Welke fietskar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Hoi,

 

Ik wil voor Penny een fietskar kopen. Ze mag nu nog niet veel lopen, maar als de hechtingen uit haar poot zijn gaan we weer opbouwen en het liefst doe ik dat op een rustige plek. Daarnaast weet ik ook niet zeker of ik haar conditie nog zo kan opbouwen dat ze weer haar favoriete plekken kan bezoeken (wandelingen van minimaal 7km) en wil ik haar ook mee kunnen nemen als ze niet meer goed kan lopen.

Ik weet alleen niet zo goed welke fietskar ik moet hebben. Ik zat de denken aan de doggyride original, maar die is in vergelijking met andere karren erg duur. Ik vind het niet erg om zo veel te betalen, maar weet niet of er goedkopere opties zijn van vergelijkbare kwaliteit.

 

Penny weegt 10 kilo, maar heeft wel een lange rug en ik wil dat ze  comfortabel kan liggen. De kar moet omgebouwd kunnen worden naar wandelkar omdat ik wandelen leuker vind dan fietsen. Verder moet het dus veilig zijn en van goede kwaliteit.

 

Heeft iemand suggesties?

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

Geen tips, maar ik volg graag mee! Handig als er in de toekomst bij ons weer een pup komt

honden page profiel Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van Dutch Auti - Niet meer actief

Hier had ik destijds de Sportwagon Cross.

Iets smallere variant met soort crossbandjes waardoor die ook op zand ondergrond makkelijker geschikt was.

 

De gewone Sportwagon was met normale banden en iets breder. Werd destijds beschreven aldms de mercedes onder de hondenfietskarren. 

 

Bij beiden was er een wandel uitbreiding. 

Oom een trim uitbreiding waarmee je m ook als trimtafel kon inzetten. Dus werd ook veel gebruikt op shows enzo. Ook was er een speciale regenhoes bij verkrijgbaar en speciale koppelingen voor aan de fiets. En je kon er ook 1 extra bestellen dan hoef je niet steeds de koppeling van de giets te veranderen als er met meerdere fietsen met de kar werd gereden.

 

In dit geval kon de kar aan de bovenkant open. Maar ook voor en achter. Ik vind dat een fijn idee zodat we meer mogelijkheden hadden om te kijken wat de hond prettig vonden.

 

537092.jpg

 

Ik heb geen idee of ie nog bestaat. Ik had m destijds via een site die alleen hondenfietskarren verkocht. Of deze modellen nog verkocht worden geen idee.  Maar wellicht tweedehands. Deze is toen ik fietsen niet meer redde en er een auto kwam tweedehands via marktplaats verkocht.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van Dutch Auti - Niet meer actief

De goedkope die niet beviel was een soort van doggy ride kopie. Leek er veel op maar was het niet 

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

" De goedkope die niet beviel was een soort van doggy ride kopie. Leek er veel op maar was het niet  "

 

Toevallig de Flamingo? Die hebben wij nu aangeschaft. Ben benieuwd waarom ie niet beviel. :) 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Dutch Auti: volgens mij bestaan die niet meer, ik heb gezocht maar kon ze niet vinden, ook niet op marktplaat. Het klinkt wel heel goed! Voor doggyride kopieën ben ik een beetje bang en daarom heb ik ook dit topic gemaakt. Ik wil echt iets wat goed en veilig is, maar waarschijnlijk kom ik dan alleen bij de echte doggyride uit

 

@Charlotte: daar heb ik aan gedacht, maar de mogelijkheid om ook te kunnen fietsen lijkt mij wel heel erg fijn, dan kan ik op de momenten dat ik minder tijd heb ook naar leuke plekken toe. Ik wil er echt beide mee kunnen doen.

 

 

honden page profiel Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van Dutch Auti - Niet meer actief

"  
Toevallig de Flamingo? Die hebben wij nu aangeschaft. Ben benieuwd waarom ie niet beviel. :-)  "

O.a. de vorm van de buis die je aan t frame bevestigd.

Door die vorm en als je door afsnijdend verkeer een te korte bocht moet maken on combinatie met grof profiel op de achterband van de fiets word dan de fietskar opgelift en gekanteld.

 

Met Beauty ben ik destijds onderuit gegaan na afgesneden te worden door een brommer waardoor ik mijn stuur moest omgooien.  Godzijdank had ze er niks van. Zelfs geen angst voor de fietskar. Zelf was ik gelanceerd in de bosjes en kon ik door een zware rugzak op de rug noet goed eruit komen dus duurde wat mij betreft veels te lang voor ik bij de fietskar kon zijn. 

 

Ik zou dus met een fietskar altijd opletten dat de bocht in het frame waarmee je de kar aan de fiets hangt ruim genoeg is. Als je in nood een manouvre niet maken die je niet wil het dan geen gevolgen heeft voor de fietskar.

 

Tot ik wat anders kon kopen heeft mijn vader er toen een andere buis voor gemaakt met bevestiging via een kogel bevestiging onder het zadel. 

 

In elk geval adviseer ik om geen fietskar te rijden met een grove profiel aan de fietsbanden. Je kan zelf nog zo voorzichtig zijn. Bij onvoorspelbare situaties veroorzaakt door een ander reageer je in een reflex. In mijn geval was dat stuur omgooien. 

 

Maar ondanks de bevestiging was aangepast heb ik zelf die fietskar niet meer vertrouwd. 

 

En uiteindelijk de nieuwe fietskar met meer ruimte ondanks de stangbevestiging onderlangs het frame. En banden zonder grove profiel. Want hoewel ik de sportwagon cross wel vertrouwde leer je ook van situaties en wou ik alle risico's uitsluiten. 

 

Dus en andere fiets en andere fietskar.  En toen na afscheid ban Beauty Sadi kwam bewees de optie om, om te bouwen naar wandelkar ook zijn dienst tijdens de eerste socialisatie fase op de markt.

 

Beginnend met kunnen kijken maar niet van alle kanten gelijk aangehaald kunnen worden. Eerste 2x

 

 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik heb de doggyride novel in 2 uitvoeringen als fietskar en wandelkar. Maar ik gebruik hem enkel als wandelkar.

Om te fietsen heb ik een bakfiets gekocht omdat Charlie achter de fiets helemaal niet leuk vond.

 

Ik ben zeer tevreden over de wandelkar. Alleen heb ik de rits wel al een keer moeten laten herstellen en uiteindelijk al een keer een andere moeten laten inzetten ook. Ze wordt wel intensief gebruikt. Per wandeling zoveel keer er in en er uit (en de rits open en dicht) omdat mijn hond op leeftijd is.

honden page profiel Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van Dutch Auti - Niet meer actief

Misschien heb ik niet duidelijk genoeg omschreven. Ik heb later geprobeerd zonder Beauty in de kar te achterhalen wat er exact gebeurd was.

 

Ik werd afgesneden.

Gooi mijn stuur om. De fiets maakt hoek naar rechts. De buis van de fietskar kwam daardoor in een flinke hoek te staan ten opzichte van de achterband.

De fiets staat niet gelijk stil. Door de hoek van de fiets tem opzichte van de kar raakte de stang de achterband. Kwam op het profiel van de band te rusten. Tijdens het draaien van de band werd de buis dus omhoog gedrukt waardoor de kar niet anders kon als kapsijzen. 

 

 

 

honden page profiel Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van Dutch Auti - Niet meer actief

Na flink googelen vind ik hier nog iets in duitsland.

 

Ik denk dat ik destijds inclusief de regenhoes. Rubbermat . extra koppelstuk en de wandelset rond de 350 kwijt was. 

 Hier zijn beide modellen zichtbaar.

Vergelijk die stang eens met de flamingo en de doggyride enzo. Dat is de reden geweest dat ik destijds heb gekozen om te investeren in een duurdere met een stang die voor mijn gevoel veiliger voelde na het ongeval met de goedkope kopie en hele basis.

 

https://www.animalshopping.de/comfort-wagon-l-fahrradanhaenger-fuer-hunde-340

Destijds bestonden ze nog niet met vering. Als je op de site die ik link wat foto's bekijkt zit er bij die ook vering op. Ik kan me dat van de onze niet herinneren 

 

honden page profiel ZelmoZelmo 3 doggies

honden foto van Zelmo

Ik vind het echt ondingen. Je ziet niet wat de hond doet en zit dus vaak achterstevoren op de fiets. Het schokt, beweegt mee als de hond zich verplaatst. Ook al zitten er dempers tussen gemonteerd. Ik zou er ergens eentje proberen voor je het aanschaft want het klinkt ideaal maar is het mijns inziens niet. Ook geen luxe om een geschikte fiets ervoor te hangen met genoeg versnellingen omdat je toch wel wat harder moet trappen en dat is niet handig met hellingen.  Owja en sommige honden vinden het echt 3x niets en vernielen de kar. 

honden page profiel PuckPuck 3 doggies

Wij hadden de DoggyRide Novel10, was er heel tevreden over, maar Milly vond het helaas 3 keer niks dus we hebben hem verkocht. 

honden page profiel Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van Dutch Auti - Niet meer actief

" Ik vind het echt ondingen. Je ziet niet wat de hond doet en zit dus vaak achterstevoren op de fiets. Het schokt, beweegt mee als de hond zich verplaatst. Ook al zitten er dempers tussen gemonteerd. Ik zou er ergens eentje proberen voor je het aanschaft want het klinkt ideaal maar is het mijns inziens niet. Ook geen luxe om een geschikte fiets ervoor te hangen met genoeg versnellingen omdat je toch wel wat harder moet trappen en dat is niet handig met hellingen.  Owja en sommige honden vinden het echt 3x niets en vernielen de kar.  "

 

Dat je de hond niet kunt zien vond ik een min punt ook inderdaad. Daarom had ik ook als eerste een bakfiets alleen dat trapt anders. Ik heb geen kracht in de bovenbenem en kon er simpelweg niet op fietsen. 

 

En een fietskar moet heel rustig aangewend worden. Hier stond de fietskan eerst zonder wieltjes gewoon in de woonkamer met dek met haar geur er in. En al snel werd er veel in geslapen. 

Toen de stap met de wielen eronder en als ze er rustig in lag heel vorzigtig een stukje ermee lopen. Observeren hoe ze reageerde. En uiteindelijk achter de fiets. Bij mij achter de fiets en toenmalig vriend reed dan naast de fietskar.

 

Ook had ik aparte losse fietsverlichting op t ding gemaakt zodat met name de breedte goed in te schatenn was voor verkeer dat achterop komt (bijvoorbeeld als het ineens slecht weer werd). 

 

1 ding is en feit je moet altijd opletten. Ik had ook een achteruitkijk spiegel op de fiets gezet. Omdat ik wel wou zien wat er achter gebeurde zonder achterom op de fiets te hoeven zitten.

 

Met Sadi gingen we wel altijd met 2 de 1 met de fietskar erachter de ander naast de fietskar en bij achterop komend verkeer ging de gene die naast de fietskar reed schuin achter de fietskar rijden. 

 

Fiets met 21 versnellingen hadden we sowieso en een speciaal koppelstuk dat geschikt was voor die fietsen met zo'n snel naaf of hoe je t noemt. Dat je met simpele handeling zo t wiel eruit kan pakken. 

 

Maar daarvoor werden speciale koppelstukken aangeraden. (Wij hadden er op elke fiets 1 zitten).

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Is een bakfiets niet wat?

https://www.babboe.nl/dog 

Je hebt ze ook nog elektrisch, fiets je makkelijk een aantal kilometers meer mee. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Dutch auti: heftig verhaal met met die fietskar, dat is ook de reden dat ik eerst goed wil kijken naar welke ik ga kiezen. Gelukkig zal ik sowieso vaak door het recreatiegebied fietsen en kom ik daarbij niet in contact met auto's en zelden met brommers. Bedankt voor de uitleg en tips, ik zal er op letten. Ook bedankt voor het googelen! Die fietskar ziet er erg goed uit dus daar ga ik even wat meer over lezen.

 

@Kath: hoe oud was je doggyride toen de rist vervangen moest worden? En ging dat makkelijk of is dat erg moeilijk/duur?

 

@Zelmo: of het ondingen zijn ligt denk ik vooral aan hoe je het aanleert en aan hoe je hond zich gedraagt. Als je hond rustig blijft liggen hoef je niet constant toezicht er op te hebben. Penny is goed gewent aan een bench en vind opgesloten zijn prima, daarnaast kan ze heel netjes blijven liggen als ik dat van haar vraag en is ze sowieso best rustig. Een fietskar vernielen zou ze echt nooit doen. Ik zal alleen over fietspaden fietsen dus schokken zal de kar waarschijnlijk ook niet doen en hellingen zijn hier (helaas) niet, alles is helemaal vlak.

Voor ons zou een fietskar ideaal zijn omdat ik dan elke dag naar haar favoriete, rustige plekken kan en dan niet steeds door het drukste gedeelte van het recreatiegebied hoef te lopen.

 

@Ukkepuck: Een bakfiets lijkt mij heel fijn, maar die kan ik niet betalen. Ik studeer nog en heb alleen een klein seizoensbaantje in de horeca waarmee ik door de coronacrisis nog niets mee heb verdient. 400 euro is eigenlijk het maximum wat ik er aan wil besteden, anders wordt het echt te veel

honden page profiel Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van Dutch Auti - Niet meer actief

" @Dutch auti: heftig verhaal met met die fietskar, dat is ook de reden dat ik eerst goed wil kijken naar welke ik ga kiezen. Gelukkig zal ik sowieso vaak door het recreatiegebied fietsen en kom ik daarbij niet in contact met auto's en zelden met brommers. Bedankt voor de uitleg en tips, ik zal er op letten. Ook bedankt voor het googelen! Die fietskar ziet er erg goed uit dus daar ga ik even wat meer over lezen.
 
@Kath: hoe oud was je doggyride toen de rist vervangen moest worden? En ging dat makkelijk of is dat erg moeilijk/duur?
 
@Zelmo: of het ondingen zijn ligt denk ik vooral aan hoe je het aanleert en aan hoe je hond zich gedraagt. Als je hond rustig blijft liggen hoef je niet constant toezicht er op te hebben. Penny is goed gewent aan een bench en vind opgesloten zijn prima, daarnaast kan ze heel netjes blijven liggen als ik dat van haar vraag en is ze sowieso best rustig. Een fietskar vernielen zou ze echt nooit doen. Ik zal alleen over fietspaden fietsen dus schokken zal de kar waarschijnlijk ook niet doen en hellingen zijn hier (helaas) niet, alles is helemaal vlak.
Voor ons zou een fietskar ideaal zijn omdat ik dan elke dag naar haar favoriete, rustige plekken kan en dan niet steeds door het drukste gedeelte van het recreatiegebied hoef te lopen.
  "

Je kan in elk geval.de fotos bekijken en de stang en bij je aanschaf goed op de vorm van de stang letten.

 

Bij die Wagons zie dat er ee hele ruime bocht in zit. Door die bocht kan. De fiets ten opzicht van de kar op 90 graden staan.

 

Het wiel kan dan uiteindelijk slechts aan de zijkant geraakt worden. (Waar meestal.geen profiel zit)

 

Onder andere die doggyride kopie, flamingo, zie je dat de stang een stuk recht en dan schuin loop zeg maar. 

 

Als je daar de fiets op 90 graden zet. Red je dat net niet en komt de stang tegen de achterkant van de band (Lichtelijk schuin) Daar is het toen bij ons mis gegaan. In combinate met achterband met grof profiel. 

 

Maa als je iemand kent die handig is kun je ook kiezen voor een kar met zo'n minder handige buis maar het systeem dan om te bouwen voor bevestiging onder het zadel. Dan kan de stang ook nooit in aanraking komen met de band en kun je ook gewoon uitwijken als je bijna van je sokken word gereden. 

 

Wat me wel ook erg aansprak van de wagon en wat ok mee heeft gewogen in de aanschaf was ook hoe goed hij opviel die kar was niet over het hoofd te zien. Ondanks dat ha dik wel verlichting erop en er zat al reflectering in de kar verwerkt.

 

En als je de foto's van de frames bekijkt. Ja dan zie je wel waarom de wagon tot de dure fietskarren behoorde.

 

Ik vond het ontzettend veel geld. Maar veiligheid vond ik ook belangrijk. En de veiligheid van de hond vond ik belangrijker als die van mezelf. 

 

En ja ookal was t soms echt dat ik eigenlijk teveel investeerde. Ik heb door dat alles wel geleerd dat je beter in 1 keer goed kan doen dat dat je op een keus terug moet komen en alsnog voor een duurdere variant gaat.

 

Maar wellicht als er iemand weet of er forums zijn waar veel mensen samen komen die naar hondenshows gaan en zo. En mensen due zelf hun hond trimmen. Daar was een extra uitbreiding voor. Ik verwacht dat de sprtwagon en de sportwagon cross in die hoek vast nog wel eens worden aangeboden.

 

Misschien dat iemand hier weet wat voor forum of facebookgroep of zo je dan in de faten kunt houden. Of misschien een oproepje kunt plaatsen.

 

 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath


@Kath: hoe oud was je doggyride toen de rist vervangen moest worden? En ging dat makkelijk of is dat erg moeilijk/duur?

Eerste keer na 4 jaar. Toen hebben ze gewoon zo de dingetjes waar je aan trekt vervangen. Dat was heel goedkoop. 10 euro of zo als het al zoveel was.

Een jaar later was het al terug stuk. Dus op 5 jaar volledige nieuwe rits. Helaas is daarvan (na een jaar) al 1 van de 2 trekdingetjes afgebroken maar kan nog perfect open en dicht. Dat was iets van 25 max 30 euro. 

Allebei laten doen in een naaiatelier. Je moet wel heel die stof er afdoen eerst natuurlijk al de vijzen waar het mee vast zit los maken. En daarna er terug helemaal weer opzetten. Mijn vriend heeft dat ondertussen dus al 2x gedaan.hp-angel

 

De eerste jaren werd hij nog niet zo intensief gebruikt nu wel.

 

Qua grootte vind ik hem perfect. Charlie weegt 9kg en kan lekker languit liggen. Hij is dol op zijn kar. Ik gooi er ook altijd een snoepje(s) in. Dat helpt ook wellicht.laughing

honden page profiel ZelmoZelmo 3 doggies

honden foto van Zelmo

"  
Dat je de hond niet kunt zien vond ik een min punt ook inderdaad. Daarom had ik ook als eerste een bakfiets alleen dat trapt anders. Ik heb geen kracht in de bovenbenem en kon er simpelweg niet op fietsen. 
 
En een fietskar moet heel rustig aangewend worden. Hier stond de fietskan eerst zonder wieltjes gewoon in de woonkamer met dek met haar geur er in. En al snel werd er veel in geslapen. 
Toen de stap met de wielen eronder en als ze er rustig in lag heel vorzigtig een stukje ermee lopen. Observeren hoe ze reageerde. En uiteindelijk achter de fiets. Bij mij achter de fiets en toenmalig vriend reed dan naast de fietskar.
 
Ook had ik aparte losse fietsverlichting op t ding gemaakt zodat met name de breedte goed in te schatenn was voor verkeer dat achterop komt (bijvoorbeeld als het ineens slecht weer werd). 
 
1 ding is en feit je moet altijd opletten. Ik had ook een achteruitkijk spiegel op de fiets gezet. Omdat ik wel wou zien wat er achter gebeurde zonder achterom op de fiets te hoeven zitten.
 
Met Sadi gingen we wel altijd met 2 de 1 met de fietskar erachter de ander naast de fietskar en bij achterop komend verkeer ging de gene die naast de fietskar reed schuin achter de fietskar rijden. 
 
Fiets met 21 versnellingen hadden we sowieso en een speciaal koppelstuk dat geschikt was voor die fietsen met zo'n snel naaf of hoe je t noemt. Dat je met simpele handeling zo t wiel eruit kan pakken. 
 
Maar daarvoor werden speciale koppelstukken aangeraden. (Wij hadden er op elke fiets 1 zitten). "

Eigenlijk is een bakfiets inderdaad idealer in dat opzicht. Maar ook nog zwaarder om in beweging te krijgen én duurder of je moet ergens een leuke opknapper kunnen vinden. Dat met dat omklappen heb ik nooit meegemaakt, maar kan me inderdaad voorstellen dat dat kan gebeuren zoals caravans soms ook scharen en omvallen bij bepaalde manoeuvres.

 
Dat met de lichtjes is herkenbaar ik had dat ook. Er zaten wel reflectoren op maar ik was toch bang dat automobilisten de kar over het hoofd zouden gaan zien in het donker doet zo'n vlaggetje niet veel en zo'n kar is breder dan een fiets. En blokkeert ook nog het zicht op het achterlicht van de fiets. Van mijn vorige twee honden ging er éen zonder problemen in de kar maar keek zoveel om hem heen als ie wat leuks zag dat heel de kar stuiterde, de ander bleef nerveus en zich constant verplaatsen. 

honden page profiel Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van Dutch Auti - Niet meer actief

Een ander punt die ik had met de bakfiets die ik dus niet in beweging kreeg met de hond erin.. 

 

Was dat ie niet door de schuurdeur paste.

Mijn pa een hele constructie bedacht met een ding op wieltjes en wat hulpstukken dat ik hem er op kon kantelen en dan ging het ding met wat gemanouvreer op zijn zijkant de schuur in..

 

Dus met een fietskar is ook als je afhankelijk bent van een schuur oppassen of ie er wel in past.. Iemand met een garagen ruimte over zal er geen probleem mee hebben. Maar de gemiddelde fietskar ben je kwijt als je hem buiten stalt. 

 

En als je een fietskar een tijdje niet gebruikt kin je m inklappen.

Bij de sportwagon vross had ik zelfs een grote tas erbij waar alles in paste. Dus als ie een tijdje opgeborgen moest kon je m ook netjes in opbergen. Wat ruimte scheelt ook. Of bij andere fietskarren ook tassen bij zijn om de fietskar en assecoires in op te bergen weet ik niet.

 

De lampjes die ik gebruikte was vooral veiligheid natuurlijk.  In de dobkere rondes was er ook altijd wel iets met verlichting mee..  Van hondenvest met led.  Led aan de halsband. Tot led verlichting aan de riem. Overdreven.. Met een zwarte hond vind ik van niet. En ik schijn naast een hoog verantwoordlijkheids gevoel ook erg op veiligheid ingesteld te zijn. 

 

Maar t word offtopic zo.

 

Destijds waar ik de fietskar bestelde was de mogelijkheid om te testen en zelfs met hond te proberen hoe erop werd gereageerd. Maar volgens mij is die helemaal weg.

 

Maar ongeacht of de keus een bakfiets of fietskar word is t voor topic starter wel het mooiste als ze met hond zou kunnen kijken of het wat is. 

 

Want praktische ervaringen van anderen is leuk. Uiteindelijk moet je naast afwegen ook voelen of het oke is en inschatten of je hond er aan kan wennen. 

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Ik ben benieuwd hoe dat hier gaat. Mijn ouders hebben dezelfde fietskar gehad vroeger en dat was de reden dat ik hem ook heb aangeschaft. Ik wil namelijk ook zelf naar het bos kunnen op dagen dat mijn vriend lange werkdagen heeft. En dan is een fietskar de enige optie, aangezien een bakfiets al helemaal duur werd en ik dat niet zo zie zitten.

 

We gaan het zien. Sowieso bouwen we het heel rustig op en ga ik ook een aantal rondjes fietsen met een 'lege' kar (met gewoon iets anders erin ofzo voor wat gewicht).

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

We hadden eerst een namaak-Doggyride, maar die stang waarmee je hem aan je fiets maakt liep een beetje raar, waardoor de kar altijd wat diagonaal stond 

Gijs vond het geen probleem, ook niet als we over zand en hobbelweggetjes gaan 

Hij is zo'n 5 (?) jaar meegegaan, toen was de band stuk en die kon je dus ook niet meer verkrijgen 

Daarna de Doggride gekocht, die zit gewoon normaal aan de fiets en de kar is dus horizontaal. Daar kun je dus ook gewoon onderdelen bij bestellen, dus daarom zou ik voor een echt merk gaan 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Wij hebben de Doggyride Novel, Ziva vindt hem geweldig!

513200.jpg

 

Ze zit altijd langs ons af te kijken. Er zit geen vering in maar dat maakt haar niets uit.

Wij hebben ook zelf lampjes erop gezet. Er zat ook een vlaggetje bij maar dat gebruiken we niet.

Je ziet hier ook de stang tov het wiel, wij hebben hier nog nooit problemen mee gehad maar we proberen al te krappe bochtjes toch te voorkomen. Maar meer omdat dan de wielen van de kar tegen stoepranden, boomwortels en muren kunnen komen.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Super bedankt voor alle reacties en informatie!

 

@Dutch Auti: bedankt voor de uitgebreide uitleg! De wagon klinkt heel goed maar tot nu toe heb ik alleen maar websites gevonden waarbij hij niet meer beschikbaar is. Ik denk dat het moeilijk wordt die nog te vinden. Ik vind veiligheid ook heel belangrijk en daarom heb ik besloten sowieso niet voor kopieën te gaan maar een echt merk te kopen.

Onze schuur is best ruim, maar hij moet wel eerst goed opgeruimd worden, dan pas kunnen we kijken of het echt gaat passen. Het is wel de bedoeling dat hij tijdens wandelingen maximaal 3 uur ergens in het recreatiegebied staat, ik ga daarvoor een heel goed slot kopen natuurlijk dus ik hoop dat de kans dat iemand hem mee neemt daardoor klein is. Heel veel mensen doen het hier, met zowel bakfietsen als fietskarren.

Ik weet niet of er een mogelijkheid is om te testen, als ik hem bestel (wat ik ook van plan was) denk ik niet. Ik weet wel een dierenwinkel die hem verkoopt, maar daar kom ik liever niet (personeel bemoeit zich overal mee en ze zijn erg duur) en ik denk ook niet dat ze het doen. Gelukkig is Penny dus heel goed gewend aan opgesloten zitten in een bench en ik denk dat dat al scheelt.

 

@Kath: dat vind ik eigenlijk nog wel redelijk, na 4 jaar pas iets hoeven te vervangen. Op internet heb ik ook wel eens gelezen dat iemand 8 jaar lang een Doggyride had en dat hij nog steeds goed was. Vind jij de fietskar niet groot voor een hond van 9 kilo? Daar twijfel ik zelf een beetje aan met Penny. In de kleine versie zal ze niet passen, maar de grote versie lijkt dan weer zo groot. En wat was bij jou trouwens de reden om voor de Novel te kiezen in plaats van de Original? Het prijsverschil is best groot maar de andere verschillen schijnen mee te vallen.

 

@Stabij Gijs: bedankt voor het delen van je ervaring, welk type heb jij gekocht? De original of de novel?

 

@Vera: Waarom heb jij voor de novel gekozen in plaats van de original? Ik zie dat heel veel toch voor de duurdere versie zijn gegaan en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar waarom. Die foto ziet er leuk uit :) Ik denk dat Penny als ze eenmaal gewend is ook zo gaat zitten. Autorijden vond ze echt afschuwelijk, tot ze er achter kwam dat ze uit het raam kan hangen als het open is en dat vond ze helemaal geweldig. Ik denk dat ze dit dus ook leuk zal vinden.

 

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" @Vera: Waarom heb jij voor de novel gekozen in plaats van de original? Ik zie dat heel veel toch voor de duurdere versie zijn gegaan en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar waarom. Die foto ziet er leuk uit :-) Ik denk dat Penny als ze eenmaal gewend is ook zo gaat zitten. Autorijden vond ze echt afschuwelijk, tot ze er achter kwam dat ze uit het raam kan hangen als het open is en dat vond ze helemaal geweldig. Ik denk dat ze dit dus ook leuk zal vinden.
 
  "

Haha, als Ziva kan kiezen hoe we ons verplaatsen is wandelen keuze één, met de fietskar nummer 2, dan pas komen naast de fiets lopen en met de auto hp-shiny op ruime afstand van nummer 2 hp-angel

 

Waarom de novel? Euh, om eerlijk te zijn... mijn man heeft hem gekocht zonder vooraf met mij te overleggen welk model het werd. Hij had altijd geld over in die tijd en wilde alleen het beste voor ons (op dat moment nog toekomstige) hondenkindje dus euh... het werd het duurste wat hij vinden kon hp-angel

Ik schrok behoorlijk van de prijs toen ik die later zag. Maar toen was hij al gekocht en het was zijn geld. Dus ach. Het is wel een heel fijn ding, lekker stevig. Voor honden tot 40 of 50 kg of zo. Als we op vakantie zijn gebruiken we hem als slaapplek voor Ziva. Ze gaat er dan lekker opgerold in liggen en past er dan in de breedte in, in principe past er dan nóg een Ziva bij in de lengte. Ruim groot genoeg dus! En Ziva is 25 kg, dus dat klopt ook mooi.

 

Hij is opvouwbaar, dan neemt hij minder ruimte in beslag maar ik kan niet zeggen dat de vorm dan makkelijk is om hem ergens weg te zetten, het is dan nog steeds een flink pakket en ook niet heel plat. Wel is het heel fijn dat de wielen en stang er af kunnen.

 

We hebben hem nu zo’n 3,5 jaar, hij wordt wisselend intensief gebruikt. Er is nog niets aan kapot behalve de bevestiging van de stang aan de kar (als je op de foto kijkt zie je daar een slot zitten), dat komt omdat mijn man die heeft gemold.

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"
 
@Kath: dat vind ik eigenlijk nog wel redelijk, na 4 jaar pas iets hoeven te vervangen. Op internet heb ik ook wel eens gelezen dat iemand 8 jaar lang een Doggyride had en dat hij nog steeds goed was. Vind jij de fietskar niet groot voor een hond van 9 kilo? Daar twijfel ik zelf een beetje aan met Penny. In de kleine versie zal ze niet passen, maar de grote versie lijkt dan weer zo groot. En wat was bij jou trouwens de reden om voor de Novel te kiezen in plaats van de Original? Het prijsverschil is best groot maar de andere verschillen schijnen mee te vallen.
 
Penny

Ik heb Charlie gepast in de doggyride mini in een winkel en daar paste hij niet in.

Ook in een buggy paste hij niet.

Daarom heb ik de grote doggyride genomen. Ik vind hem niet te groot.

Hij kan met zijn voorpootjes languit liggen en dat is wel wat ik wil dat hij gemakkelijk kan rusten. Toegegeven er kan nog wel een sheltie naast.hp-angel Maar om languit te liggen heeft hij wel de lengte nodig.

 

 

Ik heb voor de novel gekozen omdat die een beetje lichter is van gewicht en omdat die quick release wielen heeft. Ik dacht dat is dan makkelijker uit elkaar doen en lichter om in de auto te zetten. Ondertussen heb ik een andere auto waar enkel de handbar af moet en kan hij zo de koffer in.  Ja... ik weet niet meer precies hoeveel verschil in prijs dat nu was maar dat kan best dat dat wel een redelijk verschil was.

 

Ik heb destijds ook een parkeerstandaard erbij gekocht. En dat vind ik ook wel handig. Voor de fiets is dat veiliger als je die op zet als je je fiets parkeert zodat de hele bende niet omkiepert. En voor de wandelkar gebruik ik die ook regelmatig als het veel wind is. Als ik hem parkeer om Charlie er in te laten durft die kar als eens beginnen draaien als enkel de rem opstaat en dan is die standaard echt erg gemakkelijk dan blijft de kar mooi staan.

 

Een plastieken hoes had ik er ook bij gekocht. Ik dacht om die netjes in de garage te zetten tegen het stof bvb Tja dat bleek echt wel verloren geld. Veel te omslachtig om er om te doen en eerst moet die handbar er dan nog af. Nee dat had ik niet moeten kopen.

 

Roos (van Jeff en Waldo en Mootje) heeft me destijds veel advies gegeven over de aanschaf van de doggyride trouwens. Zij kent alles van fietsen, fietskarren en bakfietsen.hp-thumbsup Zij had me ook aangeraden hem te kopen bij petfooddiscount.nl. Daar was hij toen het goedkoopst.

 

Volgende forumvraag: Hypoallergene hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^