Vind puppy het leuk als ik achter hem aanren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NathalieNathalie

Goedenavond iedereen,

Sinds een maandje ben ik een trotse hondenbezitter. Wij hebben een creme kleurige/ bruine australische labradoodle. Ze heet Pip en ze doet het werkelijkwaar geweldig. Ze is zindelijk en gaat in de bench zonder de piepen 's nachts. Ze eet goed etc.

Het lijkt erop dat ze het leuk vind als ik achter haar aan ren tijdens het spelen... Ze rent dan van me weg en kijkt telkens achterom of ik achter haar aan zit, ik ren er vrolijk achteraan en tik haar dan aan. Het lijkt soms wel op tikkertje haha. 

Als ik stop, stopt ze ook en kom dan op me af om me enigszins uit te dagen. Nu vroeg ik me net af..; Ziet zij dit echt als een spelletje of voelt zij dit als een intimidatie? Ik heb hier het een en ander over proberen te vinden maar ik lees er niet concreet iets over.

Ze ligt overigens nu wel voldaan aan mijn voeten te slapen maar ik wil zeker weten dat ik haar zelf niet op een negatieve manier uitdaag door zo te ''spelen''. 

Weten jullie hier meer over?

 

Alvast bedankt voor jullie tips en adviezen!

 

Nathalie

 

 

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi

honden foto van Karin & Levi

Die van mij is bijna 9 en vind dat nog steeds een geweldig spelletje hihi 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als jullie beiden plezier hebben in tikkertje: leuk toch! Misschien wil ze de rollen ook wel es omdraaien en achter jou aanrennen.hp-shiny

Veel plezier samen!

honden page profiel NathalieNathalie

Dank jullie wel,

Ik twijfelde even omdat ze blaft als ik stop. Dus dacht, miss vind ze het leuk en wil ze dat ik verder ga of wil ze juist dat ik stop :)

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Dit is een heel leuk spelletje voor honden, je ziet ze vaak onderling ook ‘tikkertje’ spelen. Die van mij doen het as we speak. Ik heb alleen wel altijd geleerd dat je je honden beter achter jou aan kan laten rennen. Het kan namelijk zomaar zijn dat je hond losloopt en je wil dat ze komt, maar ze dan ineens besluit dat ze zin heeft in een potje tikkertje en je haar dan niet meer te pakken krijgt. En geloof me, dan heeft de hond het grootste plezier en heb jij stress omdat je hond niet komt wanneer het nodig is. 

Maar goed, als jullie dit een erg leuk spelletje vinden en je het niet erg vindt dat ze soms van je weg zou kunnen rennen zou ik het zeker blijven doen. Er zit geen enkel kwaad in en het is hartstikke leuk om zo samen met je pup te spelen! 

Volgende forumvraag: Pup 15 weken komt niet altijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^