Mijn hond heeft mij gebeten/ gehapt, wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KlaraKlara

" Hi, even snel een reactie! Allereerst bedankt voor je reactie. Volgens mij heb ik het al wel aangehaald, maar ik wil zeker naar de dierenarts. Dat was ook het eerste wat bij mij opkwam. Ik vind dat likken niet normaal. Echter wordt er ook gezegd dat het door stress kan komen, maar alsnog wil uitsluiten dat er wat is. Het enige waar ik mee zit, is dat hij agressief is naar de dierenarts. De laatste is hij echt naar de keel gevlogen. Wil hem ook niet meer helpen. Nu heb ik via mijn gedragstrainer de optie gekregen om hem naar een speciale dierenarts te brengen die ervaring heeft met agressieve en angstige honden, dus dat is inderdaad al in gang gezet!Hij heeft helaas al teveel veranderingen meegemaakt. Ik had gewild dat het anders was, maar zo had ik het ook niet gepland natuurlijk. Daarom wil ik er nu ook alles aan doen om dit te laten werken. Het komt niet in mijn hoofd op om hem weg te doen. Dat wil ik hem niet aandoen. Wat ik nu inderdaad doe is Sammy volledig met rust laten. Ik laat hem wel merken dat ik weet dat hij er is door hem soms vrolijk aan te spreken, maar ik roep hem niet bij me. Ik wacht tot hij zelf om aandacht komt vragen en haal hem dan aan. Dan ook niet te uitgebreid, rustig opbouwen. Verder heb ik hem vandaag een bot gegeven. Kreeg ik ook als tip. Vond het heel spannend omdat hij 4 jaar geleden dus agressief reageerde bij enkel passeren. Het gaat nu goed. Al ligt hij heel al heel de middag op zijn bot te kauwen en wilt zelfs niet mee naar buiten..  "

O balen dat hij daar zo bang voor is en snap dat je het dan liever uitstelt. Zit inderdaad wel verschil in hoe goed dierenartsen op dit soort situaties kunnen en willen inspelen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

klinkt goed!

 

Bij Lola moest ik ook wel trucjes gebruiken om een bot "af te pakken", ik lokte haar de kamer uit met iets heel lekkers, gooide dat dan de gang in zodat ze erachter aan ging,  en deur dicht zodat ik het bot kon pakken zonder enige vorm van stress.

honden page profiel KimKim

" Hoi Kim!
Je hebt al heel veel uitgebreide goede reacties gehad. Ik kan niet heel veel nuttigs toevoegen want ik heb geen ervaring met angstige honden. Ik wil wel even zeggen dat het klinkt alsof jij heel veel van Sammy houd en dat je het beste met hem voor hebt. Dus wees niet te hard voor jezelf!
 
Verder kan ik je alleen heel erg de boekjes van Turid Rugaas aanraden! Daarnaast heb ik een boek van Liz Wolting: in balans met je hond. Daar staan wat goede tips in over vertrouwen opbouwen met je hond en rust brengen in de dag. Misschien heb je daar wat aan?
 
Heel veel succes met Sammy, ik lees mee! "

Super lief, dankjewel! Doet me heel goed. 

En heel erg bedankt voor je tips!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Jullie zijn al goed bezig zo lees ik uit je reacties, Kim! Top.

Ik zou alleen de aanvulling willen plaatsen dat ik zelf niet een bot( of wat dan ook) zou geven wat ik niet makkelijk kan afpakken.

Die handeling (het wegnemen) mag niet zoveel spanning en stress geven dus ik zou dan iets kiezen wat minder belangrijk is voor je hond; of kies een harde snack die hij compleet kan opeten, dan is het ook over. Er zijn bv van die harde koekjes te koop.

 

O, en misschien een rare of overbodige vraag; maar heb je je hond al gewend aan een (goed passende) muilkorf? Dit getraind in rust?

Want dat is en blijft belangrijk bij een hond  die (uit angst) kan uitvallen en kan noodzakelijk zijn als je hond ineens of sowieso naar een dierenarts moet.

Een hond moet te behandelen zijn; in geval van nood.....

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Tja, iets dergelijks is bij mij ook gebeurd, anderhalf jaar geleden. We hadden Dobby 9 jaar, was 10 jaar oud en ineens 's nachts... Ik wilde zijn kleedje goed leggen (het was gekreukeld en daardoor kleiner dan past), hij gromde, ik stopte, ging op mijn bed zitten en HAP HAP HAP HAP. Ik heb de littekens nog op mijn arm staan.

Sinds die tijd heeft hij wat vaker senior momentjes die ik opmerk. Loopt zijn huis voorbij. Loopt de verkeerde woonwijk in. Soms gaat het tijden goed en dan ineens na een half jaar doe ik blijkbaar iets wat hem totaal niet aanstaat en gromt hij alsof hij me dood wil hebben.

Voor het likken zou ik hem zo'n kap omdoen, of zo'n mooncollar, of een tshirt aan. Dan kun je er ook geen conflict over hebben en het is ook beter voor de aangedane plek.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^