Welke hond zou je (n)ooit willen hebben?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MurphyMurphy

honden foto van Murphy

Nooit: Oef.. hebben jullie even?

Alles wat niet glad/kortharig is valt af, geen doorgefokte korte neuzen, rimpels, schedels en ruggen. Geen terriers. Geen zichtjagers of hondintolerante rassen (hij/zij moet los kunnen lopen). Rassen die alleen bij je komen voor eten en voor de rest hun neus naar je optrekken. 

Ooit: 

Beauceron, weer dezelfde mix als Murph, en andere leuke 'merklozen' en kruisingen uit het asiel. Atletisch gebouwde middel /grote honden die mee kunnen sporten maar met een uitknop als er een dag minder wordt gedaan.

En voor als ik oud ben iets kleiners... een papillon (dat iets langere haar kan ik tegen die tijd vast mee leven hp-shiny) of een chi kruising (want net een maatje groter!)

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

Nooit: Allereerst zeker nooit honden die bewust zijn gefokt op uiterlijke kenmerken die de gezondheid nadelig beïnvloeden. Dus brachycephalen, achondroplasten, extreme miniatuurhonden, glijbaanruggen, naakthonden, extreme rimpels of huidplooien enzovoort. Verder, geen overdreven lange vachten, geen kwijlerds, geen hoge inteeltcoëfficienten, geen designerbreeds.
Absoluut geen border collies, absoluut geen akita’s, absoluut geen wolfhonden. Geen ruwhaar, geen krulvachten, geen merle. Geen drijvers, geen sterke waakinstincten. Geen “bully” breeds. 

 

Ooit: Gewoon mijn huidige ras, maar ik sta er ook wel voor open om ooit een leuke bastaard van de straat een warme mand te geven, als deze op mijn pad komt. Met de nadruk op leuke. hp-angel

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Nooit : Franse bulldog, mopshond, pomsky oid designer kruising. 

 

Ooit: golden retriever, volle mudi, oud Duitse herder, Australian shepherd. 

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Nooit zijn voor mij grote(re) hondenrassen, met name drukkere rassen (zoals de Labrador en Border Collie bijvoorbeeld) en/of pittige rassen die een bepaalde consequente opvoeding nodig hebben (zoals een American Staffordshire Terriër of Appenzeller Sennenhond bijvoorbeeld). Naast dat ik dat soort rassen fysiek niet aan kan (met mijn gezondheid) heb ik ook over het algemeen veel minder met grote honden. Dat heeft ook te maken met eigen ervaringen met mijn eigen kleine hondjes wat de combinatie met grotere rassen ook lastiger maakt natuurlijk. Maar ik ben gewoon niet echt een 'grote honden-persoon'. Er zijn echt wel grote hondenrassen die ik prachtig vind om te zien hoor overigens, en ook grote hondenrassen waar ik niks mee heb kan ik heel leuk vinden op de hondenschool bijvoorbeeld of graag mee knuffel bij anderen, maar ikzelf zou ze niet in huis willen hebben. wink


Ooit zijn voor mij rassen die ik nu al heb of in het verleden heb gehad, de Biewer Terriër, Chihuahua en Shetland Sheepdog bijvoorbeeld. Ik heb natuurlijk al twee Shelties maar wil in de toekomst ooit echt weer een Sheltie om mijn fokplannen verder voort te kunnen zetten. En de Biewer ben ik ook helemaal gek op dus wie weet komt er ooit nog een soortgelijke hond bij in ons huishouden (kan dan ook een anderskleurige Yorkshire Terriër zijn hoor overigens), idem dito wat betreft de Chihuahua. Maar ook staat de Dwergkeeshond nog altijd zeer hoog op mijn verlanglijst. Maar de gezondheidsproblemen en bizar hoge vraagprijs van dit ras hebben mij tot dusverre altijd tegen gehouden 'de' stap te zetten. Ik durf dus ook niet te zeggen of ik er ooit echt zo een hondje hier zal rondlopen al is de hoop er nog altijd wel. Verder vind ik de Tibetaanse Spaniel en Coton de Tulear ook erg leuk maar realistisch gezien acht ik de kans klein dat die ooit hun intrek hier zullen nemen (gezien alle dromen die ik nog heb op hondengebied tongue-out ).

honden page profiel Britt, Maui & Bodhi Britt, Maui & Bodhi

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Nooit: 

 

Rassen zonder een fatsoenlijke neus, enorme rimpels, rassen die sowieso gefokt zijn op extreme uiterlijke afwijkingen, honden van onverantwoordelijke fokkers, honden met een extreme vachtverzorging, naakthonden en honden met een krulvacht (het verzorgen van m’n eigen krulhaar is genoeg werk haha) 

 

Ooit: 

Border Collie, Tamaskan, Lappen herdershond, Boheemse herder, werklijn Duitse herder met rechte rug, Working Kelpie, Australian Kettle Dog, Beauceron, Dalmatiër en de Leonberger blijft een heerlijke “extra” hond naast een sporthond die meer uitdaging nodig heeft.  

honden page profiel PuckPuck

Nooit: vrijwel elk ras eigenlijk.. al vind ik veel hondenrassen leuk om te zien bij andere baasjes, ik zou ze nooit zelf nemen

Ooit: Werklijn Border collie, heidewachtel, ooit in de verre toekomst een mechelse herder, hollandse herder, en ooit misschien een australian cattle dog, al houd ik niet zo van het postuur wat ze vaak hebben. Als ik er een zou nemen dan liever een "dunnere" wink het komt erop neer dat ik in de toekomst vooral border collies wil..

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Nooit; praktisch elk ras maar zeker de rassen die gefokt worden op extreem uiterlijk niet. Honden waar geen pit/vuur in zit en Retrievers komen er ook niet in.

 

Ooit; meer werklijn border collies en ik zou een working kelpie wel heel gaaf vinden <3

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Tuigje?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^