Klaar voor een nieuwe pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

De grote poedel is ook wel echt geweldig, heb het kleine broertje :-). Echter zijn de grote poedels wel stabieler qua karakter.

Ze zijn totaal niet tuttig, die grote vind ik echt imposant :-). Ik wou zelf ook iets?stoerder, was aan het kijken naar een dwergschnauzer en naar de naakthonden.Maar het was mijn vriend die zei; laten we toch maar een poedel nemen :-D. Geen spijt van, het is een heerlijk veelzijdig , intelligent,sportief en grappig ras dat ook nog eens niet ruit!

Ik scheer hem zelf en hij staat eigenlijk in een heel sportief en onderhoudsvriendelijk kapsel.

Veel succes met de zoektocht!

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Je raadt nooit welk ras er onder andere genoemd is!
"Past het best bij jullie omschrijving van wat je zoekt en is binnen die groep naar mijn mening het meest stabiel"
 
De leonberger! Toch nog maar n kans geven "

Moest ik ook aan denken.. Had een Leonbergen in mijn groep (Agility).. Kon lekker eigenzinnig zijn maar nooit dominant. Goed gemutst sociaal, zelfstandig doch wil wel graag met het baasje leuke dingen doen.. Of terug gaan naar de lijnen van waar je Rottweiler uit kwam als je zo fijne hond in alles, heb gehad..

Bij mij is ook de wens voor een tweede hond er nu. Heb zelf een Bordoodle een 'hyper' hond waar ik juist voor vreesde en daarom niet koos voor een BC hp-shiny  maar ben  nu heel blij met waar ik nu ben met haar . Met veel geduld en een lange adem gaat het zo veel beter .

En in eens was de wens intens dat ik er een hond bij wilde in het bijzonder een Border Collie. Misschien omdat ik weet dat 'welke hond ik ook krijg ik weet dat ik het geduld heb om er wat van te maken.

Ik hoop dat het volgen jaar kan maar ik dien rustig te wachten totdat er een juiste combinatie komt waar ik heel blij van word. . Heb er zelf 1 gehad en ondanks alles 'wat er aan vast plakt' wil ik toch weer voor dit ras gaan omdat er geen ras is geweest die zo 'in mijn hart' is gaan zitten dan dit ras.  Ik heb ook gekeken naar alternatieve omdat  de BC ook geen makkelijk ras is en vanwege de epilepsie   ook naar andere optie's gaan kijken en onderzoeken maar steeds kwam die knoop weer in mijn maag op zetten. Elke keer als ik iemand met een Border zag lopen gebeurde het tegenovergestelde. Van het ene op het andere moment tijdens een interactie met mijn eigen XBorder wist ik het zeker.. Het is nu tijd om mijn hart te volgen..

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Ik heb niet het hele topic gelezen, misschien is het ras al genoemd maar heb je al naar de hovawart gekeken? 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" De Tornjak lijkt me ook wel geschikt als ik het zo lees. Ze zijn groot richting formaat Berner Sennenhond, maar de gemiddelde leeftijdsverwachting is 12-15 jaar. Het is een vrij onbekend ras met een niet te pittig karakter. "

Zou een optie kunnen zijn, maar volgens mij zijn hier geen fokkers van in Nederland. Wil geen pup uit het buitenland ivm rabied/15 weken grens

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Moest ik ook aan denken.. Had een Leonbergen in mijn groep (Agility).. Kon lekker eigenzinnig zijn maar nooit dominant. Goed gemutst sociaal, zelfstandig doch wil wel graag met het baasje leuke dingen doen.. Of terug gaan naar de lijnen van waar je Rottweiler uit kwam als je zo fijne hond in alles, heb gehad..
Bij mij is ook de wens voor een tweede hond er nu. Heb zelf een Bordoodle een 'hyper' hond waar ik juist voor vreesde en daarom niet koos voor een BC   maar ben  nu heel blij met waar ik nu ben met haar . Met veel geduld en een lange adem gaat het zo veel beter .
En in eens was de wens intens dat ik er een hond bij wilde in het bijzonder een Border Collie. Misschien omdat ik weet dat 'welke hond ik ook krijg ik weet dat ik het geduld heb om er wat van te maken.
Ik hoop dat het volgen jaar kan maar ik dien rustig te wachten totdat er een juiste combinatie komt waar ik heel blij van word. . Heb er zelf 1 gehad en ondanks alles 'wat er aan vast plakt' wil ik toch weer voor dit ras gaan omdat er geen ras is geweest die zo 'in mijn hart' is gaan zitten dan dit ras.  Ik heb ook gekeken naar alternatieve omdat  de BC ook geen makkelijk ras is en vanwege de epilepsie   ook naar andere optie's gaan kijken en onderzoeken maar steeds kwam die knoop weer in mijn maag op zetten. Elke keer als ik iemand met een Border zag lopen gebeurde het tegenovergestelde. Van het ene op het andere moment tijdens een interactie met mijn eigen XBorder wist ik het zeker.. Het is nu tijd om mijn hart te volgen.. "

Wat mooi omschreven!

Een rottweiler uit dezelfde lijn zal niet gaan, ze was stamboomloos.. iets waar ik ook nooit meer voor zou kiezen.

Hebben haar ook wel regelmatig achter het behang kunnen plakken en hoewel ze uiteindelijk niet meer even leuk was naar andere honden, zou ik ook dat voor lief nemen. Een band die zo diep gaat, is het wel waard om zelf ergens water bij de wijn te doen.

Zo zeggen wij ook altijd, je neemt een hond voor jezelf,  niet voor een ander en wij mensen vinden ook niet iedereen even leuk. Maar een ras waarbij hondagressie eerder regel dan uitzondering is, zie ik niet zitten.

Mooi hoe je toch steeds weer bij de border uitkomt, welke nadelen er ook aan kleven. Als dit het ras is waar je het meest een klik mee voelt, snap ik die keuze heel goed!

 

 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Ik heb niet het hele topic gelezen, misschien is het ras al genoemd maar heb je al naar de hovawart gekeken?  "

Wel naar gekeken, en hoewel het niet het belangrijkste, spreekt het uiterlijk van de hovawart me niet aan

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Alweer bijna 1 jaar opzoek naar hét ras, maar er nog steeds niet uit.

Morgen gaan we op bezoek bij een rottweiler fokker met een nestje van 6 weken!

Heel benieuwd wat dit met me doet, of ik opnieuw voor de rottweiler val of dat er duidelijk wordt dat dit toch niet verstandig is/niet goed voelt.

De pups zijn allemaal besproken, dus er is geen druk of ruimte voor een impulsieve keus gelukkig. Puur gevoelsmatig eens kijken wat het nou met me doet

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa*

Wat een leuke zoektocht! 

Ik wens je veel plezier bij de fokker. Ik sta momenteel bij een Rotti fokker op de lijst en wacht geduldig af. 

Ik ben benieuwd of je opnieuw voor een Rottweiler zal gaan of toch eerder neigt naar een ander ras laughing 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Wat een leuke zoektocht! 
Ik wens je veel plezier bij de fokker. Ik sta momenteel bij een Rotti fokker op de lijst en wacht geduldig af. 
Ik ben benieuwd of je opnieuw voor een Rottweiler zal gaan of toch eerder neigt naar een ander ras   "

Spannend!!

Wanneer wordt het nestje verwacht?

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa*

" Spannend!!
Wanneer wordt het nestje verwacht? "

Het teefje moet nog loops worden, dus een exacte datum kan ik nog niet voorspellen. laughing

honden page profiel JashinJashin

Ik heb hier en daar wat gelezen maar niet alles - was de vorige hond ook de eerste? 

Misschien voel je geen klik omdat je op zoek bent naar een vervanger van je vorige hond, en niks voelt vergelijkbaar/adequaat? Het is geen zeldzaam gevoel van teleurstelling dat je onvervangbare maatje inderdaad onvervangbaar blijkt. Een goede vriend van mij voelde in het begin, tot zijn eigen afgrijzen, een soort afkeer van zijn nieuwe pup van hetzelfde ras als zijn vorige hond, omdat die toch een heel ander karakter had en hij daar diep over teleurgesteld was. Ook al had hij zichzelf voorgenomen dat hij juist niet op zoek was naar een 'vervanger', in zijn hoofd was de hond minder dan de vorige in elk opzicht waarin hij afweek van de voorganger. Uiteindelijk is dat wel bijgedraaid.

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Ik heb hier en daar wat gelezen maar niet alles - was de vorige hond ook de eerste? 
Misschien voel je geen klik omdat je op zoek bent naar een vervanger van je vorige hond, en niks voelt vergelijkbaar/adequaat? Het is geen zeldzaam gevoel van teleurstelling dat je onvervangbare maatje inderdaad onvervangbaar blijkt. Een goede vriend van mij voelde in het begin, tot zijn eigen afgrijzen, een soort afkeer van zijn nieuwe pup van hetzelfde ras als zijn vorige hond, omdat die toch een heel ander karakter had en hij daar diep over teleurgesteld was. Ook al had hij zichzelf voorgenomen dat hij juist niet op zoek was naar een 'vervanger', in zijn hoofd was de hond minder dan de vorige in elk opzicht waarin hij afweek van de voorganger. Uiteindelijk is dat wel bijgedraaid. "

Niet de eerste hond bij ons thuis. 5e hond die ik heb "meegemaakt" . Wel de eerste grote hond, eerste hond waar cursussen mee zijn gedaan (die deed ik), vroege ochtend ronde deed mijn moeder, rest van de dag liet ik haar uit. Gewoon het meeste mee gedaan en een hele bijzondere band.

Dat waar je goede vriend last van heeft gehad is denk ik ook wel waar ik bang voor ben, misschien helemaal met hetzelfde ras. Afvragen of zo'n goede band vanzelf weer ontstaat met de tijd en samen dingen ondernemend, of dat dit anders is bij een eerste hond waarmee je zulke dingen onderneemt.

Ze was ook een zorgenkindje, misschien dat dat de band ook wel hechter heeft gemaakt.

 

Vandaag bij een rottweiler fokker incl nestje wezen kijken. Helaas gingen de eigenlijk net slapen dus is het geen knuffel/speel feestje geworden. Misschien had dat de situatie wat anders gemaakt.

Ik vond de pups natuurlijk heel mooi om te zien en fijn om eens met een fokker te praten over de gezondheid, uiterlijk van het ras. Kreeg er iig geen slecht gevoel bij, maar was ook niet gelijk verkocht.

Daarin snap ik andere eigenaren ook nooit zo goed die bijna elke hond van een bepaald ras helemaal geweldig vinden.

Ik heb dat niet zo snel met een andere hond, ook niet als het ras gelijk was aan mijn ras destijds

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke


Daarin snap ik andere eigenaren ook nooit zo goed die bijna elke hond van een bepaald ras helemaal geweldig vinden.
Ik heb dat niet zo snel met een andere hond, ook niet als het ras gelijk was aan mijn ras destijds "

Misschien dat dit bij vele rassen verschillend is, maar kijkende naar mijn eigen ras, hebben alle bullen die ik ken en dat zijn er buiten mijn eigen 5 om, heel erg veel, de specifieke eigenschappen wat dit ras zo uniek maakt. En dan heb ik het met name over het buitengewone gevoel humor. Wij hebben nu dus de 5e bull terriër, ik herken in al zijn eigenschappen, doen en laten, heel veel, zo niet alles van de vier voorgangers. Wij vinden dat prachtig die herkenning, maar niet iedereen denkt daar zo over. Vrijwel alle bull terriëreigenaren zeggen: Eens een BT, altijd een BT. 

Hier komt dan ook nooit meer een ander ras, hooguit een miniatuur BT hp-smile

 

Ik heb overigens nog nooit direct een klik gehad met een pup, puppy's vind ik allemaal schattig en leuk, ook van andere rassen. Ook met de 2 herplaatsers had ik niet direct een klik. Hoeft ook niet. De band en de klik moet groeien en dat komt elke keer weer vanzelf.   

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Misschien dat dit bij vele rassen verschillend is, maar kijkende naar mijn eigen ras, hebben alle bullen die ik ken en dat zijn er buiten mijn eigen 5 om, heel erg veel, de specifieke eigenschappen wat dit ras zo uniek maakt. En dan heb ik het met name over het buitengewone gevoel humor. Wij hebben nu dus de 5e bull terriër, ik herken in al zijn eigenschappen, doen en laten, heel veel, zo niet alles van de vier voorgangers. Wij vinden dat prachtig die herkenning, maar niet iedereen denkt daar zo over. Vrijwel alle bull terriëreigenaren zeggen: Eens een BT, altijd een BT. 
Hier komt dan ook nooit meer een ander ras, hooguit een miniatuur BT 
 
Ik heb overigens nog nooit direct een klik gehad met een pup, puppy's vind ik allemaal schattig en leuk, ook van andere rassen. Ook met de 2 herplaatsers had ik niet direct een klik. Hoeft ook niet. De band en de klik moet groeien en dat komt elke keer weer vanzelf.    "

Ik verwacht ook niet gelijk een klik met een pup, maar wel een "wauw" gevoel. Dat je denkt oooh die zou ik zo in mn binnenzak mee willen nemen. Tot nu toe kan ik niet zeggen dat ik met een bepaald nestje pups meer had dan met een ander nestje en ras dat we hebben gezien.

Nu voel ik me net een ijskoningin, maar ik wil ook een bepaald gevoel erbij hebben ipv puur theoretisch een keuze maken voor een bepaald ras wat op papier misschien mooi past.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ik verwacht ook niet gelijk een klik met een pup, maar wel een "wauw" gevoel. Dat je denkt oooh die zou ik zo in mn binnenzak mee willen nemen. Tot nu toe kan ik niet zeggen dat ik met een bepaald nestje pups meer had dan met een ander nestje en ras dat we hebben gezien.
Nu voel ik me net een ijskoningin, maar ik wil ook een bepaald gevoel erbij hebben ipv puur theoretisch een keuze maken voor een bepaald ras wat op papier misschien mooi past. "

Ik denk persoonlijk dat je het jezelf te moeilijk maakt. Dat wauw gevoel heb ik nooit bij een specifieke pup of nestje gehad, vind het gewoon allemaal wel schattig, lief en leuk. Al heb ik bij mijn eigen ras wel, dat ik ze allemaal in mijn binnenzak zou willen meenemen hp-smile

En je weet dat bij elk hondje wat bij je komt wonen, welke het ook geworden is uit een nestje, weer een band op gaat bouwen. 

Onze vorige reu hadden we al uitgekozen voordat hij überhaupt geboren was. Wij stonden op de lijst voor een witte reu. Eerste dekking was mislukt, 2e dekking 1 witte reu, 2 gestroomde, 3 witte teven. Toen we kwamen kijken bij het nestje had ik geen moment spijt of dat ik dacht hadden we maar niet op voorhand. Mijn gevoel voor de witte reu was niet 1,2,3 anders dan mijn gevoel voor de andere pups in het nest. Maar ik wist, dat wordt hem en daar ga je "gewoon" voor.

Ijskonijn zijn jouw eigen woorden hoor, haha. Misschien toch nog eens nadenken of je wel echt aan een nieuwe hond toe bent.

En minder op zoek gaan, wachten op het moment dat je ergens tegenaan loopt en denkt: JAAAAAA, dit is wat ik zocht. 

 

 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Ik denk persoonlijk dat je het jezelf te moeilijk maakt. Dat wauw gevoel heb ik nooit bij een specifieke pup of nestje gehad, vind het gewoon allemaal wel schattig, lief en leuk. Al heb ik bij mijn eigen ras wel, dat ik ze allemaal in mijn binnenzak zou willen meenemen 
En je weet dat bij elk hondje wat bij je komt wonen, welke het ook geworden is uit een nestje, weer een band op gaat bouwen. 
Onze vorige reu hadden we al uitgekozen voordat hij überhaupt geboren was. Wij stonden op de lijst voor een witte reu. Eerste dekking was mislukt, 2e dekking 1 witte reu, 2 gestroomde, 3 witte teven. Toen we kwamen kijken bij het nestje had ik geen moment spijt of dat ik dacht hadden we maar niet op voorhand. Mijn gevoel voor de witte reu was niet 1,2,3 anders dan mijn gevoel voor de andere pups in het nest. Maar ik wist, dat wordt hem en daar ga je "gewoon" voor.
Ijskonijn zijn jouw eigen woorden hoor, haha. Misschien toch nog eens nadenken of je wel echt aan een nieuwe hond toe bent.
En minder op zoek gaan, wachten op het moment dat je ergens tegenaan loopt en denkt: JAAAAAA, dit is wat ik zocht. 
 
  "

Misschien maak ik het mezelf ook wel te moeilijk en zie ik teveel beren op de weg.

Of ik er aan toe ben blijf ik mezelf dus ook afvragen, ik wil héél graag weer een pup verwelkomen, maar het moet wel goed voelen. En misschien is dat wel de reden dat het gevoel er nog niet écht is geweest 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Ik heb tot nu toe 5 Staffordshire Bull terriërs gehad. En ja echt ik vind deze honden van dit ras toch echt altijd leuker dan andere rassen. Dit ras sluit zo goed aan op mijn levensstijl en de manier waarop ik met mijn honden wil leven en werken. En ze hebben allemaal overeenkomsten maar zijn toch heel verschillend. Maar punt blijft dit ras past me het best en anderen kunnen er niet aan tippen. 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Ik verwacht ook niet gelijk een klik met een pup, maar wel een "wauw" gevoel. Dat je denkt oooh die zou ik zo in mn binnenzak mee willen nemen. Tot nu toe kan ik niet zeggen dat ik met een bepaald nestje pups meer had dan met een ander nestje en ras dat we hebben gezien.
Nu voel ik me net een ijskoningin, maar ik wil ook een bepaald gevoel erbij hebben ipv puur theoretisch een keuze maken voor een bepaald ras wat op papier misschien mooi past. "

Dat heb ik met elke pup, ook niet handig hp-shiny

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Dat heb ik met elke pup, ook niet handig  "

Haha nee dat lijkt me inderdaad ook niet handig!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Misschien maak ik het mezelf ook wel te moeilijk en zie ik teveel beren op de weg.
Of ik er aan toe ben blijf ik mezelf dus ook afvragen, ik wil héél graag weer een pup verwelkomen, maar het moet wel goed voelen. En misschien is dat wel de reden dat het gevoel er nog niet écht is geweest  "

ik had met momo een echte klik echt dat wauw gevoel en ik was super blij dat ik haar kreeg ondanks het feit dat ik voor mijn beurt koos

elsa was een heel ander verhaal eigenlijk greep ik mis in dat nest ik stond op de 3e plek en er waren maar 2 teefjes maar omdat degene die 2e keus had haar niet leuk vond kon ik haar krijgen de hele nest periode heb ik haar zusje leuker gevonden toch is de band die ik met elsa heb veel sterker dan die met momo ooit geweest is

anna was voor mij een onmogelijke keus door corona moest ik veel te vroeg kiezen het is dus ook echt een god zegen de greep geweest maar dankzij elsa weet ik nu ook dat dat eerste gevoel echt helemaal niets zegt

pagina 7 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Welk ras past bij ons gezin?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^