Waaks blaffen in de tuin; overlast buren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

O ja, welk? Keeshonden? wink

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" O ja, welk? Keeshonden?  "

Nee Hollandse Smous. smile

honden page profiel ZelmoZelmo

honden foto van Zelmo

Mijn hond blaft alleen als hij de honden/mensen ziet. Ik weet niet of dat bij te het probleem is anders zou je kunnen voorkomen dat dat gebeurt b.v. iets door het hek heen vlechten of klimop of zo plaatsen zodat de hond niet ziet wat er aan de andere kant is.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Nee Hollandse Smous.  "

Ohhh exht? Ik dacht een lab.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ohhh exht? Ik dacht een lab. "

Misschien ook wel hoor maar van de rasvereniging weet ik dat ie een smous heeft.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Er wonen hier in de buurt meerdere herders met hetzelfde probleem. Eentje op een balkon, die ziet ons eerder dan wij hem. Zo'n zware alerte herder blaf. Dan roep ik even naar boven 'Hallooooo, wij zijn het'. Dat trucje heeft bij een andere herder op een balkon ook gewerkt. Intussen blaft die hond korter naar ons dan naar andere honden. Het echoot hier tussen de flats, dus ik hoor de herder wel eens langer blaffen naar andere honden.

Iets in die trant kan ook wel werken om het blaffen te verkorten, als mensen mee willen werken.

Overigens ben ik er ook één van ramen dicht, gordijnen dicht, luifel omlaag, en nu we hem hebben, airco aan. Dat schijnt beter te zijn dan alles open. Één van mijn buren heeft met van die witte verf voor kassen de ramen gedaan, dat scheelt 5 graden binnen. Misschien is dat ook een idee?

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Wat een vervelend probleem... 

De herder van onze buren horen wij ook regelmatig, ik geloof dat hij dan naar binnen wordt gefloten. 

 

Zelf los ik het ook zo op. Als hij zich niet kan gedragen (hij blaft graag naar onze pups), dan gaat hij naar binnen.

Wanneer hij binnen aanslaat, vertel ik hem dat hij goed heeft gewaakt en dat ik het wel overneem. Dan stopt hij redelijk snel. :)

 

Wij hebben trouwens een puppy kennel in de tuin gehad, 100 cm. Dat ging enorm goed en bleven ze ook achter. Die zijn helemaal niet duur! 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Er wonen hier in de buurt meerdere herders met hetzelfde probleem. Eentje op een balkon, die ziet ons eerder dan wij hem. Zo'n zware alerte herder blaf. Dan roep ik even naar boven 'Hallooooo, wij zijn het'. Dat trucje heeft bij een andere herder op een balkon ook gewerkt. Intussen blaft die hond korter naar ons dan naar andere honden. Het echoot hier tussen de flats, dus ik hoor de herder wel eens langer blaffen naar andere honden.Iets in die trant kan ook wel werken om het blaffen te verkorten, als mensen mee willen werken.Overigens ben ik er ook één van ramen dicht, gordijnen dicht, luifel omlaag, en nu we hem hebben, airco aan. Dat schijnt beter te zijn dan alles open. Één van mijn buren heeft met van die witte verf voor kassen de ramen gedaan, dat scheelt 5 graden binnen. Misschien is dat ook een idee? "

Haha ik roep ook altijd even. En dan zie je de boze enge waakhond opeens denken van “huh wat is dit nou weer”, en soms beginnen ze zelfs vrolijk te kwispelen. Zo vallen ze snel door de mand. 

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Met waakblaffen kan het wel helpen hoor dat hij minder dicht op het hek kan. Mijn Landseer deed dit ook, wij hadden toen een tuin waar een fietspad langs liep. Ja een beetje waakse hond slaat daar makkelijk op aan. Het hielp al wat toen ik een flinke border daar had gemaakt met een hekje, daardoor al minder focus.

ik zit nu met een beetje eenzelfde situatie. Mijn achterburen zijn gaan bouwen, net aan de grens met mijn tuin. Ik heb een jonge Golden nu, en ieder nieuw geluidje, dingetje, kruiwagen gaat ie blaffen. Niet waakblaffen, bij hem is het meer ‘Hé er is iets geks’ Als hij het kent blaft hij er ook niet meer op. Ik ga het hekje dicht maken en even een hekje zodat hij niet meer zo ver de border in kan. Het haalt het niet weg, maar voor zolang daar onrust is kan hij minder focussen. Mijn achter-achterbuurman klaagt al als Toto één minuutje blaft. Maar die moet niet zeuren met zijn hogedrukreiniger tongue-out

haha, hier geen duitse maar een mechelse, als puppy al gedaan, ik heb vegas altijd afgeleid met een speeltje, en het commando "stil'' aangeleerd. werkt hier heel goed.

 

groetjes,

honden page profiel Danny Danny

honden foto van Danny

" Even een vraagje; wie heeft er ook een Duitse Herder die juist in de zomer veel meer blaft in de tuin?
Ik heb nu al 2 verschillende buren gehad die erover klaagden....de moed zakt me in de schoenen.
Juist met dit warme weer laat ik haar veel in de tuin, maar omdat ik op een hoek woon lopen er gewoon veel hondenbezitters met hun hond langs ons hek: hoe dúrven ze, zegt mijn hond dan. (terecht) En ze blaft en loopt mee.
Wie heeft dit ook? En hoe ga je ermee om?
Straks is het herfst/winter en komt dit probleem niet meer voor.
Het is juist nú, met deze hitte, dat je de pui openlaat en de hond buiten in de tuin is.
Ik denk erover om een afrastering te laten maken vlakbij de pui, zodat ze minder loopruimte heeft en ik haar sneller naar binnen kan halen bij geblaf. Maar dat gaat wel in de euro's lopen natuurlijk.... "

 **Reactie verwijderd ivm aanraden blafband**

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 02 september om 10:59 --

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

"  **Reactie verwijderd ivm aanraden blafband**

Misschien moet jij ook maar even een blafband aan die een vervelend geluid geeft als je zulke adviezen geeft. 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 02 september om 10:59 --

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Misschien moet jij ook maar even een blafband aan die een vervelend geluid geeft als je zulke adviezen geeft.  "

hp-thumbsup

honden page profiel Danny Danny

honden foto van Danny

**Reactie verwijderd ivm aanraden blafband**

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 02 september om 11:01 --

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

"**Reactie verwijderd ivm aanraden blafband**
-- reactie gewijzigd door het moderator team op 02 september om 11:01 --

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen er bij herhaling toe leiden dat het moderatorteam een waarschuwing geeft en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Herplaatser en bench problemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^