Krant in bench s nachts?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Hoi!

Na een hele tijd niet actief te zijn geweest, nu weer een Golden pup van net 8 weekjes in huis.

Ik slaap s nachts op de bank, puppemans zit dan in de bench. Drie nachten nu de wekker gezet om de twee uur om hem buiten te laten. Dat vindt ie echter veel te gezellig. Wil spelen, gaat liggen en verder dutten en wil vervolgens de bench niet meer in. Als ie er dan toch weer in zit, een hoop gepiep en lawaai. Geen plasjes dus buiten. Ik maak s nachts overigens amper contact met hem, dus enthousiast door mij is het niet.

Plassen heeft ie dan s ochtends wel gedaan en heeft er dan ook doodleuk in gelegen. Zelf meldt ie zich dan ook niet. Ik speel nu met het idee om toch een krant in het hoekje van de bench te leggen s nachts. Ik wil hem dat eigenlijk niet aanleren, maar twee keer per nacht in de bench moeten, kan ook een nare ervaring worden. Beetje dubbel dus, aan de ene kant denk ik, zindelijk wordt ie toch wel ondanks een krant, ik vind het belangrijker dat ie s nachts op zijn gemak is.

Iemand ervaringen of met tips? Ik weet dat ie nog jong is hoor en het uiteindelijk allemaal goed komt. ;-)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Tja, dan zal hij niet moeten plassen op wekkersignaal, simpel.

Wacht tot hijzelf aangeeft dat hij moet.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" Tja, dan zal hij niet moeten plassen op wekkersignaal, simpel.

Wacht tot hijzelf aangeeft dat hij moet. "

 Dat doet ie dus niet. Piept verder helemaal niet, behalve als ie de bench weer in moet s nachts...

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Je hond is pas 8 weken! Even doorzetten dus met s nachts naar buiten gaan, het kwartje valt heus wel. En je hoeft niet in de vrieskou te gaan staan, wel? Nu een krant in de bench leggen is wachten op een hoop lol en het buiten plassen opnieuw aanleren. Niet doen dus. 

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" Je hond is pas 8 weken! Even doorzetten dus met s nachts naar buiten gaan, het kwartje valt heus wel. En je hoeft niet in de vrieskou te gaan staan, wel? Nu een krant in de bench leggen is wachten op een hoop lol en het buiten plassen opnieuw aanleren. Niet doen dus.  "

 Het gaat ook niet om mij hoor, al moest ik wel in de vrieskou staan, doe het graag.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Misschien een uurtje later eruit laten om 3 uur en anders om 4 uur,proberen te achterhalen wanneer pup moet plassen.

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Proberen te zoeken wanneer die snachts wel moet. Is ff op een houtje bijten maar door elk uur te checken ontdek je vanzelf rond welk uur hij moet.

 

 

Dus rond die tijd dan standaard een wekker tot het ophouden beter gaat.

 

En dan na een weekje met kleine stapjes opschuiven totdat de pup gewoon de nacht door kan. Gaat t een keer mis dan ga je te snel en moet je een stap if zelfs 2 stappen terug.

 

 

Met een krant in de bench ga je je hond niet zindelijk maken zeker niet nachtzindelijk.

 

 

En betreft niet aangeven, wellicht geeft je pup t wel degelijk aan alleen niet met hoorbare signalen.  En een pup van zo'n jonge leeftijd heeft nog een heel zwakke blaas.

 

Dat word vanzelf beter maar.kost nu wat investering en tijd. Dat weet je als je aan een pup begint. En de ene pup is niet de ander. Je bekijkt die ene. Leert gaande weg hoe de pup dingen aangeeft. Maar de ene is duidelijk en de ander geeft dat ie moet plassen op dezelfde manier aan als dat ie honger heeft of wil spelen.

 

Maar die eerste fase. Is elkaar leren keren. Elkaar leren vertrouwen. Veiligheid bieden. Begeleiden. En flink op dat houtje bijten soms omdat t niet zo snel gaat als dat jij wel zou willen.  Elke pup leert zindelijk worden. Elke blaas raakt getraint. Met geduld begeleiden en niet sneller te gaan dan het tempo van de pup. 

 

 

 

Edit: Nog wat toegevoegd

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ben een luie baas denk ik maar ik zette nooit een wekker. En had de eerste nachten er ook altijd een krant in. Als ze piepten of onrustig waren ging ik naar buiten met ze. Ze sliepen allemaal na een paar nachten door en deed ik er ook geen krant meer in. 

 

Ze zijn allemaal netjes zindelijk geworden. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Gefeliciteerd met puppemans trouwens! Leuk hoor, weer zo'n klein ding in huis.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Misschien een uurtje later eruit laten om 3 uur en anders om 4 uur,proberen te achterhalen wanneer pup moet plassen. "

hp-thumbsup 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Waarom de bench?

Waarom niet in een doos naast je bed en zo om de paar uit uit laten.

Hij zal het gewoon niet leuk vinden in de bench

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik heb nog nooit een wekker gezet voor een pup s nachts. 

Ik zorgde dat ze voldoende ruimte hadden (een te grote bench bv) en legde een inco onderlegger in een hoek.

Die werd soms gebruikt, soms niet. Maar zelfs als hij er dan op ging liggen bleef het hondje dan droog.

En zo snel als kon de benchdeur s nachts open gelaten.

Ja, dat geeft af en toe een plasje in huis als ze zo jong zijn dat ze het nog niet aangeven. Nou en. Dat hoort er bij in het begin.....

8 weken is nog zoooo piepjong

Gewoon bij je hondje slapen een tijdje of hij op je slaapkamer en op enig moment gaat hij het aangeven dat er een plas moet.

No worries!

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

8 weken, hou je pup nog lekker los bij je. Wij begonnen pas met 10 weken een keer de hele nacht in de bench. Daarvoor was het de bench leuk maken en oefenen. Je kan niet verwachten dat je pup zn bench gelijk leuk vind en dan ook nog voor een hele nacht. Dit moet je opbouwen. Ik zou voor nu de bench even laten en de pup dus bij je houden. Dat beestje is net weg uit zn nest en dan gelijk 8 uur alleen in een kooi zitten is niet niks.. Laat je pup eerst wennen en leer dan rustig aan de bench aan. Op deze manier heeft je hond er straks een hekel aan.

honden page profiel Britt, Maui & Bodhi Britt, Maui & Bodhi

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

535191.jpg

Bij ons heeft de pup de eerste weken ook los geslapen in de woonkamer en wij sliepen er dan naast op de bank. Ik slaap sowieso heel licht dus ik hoorde het gelijk als ze wakker werd. Dan liet ik haar even plassen en ze kon daarna redelijk snel een nacht volhouden. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hier een pup van een klein ras die in een ren van 1 vierkante meter sliep, dus best wel veel ruimte. Hij gaf het gelukkig aan als die buiten moest, maar als die dat niet deed dan zou ik een wekker gezet hebben. Ik vond het fijn dat hij niet het hele huis kon onderplassen, maar als hij moest en ik niet op tijd was om hem buiten te laten, kon hij wel nog achter zijn mandje plassen ipv echt op zijn slaapplek en er dan in te moeten slapen. Er was verder nog plek voor een bakje water en heel veel speeltjes die we elke dag van de ren naar de woonkamer verplaatsten en omgekeerd. 's morgens ging hij altijd heel lief en rustig spelen en van zodra hij moest plassen, piepte hij hp-heart ik sliep op een matras naast hem op de grond en kon hem dus goed in de gaten houden (en zien hoe schattig hij is!)

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik ben een luie baas denk ik maar ik zette nooit een wekker. En had de eerste nachten er ook altijd een krant in. Als ze piepten of onrustig waren ging ik naar buiten met ze. Ze sliepen allemaal na een paar nachten door en deed ik er ook geen krant meer in. 
 
Ze zijn allemaal netjes zindelijk geworden.  "

Ik heb ook nooit de wekker gezet. De hond piepte als hij moest, en toen ging ik er direct uit. Ene keer was dit om 2 uur snachts, andere keer om 4 uur. Of meerdere keren per nacht. Heb geen krant oid gebruikt, hij heeft gewoon hierdoor nooit zijn behoeften in de bench hoeven doen. 

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" Misschien een uurtje later eruit laten om 3 uur en anders om 4 uur,proberen te achterhalen wanneer pup moet plassen. "

 Denk dat ik dat inderdaad maar doe, even ontdekken wanneer ie precies moet. We zullen zien. :-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^