Welke brok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NatashaNatasha

Er komt een pup aan, en ik zit de zoeken welke brok het beste is voor een hond (puppy) nu had Edgard & Cooper mij overtuigd omdat ze natuurlijke ingredienten gebruiken en 40% vers vlees maar met vers vlees zit er ook vocht bij en dat gaat dan verloren met het maken van de brokken. Nu heb ik Acana brokken gevonden wat schijnt een goede brok te zijn en het dichtsbij kvv zit als brok. Wat zouden jullie aanraden als een goede brok of maaltijd voor een ShihTzu Maltezer kruising (13 weken) wat alle goede voedingstoffen bevatten voor een gezond hondje? 

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Vaak blijf je eerst bij t voer van de fokker. De pup doorgaat al genoeg veranderingen zoals bij de moeder en broertjes en zusjes weg. Ander huis. Het moet zich nog vertrouwd en veilig gaan voelen. 

 

Als de ontlasting onstabiel is en blijft en is dat een reden wel over te stappen op ander voer maar de eerste dagen kan dat sowieso door alle veranderingen wat van slag zijn.

 

Natuurlijk is het goed om een beeld te vormen van welke voeding goed zou zijn. 

 

Maar zoals met elke hond en elke voeding is het uiteindelijk per hond verschillend hoe deze op diverse soorten voer reageert. Er is niet 1 soort de beste. Wat voor de een goed blijkt is dat voor de ander niet per definitie ook zo.

 

En zijn best wat soorten voer/brok die onder goed weggeschreven worden. Toch reageert niet elke hond er goed op.

 

Er zullen er zijn die roepen joh je moet vers/kvv of barf gaan doen. Want dat is het best.

 

Niemand kan weten wat het best is. Want jou hond is niet het hunne.

 

Wanneer je pup even gewend is en je gaat aan een voerwissel beginnen. Je beoordeeld de ontlasting. Blijft je pup goed in de energie zitten. Hoe reageert de vacht etc. 

 

Fosfor en eiwit verhouding is belangrijk maar verschilt per ras dat is ook belangrijk te weten en uit te zoeken. Hoog vleespercentage is fijn. 

 

Veel (goedkopere)voeders (maar ook bepaalde duurdere merken wel) gebruiken een heel hoog percentage vulstoffen waar de hond minder aan heeft. Maar dan nog ook daar zijn honden die het daar wel goed op doen. 

 

Beoordeel en observeer je hond.

 

Doffe vacht. Vermindering energie. Oorproblemen. Zijn dingen die de kop op steken als een voeder niet geschikt is voor je hond. Hetzij de spijsvertering van de hond er niet de juiste hoeveelheid stoffen uit kan halen.  Hetzij dat iets gewoon niet lekker reageert tot allergie aan toe. 

 

Dus het is echt je hond keren kennen. En niet vast pinnen op een voersoort. Misschien doet je pup t er straks harstikke goed op misschien ook niet. En als t heel goed reageerd op wat het meekrijgt van de fokker kun je je zelf de vraag stellen of je niet beter pas een voerwissel doet wanneer de groeispurt achter de rug is.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Heb je nog wat gedaan met de info in de reacties in je vorige topic over brokken?

https://www.hondenpage.com/hondenforum/226978/natuurlijke-brokken.php

 

 

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

"  
Heb je nog wat gedaan met de info in de reacties in je vorige topic over brokken?
https://www.hondenpage.com/hondenforum/226978/natuurlijke-brokken.php
 
  "

Ben ik ook wel benieuwd naar Natasha

honden page profiel NatashaNatasha

"  
Heb je nog wat gedaan met de info in de reacties in je vorige topic over brokken?
https://www.hondenpage.com/hondenforum/226978/natuurlijke-brokken.php
 
  "

Ja elke hond reageert anders op brokken en op voerwijzer zeggen ze dat brokken van Acana het beste zijn

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" Ja elke hond reageert anders op brokken en op voerwijzer zeggen ze dat brokken van Acana het beste zijn "

Dat klopt. En heb je nog iets gedaan met de verkregen informatie en uitgezocht welke voor nu geschikt is voor je hondje? Je gaat nu voor acana begrijp ik? 

honden page profiel NatashaNatasha

" Dat klopt. En heb je nog iets gedaan met de verkregen informatie en uitgezocht welke voor nu geschikt is voor je hondje? Je gaat nu voor acana begrijp ik?  "

Ja Acana lijkt mij het beste maar moet wel kijken hoe ze eerst reageert op de brokken van de fokker en dan eens kijken als ik wel moet overstapen naar Acana

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" Ja Acana lijkt mij het beste maar moet wel kijken hoe ze eerst reageert op de brokken van de fokker en dan eens kijken als ik wel moet overstapen naar Acana "

Klinkt als een goed plan smile

Super goed dat je je inleest in voer, alvast veel plezier met je pup! 

Volgende forumvraag: Pup en agressief gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^