Hoeveel kost jouw hond per maand?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Hondenbelasting € 90 
Verzekering € 18 
Testa Omega,Drie capsules € 10 , ik doe drie maanden met een verpakking 
Voeding , ik weet niet precies hoe veel per maand . Ik doe meestal een bestelling voor een maand of vier , dat is dan ongeveer 130 tot 150 . In het wildseizoen sla ik meer in 
Snacks , net de  bestelling gedaan € 66 . Dat is voor een week of 6 
Trimsalon € 22 , een plukbeurt kost € 61 
Osteopaat momenteel € 130 per maand 
Nieuwe fiets /wandelkar € 225 
Vakantie,. Ik verdom het om de hoofdprijs,te betalen voor mijn hondje,wat mee is .20 euro per week vind ik redelijk 
Maar deze,keer weer iets gevonden waar men niets,voor haar rekent 
  "

Deel please tongue-out Je mag pm-en lol

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Zo'n 20 euro per maand schat ik(voor brokken en gedroogde snacks) -Voor de rest 1 x per jaar inentingen 20-30 euro -2 x jaar een tekenbandje (zo'n 40 euro) -1 x per 3/4 jaar nieuwe scheerkop (40 euro). Speelgoed/mandjes/truitjes gaan erg lang mee, heb geen sloper.

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

Penny staat na 1,5 jaar al zo'n € 3000 in de schulden aan DA-kosten alleen, dus de rest houden we niet echt meer bij hp-angel

 

Uiteraard een hele luxepositie om niet echt de kosten voor voer, kauwmateriaal, medicatie/supplementen e.d. te moeten bijhouden, dat besef ik heel goed. Penny is ook maar een hondje van 5 kg, dus dat scheelt direct ook wel wat.

 

Ik heb snel even gekeken naar mijn betalingen, en in april hebben we zo'n € 350 uitgegeven aan onze huisdieren (1 hond, 2 katten en 4 cavia's). Daarin zit voer voor alle dieren, een bestelling kauwmateriaal voor Penny, strooisel en hooi voor de cavia's en de labokosten voor het urine- en bloedonderzoek van mijn kat (de andere DA-kosten zijn al in maart afgerekend). Er zullen wel maanden zijn dat de kosten lager liggen, maar ook maanden dat het meer is. 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Voor mijn honden en kat betaal ik aan (dieet)voer +/- 40 euro, medicijnen +/- 50 euro, 18 euro verzekering, met het kauwmateriaal doen ze heel lang en de speeltjes koop ik meestal bij Aliexpress dus de kosten hiervan vallen mee. Hierbij komen nog de kosten van de dierenarts die niet onder de verzekering vallen en vlooien en wormenmiddelen. Ik schat dat de dieren die samen ongeveer 12 kilo wegen zo'n 120 euro per maand kosten maar wat ik hier voor terug krijg is van onschatbare waarde.

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

Ik heb een hond van 6 maanden

 

droogvoer 50 euro per maand 

kvv ongeveer 25 euro

kauwmateriaal en speeltjes 10

En dan onverwachte kosten die der bij komen zoals DA enz

 

vaste lasten zijn ongeveer 85 tot 100 euro per maand. Want koop ook vaak genoeg spullen die ik spontaan koop zoals een nieuwe halsband of tuig of wat lekkers extra.

honden page profiel JackJack

Poeh, confronterende vraag.

Brokken ongeveer €50, kauw materiaal/snoepjes/snacks €20, speeltjes €20 (het meeste gaat niet zo lang mee helaas), riem/lijnen/tuig enzo geen idee maar ook best wat. En als ik alle da kosten optel en deel door zijn leeftijd (3) dan is dat € 75 per maand (oei schrik er zelf van). En dan hebben we nog een grote autobench en oh ja, een grotere auto, want meneer paste niet meer in mijn oude auto. Alles bij elkaar best veel dus.

honden foto van Paula, Noa*, Desi, Nola en Bobbi

Poeh, lastig omdat ik zoveel tussendoor koop voor de tweeling, maar voor het voer alleen ben ik ongeveer 160 euro per maand kwijt(Renske brokken en vers vlees)

Aan kauwmateriaal ben ik ongeveer 35 euro per maand kwijt.

En tuigjes....praat me er niet van, die 2 groeien als een malle, ze zijn nu met 17 weken, al aan hun 3e tuigje bezig, maar die is gelukkig aardig verstelbaar, dus als ze volwassen zijn hoef ik ze nog maar 1x te kopen voorlopigundecided

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Dierenartskosten (jaarlijkse titerbepaling, ziekte van weil enting +serestoband): gemiddeld 20 euro p.m (220 euro p.j). Dan gaan we met Sara ook nog naar de holischtische dierenarts.. 

 

We sparen elke maand 75 euro. Dierenarts enz kosten betalen we dus zo. De 75 euro wordt echt apart gelegd voor het geval dat..

 

Brokken 70 euro per maand, blikvoer 30 euro per maand. 

Snacks (bellobox) 30 euro per maand. 

 

Vorig jaar ook veel nieuwe dingen aangeschaft. Beide nieuwe mand van maxxnobel, nieuwe truitjes en jasjes van pomppa, nieuwe tuigjes allebei. Hier doen we alleen wel lang mee.

 

Vaste kosten zn 250 euro p.m waarvan 75 gespaard wordt. Dan nog niet over alle extra dingen gesproken te hebben yell

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

honden page profiel toto

honden foto van to

Oh ik zie het al de hond van Willemijn is veeeeeel te duuur tongue-out dat bedrag past kennelijk niet in het tekst vak..

 

 

nu die 2 van mij, die zijn dan ook echt onbetaalbaar, en hun gewicht in goud meer dan waard, we leven in de gezegende omstandigheid dat we ons daar ook echt geen zorgen om hoeven te maken...

Ik zou het ook echt niet weten.  verzekering, voer, snacks, pas een nieuw kussen gemaakt, op vakantie gaan ze mee, trimmen doe ik zelf (is leuk om te doen), tuigje doen ze al jaren mee.

 

 

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Oh ik zie het al de hond van Willemijn is veeeeeel te duuur dat bedrag past kennelijk niet in het tekst vak..
 
 
nu die 2 van mij, die zijn dan ook echt onbetaalbaar, en hun gewicht in goud meer dan waard, we leven in de gezegende omstandigheid dat we ons daar ook echt geen zorgen om hoeven te maken...
Ik zou het ook echt niet weten.  verzekering, voer, snacks, pas een nieuw kussen gemaakt, op vakantie gaan ze mee, trimmen doe ik zelf (is leuk om te doen), tuigje doen ze al jaren mee.
 
 
 
  "

Klopt.....ik durf het niet neer te zetten....laughing    alles in groot formaat, eten bedden, ga maar door....en dan is het niet leuk meer voor een ander, dus...een grote hond is altijd duur, hahaha..

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Per maand zou ik niet durven zeggen.. want dolcinea doet langer dan 1 maand met der brokken en snacks maargoed.

Engelse springer spaniël , doet vaak met brokken snacks enzo 2,5 maand.

Brokken : € 44

blikvoer : €30

snacks €40

koekjes/ training : € 20

verzekering €30

oppas : €0

uitlaatservice 2 x pw: €24 ( per week)

hondenbelasting : € weet k zo snel ff niet 

speeltjes : € heeft een mand vol maar koop af en toe wat nieuws bij

Periodiek ( ontvlooien en wormen) : €10 per maand

tuig en halsband : € waneer k iets leuks zie

 

Overig : €20

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Kahlúa is jarig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^