2 de puppy, was dit een fout?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lenkalenka

Hallo allemaal.
Sinds kort hebben wij een nieuw maatje erbij. Een Golden retriever pup van 9 weken oud. Wij hadden al meer als een jaar onze kleine schat, een havanezertje van 1,5 jaar oud. Wij hebben hem sinds hij 4 maand was. Hij was misschien een iets makkelijkere pup, had alles snel door, leert snel & is zeer leergierig. Hij heeft in het begin een beetje last gehad van verlatingsangst & volgde me overal door het huis maar dat hebben we snel opgemerkt & afgeblokt. Nu gaat het zeer goed met hem. Hij is zeer sociaal naar andere mensen en honden & soms hebben we het gevoel dat hij iets mist. Als we met hem op bezoek gingen naar mijn ouders & hun 2 honden dat vond hij altijd super geweldig. Hij wil met iedere hond dat hij tegen komt spelen. Dus we waren er allebei (ik en mijn vriend) zeer zeker van dat wij graag een 2de hond wouden aanschaffen. We hebben gekozen dit maal voor een grotere hond omdat ik toch altijd al een grote hond wou hebben. We zijn gegaan voor een golden retriever pup van 9 weken oud, een mannetje. Nu is hij hier & raakt maar niet gewend. Hij heeft geen interesse in spelen met onze havanezer & jankt de hele dag door. Mijn havanezertje vind geen rust meer & reageert wel goed op hem. Maar voel me nu enorm schuldig naar hem toe. Wou hij wel een kameraadje? Of vond hij misschien andere honden leuk, maar was ook weer blij om alleen naar huis te gaan? Ik weet niet wat doen, zit met men handen in het haar.

Ik zoek een oplossing, geen commentaar ????

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Geef het even de tijd. De Golden is 9 weken, dan is hij echt pas net bij jullie. Laat de Golden aan zijn nieuwe familie wennen en laat de Havanezer aan het nieuwe gezinslid wennen. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Je pup is er pas net en is nog zo jong. Het is niet gek dat hij nog niet wilt spelen en jankt tussen door. Je pup is net weg gehaald bij zijn moeder en andere nest genootjes, dit heeft echt wel even tijd nodig. Onze pup wilde eerst ook echt niet spelen met onze andere hond, dit heeft zn 2 weken geduurd en toen werd het steeds wat meer. Laat je pup gewoon eerst lekker bij jou en wennen aan jullie en de nieuwe omgeving, dit is allemaal al erg veel voor zn klein beestje. Vooral niet laten janken. Even de tijd geven. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waar komt je Golden pup vandaan?

Wat is hij gewend bij de fokker, was hij daar in huis, heb je je pup enkele keren gezien in het nest?

Wat voor indruk had je toen?

Hoe lang heb je je pup nu?

Hij zal ook wel tijd nodig hebben om te wennen.

 

Ik heb ook een grote hond, die kwam hier als pup bij een klein hondje.

Dat kleine hondje leeft ondertussen niet meer, ondertussen is er wel weer een ander klein hondje.

Maar toen de grote hond als pup kwam, vond het kleine hondje het eerst niet echt leuk.

Later wel, toen de grote hond eenmaal volwassen was, toen werden het 2 maatjes.

Maar spelen, dat hebben ze nooit gedaan. 

 

Ook het kleine hondje wat we nu hebben, hij trekt sprintjes met de grote hond.

Dat vinden ze samen leuk, ook zijn ze graag bij elkaar.

Maar echt spelen, stoeien, dat doen ze nooit. Dan merk je toch dat het verschil toch te groot is.

Ons kleine hondje speelt/stoeit heel fijn met andere kleine hondjes, dan zijn ze gelijkwaardig en ze spelen op dezelfde manier.

 

 

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Niet met je handen in het haar gaan zitten, geef het de tijd....je jonge hond moet er aan wennen dat tie niet meer alleen is en de pup is nog maar net in huis, ook voor jou een hele verandering weer, wat meer werk en omkijken nu, echt geef het de tijd het komt echt goed.....geef aan allebei even apart aandacht zoals samen wandelen en apart....en nogmaals geef het de tijd...hier ook twee honden  een pup en de ander 9 jaar, zijn dikke vriendinnen geworden, helaas is de oudste er niet meer, maar in het begin was het ook even aftasten, maar daarna echt dikke vriendinnen, niet opgeven hoor.smile

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Een band moet groeien en dat kost tijd. Laat je pup rustig wennen aan de nieuwe situatie, op zijn tijd. Fijn dat je havenezer er goed mee om gaat, komt vast goed over een poos(je).

honden page profiel lenkalenka

We waren er beide echt van overtuigd dat we een 2de hond wouden. Maar hebben er niet mee nagedacht wat dat zou inhouden voor onze havanezer. Mijn grootste angst is dat hij ongelukkig word & dat wil ik niet. Ik & mijn 1ste hond hebben van dag 1 een geweldige band met elkaar. & dat voel ik nu totaal niet met de nieuwe pup. Ik maak me echt zorgen over of de havanezer het misschien niet leuker had gevonden om alleen te blijven...ik merk dat mijn havanezertje nu echt veel meer aandacht komt vragen, hij wil spelen met mij, de pup wil meespelen & dan stopt hij. Hij is niet ongelukkig nu, maar ook niet echt bepaald gelukkig...& dat maakt mij zeer ongerust & ongelukkig 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Geef het wat tijd! 

Ik spreek echt uit ervaring hp-smile

Ik had precies hetzelfde, dat het kleine hondje erbij ging lopen van: wat heb je me aangedaan met die pup.

Maar je moet het echt tijd geven, het gaat vanzelf beter.

Hier wat foto's:

De eerste drie zijn van toen mijn grote hond als pup kwam, het kleine hondje was toen al 12 jaar.

Net als jij, de eerste maanden/half jaar heb ik er veel tijd aan moeten besteden, heel veel de 2 honden moeten begeleiden etc.

Maar het is helemaal goed gekomen, het zijn maatjes van elkaar geworden.

Niet dat ze met elkaar speelden, dat kon dat kleine hondje helemaal niet meer, maar ze waren graag bij elkaar.

 

De onderste drie foto's zijn van het kleine hondje wat daarna gekomen is, die kwam dus als pup bij een grote hond.

Ook dat is helemaal goed gegaan, zijn ook echte vrienden geworden!

 

(Maar natuurlijk, als je het echt niet ziet zitten, en je echt van de pup af wil, dan moet je hem zo snel mogelijk terug brengen naar de fokker.)

 

361267.jpg

 

440468.jpg

492855.jpg

 

527860.jpg

528617.jpg

538204.jpg

536156.jpg

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^