Voortekenen loopsheid? (Schoonlikken, moe)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IgloIglo

Hoi, ik heb een labrador teefje van 8 maand oud. De laatste twee weken vallen me dingen op. Ik vraag me af of dit voortekenen kunnen zijn van de loopsheid die er aan komt?

Soms als ze gewoon ligt te slapen, schrikt ze opeens op. Dan gaat ze de vloer schoonlikken op de plaats waar ze met haar kont lag. Ik zie niks liggen. Maar ik vermoed dat zij per ongeluk wat druppels plas heeft laten lopen en dit snel wil schoonmaken? Zij is gewoon zindelijk en vindt het al verschrikkelijk als ze in een straal van 100m om het huis moet plassen haha. 
Na het schoonlikken van de vloer begint ze ook haar vagina (heet dat zo bij een hond?) schoon te maken. Hier kan ze best een poosje mee bezig zijn. 

Ook valt het me op dat ze de laatste twee weken sneller moe is. Ze slaapt sneller en dieper dan normaal. Zij is wel gewoon vrolijk en actief tijdens de wandelingen. Ik heb zelfs het idee dat ze opeens veel zelfverzekerder is.

Aangezien ze de leeftijd heeft vraag ik me af of dit voortekenen kunnen zijn van de loopsheid? Volgende maand ga ik op een reutje passen en ik vraag me opeens af of dit wel een goed idee is..tongue-out

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Urine verliezen is niet echt een symptoom van de loopsheid, dan zou ik eerder aan een blaasontsteking denken. 

 

Mijn hond is net loops geweest, veel likken en schoonmaken, begon ongeveer een week voor de loopsheid al met likken, ook de tepels begonnen al wat op te zwellen. Ze heeft er de leeftijd voor om loops te worden dus het zou kunnen. Mijn hond werd het met 10 maanden, terwijl reuen al vanaf 8 maanden interesse in haar begonnen te tonen, ook toen dacht ik dat ze elk moment loopt moest worden maar dat liet toch langer op zich wachten 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik reageer alleen op je laatste zin : nee, dat is geen goed idee.  Als de teef inderdaad loops wordt of is, wordt dat een enorme zenuwtoestand voor de reu, dat is geen pretje in één huis.

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Haal eens een wit stukje wc papier of keukenrol langs haar vagina/ vulva, misschien is ze al loops. Sommige honden hebben niet veel bloedverlies. Is haar vagina ook wat gezwollen? Gaat ze meer kleine plasjes doen? Ook kan het een blaasontsteking zijn. En een reu in huis als ze loops is of net er door is is niet verstandig. Of je moet 2 goed afsluitbare ruimtes hebben.

honden page profiel IgloIglo

Haar vagina is niet gezwollen, wel opvallend roze huid. Ze doet gewoon één grote plas. Zal straks met een wcpapiertje er langs gaan. Ze kan haar plas ook lang ophouden. Als we ‘s ochtends naar het bos gaan denkt ze er pas na een half uur een keer aan dat ze moet plassen. 

Even om te verduidelijken, ik zie niet dat ze plas verliest. Er ligt niks als ze op staat. Alsnog gaat ze de vloer schoonmaken dus misschien heeft zij gewoon een gevoel gehad alsof ze druppels verliest, terwijl dit niet zo is. Of het zijn super minuscule druppels, kan ook.

Ik ga zeker geen reu in huis nemen tijdens haar loopsheid. Te veel gedoe. Dus omdat ik vermoed dat dit voortekenen zijn van loopsheid zeg ik de afspraak maar af. 
Wel beetje suf als de daadwerkelijke loopsheid nog 3 maanden op zich laat wachten :-)

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ja, maar een reu ruikt het hele proces op voorhand al, er wordt al weken iets op gang gezet in het lichaam van een teef, voordat ze überhaubt loops is / wordt. Niet fijn voor een reu. Ik zou het ook maar afzeggen. 

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Ik heb hier een teef die zo schoon is tijdens de loopsheid dat ik soms pas na 2 of 3 dagen de eerste druppel bloed op de vloer zie liggen. Ook die lijkt ze dan snel op. Ik zelf zie het wel direct als ze loops geworden is. Inmiddels al meerdere teven gehad.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Bij Lucie merk je er ook niks van qua bloedverlies, wel qua gedrag. Je kunt een witte handdoek op haar slaapplek leggen, dan vind je misschien iets.

 

De reu zou ik zeker afzeggen.

Volgende forumvraag: Na sterelisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^