wel honden met karakter. Ze kunnen goed loslopen als dat maar aangeleerd wordt. Je moet duidelijk zijn in wat ze wel en niet mogen en dit vanaf jongs af consequent aanleren. De puberfase is de hel on earth bij de meeste Parsons. Dat zijn het gewoon de grootste deugnieten ooit en kunnen echt wel het uiterste geduld vragen van je. 

 

Voor de rest zijn het gewoon hondjes met een karakter en echte terriërs. Ze zijn graag bij hun mensen en kunnen echt heeeerlijke knuffelkonten zijn met name de reuen. De reuen zijn na mijn mening sowieso wat gemoedelijker, al heb je uitzondering. En ja omdat ze terriërs zij hebben ze een kortere lont, dus zullen ze bepaald gedrag van andere honden niet zomaar accepteren. Dat is soms wel vervelend want daardoor zijn ze soms een beetje te overmoedig. 

 

Ze zijn erg leergierig en je ze leert heel simpel commando's en trucjes aan. Zus van Maylo heeft heel lang IPO gelopen tussen de herders. Maylo zelf loopt behendigheid en doet frisbee en heb met hem verschillende cursussen gehoorzaamheid gedaan. 

 

Zijn het honden met een jachtinstinct? Zeker....maar wederom je kan ze daar goed in sturen. De vorige van ons liep echt overal los, Maylo minder omdat die wat meer getriggerd wordt. 

 

Voor mij is de Parson echt een top ras maar het is een ras dat ook ben je moet passen. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Heb je zelf goede ervaringen met Spaanse asiels? Ik heb even gekeken naaar de bodeguero, deze past wel in ons straatje! een hond uit het buitenland staan we voor open maar liever wel een pup en geen getraumatiseerd hondje... "

Ja ik heb alleen maar positieve ervaringen. Heb ook veel honden opgevangen voor een stichting. 

 

Er zitten heel veel leuke hondjes tussen. Ook wel getraumatiseerde natuurlijk, daar zou ik eerlijk gezegd ook niet op zitten te wachten. sealed

Bij stichtingen moet je net zoals bij fokkers ook goed je huiswerk doen. Er zijn hele goede, maar ook hele slechte helaas. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wij hebben nog zitten kijken naar een dwergschnauzer. Leuke intelligente hondjes met een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Ze zijn sportief, luisteren goed en waken ook.

Ze ruiven niet, maar moeten eens in de zoveel tijd geplukt worden. Vind ze enorm stoer en leuk om te zien. Je hebt ze in verschillende kleuren ook.

Ben bevriend met een fokker die heel leuke karaktertjes fokt en die ik ook persoonlijk ontmoet heb.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Keeshond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^