Welke hond zou je (n)ooit willen hebben?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MurphyMurphy

honden foto van Murphy

Nooit: Oef.. hebben jullie even?

Alles wat niet glad/kortharig is valt af, geen doorgefokte korte neuzen, rimpels, schedels en ruggen. Geen terriers. Geen zichtjagers of hondintolerante rassen (hij/zij moet los kunnen lopen). Rassen die alleen bij je komen voor eten en voor de rest hun neus naar je optrekken. 

Ooit: 

Beauceron, weer dezelfde mix als Murph, en andere leuke 'merklozen' en kruisingen uit het asiel. Atletisch gebouwde middel /grote honden die mee kunnen sporten maar met een uitknop als er een dag minder wordt gedaan.

En voor als ik oud ben iets kleiners... een papillon (dat iets langere haar kan ik tegen die tijd vast mee leven hp-shiny) of een chi kruising (want net een maatje groter!)

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Nooit: Allereerst zeker nooit honden die bewust zijn gefokt op uiterlijke kenmerken die de gezondheid nadelig beïnvloeden. Dus brachycephalen, achondroplasten, extreme miniatuurhonden, glijbaanruggen, naakthonden, extreme rimpels of huidplooien enzovoort. Verder, geen overdreven lange vachten, geen kwijlerds, geen hoge inteeltcoëfficienten, geen designerbreeds.
Absoluut geen border collies, absoluut geen akita’s, absoluut geen wolfhonden. Geen ruwhaar, geen krulvachten, geen merle. Geen drijvers, geen sterke waakinstincten. Geen “bully” breeds. 

 

Ooit: Gewoon mijn huidige ras, maar ik sta er ook wel voor open om ooit een leuke bastaard van de straat een warme mand te geven, als deze op mijn pad komt. Met de nadruk op leuke. hp-angel

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Nooit : Franse bulldog, mopshond, pomsky oid designer kruising. 

 

Ooit: golden retriever, volle mudi, oud Duitse herder, Australian shepherd. 

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Nooit zijn voor mij grote(re) hondenrassen, met name drukkere rassen (zoals de Labrador en Border Collie bijvoorbeeld) en/of pittige rassen die een bepaalde consequente opvoeding nodig hebben (zoals een American Staffordshire Terriër of Appenzeller Sennenhond bijvoorbeeld). Naast dat ik dat soort rassen fysiek niet aan kan (met mijn gezondheid) heb ik ook over het algemeen veel minder met grote honden. Dat heeft ook te maken met eigen ervaringen met mijn eigen kleine hondjes wat de combinatie met grotere rassen ook lastiger maakt natuurlijk. Maar ik ben gewoon niet echt een 'grote honden-persoon'. Er zijn echt wel grote hondenrassen die ik prachtig vind om te zien hoor overigens, en ook grote hondenrassen waar ik niks mee heb kan ik heel leuk vinden op de hondenschool bijvoorbeeld of graag mee knuffel bij anderen, maar ikzelf zou ze niet in huis willen hebben. wink


Ooit zijn voor mij rassen die ik nu al heb of in het verleden heb gehad, de Biewer Terriër, Chihuahua en Shetland Sheepdog bijvoorbeeld. Ik heb natuurlijk al twee Shelties maar wil in de toekomst ooit echt weer een Sheltie om mijn fokplannen verder voort te kunnen zetten. En de Biewer ben ik ook helemaal gek op dus wie weet komt er ooit nog een soortgelijke hond bij in ons huishouden (kan dan ook een anderskleurige Yorkshire Terriër zijn hoor overigens), idem dito wat betreft de Chihuahua. Maar ook staat de Dwergkeeshond nog altijd zeer hoog op mijn verlanglijst. Maar de gezondheidsproblemen en bizar hoge vraagprijs van dit ras hebben mij tot dusverre altijd tegen gehouden 'de' stap te zetten. Ik durf dus ook niet te zeggen of ik er ooit echt zo een hondje hier zal rondlopen al is de hoop er nog altijd wel. Verder vind ik de Tibetaanse Spaniel en Coton de Tulear ook erg leuk maar realistisch gezien acht ik de kans klein dat die ooit hun intrek hier zullen nemen (gezien alle dromen die ik nog heb op hondengebied tongue-out ).

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Nooit: 

 

Rassen zonder een fatsoenlijke neus, enorme rimpels, rassen die sowieso gefokt zijn op extreme uiterlijke afwijkingen, honden van onverantwoordelijke fokkers, honden met een extreme vachtverzorging, naakthonden en honden met een krulvacht (het verzorgen van m’n eigen krulhaar is genoeg werk haha) 

 

Ooit: 

Border Collie, Tamaskan, Lappen herdershond, Boheemse herder, werklijn Duitse herder met rechte rug, Working Kelpie, Australian Kettle Dog, Beauceron, Dalmatiër en de Leonberger blijft een heerlijke “extra” hond naast een sporthond die meer uitdaging nodig heeft.  

honden page profiel PuckPuck

Nooit: vrijwel elk ras eigenlijk.. al vind ik veel hondenrassen leuk om te zien bij andere baasjes, ik zou ze nooit zelf nemen

Ooit: Werklijn Border collie, heidewachtel, ooit in de verre toekomst een mechelse herder, hollandse herder, en ooit misschien een australian cattle dog, al houd ik niet zo van het postuur wat ze vaak hebben. Als ik er een zou nemen dan liever een "dunnere" wink het komt erop neer dat ik in de toekomst vooral border collies wil..

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Nooit; praktisch elk ras maar zeker de rassen die gefokt worden op extreem uiterlijk niet. Honden waar geen pit/vuur in zit en Retrievers komen er ook niet in.

 

Ooit; meer werklijn border collies en ik zou een working kelpie wel heel gaaf vinden <3

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Nooit; misvormde honden, hoog risico rassen, wandelende pruiken, miniatuurhondjes. 

Ooit (maar ook nooit): een continentale draadharige staande hond. 

 

Ik ben gelukkig met het ras dat we nu hebben en heb geen reden om ooit een ander ras te kiezen. 
Groot genoeg om echt een hond te zijn, klein genoeg om makkelijk mee te nemen, genoeg energie om actief mee te zijn, behoorlijk trainbaar, verhaart niet en stinkt vrijwel nooit. 

Onze hond is nu een jaar, maar we overwegen een tweede als onze huidige hond >2 jaar is. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Nooit: rassen met extreme uiterlijke kenmerken die de gezondheid negatief beïnvloeden, zoals korte snuit, veel rimpels, kromme rug, korte poten, etc.

Rassen wat allemansvrienden zijn en altijd happydepeppie, plaat voor de kop types.

Rassen met een grote kans op hond intolerantie. 

Reuze rassen 

 

Ooit: Ik zou ooit nog wel een galgo, whippet, silken windsprite of een poedel willen. Ik vind honden met meer werklust ook leuk, maar een volle border of herder ofzo wordt het denk ik niet, al vind ik ze wel leuk. 

 

Maar de kans is groot dat ik de volgende keer weer tegen een leuk vuilnisbakkie aanloop. hp-shiny

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Voorlopig,geen enkele andere hond behalve de engelse stafford,geen stinkvacht,geen haren in huis,geweldige huisgenoten en eigenwijs...hard werken met zo een dikkop.

 

Het is niet te zeggen welke hond je nooit zou willen,ik ben totaal niet van de mopshonden maar heb hier in huis een paar maanden een mopshondje gehad,een geweldig hondje,geweldig karakter met neusje,ze kon uren met mij meelopen....ze was perfect,iedereen in de buurt was er verliefd op haar,ze liep overal los mee en kon met iedere hond overweg,geen angstblaffer,heb nog even getwijfeld of ik haar zou houden,dat kon ik, maar mijn hart ligt bij de engelse stafford.

 

In principe ben ik een hondenliefhebber,dol op gezonde niet misfokte honden ongeacht het ras alleen passen ze niet allemaal bij mij.

Het karakter van een hond dat is nog het belangrijkste.

honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

Hier nooit geen kleine gezelschapshondjes, geen ongezond- en/of naar extreem exterieur gefokte hondenrassen of bull- en bully-typen honden (al vind ik de laatste wel heel leuk, ik vind ze in gemengde roedeldynamiek vaak niet zo passend.).


Wat ik hier met de tijd wel aan mn roedeltje wil toevoegen, is een groot hondje is een klein pakketje, wat zich staande kan houden in mijn roedel van grotere oertypen kruisingen en ook fysiek en mentaal mee kan komen... waardoor ik dus bij de terriërs uitkom, met al langer een zwak voor de Parson Russell terriër (vroeger thuis een mixje met andere terriërs van gehad, als pupje van ca 7 weken mishandeld uit het asiel gehaald, afkomstig van een niet zo hondvriendelijke jager.., en een ontzettend makkelijk, leuk en lief hondje aan gehad, met soms in bepaalde situaties best een fel terriër-karakter maar goudeerlijk, ook binnen de roedel, waarin hij nog nooit problemen heeft gemaakt.)... maar na wat verdiepen in de overige type terriërs, ben ik best verkocht geraakt aan de Patterdale terriër, waarvan er zeer goed mogelijk vroeg of laat wel eens een reutje bij zou kunnen komen (wel uit meute-sociale werklijn).. Daarnaast zal ik een zwak houden voor de wolfhonden, waar er ooit nog wel één (of meer) van zal bijkomen... maar ook de Chodsky pes lijkt mij een geweldige herder voor de toekomst.
En betreft oertypen heb ik ook een enorm zwak en grote affiniteit voor de Koreaanse jindo (en de mixjes met van alles), die dikwijls een verschrikkelijk leven hebben en een horrordood staat te wachten in Korea. Ik volg een aantal (rescue)groepen op fb, en het is dat ze vrijwel onmogelijk naar West Europa te halen zijn voor adoptie... anders had ik begin dit jaar al een geweldig leuk jong black and tan Jindo reutje willen adopteren.
(Misschien een toekomst-droom om iets met deze in west Europa ’minder geziene’ honden in nood te gaan ondernemen en dan uiteraard niet alleen voor de Jindo’s en mixjes.. maar de Koreaanse honden in nood in het algemeen).

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ha, leuk topic.

Net als meer mensen hoef ik nooit een hond met erin gefokte gezondheidsproblemen. Dus korte neuzen, (te) korte poten, afgezakte achterhand (ik kijk naar jullie, Duitse herder fokkers), te kleine honden en andere rassen waar de problemen ingebakken zitten, ook als die van de buitenkant niet meteen te zien zijn, zoals bij de King Charlesspaniel.

Ik heb ook niks met krullende vachten. Ik vind het niet leuk als de kop van een hond niet goed leesbaar is.

Honden met (natuurlijk) korte staarten hoef ik ook niet, want staarten zijn de helft van de lol van een hond :P

En ik acht de kans heel klein dat ik ooit een vechtras zou nemen, dus geen staffords oid.

Wat ook niet hoeft: honden met een enorm jachtinstinct. Ik wil liever geen ras dat verdwijnt in het bos als je de riem losmaakt. Dus brakken en een deel van de jachthonden vallen ook af.

Nu zeg ik dat allemaal wel heel hard, maar stel dat ik in een asiel tegen een hond aanloop met toevallig die kenmerken met wie het wel super klikt, dan bestaat de kans dat ik het tóch zou doen hihi. Individuele klik gaat boven ras.

 

Ooit wel: Nouuu ja alle andere honden eigenlijk *grinnik* Hoog op het lijstje staan de volgende:

- fieldtrial labrador (ik snap niet waarom iemand ooit een showlijn zou willen met die rare korte pootjes :P plus we hebben nu een werklijn border collie; ik heb graag weer een werklijn voor de hoeveelheid activiteit en sport die wij met een hond willen, en de baasgerichtheid :))

- een golden retriever uit werklijn sta ik ook open voor, veel overlap met een werklijn labrador natuurlijk :)

- evt een toller, passend in hetzelfde rijtje

- Ik heb echt ook wel een zwak voor windhondjes, dus ik zou best eens een whippet willen. Maar die hebben misschien wel teveel jachtinstinct voor onze eisen. Het lijken me wel heel gezellige honden

- Hollandse herder (langhaar of korthaar, ik vind ze allebei heel mooi)

- Andere herders sta ik ook open voor haha, als ze maar goed gefokt zijn

- En stiekem vind ik de Spaanse/Portugese berghonden eigenlijk ook heel leuk. Ik dacht altijd dat ik die te groot zou vinden, maar iemand in de familie heeft er eentje en ik vond het echt een héérlijke hond, echt veel leuker dan ik had verwacht. Dus ja! Als we ooit een plek hebben waar ze lekker het erf kunnen bewaken, dan is dat een serieuze optie

- Ennnnn... ooit weer een border collie. Want het is wel een fantastisch ras, als je er de tijd voor hebt :)

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ras maakt me eigenlijk niet uit 

Ik.heb bijna alleen herplaatsers 

Karakter wel , ik hou niet van neuroten bv 

Hoog risico honden heb ik ook niets mee 

Extreem uiterlijk ook niet 

Als ik al voor een pup ga , dan is gezondheid voor mij belangrijker dan schoonheid 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Nooit geen nieuwe dieren, bij mij geld het voor alle dieren, dus geen gefokte, ook al komen ze van de beste fokker.

Ik zal altijd voor een asielhond gaan, buitenland of binnenland, maakt me niet zo uit, ik val voor het uiterlijk van Podencomixen, dus dat zal het zeker weer worden, misschien dat mijn volgende een oude kortpoot podenco gaat worden, want Sam word natuurlijk heel oud.

Wat ik graag zou willen, een weiland met stal met 2 koeien, en 2 varkens die oud mogen worden, en wat andere dieren die normaal opgegeten zouden worden.

Ik moet dus ontzettend een grote prijs winnen, dan kan ik al die dieren kwijt..

 

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Nooit: Honden waarvan bekend is dat ze veel gezondheidsproblemen hebben, zoals de kortsnuiten. Ik zou ook niet voor een hond gaan die extreem verhaard.

Ooit: Een silken windsprite, podenco, galgo, greyhound, of een andere soort windhond. Momenteel een whippet puppy in huis en er komt denk zeker tzt een andere (wind)hond bij, alleen dan denk een herplaatser of een uit het buitenland/asiel oid.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Welke hond ik nooit zou willen daar sta ik meestal niet bij stil als die vraag gesteld wordt.

 

Ik zou nooit een hond uit het buitenland willen,heb ooit wel eens getwijfeld wat ik zie ook wel eens leuke hondjes maar die zijn in de minderheid.

Ik hoor en lees zoveel ellende,je zou maar een hond hebben die nooit los kan,verlatingsangst heeft,de ziektes die bij sommige toch bovenkomen soms na jaren en zo kan ik nog heel wat opnoemen.

Rox is mijn 7e hond die ik vanaf pup heb,ik vind het geweldig zo een hondje vanaf pup zelf op te voeden.

Wil niet zeggen dat ik ooit een hond in huis zal nemen die geen pup is maar dan moet het geen probleemhond zijn en niet uit het buitenland,is iets dat ik ook niet in stand zou willen houden maar dat is een andere discussie.

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Ik zou nooit door gefokte honden willen en ook geen hele kleine mini hondjes.Die kleintjes vind ik wel grappig maar ik zou er geen rust bij hebben om die bij de grote honden te laten hoe lief die ook zijn. Zie al hele doem scenarios voor me als die uit balorigheid even te hard een poot laten landen op die kleintjes ... Wel hebben we 2x wat grotere kleine hondjes gehad, terriër en maltezer wat ik weer heel leuk vond en die waren de grote de baas.

Ook hebben we kruisingen gehad en vuilnisbakjes , geweldige hondenlaughing

 

Maar ik heb een enorm zwak voor herders en die hoop ik toch altijd wel te kunnen hebben. Met daarnaast misschien ooit weer een kleinere omdat dat toch ook weer heel leuk is.

honden page profiel TinekeTineke

Bouvier lelijk krullen. Tevens poedels en labradoodles. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik zou nooit gaan voor kortsnuitige rassen of andere ongezonde rassen wegens gezondheidsredenen. 

 

Of ze er ooit zullen komen weet ik niet, maar wat ik geweldige rassen vind zijn de Barsoi, Alaskan Malamute of de wolfshonden! Al denk ik niet daar ooit de juiste baas voor de zullen zijn hahahp-shiny

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Er zijn een heleboel honden die ik nooit in huis zou halen, om te beginnen met alle honden zonder fatsoenlijke neus, alle rassen die rimpels en hang wangen hebben valken ook af. 

Hond intolerante rassen zouden hier ook nooit in huis komen.

Kortharige honden heb ik ook totaal niets mee. 

 

Buitenlandse straat/asielhonden vallen bij mij ook af ( veel te vaak een grote rugzak ). 

 

Voorlopig houd ik het bij de australian shepherd, als 1 van mijn aussies wegvalt zou ik er graag weer 1 bij willen hebben. 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Nooit meer : herderachtigen. Na 3 herders te hebben gehad met zoveel gezondheidsproblemen, zeg ik nu : nooit meer. Met pijn in het hart hoor. Het zijn zulke trouwe lieve maatjes.

 

Nooit : gevechtshonden of hondintolerante honden.

 

Ooit : schotse collie korthaar, australian kelpie, border collie, sheltie

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Nooit meer : herderachtigen. Na 3 herders te hebben gehad met zoveel gezondheidsproblemen, zeg ik nu : nooit meer. Met pijn in het hart hoor. Het zijn zulke trouwe lieve maatjes.
 
Nooit : gevechtshonden of hondintolerante honden.
 
Ooit : schotse collie korthaar, australian kelpie, border collie, sheltie "

Deze rassen vallen toch ook onder de herderrassen? Of praat jij alleen over de Duitse herder, Mechelse herder etc?

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Deze rassen vallen toch ook onder de herderrassen? Of praat jij alleen over de Duitse herder, Mechelse herder etc? "

Hahah ja idd, dat zijn letterlijk allemaal herders :D

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

" Deze rassen vallen toch ook onder de herderrassen? Of praat jij alleen over de Duitse herder, Mechelse herder etc? "

 

Hihihi je hebt gelijk.....dom dom dom van mij. hp-frustyhp-shiny Maar inderdaad ik bedoel duitse herders en momenteel heb ik een groenendaeler met ook weer heel veel ziektes

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  
Hihihi je hebt gelijk.....dom dom dom van mij.  Maar inderdaad ik bedoel duitse herders en momenteel heb ik een groenendaeler met ook weer heel veel ziektes "

Ah heel naar :(

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Nooit:
Kleine rassen zoals Chihuahua, keeshondjes, alle kortsnuitjes en andere rassen waarbij de mens ooit handicaps in gefokt heeft. Ook geen onnatuurlijke maar modieuze kruisingen enz...  Ik heb niets tegen Retrievers of Terriërs maar zou ze zelf ook nooit nemen, hetzelfde geld voor Staffords en aanverwanten. Liever ook geen kleinere veedrijvers als Voske of Border Collie en ook liever geen Duitse Herder. 

Wel:
Qua herders: Beauceron (Franse Herder),zoals ik nu heb, of een Mechelaar. 
Qua Mollossers (en aanverwanten, rasgroep 2): Rottweiler, Pyrenese Berghond, Cane Corso of Leonberger. 
Qua jachthonden (verschillende jachthondentypes): Ridgebacks. 
Qua andere types: Husky's

 

honden page profiel AmberAmber

honden foto van Amber

Nooit:

Zoals velen al noemen, honden met extreme gezondheidsproblemen. Ik zou zelf ook niet zo snel voor hele kleine honden gaan (zoals een Chihuahua of een Boomer).

Ooit:

Ik heb op dit moment een Japanse Akita en ik weet zeker dat dit niet mijn laatste zal zijnhp-shiny Verder ben ik sowieso fan van honden uit rasgroep 5; Shiba, Shikoku, Husky, Samojeed... en zo kan ik nog wel even doorgaan. En op de een of andere manier spreken de Berner Sennen, Newfoundlander, Rottweiler en Toller (ja, heel wat anders) me ook aan. Weet alleen niet of ik voor alle honden een passende baas zou zijn, ligt er natuurlijk een beetje aan wat ik tegen die tijd met mijn honden zou willen doen. Lijkt me ook leuk om later herplaatsertjes of asielhondjes te nemen, dus natuurlijk ook een beetje afhankelijk van wat voorhondjes daar dan zittensmile

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Nooit:

Alle kleine rassen en korte snuiten, korte poten etc. Alle rassen met een knip/pluk vacht

ooit: 

Phoee denk dat ik altijd richting wolfhonden zal gaan, al heb ik nog steeds een groot zwak voor labradors en goldens, maar dan wel field trial/werklijn.

Miss ooit.

Ik blijf ook altijd een zwak hebben voor veel oertypes, al zouden de meeste niet bij mij passen

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

nooit 

een rashond kopen.

 

wel

een pup adopteren die anders een zwerfhondenbestaan zou hebben.

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Welke niet is erg lastig: labs en goldens heb ik niks mee.

Overduidelijke wel: we hebben altijd 2 droomhonden gehad. De Welsh Corgi pembroke, die we inmiddels een maand of 7 hebben en waar we zielsgelukkig mee zijn, en daarnaast een Bordeaux dog. Prachtige en machtige honden, maar gelijk ook ontzettend lief !

Vooral de combinatie lijkt ons geweldig en het is ook niet ondenkbaar dat we er een bordeaux naast krijgen als Nouri wat ouder is

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Overstap naar KVV
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^