Wat voor ras past bij mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ray-rayray-ray

Hallo iedereen, ik ben nieuw hier en ik zou graag jullie adviezen horen.

ik wil graag een puppy aanschaffen, Maar ik heb geen idee wat voor ras ik zou willen. ik zit nu veel thuis en wanneer ik weer aan het werk zou gaan zou het om een paar dagdelen per week. Ik woon samen met mijn vriend die veel thuis werkt.
Ik woon in een appartement zonder lift dus zal het hondje moeten dragen van de trap. Dus een grote hond is geen optie.
verder vind ik het heel belangrijk dat het een beetje een “gezond” ras is. Niet te ver doorgefokt en het mag ook nog op een hond lijken. 
Ik heb ook 4 cavia’s, ik neem aan dat als ik een pup goed ermee om leer gaan dat het geen probleem hoeft te zijn?

ik heb tijd en energie om lekker te wandelen, maar 2/3 uur elke dag vind ik te veel. 
Wat vinden jullie een leuk ras van een klein formaat je? 

alvast heel erg bedankt voor al jullie adviezen! 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Leuk dat je een hond wil!

Wil je nog iets specifieks met de hond gaan doen, zoals sporten, veel wandelen o.i.d.?

Ik heb een coton de tulear, het witte hondje op mijn profielfoto.

Dat is een klein hondje, een gezond ras en niet doorgefokt.

Het zijn wel stoere en actieve hondjes ook al zou je dat aan hun uiterlijk niet zien.

Het is alleen wel veel vachtverzorging.

 

Dus meteen de vraag, wat voor vacht moet je hond hebben, kortharig, langharig, krullen.

Wil je een hond die veel vachtverzorging nodig heeft?

 

Er zijn kleine rassen die van nature veel en snel blaffen/keffen.

Dit is misschien niet zo handig op een appartement. laughing

honden page profiel ray-rayray-ray

Oh ja vergeten er bij te zetten. Liever inderdaad een hondje wat niet te veel blaft. Dat vinden de buren vast niet fijn

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een dwergpoedel, een coton de tulear, dwergschnauzer, Tibetaanse terriër etc

Er zijn veel leuke kleine rassen.

 

Maar zoek je een hond met weinig vachtverzorging of maakt het niet uit als  het een hond is die veel vachtverzorging nodig heeft?

 

Je geeft niet zoveel informatie foot-in-mouth

Alleen dat hij klein moet zijn, niet te veel blaft en niet al te veel beweging nodig heeft.  

honden page profiel ray-rayray-ray

Sorry, snap dat het lastig is. Vachtverzorging vind ik geen probleem. Maar ik vind vaak hondjes die veel vachtverzorging nodig hebben niet zo leuk. Ik zat zelf aan een Italiaans windhondje te denken.

Misschien moet ik naar een asiel om te kijken, een kruising zou ook geen probleem zijn. Wel moet ik zeker weten dat ik hem kan blijven tillen

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ken je de Silken Windsprite al? Die vind ik hier ook wel bij passen smile

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Wat voor karakter zoeken jullie? Allemansvriend of terughoudend? Zachtaardig of juist pittig? Actief of liever lui dan moe? Moet de hond buiten los kunnen lopen of is aangelijnd houden geen punt? Moet de hond goed overweg kunnen met soortgenoten of is dit niet belangrijk? 

En wat hebben jullie de hond te bieden?

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Hallo iedereen, ik ben nieuw hier en ik zou graag jullie adviezen horen.
ik wil graag een puppy aanschaffen, Maar ik heb geen idee wat voor ras ik zou willen. ik zit nu veel thuis en wanneer ik weer aan het werk zou gaan zou het om een paar dagdelen per week. Ik woon samen met mijn vriend die veel thuis werkt.Ik woon in een appartement zonder lift dus zal het hondje moeten dragen van de trap. Dus een grote hond is geen optie. verder vind ik het heel belangrijk dat het een beetje een “gezond” ras is. Niet te ver doorgefokt en het mag ook nog op een hond lijken. Ik heb ook 4 cavia’s, ik neem aan dat als ik een pup goed ermee om leer gaan dat het geen probleem hoeft te zijn?
ik heb tijd en energie om lekker te wandelen, maar 2/3 uur elke dag vind ik te veel. Wat vinden jullie een leuk ras van een klein formaat je? 
alvast heel erg bedankt voor al jullie adviezen!  "

Ik pik dit er even uit. Veel pups (niet allemaal, maar veel) die nu beschikbaar zijn zijn vaak marktplaatspuppys, oepsnestjes of bro0dfokpupjes. Ik vind het mooi dat je graag een gezond ras wilt hebben en binnen de rasverenigingen zijn er bepaalde gezondheidstesten die serieuze fokkers uitvoeren bij de ouderdieren. We hebben het dan vooral over erfelijk overdraagbare aandoeningen zoals HD, ED etc. Dergelijke testen worden 9,9/10 keer niet gedaan bij de marktplaatspups, oepsnestjes en broodfokkers. Hierdoor weet je niet of de pups überhaupt gezond zijn. Dit is bij pups van geteste ouders ook nooit 100% zeker, maar je weet al wel meer. 

Vaak hanteren fokkers met dergelijke gezondheidstesten en stambomen een wachtlijst en veel fokkers hebben hun website uit de lucht gehaald omdat veel mensen nu in de coronatijd impulsief een pup wilde aanschaffen. Ik denk dat het daardoor lastig gaat zijn om nu een gezonde en verantwoord gefokte pup te kopen. 

Ik zeg dit niet om je te ontmoedigen maar zodat je verwachtingen niet te hoog zijn. Het is super goed dat je je hier oriënteert! 

Hou je ons op de hoogte van je zoektocht? 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

dubbel 

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

" Sorry, snap dat het lastig is. Vachtverzorging vind ik geen probleem. Maar ik vind vaak hondjes die veel vachtverzorging nodig hebben niet zo leuk. Ik zat zelf aan een Italiaans windhondje te denken.
Misschien moet ik naar een asiel om te kijken, een kruising zou ook geen probleem zijn. Wel moet ik zeker weten dat ik hem kan blijven tillen "

Ik heb een Italiaanse windhond (een pup van 12 weken), als je vragen hebt, mag je die gerust stellen. :) 

honden page profiel ray-rayray-ray

" Wat voor karakter zoeken jullie? Allemansvriend of terughoudend? Zachtaardig of juist pittig? Actief of liever lui dan moe? Moet de hond buiten los kunnen lopen of is aangelijnd houden geen punt? Moet de hond goed overweg kunnen met soortgenoten of is dit niet belangrijk? 
En wat hebben jullie de hond te bieden? "

Poeh zo veel vragen waar ik nog niet heel lang over na heb gedacht. Wat ik een hondje te bieden heb is een stabiel fijn thuis, met heel veel liefde, Ik kijk er naar uit om lekker in het bos te lopen met hem. Ook vind ik het heerlijk om buiten te zijn maar dat doe ik uit mezelf te weinig, zelf heb ik geen ervaring maar gelukkig mijn vriend wel. Het hondje hoeft geen vrienden met iedereen te zijn, maar als er mensen langs komen moet iedereen op z’n gemak kunnen zijn. Het hoeft echt geen super actieve hond te zijn, een paar lekkere wandelingen per dag (30 min per keer) en een paar keer per week lekker het bos in lijkt me ideaal 

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Heb je er niet eens aan gedacht om een puppy test te doen? Dan geef je antwoord op een aantal vragen en daarna rolt er een rasadvies uit, ze geven een top 3.

www.puppytest.nl

Ik zou zeggen probeer het eens.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^