Waaks blaffen in de tuin; overlast buren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

Even een vraagje; wie heeft er ook een Duitse Herder die juist in de zomer veel meer blaft in de tuin?
Ik heb nu al 2 verschillende buren gehad die erover klaagden....de moed zakt me in de schoenen.
Juist met dit warme weer laat ik haar veel in de tuin, maar omdat ik op een hoek woon lopen er gewoon veel hondenbezitters met hun hond langs ons hek: hoe dúrven ze, zegt mijn hond dan. (terecht) En ze blaft en loopt mee.
Wie heeft dit ook? En hoe ga je ermee om?
Straks is het herfst/winter en komt dit probleem niet meer voor.
Het is juist nú, met deze hitte, dat je de pui openlaat en de hond buiten in de tuin is.
Ik denk erover om een afrastering te laten maken vlakbij de pui, zodat ze minder loopruimte heeft en ik haar sneller naar binnen kan halen bij geblaf. Maar dat gaat wel in de euro's lopen natuurlijk....

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Geen Duitse herder, maar wel hetzelfde probleem.

 

Sommige mensen/kinderen gaan nog goed, maar 2 "aartsvijanden" lopen ook regelmatig langs en dan word er uitgevallen aan het hek.

 

Ik probeer Aedon niet zonder toezicht de tuin in te laten, zo data hij niet ongestoord kan gaan blaffen naar mensen, want die schrikken hier ook van.

 

Als ik met hem in de tuin ben, probeer ik hem voor te zijn. Zie ik een iets alerte houding? 

 

Roep ik hem meteen bij me en vraag focus op mij. Voor oogcontact zonder te blaffen/grommen word hij beloont. Ook moet hij rustig gaan zitten of liggen.

 

Als de persoon waar hij naar wilde blaffen weg is en Aedon is gekalmeerd (niet meer zo alert in zijn kijken/staan) dan vraag ik nog 1X oogcontact (tenzij hij dat al geeft) en daarna spelen we vaak even kort of krijgt hij een "jackpot" . Dat is meestal een handje brokken of iets wat hij echt enorm lekker vind zoals een paar stukjes worst.

 

Tot nu toe werkt het prima zolang ik consequent blijf. Hij komt onderhand zelf al af en toe naar mij toe als er iemand aankomt en geeft oogcontact. Alleen zijn aartsvijand blijft moeilijk, maar dat gaat ook al stukken beterhp-shiny

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Tja, als mijn hond zo te keer gaat dat de buren er last van hebben en klagen, laat ik de hond niet zonder toezicht in de tuin, wordt er dan nog geblaft, hoppa naar binnen....misschien iets te makkelijk van me, ik heb geen honden die blaffen naar anderen, en er wonen hier geen honden.....smile

honden page profiel IgloIglo 1 doggies

honden foto van Iglo

Ik weet niet of jij dit ook doet maar vaak zitten mensen vanalles naar hun hond te roepen als deze blaft (Foei! Nee! Klaar nu!). Als er iets is wat averechts werkt dan is het dat. Vaak gaan honden dan alleen maar harder blaffen, en baasje blaft lekker mee.

 

Wat bij mijn hond helpt is haar kalmeren en geruststellen. Het blaffen in ieder geval zo snel mogelijk doorbreken. Zonodig fysiek even de aandacht trekken door naast haar te zitten en haar borst te aaien.

 

Het is in ieder geval belangrijk het blaffen zo snel mogelijk te doorbreken. Blaffen is namelijk zelfbelonend gedrag, het maakt fijne stofjes aan in de hersenen van de hond. Honden die heel lang doorblaffen komen in een soort blaf-high.

Maar als je jouw hond nu al zo veel hebt laten blaffen is het natuurlijk al aangeleerd en kan het heel lang duren het weer af te leren. Ik zou je hond niet meer alleen in de tuin laten, je buren hebben er last van en het mag niet hun probleem worden vind ik. 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Lizzy blaft ook als er mensen of honden voorbij lopen als ze de kans krijgt, maar ze weet ook dat wij het niet goedkeuren en dat ze daarna naar binnen moet. Meestal gaat ze al zelf, als ze een paar blaffen heeft gegeven, naar haar mand.

 

Wij krijgen weinig commentaar omdat we haar corrigeren, maar in onze buurt zijn er mensen die hun honden niet corrigeren. Daar wordt wel vaker commentaar op gegeven.

 

lizzy mag uiteraard ook niet alleen in de tuin zijn en ook dat weet ze.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Onze overburen hebben een dh die veel blaft in de tuin, ze worden dan boos en schreeuwen iets tegen de hond, die dan wel stopt met blaffen, maar daar dus niets van leert

 

Jenna (herplaatser) deed dit ook toen ze net bij ons was. Niet alleen in de tuin trouwens.

Zonder toezicht in de tuin kon in het begin niet, ze zat dan al klaar aan het hek om iets of iemand aan te blaffen en dat stopte pas als ze er geen zicht meer op had.

 

Hier hielp het om tegen haar te zeggen, goed gezien dat was een fietser/kind/auto/paardekoetsje/de post/de buurman etc. en haar dan bij me te roepen en daarvoor te belonen. Als ze  niet kwam haalde ik haar rustig uit de situatie, ook belonden toesprekend, goed gezien, goed gehoord dat was een... En daarna even een oefeningetje of spelletje.

 

Na een tijdje wist ze wat normale dingen zijn die langskomen en ze reageert daar niet meer op. Alleen katten was nog een heel lange tijd moeilijk, maar inmiddels reageert ze daar ook nauwelijks nog op.

 

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Wat vervelend! Het ligt ook een beetje aan de hond misschien wat helpt? Marley blaft ook wel eens en als "stop" zeg ( op een rustige toon dus niet schreeuwen) dan is het ook gelijk klaar.

Misschien helpt het om de hond bij je te roepen/ te kalmeren en als dit niet helpt gelijk naar binnen doen bij blaffen.

 

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Ik had ooit een volwassen herder overgenomen die ook vocaal erg reageerde op alles wat voorbij kwam. Door op de signalen te letten, en zelf al op voorhand inspeelde op passanten heb ik dat af kunnen leren.

Nee, kende ze, stil heb ik aangeleerd en bij niet luisteren en toch aanslaan liep ik naar haar toe en wees naar binnen. Ook moeten leren trouwens dat dat effectiever was dan met stem verhef gaan praten.

Simpelweg consequent blijven in als er toch werd aangeslagen, dat buiten dan niet mocht en er binnen gezeten moest worden voor een kwartiertje of zo.

Kwartje viel vrij snel. Uiteraard dit uitgebouwd, door tijdig bij me roepen op momenten en belonen. En vervolgens niets zeggen en kijken wat de reactie zou zijn, bleef ze stil dan beloonde ik haar direct na het passeren van de mensen al dan niet met honden. Je moet er dus wel zicht op hebben wil je dit gedrag om gaan buigen, als je er zelf niet bij bent en ze slaan al continue aan, dan denk ik dat je dit gedrag er niet uit gaat krijgen.

Met onze herder pup hebben we het direct ook zo aangeleerd. We hebben een voortuin waar we kunnen zitten met veel passanten, en het is dan wel zo fijn dat hij daar niet tot nauwelijks op reageert.

Achter reageerde hij wel op 1 bepaalde hond, maar die stak zelf grommend telkens de neus onder de poort. Daar heb ik de eigenaren op een bepaald moment op aangesproken, want toen begonnen omwonenden ons ook aan te geven dat ze onze hond vaak tekeer hoorden gaan, terwijl hij tot een jaar of 4 nooit aan de poort uitviel naar mensen die door de slop gingen.

Ik zou er wel mee aan de slag gaan in ieder geval, zeker als buren je er al op aanspreken. Hier in mijn directe omgeving is het af en toe écht bal met blaffende honden buiten, en veel mensen irriteren zich daar mateloos aan, ik ook. Het is soms zo onnodig veel en continue geblaf.

 

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

" Ik weet niet of jij dit ook doet maar vaak zitten mensen vanalles naar hun hond te roepen als deze blaft (Foei! Nee! Klaar nu!). Als er iets is wat averechts werkt dan is het dat. Vaak gaan honden dan alleen maar harder blaffen, en baasje blaft lekker mee.

 

Wat bij mijn hond helpt is haar kalmeren en geruststellen. Het blaffen in ieder geval zo snel mogelijk doorbreken. Zonodig fysiek even de aandacht trekken door naast haar te zitten en haar borst te aaien.

 

Het is in ieder geval belangrijk het blaffen zo snel mogelijk te doorbreken. Blaffen is namelijk zelfbelonend gedrag, het maakt fijne stofjes aan in de hersenen van de hond. Honden die heel lang doorblaffen komen in een soort blaf-high.

Maar als je jouw hond nu al zo veel hebt laten blaffen is het natuurlijk al aangeleerd en kan het heel lang duren het weer af te leren. Ik zou je hond niet meer alleen in de tuin laten, je buren hebben er last van en het mag niet hun probleem worden vind ik.  "

 Nou, nou, jij bent wel héél erg op het niveau van de buurtjes. Zó lang blaft mijn hond niet, hoor. Het is een vrij korte maar hevige reactie steeds.
"het mag niet hun probleem worden" schrijf jij. IS dat zo? Is het niet meer míjn probleem? Ik probeer haar in te tomen, haar af te leiden en er snel bij te zijn. Roep haar binnen voor een koekje, aandacht. Heb je geen oplossing voor mij i.p.v. het nog erger te maken?
O ja, ik roep helemaal niéts naar mijn hond hoor, dus geen 'af' of 'klaar nu' of 'foei' Heb al 4 honden hiervóor gehad (boxers; ook wakers) dus weet onderhand wel wat wel of niet werkt.

En hoé moet je , met de pui helemaal open vanwege de hitte, je hond beletten alleen in de tuin te zijn? Ik blijf met vragen zitten....

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

" Tja, als mijn hond zo te keer gaat dat de buren er last van hebben en klagen, laat ik de hond niet zonder toezicht in de tuin, wordt er dan nog geblaft, hoppa naar binnen....misschien iets te makkelijk van me, ik heb geen honden die blaffen naar anderen, en er wonen hier geen honden..... "

 

Dank voor je reactie. Fijn dat je zulke rustige honden hebt....dat heb ik dus niet (waker, herder) Ik kan de pui met dit weer onmogelijk dicht houden, dus ze kan ongestoord de tuin in. That's the problem. Wel zit ik aan een hekje te denken, vlakbij de pui geplaatst, zodat ze niet meer de hele tuin door kan struinen en uitvallen...even doorsparen maar. (want er moet ook dan een stuk terras gemaakt worden)

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

"  

Nou, nou, jij bent wel héél erg op het niveau van de buurtjes. Zó lang blaft mijn hond niet, hoor. Het is een vrij korte maar hevige reactie steeds.
"het mag niet hun probleem worden" schrijf jij. IS dat zo? Is het niet meer míjn probleem? Ik probeer haar in te tomen, haar af te leiden en er snel bij te zijn. Roep haar binnen voor een koekje, aandacht. Heb je geen oplossing voor mij i.p.v. het nog erger te maken?
O ja, ik roep helemaal niéts naar mijn hond hoor, dus geen 'af' of 'klaar nu' of 'foei' Heb al 4 honden hiervóor gehad (boxers; ook wakers) dus weet onderhand wel wat wel of niet werkt.

En hoé moet je , met de pui helemaal open vanwege de hitte, je hond beletten alleen in de tuin te zijn? Ik blijf met vragen zitten.... "

Even over dit stukje:

 

Zelf ben ik al begonnen met trainen in het vroege voorjaar. Toen was bij ons de achterdeur naar de tuin nog dicht en kon ik dus bepalen wanneer Aedon naar buiten zou gaan.

 

Ik kan me voorstellen dat je met dit weer de deuren lekker open zou willen houden, maar dan moet je zelf wel alerter zijn op je hond. Het echt voor zijn word namelijk moeilijker als je zelf binnen zit en je hond in de tuin aan het vertoeven is.

 

Dus of lekker met je hond buiten gaan zitten als dat kan en anders proberen van binnen uit extra goed op te letten.

Als dit allebei niet lukt zou je haar eventueel binnen nog kunnen aanlijnen, zodat ze niet zomaar naar buiten kan, maar ik snap dat dat geen ideale situatie is.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

"  

Dank voor je reactie. Fijn dat je zulke rustige honden hebt....dat heb ik dus niet (waker, herder)
Ik kan de pui met dit weer onmogelijk dicht houden, dus ze kan ongestoord de tuin in. That's the problem. Wel zit ik aan een hekje te denken, vlakbij de pui geplaatst, zodat ze niet meer de hele tuin door kan struinen en uitvallen...even doorsparen maar. (want er moet ook dan een stuk terras gemaakt worden) "

Is zo'n konijnen ren geen idee? Die zou je dan vast kunnen maken bij de deur als tussenhekje.

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

" Is zo'n konijnen ren geen idee? Die zou je dan vast kunnen maken bij de deur als tussenhekje. "

 Lol! Leuk bedacht, maar daar springt ze natuurlijk metéén overheen bij onraad. ;-)

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

"  

Lol! Leuk bedacht, maar daar springt ze natuurlijk metéén overheen bij onraad. ;-) "

Het was maar een ideehp-wink

honden page profiel RenateRenate 2 doggies

Hier in de buurt zijn mensen met honden die er plezier in hebben om speciaal langs te komen wandelen zodat mijn honden gaan blaffen. Sommigen passeren ongeveer op hetzelfde uur en dan probeer ik er aan te denken om de hondjes niet buiten te laten of op tijd binnen te roepen. Maar ééntje is dan zo slim om nog even rond te kijken of er misschien een reden is dat ik hen binnen roep wink. Van achter mijn bureau heb ik zicht op wie langs wandelt, zonder dat ze mij zien en dan zijn er die een beetje treuzelen...Ik heb ooit een anoniem briefje in de bus gehad van buren maar ik had dezelfde dag al achterhaald van wie dat kwam. Ik ben toen bij die mensen gaan aanbellen, dat hadden ze natuurlijk niet verwacht. We hebben dat toen min of meer kunnen uitpraten, ik begreep hun standpunt maar zij wisten ook wel dat mijn honden niet continu blaffen. Ik wil ook niet dat ze naar elke voetganger gaan blaffen maar als er een hond bij is, die dan ook nog tot tegen de afsluiting mag komen...tja dan is dat wel uitlokken. 

 

Ik bekijk nu ook de mogelijkheden voor een nieuwe afsluiting die helemaal dicht is zodat de hondjes niet alles en iedereen meer zien. Maar goedkoop is dat idd allemaal niet.

honden page profiel L.L. 2 doggies

honden foto van L.

Hier blijft met hete dagen alles juist dicht zodat de hitte buiten blijft.

En anders zit er toch echt niets anders op dan buiten blijven met je hond zodat je hem kan leren wat gewenst gedrag is. Het is even vervelend maar je hebt er nog jaren genot van als je er nu tijd in investeert, ook al is het veel gedoe om hem steeds binnen te halen als jij even naar binnen wil. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Pui dicht en een airco aan, dat doe ik. smile

 

Toen ik nog een echte tuin had gingen de honden na de eerste blaf naar binnen en bleven binnen. Als een klein hekje te laag is zoek je een toch een hoger hek? 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Als mijn honden in de tuin zijn blijf ik altijd in de buurt ( ga niet naar boven of weg), gezien ze ook wel eens aan willen slaan. 

wat ik ze heb geleerd, zodra jullie iets horen komen jullie het maar aan mij vertellen ! En dan stel ik ze gerust. 

dus als ik geblaf hoor roep ik ze bij mij en is het stil, helaas is ze alleen in de tuin laten dus geen optie. Wil echt niet dat de buren er last van hebben.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

"  

Nou, nou, jij bent wel héél erg op het niveau van de buurtjes. Zó lang blaft mijn hond niet, hoor. Het is een vrij korte maar hevige reactie steeds.
"het mag niet hun probleem worden" schrijf jij. IS dat zo? Is het niet meer míjn probleem? Ik probeer haar in te tomen, haar af te leiden en er snel bij te zijn. Roep haar binnen voor een koekje, aandacht. Heb je geen oplossing voor mij i.p.v. het nog erger te maken?
O ja, ik roep helemaal niéts naar mijn hond hoor, dus geen 'af' of 'klaar nu' of 'foei' Heb al 4 honden hiervóor gehad (boxers; ook wakers) dus weet onderhand wel wat wel of niet werkt.

En hoé moet je , met de pui helemaal open vanwege de hitte, je hond beletten alleen in de tuin te zijn? Ik blijf met vragen zitten.... "

Zo hee wat een reactie, jij laat je wel erg kennen zo.
Ik geef je tips, hoezo reageer je daar zo aanvallend op? Ik schrijf nog wel aan het begin van mijn bericht: “ik weet niet of jij het doet hoor”. Ik kan toch niet aan jouw OP ruiken hoe jij op het geblaf reageert, dus dan schrijf ik het er gewoon bij voor het geval dat je er wat aan hebt.

 

En het mag inderdaad niet hun probleem worden. Aangezien blafgedrag niet 123 op te lossen is zou ik je hond dus niet meer alleen in de tuin laten. Wat vind jij zo raar aan deze reactie?

 

Als je goed leest heb ik oplossingen in mijn bericht geschreven. Namelijk de hond zo snel mogelijk onderbreken. Bij mijn hond hielp het om haar gerust te stellen op een vriendelijke manier. Jij moet zelf bij jouw hond ontdekken hoe je het onderbreekt. En de tweede oplossing was dus niet meer in de tuin laten zonder toezicht, aangezien het zelfbelonend gedrag is en hoe langer het doorgaat hoe erger het wordt.

 

Je kan een hekje plaatsen zodat je hond niet meer in de tuin gaat. En als je per se wil dat de hond in de tuin gaat moet je mee. Nou ja, je moet niks, maar JIJ bent degene die een oplossing zoekt voor het blaffen. Als je geen tips wil moet je er ook niet om vragen in een topic.  Beetje stank voor dank.

 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Persoonlijk vind ik het niet nodig om krampachtig op allerlei manieren te voorkomen dat de hond blaft, zoals de hond niet alleen naar buiten laten. Als je de hond niet stil kan krijgen of onder controle kan houden begrijp ik het wel. Maar als je hond eens blaft (voor korte duur) lijkt mij helemaal geen probleem.

 

Nu is het ook zo dat ik in een buurt woon met veel honden. Sommige honden hoor je meer dan andere honden. Als mijn hond blaft, leid ik hem af of haal ik hem naar binnen. Maar ik heb er nooit klagende buren over gehad. Honden blaffen nou eenmaal wel eens, zolang je hem niet (te) lang zijn gang laat gaan. In de buurt wonen ook ontzettend veel baby's en jongen kinderen en ja, die maken ook geluid. Dat moet je van elkaar accepteren als buren vind ik. De ene heeft een hond die wel eens blaft, de andere heeft een baby die snachts huilt en weer een ander geeft wel eens een feestje savonds laat. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  
O ja, ik roep helemaal niéts naar mijn hond hoor, dus geen 'af' of 'klaar nu' of 'foei' Heb al 4 honden hiervóor gehad (boxers; ook wakers) dus weet onderhand wel wat wel of niet werkt.

En hoé moet je , met de pui helemaal open vanwege de hitte, je hond beletten alleen in de tuin te zijn? Ik blijf met vragen zitten.... "

Als je al weet wat werkt en wat niet werkt, vanwaar je vraag dan? Jij vraagt wie ook een blaffer in de tuin heeft en hoe ze daar mee omgaan. 

 

Hier ook de pui open, 1 meter hoog open hekwerk ervoor. Hij gaat alleen de tuin in als ik erbij ben, niet omdat hij blaft, maar om andere redenen.

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

" Zo hee wat een reactie, jij laat je wel erg kennen zo.Ik geef je tips, hoezo reageer je daar zo aanvallend op? Ik schrijf nog wel aan het begin van mijn bericht: “ik weet niet of jij het doet hoor”. Ik kan toch niet aan jouw OP ruiken hoe jij op het geblaf reageert, dus dan schrijf ik het er gewoon bij voor het geval dat je er wat aan hebt.

 

En het mag inderdaad niet hun probleem worden. Aangezien blafgedrag niet 123 op te lossen is zou ik je hond dus niet meer alleen in de tuin laten. Wat vind jij zo raar aan deze reactie?

 

Als je goed leest heb ik oplossingen in mijn bericht geschreven. Namelijk de hond zo snel mogelijk onderbreken. Bij mijn hond hielp het om haar gerust te stellen op een vriendelijke manier. Jij moet zelf bij jouw hond ontdekken hoe je het onderbreekt. En de tweede oplossing was dus niet meer in de tuin laten zonder toezicht, aangezien het zelfbelonend gedrag is en hoe langer het doorgaat hoe erger het wordt.

 

Je kan een hekje plaatsen zodat je hond niet meer in de tuin gaat. En als je per se wil dat de hond in de tuin gaat moet je mee. Nou ja, je moet niks, maar JIJ bent degene die een oplossing zoekt voor het blaffen. Als je geen tips wil moet je er ook niet om vragen in een topic.  Beetje stank voor dank.

  "

 Sorry, zo was het niet bedoeld. Komt omdat ik vanmorgen op het geblaf werd aangesproken (meteen mijn hele wandeling bedorven..) Dat hekje daar heb ik intussen óók aan zitten denken, om de tuin wat te verkleinen voor haar. Dan heb ik haar ook binnen bereik. Dus dank voor het meedenken hoor! <3

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Tja als je het allemaal zo goed weet zelf, waarom dan om advies vragen? 

Misschien dan gewoon niet meer je hond zonder toezicht in de tuin laten hè? Hij is nu continu aan het werk en heeft dus geen rust, ook een beetje zielig. 

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Zeer herkenbaar probleem. In mijn geval een grote poedel die territoriaal en reactief is. Dat doet ze bij mijn grote poort, die ik om die reden al geblindeerd heb. Er zijn echter nog kieren waardoor ze kan kijken.

 

Ik heb, jouw gedachte ook, de tuin verkleind met een hekwerk met poortje erin, zodat ze niet meer bij de grote poort kan komen als ze teveel blaft. Dat helpt.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

"  

Sorry, zo was het niet bedoeld. Komt omdat ik vanmorgen op het geblaf werd aangesproken (meteen mijn hele wandeling bedorven..) Dat hekje daar heb ik intussen óók aan zitten denken, om de tuin wat te verkleinen voor haar. Dan heb ik haar ook binnen bereik. Dus dank voor het meedenken hoor! <3 "

Fijn dat je het even toelicht smile

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

"  

Nou, nou, jij bent wel héél erg op het niveau van de buurtjes. Zó lang blaft mijn hond niet, hoor. Het is een vrij korte maar hevige reactie steeds.
"het mag niet hun probleem worden" schrijf jij. IS dat zo? Is het niet meer míjn probleem? Ik probeer haar in te tomen, haar af te leiden en er snel bij te zijn. Roep haar binnen voor een koekje, aandacht. Heb je geen oplossing voor mij i.p.v. het nog erger te maken?
O ja, ik roep helemaal niéts naar mijn hond hoor, dus geen 'af' of 'klaar nu' of 'foei' Heb al 4 honden hiervóor gehad (boxers; ook wakers) dus weet onderhand wel wat wel of niet werkt.

En hoé moet je , met de pui helemaal open vanwege de hitte, je hond beletten alleen in de tuin te zijn? Ik blijf met vragen zitten.... "

Volgens mij geeft Iglo goede tips, doorbreken,  kalmeren, niet schreeuwen. En ja het is jouw probleem, vandaar ook de adviezen aan jou. Maar ook de buren hebben een probleem doir jouw hond. Had je  een soort wondertip verwacht?

Geloof me, als je het gedrag niet doorbreekt, dan krijg je veel grotere problemen, geluisoverlast mag van alles zijn maar niet van een hond.  Enne ik heb 40 jaar honden,  kan er veel van hebben. Maar ooit ook buren gehad met een dh en die blafte en blafte op alles en dat is niet fijn om naast te wonen.  Zeker niet als door dit gedrag ook andere honden van andere mensen erop gaan reageren.

 

Zou mijn hond buiten blaffen dan was hij of zij ook gelijk weer binnen.

Hekje kopen en in de kamer  voor de open pui zetten? Enne je kan je hond leren dat hij daar niet overheen  mag. Mijn honden gingen never over een hekje heen zonder dat ik zei toe maar.

 

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Geluidsoverlast door honden is een paar keer aan de orde geweest in De Rijdende Rechter/Mr Frank Visser doet uitspraak. Hondengeblaf behoort tot de normale leefgeluiden net zoals klussende buurmannen, spelende/schreeuwende kinderen, grasmaaien etc. Wel is het belangrijk dat het niet 's morgens vroeg, 's avonds laat of 's nachts is. Ook niet te vaak en vooral niet te lang. Maar van Mr Frank Visser mogen honden best af en toe blaffen. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Geluidsoverlast door honden is een paar keer aan de orde geweest in De Rijdende Rechter/Mr Frank Visser doet uitspraak. Hondengeblaf behoort tot de normale leefgeluiden net zoals klussende buurmannen, spelende/schreeuwende kinderen, grasmaaien etc. Wel is het belangrijk dat het niet 's morgens vroeg, 's avonds laat of 's nachts is. Ook niet te vaak en vooral niet te lang. Maar van Mr Frank Visser mogen honden best af en toe blaffen.  "

Hij heeft zelf honden laughing

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Klopt laughing

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Hij heeft zelf honden  "

Heeeeeel leuk ras heb ik gehoord. smile

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Herplaatser en bench problemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^